Přihlásit se    Fórum    Web    Hledat    FAQ
TOTO FÓRUM SLOUŽÍ POUZE JAKO ARCHIV A NENÍ MOŽNÉ SE NA NĚJ REGISTROVAT. HRA PROBÍHÁ >>ZDE<<

Obsah fóra » Kartotéka » Kartotéka dospělých postav » Kouzelníci




 Stránka 1 z 1 [ Příspěvků: 3 ] 



Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: FOGLIONNI, Dante
 Příspěvek Napsal: čtv 29. led 2015 15:36:53 
Offline
Kouzelník
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 29. led 2015 14:33:19
Příspěvky: 401
Obrázek


Obrázek

Jak už napovídá Danteho příjmení, jeho předci pocházejí z Itálie, což se podepsalo i na chlapcově vzhledu. Dante má hnědé vlasy, které dlouhé roky nosíval střižené na krátko, ale v poslední době si je nechává volně růst, takže je má již delší, než kdy před tím. Oči má modro šedivé a celkem ladí s barvou jeho vlasů. Uprostřed obličeje trochu výraznější nos, který dole končí bambule. Nijak výrazně, ale po bližším zkoumání je to vidět. Při líbání to ale stoprocentně nevadí. Rty má Dante úzké a nevýrazné. K jižanskému typu také patří vousy. Jelikož je Dante líný se holit, tak už mu na tváři raší menší strniště. Nikdy to ale nenechá zajít nějak daleko, to už raději šáhne po žiletce.
Již dávno jsou pryč doby, kdy patřil výškově k průměru. Od svých patnácti let se vytáhl o hezkých pár centimetrů a nyní se řadí mezi nejvyšší lidi ze třídy. Postavu nikdy Dante moc neřešil a i přes to, že je velký jedlík, tak díky rychlému spalování byl spíše štíhlejší. Nyní díky pravidelnému tréninku na famfrpálu navíc jeho tělo trochu zesílilo a podepsalo se to na celkové muskulatuře. Obliba v jídle mu zůstala, i nyní si dopřává velké porce a prokládá je sladkým a tak se jen může modlit k Merlinovi, aby to jednou jeho spalování nezabalilo.
Zajímavostí, která stojí za zmínku, jsou jeho dva chybějící prsty na levé ruce (malíček a prsteníček), o které přišel v druhém ročníku na hodině Péče o kouzelné tvory.
Na sobě Dante nejraději nosí dlouhé kalhoty, volné triko a svetr. Oblíbené jsou spíše tmavé barvy, proto má Dante rád především šedé, hnědé a černé oblečení.
Faceclaim: dříve David Mazouz , nyní Kit Harrington

Obrázek

Dante rád komunikuje s lidmi a vyhledává jejich společnost. Často ho vidíte s úsměvem na rtech, rozhodně patří mezi veselejší povahy. Má strašně rád štiplavý humor, rád si z někoho dělá srandu, i když se mu občas stane, že to dotyčná osoba nepochopí, nebo to prostě přežene. Proto se často stává, že se ve skupině najde někdo, kdo ho má rád, ale i někdo, kdo ho vůbec nemusí.
Je tak trochu tvrdohlavý a paličatý a jde si jasně za svým, i když si občas později uvědomí, že zvolený postup nebyl úplně správný. Snaží se působit flegmatickým dojmem. Tváří se, že je vždy nad věcí, ale ne pokaždé se mu to podaří. Když už okraj přeteče, dokáže se pěkně rozzuřit a křičí všude kolem. Když člověk ovšem pozná Danyho blíže, zjistí, že je především dobrosrdečný a že se jedná o týmového hráče.

Zvláštní kapitolou jsou pro Danta děvčata. Ač by on sám už velice rád s někým začal chodit, zatím se mu v tomto směru vůbec nedaří. Na druhé to může lehce působit dojmem, že se otáčí za kdejakou sukní, pravdou však je, že on hledá jen jednu dívku. Až jí najde, nebude další děvčata řešit.

Mezi oblíbené činnosti Dany řadí především četbu. Tetička Emília v něm probudila lásku k fantasy žánru. Proto je jeho nejoblíbenějším autorem J. R. R. Tolkien a trilogii Pána prstenů četl již několikrát.
Když je Dante ve společnosti přátel, rád hraje společenské hry. Ať už deskové, míčové, nebo karetní.
Poslední, ne však nejméně důležitou oblíbenou činností Danteho je mlsání. Prostě miluje sladké.
Co Dany ze srdce nemá rád, to je domácí úklid. A především pak mytí nádobí ze srdce nesnáší. A pak je tu brokolice. Na tu je vysloveně alergický a nemůže jí ani cítit.



Obrázek

Otec Alessandro Foglionni

Vzhled: Chlapík drobné postavy s černými vlasy, ve kterých se sem tam mihne i šedina. Tmavé oči a větší nos jsou dominantou jeho obličeje. Nejčastěji na sobě nosí bílé oblečení, vhodné pro pekaře a také bílou čapku s malým kšiltem.

Historie: Alessandro se narodil v Neapoli, v Itálii, pár měsíců po začátku druhé světové války. Jeho rodina stále žila ve strachu z blížícího se nebezpečí, proto se přestěhovala do malé vesničky na úpatí Dolomitů. I přesto rodinu válka zasáhla. Otec byl brzy naverbován a netrvalo příliš dlouho, kdy přestaly od něj chodit dopisy. Nikdy nepřišlo oficiální oznámení o úmrtí otce, přesto se s ním už Alessandro nikdy nesetkal. Matka byla ze ztráty svého milovaného manžela značně zdrcená a ze strachu z osudu poslala čtyřletého Alessandra do bezpečí. Ten se plavil lodí až ke břehu Anglie, kde si jej vyzvedla tetička Emília. Pro malého chlapce neznámá osoba, přesto se brzy sblížili. Tetička bydlela v malém městečku Redbourn, asi 50 kilometrů od Londýna. Zde malý Aless postupně vystudoval základní školu. Dál ale nestudoval. Po válce se vydal do Londýna, kde si brzy našel práci jako skladník. Brzy na to se za chlapcem přistěhovala i tetička Emília a společně žili v italské čtvrti. Když bylo Alessandrovi 20 let, konečně se mu podařilo získat lepší práci, která ho skutečně bavila. Stal se pekařem v místním italském pekařství. Zde potkal Veronicu, dceru majitele pekařství a také svojí budoucí manželku.
Matka Veronica Foglionni

Vzhled: Krásná žena, která o půl hlavy převyšuje svého manžela. Dlouhé kaštanové vlasy, často nošené sepnuté kvůli svému povolání. Vždy rozzářený úsměv a jiskry v hlubokých hnědých očích. Přes své oblečení nejčastěji nosí zelenou zástěru, kterou má často bílou od mouky. Mnozí tvrdí, že Dante je její mladší kopie v mužském provedení.

Historie: Veronica se narodila v Londýně do pekařské rodiny. Její otec je italský uprchlík, který upláchl do Anglie v době první světové války. Její matka je rodilá angličanka. Její rodiče se seznámili v jednom podniku v italské čtvrti. Dlouho to vypadalo, že nebudou mít děti, až v pokročilém věku se jim zadařilo a narodila se Veronica. Mezitím si otevřeli pekařství, které pojmenovali jednoduše Italia. Jakmile Veronica dostudovala střední školu, začala si v pekařství přivydělávat, až zde nakonec zůstala pracovat na stálo.

Tetička Emília Rento

Vzhled: Malá drobná postavička s prošedivělými vlasy, s brýlemi na očích a vždy s optimistickou náladou a šibalským úsměvem na rtech.

Historie:Tetička Emília není nikterak pokrevně spřízněna s rodinou Alessandra. Je to pouze kamarádka z dětství Alessovi matky. Již v mladém věku se za záhadných okolností musela přestěhovat do Anglie. Ve skutečnosti se u ní projevilo kouzelnické nadání a proto nastoupila do Bradavic, kde studovala v Havraspáru. Když se jí ozvala Alessova matka, Emília ani chvilku neváhala a chlapce si k sobě vzala. Děti měla vždy ráda, ale vlastní bohužel neměla. Sice si s Alessem celkem rozuměla, ale opravdovou lásku k dítěti objevila až u Danteho, u kterého se také projevilo kouzelnické nadání.
Má sovu Gertrudu, kterou často posílá za Dantem do Bradavic.
Kocourek Tito
Černý kocourek jménem Tito, kterého si Dante koupil na Příčné ulici. Kocour je velký mazel a hrozně rád loví myši.
Dante ve velkoprodejně Mžourov
Až si všiml, že ho jedna černá kočka pozoruje očima. Dany se k ní sklonil a prohlížel si jí. Byla celá černá, pouze měla malou bílou náprsenku. Dany k ní natáhl ruku a kočka k němu natáhla čumák. Chlapec jí prsten přejel po čumáku, ale dál se nedostal přes úzké mezery klece. Pak kočka zamňoukala a jakoby svým hlasem přehlušila všechen zvuk v prodejně. Chlapec se na kočku usmál, vstal a vzal klec do ruky. "Mám vybráno."

Obrázek

Před Bradavicemi

Dante se narodil do pekařské rodiny a už od malička se motal jak vzadu v pekárně u otce, tak i vepředu na prodejně u matky. Protože rodiče nechtěly, aby byl chlapec pořád zavřený v pekárně, často ho posílaly hrát si s ostatními dětmi z ulice. Dante však většinou raději šel za tetou Emíliou, která mu často četla knížky, nebo vyprávěla pohádky o krásných a divotvorných zvířatech, o zlobrech, kentaurech i trpaslících. Dany byl díky tomu tak trochu snílek, měl velikou fantazii, kterou si i nadále rozvíjel při četbě knih.

Když bylo Dantemu sedm let, poprvé se u něj naplno projevily magické schopnosti. Už dříve se mu občas stala nějaká anomálie, nikdy jí však nevěnoval příliš pozornosti. Toho dne byla celá třída zrovna na hodinách plavání. Děti se učily plavat. Některé se však hodně bály a nechtěly vlézt do vody. Pro to však neměla pochopení příšerná učitelka Marbellová, která stála na kraji bazénu, házela děti do vody a dlouhou tyčí je držela od kraje, aby se naučily plavat. Sama byla oblečená, jako by právě vyrazila do společnosti. Jakmile na ní někdo cáknul, hned ho majzla tyčí po zádech nebo po hlavě. Jednu ránu schytal i Dante, což ho opravdu namíchlo. I nadále se však snažil ovládat a plaval co nejdál od učitelky. Po chvilce začal blbnout se svými spolužáky a vzájemně se potápěli. V tom uslyšel šílený křik, ve kterém znělo jeho jméno. Zvedl oči a viděl, jak se k němu řítí učitelka s výhružně napřaženou tyčí. Dany vytřeštil strachy oči a ani nedýchal. Pak se to stalo. Jako by někdo do učitelky Marbellové strčil z boku a ona spadla po hlavě do vody. Nikdo nechápal, jak je to možné, protože na souši byla pouze ona. Když učitelka vylezla, prskala vodu a strašně klela. Nemohla však nikoho obvinit a tak se naštvala a odešla z hodiny.
Když Dany povyprávěl tetičce, co se mu stalo, jásala Emília radostí. Pomalu ho připravovala na to, co ho čeká. A pak jednoho dne přišel dopis z Bradavic.


První ročník - školní rok 76/77 | +
Ještě než Dante nastoupil do školy, při nákupu na příčné poznal několik svých spolužáků. Jmenovitě především Aileen McAllister a Samanthu Bane.
Moudrý klobouk jej zařadil do Mrzimoru a hned po několika dnech zjistil, že je to nejlepší kolej na škole. Nejen kvůli sušenkám (i když ty mají lví podíl), ale také kvůli milým a přátelským lidem, které v koleji poznal.
Na první hodině létání Dante zjistil, že má závratě z výšek a je schopen létat pouze za pomoci lektvaru. I když létat není to pravé slovo, protože pro tuto disciplínu talent opravdu nezískal.
Naopak lektvary se stali jeho srdcovkou a také obrana proti černé magii jej hodně baví.
Na Vánoce bohužel musel zůstat ve škole, protože rodina byla plně zaměstnána. Díky tomu se ale Dante mohl zúčastnit Sněhové bitvy o Bradavice, kde stál na straně vítězů. Sice si z toho následně odnesl náběh na zápal plic a skončil na pár dní na ošetřovně, ale i tak to stálo za to.
Za zmínku ještě stojí oslava Dantových narozenin v klubovně, kam bohužel nedorazil nikdo z pozvaných prváků, ale náhodou se zde objevili Septimus Strange a Sophia F. Madsen z vyšších ročníků. Oslava to byla nakonec parádní s grandiózním koncem - marshmallowovou bitvou.

Druhý ročník - školní rok 77/78 | +
Dante se po prázdninách vracel do Bradavic s pocitem zkušeného mazáka. Jakoby tu strávil více času než jen jeden rok. Velkou radost mu také dělalo, že již není nejmladší na škole. V porovnání s prvním ročníkem byl druhý školní rok o poznání akčnější a v závěru i trochu dramatický. Ale postupně.
Za první zmínku stojí, jak se Dante začal zajímat o kouzelné tvory. Jednoho dne si hledal klidné místo pro čtení knihy, když u vrby mlátičky narazil na Septima, který právě stužkoval tento smrtící strom. Po krátkém rozhovoru padlo rozhodnutí, že zajdou do Zapovězeného lesa, kam vkročil Dante poprvé. Zde v úkrytu pozorovali hodinu POKT a jakmile se všichni ztratili z dohledu, Dante i Septimus došli k ohradě, kde byl hypogryf. Mrzimor byl natolik zaujat tímto tvorem, že se více začal věnovat právě POKT.
Přes Vánoce zůstal Dante opět ve škole, jelikož rodiče byli jako vždy zaneprázdněny pekárnou a tetička Emilka stejně jako v posledním roce lítala kdoví kde. Chlapce mrzelo, že se nekonala koulovačka jako v předešlém roce, ale místo toho si užil akci jinou. Sáňkovačku. Použil pekáč, který si zapůjčil od skřetů v kuchyni. Sice nevyhrál, ale malou výhrou pro něj byla první pusa dívce. I když jen na tvář a to nebelvírce ze sedmého ročníku, Scarlet Crane, která se zároveň s Dantem v poslední jízdě svezla na pekáči.
K Vánocům nutno ještě zmínit školní ples, kterého se Dante zúčastnil poprvé. Jako partnerku pozval Bessie. Oba rozhodně neměli v úmyslu ples protančit, ale spíše okukovat ostatní a drbat. Krom toho si Dante vzal na ples i hůlku, slovo dalo slovo a Dante úspěšně seslal Tarantalegru na Tarena Harta. Ten si ho za to podal a Dante dostal na budku. K tomu ještě společně s Bessie vyfasovali školní trest od profesora Huckabeeho.
Ročník 77/78 byl ozvláštněn Hunger Games událostí. Zúčastnění byli vpuštěny do volné přírody po celém světě a bojovali o přežití. Ze začátku si Dante vedl celkem slušně, když uzavřel pakt s Isaacem a Vincentem, netrvalo ale dlouho a tato parta byla rozpuštěna. Osudným se mu stal nebelvírský Darrel Gall, který Danta vyřadil. I když se Mrzimor v soutěži neudržel příliš dlouho, dalo mu to hodně zkušeností, naučil se přespat v divoké přírodě a vyjít i s málem, co měl k dispozici.
Za zmínku stojí také hodina POKT s profesorem O'Shanleyem, která se zvrhla v nebezpečné dobrodružství. Stalo se tak, když nezafungovalo přenašedlo a celá skupina se ocitla na ostrově okupovaném tvory z pravěku. Z fantastické podívané se nakonec stal boj o holý život. Když chtěl Dante pomoct profesorovi zahnat velociraptory, jeden na něj zaútočil a připravil ho o dva prsty na levé ruce - malíček a prsteníček. Ze zbytku akce si už Dante moc nepamatuje, protože byl v šoku. Dinosauřík slupnul prsty jako malinu, takže Dante o prsty přišel nadobro.
Před odjezdem domů se Dante ještě zúčastnil finále ve famfrpálu (jako divák, samozřejmě) a byl svědkem legendární výhry Mrzimoru nad Nebelvírem a zároveň rozloučení s legendou Mrzimoru Arsena Quinna, který dostudoval sedmý ročník a byl chytačem týmu.

Třetí ročník - školní rok 78/79 | +
Ještě před začátkem školního roku Dante společně se Sam, Isaacem, Bessie a jejím dědou strávili prázdniny na cestách, kde prožili kpec dobrodružství a ještě víc legrace. Jejich přátelství se tak stmelilo ještě více a stala se z nich nerozlučná čtyřka.
Největším překvapením pro Danta v tomto školním roce byla jeho účast na náboru do famfrpálového týmu. Původně neměl vůbec v plánu se účastnit, vzhledem k závrátím a také k jeho létajícím dovednostem. Jenže mrzimorský tým potřeboval hráče a tak Dante svolil. Vlastně ani nečekal, že by se do týmu dostal, nebo že by někdy hrál zápas. Ale podařilo se. Teď před každým tréninkem i zápasem do sebe musí kopnout letvar, aby mohl létat. Co čert enchtěl, nakonec se Dantovi podařilo dostal i do ostrého zápasu, a to proti Zmijozelu v souboji o třetí místo. Tento zápas skončil bohužel neúspěchem Mrzimorských a tak si Dante vychutnal hned v prvním utkání hořký kalich porážky.
Další zajímavou událostí, terá stojí za zmínku ze třetího ročníku, bylo absolvování Survivalu s profesorem Finnianem. Surv se konal v Africe, kde musel Dante baštit odporné brouky a larvy, aby vůbec přežil. Výlet se úplně nevydařil kvůli požárům a skupinka ani nedošla na místo určení, ale i přesto si z tohoto výletu Dante něco odnesl. Naučil se totiž Tanec deště.
I letos trávil Dante Vánoce ve škole a účastnil se plesu. Tentokrát to nebyla žádná divočina, jako tomu bylo v předchozím roce. Ples si celkem užil a doprovod mu dělala Kivva Johnson z nižšího ročníku.

Čtvrtý ročník - školní rok 79/80 | +
Dantova pozice ve famfrpálovém týmu se ustálila a on začal nastupovat pravidelně na pozici odrážeče i do ostrých zápasů. Mrzimorský tým si ale nevedl příliš dobře a skončil na třetím místě.
Hned na začátku roku také vyšlo najevo, že Dante vzdal svojí snahu usilovat o Verunku. I když se mu pořád líbí, nechtěl se plést do vztahu Laurencovi.
Mnoho času trávil se Samanthou z Nebelvíru, se kterou se třeba jeden večer sešli na pohyblivém schodišti s plánem vytvořit kluziště. To se ale nepovedlo, takže si jen povídali. Jindy zase z astronomické věže společně odpálili rachejtle, které Dante vytvořil v rámci vyučování. Se Samanthou byl Dante také na plese, kdy si na okamžik uvědomil, že je Samantha pro něj možná něco víc než kamarádka, ale zároveň hned tuto myšlenku zavrhl, jelikož nechtěl o jejich kamarádství přijít.
O Vánocích se v klubovně sešel mrzimor společně s Prestonem, Bess a Samanthou a strávili tak spolu vánoční čas. Byl to skvělý zážitek a Dante dostal úžasné dárky.
I tento rok se zúčastnil Survivalu, který s ekonal n aopuštěném ostrově. Krom aktivní sopky zde tlupa narazila také na piráty. Potvrdilo se, že survivaly jsou celoživotním zážitkem a Dante se na nich mnohé naučí.
Těsně před odjezdem vlakem domů na letní prázdniny, když byl Dante hodně naštvaný z neúspěchu jeho koleje, šel se projít k jezeru. Zde se potkal s Daryiou Udinovou, se kterou zapředl do zajímavého rozhovoru. Na závěr ho zazdil žádosti o pusu, které nebylo vyhověno. S Daryou se ale viděl Dante ještě o prázdninách, když ho pozvala na čistokrevný večírek. Bylo to velké dobrodružství a byl představen jako její bratránek. Nejlépe se k němu choval zmijozelčin bratr Joshua, který si s ním povídal a také mu naléval alkohol. Později v noci se šel projít Dante s Daryou do zahrady, kde se následně líbali. Druhý den se ale dívka tvářila, jako by se nic nestalo a tak Dante netušil, na čem vlastně je.
O prázdniny stihl Dante ještě jednu super událost. S rodiči a se svými kamarády Prestonem, Bess a Samanthou vyrazili do Itálie za Dantovou babičkou. Jelikož Dantova babička bydlí sama poblíž Dolomitů, měla parta prostor zahrát si famfrpál, nebo se vydávat na výpravy za hledáním trollů. Poslední dny pak trávili společně u moře.

Pátý ročník - školní rok 80/81 | +
Pátý ročník nezačal pro Danta úplně ideálně. Nejen pro Danta, ale pro všechny mudly. Byl pro ně vyhrazen poslední vagón a ani nemohli cestovat společně s ostatními kouzelníky. I přesto, že se z něho stal prefekt, neměl možnost vyzkoušet si sezení v prvním vagónu. Hned při zařazování ve Velké síni bylo toto omezení povýšeno na další stupeň. To když do školy dorazil ministr kouzel, aby dal jasně najevo, že jsou mudlové něco míň a že musí nosit fialovou páskou, která označuje jejich původ. Dante se přes to nemohl přenést a tak uprostřed slavnosti odešel ven, aby si pročistil hlavu. Jen chvíli tu byl sám, pak se tam jako zjevení objevila sedmačka Maud Manning. Společně si chvíli povídali a pak jí Dante políbil.
Aby těch pus nebylo málo, tak se zanedlouho dočkal druhé pusy i od Daryi. Ta pusa byla děsně nepochopitelná, jelikož předcházející rozhovor jednoznačně naznačoval, že oni dva spolu nebudou mít nikdy nic společného. To se také postum času potvrzovalo. Především když pak vyšlo najevo, že má Darya něco s Bessie.
Ano, s Bessie. Dante se stále divil, proč se s ním Bess nebaví, proč se mu vyhýbá. Až se splečně sešli v klubovně a vše si vyříkali. Bess se přiznala, že je na holky, což Dante přijal s přehledem a bez problémů.
V tomto školním roce absolvoval Dante ples s havraspárskou Torunn, se kterou se postupně stali velice dobří kamarádi. Krom plesu se pak ještě s Torunn účastnili Bradavické pevnosti, kde je v týmu doplnil ještě Vincent.
Ani tento školní rok nevynechal Dante Survival s Finnianem, který se v tomto roce nevyvýjel příliš dobře a dokonce měla parta dobrodruhů co dočinění s mimozemšťany.
V závěru školního roku na Danta čekaly zkoušky NKU, které zvládl celkem obstojně. Jen ho mrzela známka z oblíbeného OPČM, u kterého očekával lepší hodnocení.
Prázdniny pak Dante trávil celé se svými rodiči, kterým pomáhal v pekárně. Sem tam si jen vyměnil dopis s Bessie a Torunn, jinak byl celé léto odříznut od kouzelnického světa.

Šestý ročník - školní rok 81/82 | +
Šestý ročník Dante prošel bez většího povšimnutí. Ten rok měl dost starostí a Dante by ho určitě neoznačil za nejšťastnější. Jediné, co stojí za zmínku,
je jeho již tradiční účast ve famfrpálovém týmu.
A byl to i smutný rok, jelikož jeho kocour Tito se odebral do kočičího nebe. Dante to nesl hůře,
než by si kdy myslel. Nakonec se s tím ale srovnal a rozhodl se, že už si další zvíře zatím pořízovat nebude.



Obrázek


Talenty: Lektvary +1 - OPČM +2


Dovednosti, lektvary, kouzla | +
Dovednosti
Létání 4/10 (defenzivní styl)
Lektvary 5/10
Tanec deště (survival 1979 - minimálně ve třech lidech)

Naučené lektvary:
Lektvar zapomnění
Lektvar na léčení vředů
Lektvar proti strnulosti
Nadouvací roztok
Sršící roztok
Splaskávací lektvar
Protijed na málo běžné jedy
Lektvar vytrvalosti
Matoucí utrejch
Zmenšovací dryák
Kouzelné rachejtle
Postaršující lektvar
Lektvar ochrany proti ohni
Ostrovtipný lektvar
Pohodový odvar
Životabudič
Rujovníkový lektvar
Posilující lektvar
Uklidňující lektvar
Kouzla 1. úroveň

Asius (P)
Avis (P)
Colovaria (P)
Snufflifors (P)
Balit (P)
Engorgio (P)
Reducio (P)
Avifors (P)
Duro (P)
Quietus (P)
Sonorus(P)
Draconifors (P)
Incarnifors (P)
Piscifors (P)
Reparifarge (P)
Aparecium (P)
Densaugeo (P)
Orchideous (P)
Evanesco (P)
Geminio (P)
Herbifors (P)
Incarcerous (P)
Perikulo (OPČM)
Furnunculus (OPČM)
Tarantallegra (OPČM)
Rictusempra (OPČM)
Riddiculus (OPČM)
Immobilus (OPČM)
Bombarda (OPČM)
Klopýtací kletba (OPČM)
Relacio (OPČM)
Alohomora (KF)
Wingardium Leviosa (KF)
Povzbuzující kouzlo (KF)
Aqua Eructo (KF)
Glacius (KF)
Pulírexo (KF)
Kouzla 2. úroveň

Lumos/Nox (KF)
Ukaž mi cestu (KF)
Finite Incantatem (KF)
Reparo (P)
Pluma Pondus (P)
Kouzla 3. úroveň

Incarcerous (P)
Incendio (KF)
Aresto Momentum (KF)
Expecto Patronum (OPČM)
Protego (OPČM)
Expelliarmus (OPČM)
Relashio (OPČM)
Mucus ad Nauseam (OPČM)
Petrificus totalus (OPČM)


NKÚ | +
OPČM
Kouzelné formule
Přeměňování
Lektvary

Dějiny čar a kouzel
Bylinkářství
Věštění
PoKT
Přijatelné
Nad očekávání
Nad očekávání
Vynikající

Nad očekávání
Vynikající
Přijatelné
Vynikající



Obrázek

- mluví plynně italsky
- ač má italské předky, nikdy v Itálii nebyl (to se změnilo v létě v roce 1980, kdy společně s rodiči a kamarády Sam, Bess a Prestonem babičku navšítvili))
- má zálibu v dracích díky Tolkienovi
- je docela zručný
- stále se zdokonaluje v tvorbě dřevěných figurek
- ve výškách trpí závratí
- ve druhém ročníku na hodině POKT přišel o dva prsty (malíček a prsteníček) na levé ruce
- Bubák: nekonečný volný pád
- Zesměšněný bubák: skákání na trampolíně
- Patron: Netopýr
Inventář:
- Hůlka: ebenového dřevo ◇ jádro tvoří pero z ptáka fénixe ◇ délka 11 a půl palce ◇ nepoddajná
- kouzelné šachy
- figurka draka, která se hýbe
- sněžítko s bradavickým hradem, ve kterém s emění roční období (odměna za Pevnost)
- plátěná taška přes rameno (stě somradlo), která je větší uvnitř (BHG)
- Ingredience: Akromantulí jed, bezoár, dračí krev, dračí rohy, měsíční kámen, roh jednorožce, salamandří krev, třemdava, žaberník, krunýř všudylezky,


Obrázek


Preston A. Powell
Spolužák z ročníku. Spřátelili se až později a především díky Bessie, která je s Prestonem dobrá kamarádka. Dante ho bere jako kluka, se kterým si může pokecat o všem. Ve čtvrťáku spolu prožili Vánoce a taky výlet do Itálie.

Bessie Stewart
S Bessie se Dante potkal ve vlaku, když nastupoval do prvního ročníku a od té doby jsou kamarády. Bess je skvělá fotografka, je s ní legrace a je tak trochu hyperaktivní. Jedno léto byl Dante s ní a s jejím dědou na výletě, společně s Isaacem a Samantou. Ve druháku byli společně na plese. Ve čtvrťáku pak pozval Bess na výlet do Itálie.

Samantha M. Bane
Sam poznal Dante na Příčné, v cukrárně u Fortescua, ještě před nástupem do Bradavic. Velice brzy se staly skvělými přáteli a zažili spolu spoustu dobrodružství, jako třeba chytání rybiček do akvárka, pouštění rachejtlí z věže, společný ples ve čtvrťáku a mnoho dalšího. Dá se říct, že je Sam Dantovou nejlepší kamarádkou. Jen malý okamžik na ní myslel i jako na holku, se kterou by chtěl chodit, ale tuto myšlenku rychle zahnal, aby pak náhodou nepřišel o skvělou kamarádku.

Verunka Aldwinckle
Tajemná, záhadná, krásná. Dantova první láska.Bohužel se ale nikdy o nic pořádně nepokusil a tak ostrouhal. Pro tuto dívku má Dante slabost. Kdo ví, co by se stalo, kdyby Verunka jen naznačila.

Darya S. Udinov
V Darye se Dante moc nevyzná. Jako by ta dívka neuměla dávat najevo city. Záhadná na druhou. I přes to to je první dívka, se kterou se Dante líbal. Je krásná, ale také zasnoubená. Život čistokrevných někdy není úplně nejjednodušší.

Torunn Lillegard
O dva roky mladší Havraspárky. Velice dobrá kamarádka. Vždy milá a usměvavá. Dante s ní absolvoval v pátém ročníku ples a také ještě společně s Vincentem byli v týmu v soutěži Bradavická pevnost. Dante pro ní vyřezal dřevěný náramek na ruku, který byl složen z pěti malých dřevěných kytiček.

Taren Hart
O rok starší kluk z Havraspáru, kterého Dante z celého srdce nesnáší. Chová se povýšeně a arogantně. Ve druhém ročníku na plese na něj Dante úspěšně seslal Tarantalegru, za což byl následně odměněn výpraskem.

Další známé postavy:
Suzu Nakayama , Isaac M. Woodheart, Billy Stone, Grace Nelson, Maeve N. Gallagher, Liam Sheppard, Julia Meadow, Aileen McAlister, Kivva Johnson, Larten Fawbert, Tamsin Christensen, Cassidy Finley, Septimus Strange, Vincent D. Kane, Laurence Daviau, Sophia F. Madsen, Agrippina Olšenko, Flann O'Fearraigh, Peter Powell, Romeo Howells, Maud Manning

Dante samozřejmě zná všechny své spolužáky z ročníku a členy famfrpálového týmu

_________________


Odznáčky | +
Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek


Naposledy upravil Dante Foglionni dne úte 13. bře 2018 14:50:51, celkově upraveno 59

Nahoru 
 Předmět příspěvku: Re: FOGLIONNI, Dante
 Příspěvek Napsal: pát 20. úno 2015 17:34:44 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: úte 07. srp 2012 18:03:39
Příspěvky: 747
Obrázek
POVOLENO
FOGLIONNI, Dante
...............................................
Tato karta byla oficiálně povolena Ministerstvem Kouzel.
V případe potřeby úprav, změny či jakéhokoliv doplnění
výše uvedených údajů, prosím informujte pracovníky
Ministerstva novou záložkou (příspěvkem).
Zároveň Vás prosíme, abyste si zkontrolovali
svoji soví poštu (PM).


Nahoru 
 Předmět příspěvku: Re: FOGLIONNI, Dante
 Příspěvek Napsal: pát 06. říj 2017 11:19:59 
Offline
Kouzelník
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 29. led 2015 14:33:19
Příspěvky: 401
Edity:

2. 4. 2015 - mrzimód, vzhled karty, hůlka, vyměněn domácí mazlíček, doplněny informace k tetičce, zajímavosti, známosti
8. 4. 2015 - přidán druhý talent, zajímavost a známosti
27. 4. 2015 - létání +1, kouzla z přeměňování + kouzla z OPČM
4. 10. 2015 - přehozeno na druhý ročník, upraven vzhled (header + nadpisy - díky Maeve! a trochu pročištěna grafika o zbytečné obrázky, dopsány známosti a doplněna historie o první ročník
1. 3. 2016 - aktualizace o BHG (5 běžných: +2 protego, +1 relashio, +1 ukaž cestu, +1 reparo) (2 zdržovací: +1 furnunculus, +1 Incarcerous), přidán +1 talent k OPČM, do inventáře přidáno 10 ks ingrediencí.
Přidána historie za druhý ročník.
10. 10. 2016 - přidána historie za třeťák, patron, bubák i jeho zesměšnění, kouzla z OPČM
22. 11. 2016 - navýšena kouzla za srazový kvíz (aresto momentum +2, Pluma Pondus a Expect Patronum +1)
27. 12. 2016 - +1 k létání za trénink
17. 3. 2017 - Velký edit: redesign karty, nový FC, upraven vzhled, trochu povaha, dopsána historie za čtvrťák, rozepsáni přátelé. Ještě chystám galerii, ale to zase až časem.
6. 10. 2017 - přidáno: výsledky NKU, historie za pátý ročník, odměny za Pevnost, Torunn

_________________


Odznáčky | +
Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek


Nahoru 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
 
 Stránka 1 z 1 [ Příspěvků: 3 ] 




Obsah fóra » Kartotéka » Kartotéka dospělých postav » Kouzelníci


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

 
 

 
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Český překlad – phpBB.cz