Přihlásit se    Fórum    Web    Hledat    FAQ
TOTO FÓRUM SLOUŽÍ POUZE JAKO ARCHIV A NENÍ MOŽNÉ SE NA NĚJ REGISTROVAT. HRA PROBÍHÁ >>ZDE<<

Obsah fóra » Kartotéka » Kartotéka spících postav » Hibernárium




 Stránka 1 z 1 [ Příspěvků: 6 ] 



Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: SHEPPARD, Liam
 Příspěvek Napsal: úte 01. črc 2014 7:40:05 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 30. čer 2014 22:41:17
Příspěvky: 327
Obrázek

Bradavice/Nebelvír (primus 76/77) ~ profesor létání ~ neregistrovaný zvěromág ~ člen Fénixova řádu
Hůlka: Dubové dřevo, pero ptáka fénixe, 9 palců, neohebná

VZHLED

K hubenému puberťákovi, kterého si každý plete s odrostlým dítětem, už má Liam poměrně daleko. Nedávno totiž prošel růstovým skokem, takže nyní měří úctyhodných sto devadesát centimetrů, a kromě toho nabral dost svalové hmoty, tudíž už nepřipomíná věšák na prádlo. Co zcela jistě upoutá vaši pozornost, to jsou výrazně zelené oči, které září z pihatého obličeje jako dvojice nefritů. Neustále v nich přeskakují šibalské jiskřičky a poměrně často se v nich dá číst jako v otevřené knize; Liamovy oči jsou okny do duše, hluboké a uhrančivé. Pih má na obličeji nespočet a kolem zašpičatělého nosu, který se trošku zvedá do pršáku, a pod očima je jich zdaleka nejvíc. Vlasy má Liam světle hnědé a nosí je zastřižené opravdu krátce – jen málokdy dosahují délky jednoho palce, takže se neposlušně ježí. Jeho tváře většinou porůstá kraťoučké strniště, ale není výjimkou, když ho uvidíte hladce oholeného. Kromě menší světlé jizvičky na bradě, která je památkou na nehodu z dětství, nemá žádná zvláštní znamení.
Stylem oblékání nijak nevybočuje z řad svých vrstevníků. Faktem je, že spíše než kouzelnické oblečení volí mudlovské, které mu přijde jednoduše pohodlnější. Pokud tedy zrovna nemusí nosit nebelvírský stejnokroj, na jehož úpravu moc nedbá, uvidíte ho zřejmě v džínech a nějakém obyčejném jednobarevném tričku. Spíše než mikiny a svetry volí lehčí bundy, ale mikinám se rozhodně nevyhýbá. Moc živých barviček v jeho šatníku nenajdete, Liam se přiklání spíše k neutrálním barvám, jako je šedá, béžová a khaki zelená. Nejbarevněji na něm zřejmě září pletené náramky na levé ruce a barevné tenisky.
FC: Jensen Ackles

POVAHA

Povahově je Liam typický student Nebelvíru, takže není divu, že Moudrý klobouk ani na chvilku nezaváhal a poslal ho právě do lví koleje. Lee je neskutečně energický a jeho temperament může za to, že nejprve jedná a až potom přemýšlí; jen málokdy domýšlí důsledky svých činů a přemýšlí do budoucnosti. Do všeho se vrhá po hlavě a s odvahou sobě vlastní, vyhledává adrenalin a má pro strach uděláno. Na druhou stranu ale nemá sebevražedné sklony a ví, kde je pomyslná hranice. Občas bývá drzý, protože nedokáže udržet jazyk za zuby, ale není to nic, za co by měl skončit na pranýři. Zbožňuje výzvy a rád překonává sám sebe. Jednoduše nedokáže odolat větě „Vsadíme se?“, protože nechce být za bábovku a protože je ohromně soutěživý. Umí však překousnout prohru a nedělá mu problém zasmát se sám sobě. Co nese špatně, to je osobní zklamání. Pro ostatní je oporou, ramenem, na kterém se mohou vyplakat, a pěstí, když potřebují zastání. Kromě toho, že je vůdčí typ, je Liam totiž také ochranářský vůči slabším a mladším. Rozhodně je to extrovert a dává to svému okolí najevo. Často bývá hlučný a chová se trochu bláznivě, protože mívá šílené nápady hodné praštěného Nebelvíra. Smysl pro humor mu tedy nechybí, i když je občas trochu zvrácený, a zábavu všeho druhu Liam skutečně miluje. Co se týče učení, nikdy nebyl příliš dobrý student, protože mu dělá problémy soustředit se a nebaví ho sedět nad učením. Není proto výjimkou, když obdrží nějaké to Háčko či eMko.

RODINA

Cesty Waltera Shepparda a Michelle Blackwood se propletly, když si mladý Walter, kouzelník se zálibou v mudlovských autech, šel prohlédnout nablýskané karoserie do rodinného autosalonu Blackwoodových. Tam získal dvě lásky – nenávratně propadl mudlovským autům, obzvlášť těm starším, a zamiloval se do dcery majitele autosalonu. S Michelle se začal vídat stále častěji a postupem času se z toho vyklubalo zasnoubení, společné bydlení, svatba a děti. Ani po letech manželství nevyhasla jiskra přeskakující mezi manželi, a nezhasla ji ani ministerstvem nařízená anulace sňatků kouzelníků s mudly.
| +
Manželka Susan Sheppard, roz. Turner - Liamova spolužačka, která navštěvovala Mrzimor a se kterou se dal dohromady na začátku šestého ročníku. Společně pak byli na dovolené v Itálii a amerických národních parcích a též se poslední rok školy oba stali primusy. Ačkoliv Lee zprvu nevycházel příliš dobře s jejím otcem, nakonec si snad získal jeho přízeň i požehnání a Susan si 28. srpna 1978 vzal za ženu.

Dcerka Ellen Sheppard (23. 4. 1980) je sice ještě malé škvrně, které toho moc neumí, ale Liamovi okamžitě přirostla k srdci, je to jeho nejmilejší princezna a je naprosto jasné, že ji novopečený tatínek bude střežit jako oko v hlavě. V budoucnu si určitě pořídí brokovnici na nápadníky.

Obrázek



Otec Walter Sheppard je sympatický čtyřicátník, v jehož žilách sice koluje kouzelnická krev, ale rozhodně kvůli tomu nemá nos nahoru a neopovrhuje mudly, naopak. Jejich svět ho svým způsobem fascinuje a nejvíce ze všeho propadl mudlovským autům. Několik jich má ve své garáži a hýčká si je, jako by to byly jeho děti. Paradoxem ovšem je, že není příliš dobrý řidič. Vzhledově je Walter sympaťák mající tmavé vlasy a oříškově hnědé oči, na rtech mu neustále pohrává vlídný úsměv. Ten dává tušit, že je Walt dobrák od kosti, je přátelský a občas sice působí jako ňouma, ale nechybí mu inteligence ani odhodlání. Chodíval do Bradavic, kde byl zařazen do Nebelvíru, a nyní pracuje na Ministerstvu kouzel, Odbor pro dohled nad kouzelnými tvory.

Matka Michelle Sheppard (roz. Blackwood). Charlesova a Michaelova maminka je malá, dobrosrdečná žena, která by jistojistě byla bývala zařazena do Mrzimoru, kdyby nebyla mudlovského původu. Je to houževnatá dáma s přátelskou jiskrou v oku, která by pro svou rodinu udělala naprosto cokoliv. Momentálně pracuje jako vychovatelka v mateřské školce, ale kromě toho také celý svůj život vypomáhá otci s účetnictvím jeho automobilového obchodu, kde se seznámila s Walterem, svým životním partnerem, který jí na první pohled naprosto učaroval.

Bratr Michael Sheppard – Liamův mladší bráška, kolem kterého Lee rozprostřel ochranná křídla a snaží se mu jít příkladem. Ačkoliv to před ním nedává moc najevo, udělal by pro něj cokoliv, a pokud by se mu něco stalo, velmi špatně by to nesl a pravděpodobně by si to dával za vinu.

Obrázek

HISTORIE

Lee měl naprosto obyčejné dětství. Narodil se a vyrůstal ve Skotsku, v kouzelnické čtvrti hlavního města Edinburghu. To ale neznamená, že by byl kdovíjaký městský typ, naopak. Pobyt v přírodě ho vždycky lákal víc, než zaprášené ulice města, a tak vždycky radostně vyrazil na venkov k příbuzným či přátelům, jakmile měl tu možnost. Vždy byl aktivní dítě, a ačkoliv nechtěl, přidělával tím rodičům starosti. Nebylo totiž vůbec výjimkou, když přišel domů s pohmožděninami, škrábanci či zlomeninami. Naštěstí to nikdy nebylo nic vážného a lékouzelníci chlapce pokaždé dali do pořádku. To, že se narodil jako kouzelník, věděli Walter s Michelle už od jeho batolecího věku. Lee totiž během her nevědomky přebarvoval předměty, které bral do rukou, a tu a tam se mu povedlo přivolat si k sobě nějakou z věcí, po níž sice toužil, ale jako špunt na ni nedosáhl. Michelle ho takhle jednou přistihla, jak podobným způsobem krade kousek koláče ze stolu. Jeho poměrně klidné dětství narušil až mladší Sheppard, bratr Michael, který na sebe zpočátku strhnul veškerou pozornost rodičů. Lee sice chvíli žárlil, ale nakonec vstřebal, že už není rozmazlovaný jedináček, a postupem času si bratra oblíbil a rozprostřel kolem něj svá ochranná křídla. Za nic na světě by totiž nedopustil, aby se Michaelovi něco stalo. Zkrátka a jednoduše přijal roli staršího bratra se vším všudy, a rozhodl se, že mladšímu bráškovi půjde příkladem… aspoň trochu. Už od dětství byl Lee seznamován s kouzelnickým světem a připravován na to, že jednou bude studovat v Bradavicích, takže v září roku 1970 odjel do školy poměrně dobře připravený a škola jako taková ho ani moc nepřekvapila. Na nádraží King’s Cross se jeho cesta poprvé střetla s cestou Colina Cardewa a z chlapců se během chvíle stali nejlepší přátelé. Ačkoliv Moudrý klobouk Liama bez zaváhání zařadil do Nebelvíru a Colina do Havraspáru, jejich přátelství se nerozpadlo, naopak sílilo, až dospělo tak daleko, že se ti dva začali považovat za bratry a jeden pro druhého by udělali cokoliv. Liama sice hodiny poměrně bavily, ale nedokázal se nikdy pořádně naučit na testy, a tak ke zkouškám NKÚ dolezl jako průměrný student. Zkoušky úspěšně složil, i když u některých předmětů jen s odřenýma ušima, a nyní pomalu plánuje, co bude dělat, až dostuduje. OVCE ho čekají až za dva roky, a tak si teď užívá poměrně bezstarostného studentského života, a pomáhá Michaelovi připravit se na nástup do prvního ročníku. A kromě toho konečně dotahuje do konce svou zvěromagii, které opravdu propadl a zkoušel do jejích tajů proniknout již ve čtvrtém ročníku.
Herní historii fakt někdy dopíšu, určitě. Aspoň stručně - Lee se dal dohromady se Susan, společně s ní se stal primusem, o prázdninách spolu vždycky vyrazili někam do ciziny, brzy se vzali, Liam se nakonec vrátil do Bradavic jako profesor přeměňování, později i záskok za profesora létání, a Susan začala učit obranu proti černé magii. Přidali se k Fénixovu řádu, i když má Lee strach, aby se jim to nestalo osudným. A poněkud neveselou dobu, kdy ministerstvo kouzel získává stále větší moc, jim prosvětlila dcerka Ellen, která se narodila na jaře roku 1980.

ZAJÍMAVOSTI

○ Je to neskutečný žrout, ze všeho nejvíc miluje koláče všeho druhu.
○ Co se jídla týče, není vybíravý, ale opravdu nesnáší vyloženě zdravou stravu, před salátem dá zkrátka přednost hamburgeru.
○ Umí vařit. Na to, že je to ještě puberťák, umí vařit poměrně dobře. A ví to o sobě.
○ Všechno, co není rock, nepovažuje za hudbu.
○ Má slabost pro auta, obzvlášť pro ta pár let stará.
○ Má sbírku šílených čepic všech druhů, tvarů a barev, včetně opravdu ujetých čepic s ušima, nebo čepic křiklavě barevných.
○ Život mu ztěžuje alergie na kočky.
○ Miluje podzim. Důvod? Pie. Pie everywhere.

SCHOPNOSTI

Talent: + 1 přeměňování, +1 OPČM
Létání 8/10 (OF/SP)
Lektvary 2/10
Přemisťování
Zvěromagie

Lektvary: lektvar proti kašli, mnoholičný lektvar, paměťový lektvar, protijed na běžné jedy, protilátka k nápojům lásky
100%: Lumos/nox, wingardium leviosa, alohomora, expecto patronum, accio
III. úroveň: expelliarmus, mdloby na tebe, petrificus totalus, protego, pulírexo, reparo
II. úroveň: alohomora, abeo cultivate, aresto momentum, bombarda, bona hasamentu, brachium enmendo, cave inimicum, flipendo, finite incantatem, incendio, locomotor, pluma pondus, zateplovací kouzlo
I. úroveň: anapneo, aquamenti, avis, awinio radix, colloportus, colovaria, confundo, conjunctivitus, enervate, furnunculus, glisseo, piertotum locomotor, protego maxima, přeměna jiného člověka ve zvíře, repellentus, trastuli alius

ZVĚROMAGIE
Lee se od konce pátého ročníku dokáže přeměnit v psa dinga. Zpočátku mu přeměna dělala větší či menší problémy, ale na konci šestého ročníku ji dotáhl do definitivního konce. Jeho druhá tvář má podobu dobře stavěného psa dinga s klasicky narezlou srstí, která je místy o něco delší, než bývá obvyklé. Kolem čenichu černého jako uhlí má srst tmavší, skoro černou. O jiných poznávacích znameních by se ale asi hovořit nedalo. Za zmínku stojí ještě jeho oči - medově zlaté, avšak chvílemi se zdá, jako by se do nich občas promíchala původní zelené. Je docela lehce zaměnitelný s obyčejným hafanem.
Lee je neregistrovaný zvěromág.

INVENTÁŘ

○ Školní uniforma a pomůcky
○ Věci na létání
○ Zásoba záškodnických věciček
○ Spousta časopisů o autech
○ Nimbus 1000
Herní dárečky:
○ 2 lístky Knebworth Fair 1976 od Susan k Vánocům
○ cool čepice, též od Sus k Vánocům
○ Chevrolet Impala 1967 | +
Obrázek

Liamův mazlík na čtyřech kolech, kterého dostal k Vánocům 1976. Rodiče totiž dobře věděli, že po takovém autě Liam touží, a usoudili, že když už je dospělý, staví se na vlastní nohy a řídit umí dobře, nebude na škodu auto mu pořídit. Nebyl to dárek levný, ale o to více si Lee svého autíčka váží a od první chvíle k němu má velmi hluboký citový vztah. Prostě Bejby nebere jako nějakou věc, ale jako člena rodiny, kterého s láskou opečovává. Řídit tuhle káru nikoho nenechá, a jakékoliv vady na kráse nese opravdu těžce - běda, jak by autu někdo odřel lak. V jeho autě také platí jeho pravidla, což znamená, že z rádia nehraje nic jiného, než rock, a je jedno, jak moc to spolujezdce otravuje.

Obrázek

ZKOUŠKY

NKÚ
Lektvary – Mizerné
Přeměňování – Vynikající
Kouzelné formule – Nad očekávání
OPČM – Vynikající
Péče o kouzelné tvory – Nad očekávání
Studia mudlů – Nad očekávání
Věštění – Hrozné
Bylinkářství – Přijatelné
Astronomie – Přijatelné
Dějiny čar a kouzel – Nad očekávání
OVCE
Přeměňování - Vynikající
Kouzelné formule - Nad očekávání
OPČM - Vynikající
Dějiny čar a kouzel - Vynikající
Péče o kouzelné tvory - Vynikající
Studia mudlů - Nad očekávání

COLIN CARDEW, osobní NPC

Obrázek
Colin Cardew, Havraspár, *16.7. 1959
Colin je Liamův pravý opak, a to jak vzhledově, tak povahově. Možná právě proto se ti dva tak dokonale doplňují a tvoří nerozlučnou dvojici. Jeden pro druhého by udělali cokoliv a mají se rádi bezmála jako bratři.
Colin je průměrně vysoký a má tmavě hnědé, skoro až černé vlasy. Na svět se dívá světle modrýma očima, které občas schovává za brýle, a většinou se tváří nezaujatě. Je to tak trochu intelektuál, takže ve dvojici Liam-Colin zastává roli mozku, zatímco Liam zastává roli svalů. Není divu, že svého kamaráda poměrně často tahá z problémů, a nutno podotknout, že se v tom skutečně vycvičil. Svými nezlomnými argumenty dokáže Liama vysekat z kdejaké šlamastyky, a Liam si zase došlápne na každého, kdo Colinovi dělá problémy. Povahově je Colin vyrovnaný a klidný, do ničeho se nevrhá bez rozmyslu, a nejšťastnější je, když si může někam zalézt s velmi tlustou bichlí a hrnkem kakaa. Rád se učí, takže ani neprotestuje, když mu Liam vecpe své úkoly, aby je za něj napsal.
Pochází z mudlovské rodiny a je jedináček, takže nástup do Bradavic pro něj byl trošku složitější, ale v kouzelnickém prostředí vyrůstající Liam ho rychle zaškolil. Potkali se na nástupišti 9 a ¾, když chudák Colin netušil, jak proběhnout cihlovou přepážkou, a Liam ho protáhnul s sebou. Od té doby je Liam Colinův strážný anděl a Colin Liamova chodící učebnice a mozek.
Fc: Misha Collins



_________________
Obrázek
No pie? We may die! | +
♫♪

Obrázek

SUSLEE
"Láska prochází žaludkem."


Obrázek

Obrázek
Obrázek

ObrázekObrázekObrázekObrázek

Obrázek


Naposledy upravil Liam Sheppard dne úte 28. čer 2016 16:01:35, celkově upraveno 12

Nahoru 
 Předmět příspěvku: Re: SHEPPARD, Liam
 Příspěvek Napsal: úte 01. črc 2014 14:48:11 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 13. srp 2012 13:01:36
Příspěvky: 810
Za mě ano.

_________________
Obrázek
I'm not the jealous type, but what's mine is mine. End of story.
Pačku!

| +
Obrázek
Obrázek

Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek


Nahoru 
 Předmět příspěvku: Re: SHEPPARD, Liam
 Příspěvek Napsal: stř 02. črc 2014 14:30:19 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 19. úno 2013 19:00:04
Příspěvky: 207
Také souhlasím.

_________________
Obrázek


Nahoru 
 Předmět příspěvku: Re: SHEPPARD, Liam
 Příspěvek Napsal: stř 02. črc 2014 15:41:59 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: úte 07. srp 2012 18:03:39
Příspěvky: 747
Obrázek
POVOLENO
SHEPPARD, Liam
...............................................
Tato karta byla oficiálně povolena Ministerstvem Kouzel.
V případe potřeby úprav, změny či jakéhokoliv doplnění
výše uvedených údajů, prosím informujte pracovníky
Ministerstva novou záložkou (příspěvkem).


Nahoru 
 Předmět příspěvku: Re: SHEPPARD, Liam
 Příspěvek Napsal: sob 02. kvě 2015 10:32:02 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 30. čer 2014 22:41:17
Příspěvky: 327
~ 24.1. 2015 ~
Poupraveno po grafické stránce, připsáno něco málo ke zvěromagii. Plus rovnou přehozen ročník na sedmý :)

~ 2.5. 2015 ~
Přidán Liamův mazlík na čtyřech kolech :3

_________________
Obrázek
No pie? We may die! | +
♫♪

Obrázek

SUSLEE
"Láska prochází žaludkem."


Obrázek

Obrázek
Obrázek

ObrázekObrázekObrázekObrázek

Obrázek


Nahoru 
 Předmět příspěvku: Re: SHEPPARD, Liam
 Příspěvek Napsal: ned 29. led 2017 19:47:14 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 30. čer 2014 22:41:17
Příspěvky: 327
Konečně jsem kápla na to, jakej obrázek mi dělal bordel v kartě, a podařila se mi aktualizace - takže ano, konečně přidána dcerka.

_________________
Obrázek
No pie? We may die! | +
♫♪

Obrázek

SUSLEE
"Láska prochází žaludkem."


Obrázek

Obrázek
Obrázek

ObrázekObrázekObrázekObrázek

Obrázek


Nahoru 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
 
 Stránka 1 z 1 [ Příspěvků: 6 ] 




Obsah fóra » Kartotéka » Kartotéka spících postav » Hibernárium


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

 
 

 
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Český překlad – phpBB.cz