Přihlásit se    Fórum    Web    Hledat    FAQ
TOTO FÓRUM SLOUŽÍ POUZE JAKO ARCHIV A NENÍ MOŽNÉ SE NA NĚJ REGISTROVAT. HRA PROBÍHÁ >>ZDE<<

Obsah fóra » Kartotéka » Kartotéka postav studentů » Mrzimor




 Stránka 1 z 1 [ Příspěvků: 5 ] 



Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: FINNIANSSON, Fróði
 Příspěvek Napsal: stř 13. kvě 2015 14:46:47 
Offline
Mrzimorský kapitán
Uživatelský avatar
Mrzimorský kapitán

Registrován: pon 11. kvě 2015 11:09:09
Příspěvky: 475

FRÓÐI FINNIANSSON

Obrázek

Kolej: Mrzimor
Ročník: VII.
Slyší na: Fróði, Frodo,
Trubko, otevírání ledničky
a rozepínání podprsenky
Famfrpál: kapitán, brankář
Narozen: 13. 6. 1969
Původ: smíšený
Astronomické znamení: blíženci
Keltské znamení: fíkovník
Čínské znamení: kohout
Bourácké znamení: bejk


HŮLKA
Jeho hůlka je z bobkového vavřínového dřeva a jádrem jí je blána z dračího srdce. O vavřínových hůlkách se říká, že je nelze užít k nečestným činům a že nesnesou líného majitele. S prvním vlastníkem se však spojují velmi pevně a dokonce mají údajně ve zvyku případné zloděje srazit bleskem. Dračí chlopeň uvnitř se pak ochotně učí nová kouzla a je velmi mocná, ale taky nejnáchylnější k nehodám. Fróðiho hůlka je ohebná, přesně 9 palců dlouhá a jmenuje se Dafné.

VZHLED
„Vypadat jenom o chloupek líp, tak mě zakážou!“
Faceclaim: Joe Keery
(býval Tomáš Holý)
Původně docela tuctový ušatý výtržník z islandské samoty, na nějž měly roky studia v Bradavicích a v tamní vybrané společnosti značný civilizační účinek a pak navíc přišla puberta. Teď už je z Fróðiho bez debaty mladý muž: vytáhl se, zkusmo osvalil a zejména si nechal narůst delší vlasy, s nimiž teď experimentuje jako divý a snaží se jimi podpořit svůj přirozeně ležérní vzhled bezstarostného flákače. Snad jen ty uši má pořád poněkud větší, než by bylo zdrávo, ale to se snad již brzy skryje v hnědé hřívě. Stále ještě docela často vypadá navzdory vší péči jako někdo, kdo se v příkopě porval s medvědem, tedy poněkud pomačkaně – odřeniny a škrábance všude po těle, modřin pár do setu, sem tam roztržený rukáv. Jen té trollí moči výrazně ubylo a vystřídala ji kolínská, protože to dělá na dámy přeci jen lepší dojem. Vousy mu zatím nerostou, asi rodinné prokletí, ale jakmile začnou, rozhodně jim vyhlásí nekompromisní džihád. O imidž tedy začal dbát výrazně víc, ale ani na instinkt ještě úplně nezanevřel a i po pečlivé úpravě účesu tou správnou pomádou je schopen se vrhnout do bahniště mezi divoká prasata či jiné kance. Každý večer se ale o to důkladněji myje, ať už ve sprše, v termálním jezírku nebo pod pumpou, podle toho, co je zrovna po ruce. Díky všemu tomu běhání, přebarvování ovcí a přeskakování lávových polí měl vždycky lepší fyzičku než většina děcek z města, což se taky vyplatilo, protože teď má trochu náskok a ve škole díky plavání v jezeře a dalším aktivitám rozhodně nezeslábl ani nezlenivěl. Jenom na zimu trochu přibírá, nicméně to se každý gram podkožního tuku může hodit, víme?
Po tatínkovi (a po létech koupání se pod pumpou) je otužilý a i v zimě chodí nejradši v kraťasech a tričku, ale obecně není v oblečení jakkoliv vyhraněný. Vlastně snese i tu košili, když to není na moc dlouho, a vydržel by i v obleku, kdyby ho o to poprosila vhodná osoba. Ostatně přežil už i kilt, tak co...

POVAHA
„Jen co najdu tu správnou skupinku holek, tak sedm,
pro mě jako stvořených, potom se rád usadím, kamaráde.“
Fróði je tak trochu severský Tarzan. Ne že by ho vychovaly opice, jichž je ostatně na Islandu ostudný nedostatek, ale rozhodně ctí zákony přírody víc než ty lidské, je tak trochu divočejší a nevadí mu chodit delší dobu bez trička. Oba dědečkové se shodli na tom, že zdědil tu choleričtější stránku svého otce a tvrdohlavost své matky, takže výsledkem je mentál, který se snadno nadchne pro kdejakou blbost. Rodiče se ho sice snažili zkulturnit a vzdělat, ale v tomhle ohledu padlo jablko docela daleko od stromu a Fróði mnohem radši s klackem v ruce vyháněl lišky z trollích hnízdišť nebo trolly z liščích nor, než aby se učil vyjmenovaná slova a podobné blbosti. Pořád ještě ho strašně nebaví čtení, na druhou stranu dokáže až překvapivě dlouho poslouchat výklad, pokud ho téma aspoň okrajově zajímá. Nebo pokud ho přednáší fešná profesorka. Je každopádně nad slunce jasné, že hlavou se nikdy živit nebude, protože by umřel hlady. Jeho zdánlivá odvaha je vlastně jen šikovně skrytá natvrdlost, nedostatek vlastních ambicí pro změnu schovává za snahu činit všeobecné dobro a nic než dobro a když mu Flann jednou řekl, že hlavou zeď neprorazí, vzal to jako výzvu. Výzva obecně patří k nejlepším způsobům, jak ho motivovat, přičemž dalším je jídlo a třetím, aktuálně nejspolehlivějším, pak frajeření před opačným pohlavím. Strašně rád objevuje nové věci a ty zábavnější nebo adrenalinové mu vydrží relativně dlouho, takže když od dědečka z matčiny strany dostal k desátým narozeninám sadu Malého chemika, měli od něj rodiče klid alespoň do doby, kdy zapálil stodolu.
Jedním z dalších dominantních znaků jeho rozvíjející se osobnosti je stále ještě loajalita: za hordu prostě život položí, ať už za tu lidskou, nebo za zvířata. Protože nevyrůstal v deštném pralese, o zákonu džungle ani vodním příměří neví nic, ale rozhodně respektuje zákony plání, luk, lesů, hor, strání a moří. Fakt ho vytočilo, když v Akureyri poprvé viděl velrybářskou flotilu, a to tak, že poprvé projevil magické nadání: samým vztekem mimovolně proměnil kus trupu velrybářské lodi v sýr, ementál, a výstřižek z novin s fotkou potopeného křižníku má dodnes na nástěnce, hned vedle podepsaného plakátu Kathy Valentine a the Go-Go‘s. A je na ten okamžik náležitě hrdý, dost možná až pyšný.
Protože vyrůstal v okolí vesnice, kde se shodou náhod posledních dvacet let rodili jenom kluci, považoval holky před nástupem do Bradavic tak trochu za mýtická stvoření a nebýt toho výletu do Akureyri, kde v přístavu jednu zahlédl, asi by ani nevěřil, že existují. O to víc ho ale zajímají teď, ještě víc než magie a vlastně víc než cokoliv jiného. Házení žab už je nicméně pasé, protože objevil i zajímavější věci, co se s nimi dají dělat, a je fakt rád, že už to dělat může, protože ho to prostě baví. Ač ho mnozí jistě budou mít za sukničkáře, kterému jde jen o to jedno, faktem zůstává, že je pozorný, milý a ochotný pomáhat úplně všem, nejen těm, co s nimi spal, spí nebo spát chce. Jakkoliv má pak značnou potřebu rozšiřovat svůj harém, není nijak žárlivý ani teritoriální a drží se zásady, že pomoc kamarádovi v nouzi má přednost před sebelepší kočkou.

KLAN
Je prvním ze tří dětí archivářky z Reykjavíku a druida z Irska a na světlo světa se prodral sedm měsíců po jejich svatbě. Rozhodně ale nijak netrpěl, dostalo se mu náležité péče a lásky a postupně zjišťoval, že patří do rodiny druidů s dost rozvětvenými, ale dobře schovanými kořeny, které sahají až do Irské republiky a díky nimž bude s největší pravděpodobností umět nejen čarovat, ale taky ze sebe dělat i jiné zvíře než prase. A i když babička Brónach kouzlit neumí, děda Séamus je fakt řízek. Z četných strýčků měl nejradši Aenguse a na jeho pohřbu fakt plakal, ale proti ostatním taky nic nemá. Z matčiny strany je příbuzenstvo chudší a veskrze mudlovské, ale o to častěji vídal jak babičku Ylvu, tak dědečka Nývarða, protože k nim občas jezdili na svátky nebo tam byli evakuováni v případě, že Krafla hrozila výbuchem.
Do rodiny pak zahrnoval i veškeré zvířectvo z farmy, zejména erárního berana Erika. Dokonce se s ním svého času pokoušel hrát karty, ale beran nejdřív vyhrál a pak je snědl. Skřítky už před nástupem do Bradavic vydědil, protože mu nechtěli prozradit, kde schovávají dynamit na všechny ty důlní práce.

| +
Otec, Finnian Ó Fearradhaigh, ročník 1940.
Druid, islandský stínový ministr životního prostředí, spisovatel, učitel starověkých run v Bradavicích a kolejní ředitel Nebelvíru. To je ostatně důvod, proč jeho syn studuje právě tam a ne na škole irské nebo v Kruvalu, což by asi jinak seriózně připadalo v úvahu. Fróði ho sice na veřejnosti bere jako absolutní autoritu a nechává se jím cepovat takřka spartánsky, ale taky ví, že v soukromí si před ním nějakou tu volovinu sem tam dovolit může a vlastně to celé bere jako takovou dlouhodobou hru na vojáky. Ty proslovy o velkém dědictví prastarého rodu ochotně odkývává, ale stihl pochopit jenom to, že jestli někdy bude mít děti, nesmí to být s mudlou. Finnian je pro něj velkým vzorem, zejména teď v Bradavicích, kde ho má skoro pořád na očích.
Faceclaim: Bear Grylls

Matka, Árný Nývarðsdóttir, ročník 1945.
Mudla, dcera rybáře a kuchařky ve školní jídelně. Bývalá archivářka městské knihovny v Reykjavíku, která se po svatbě s Finnianem přestěhovala do jeho srubu na druhé straně Islandu a začala z domova překládat staré severské texty. Je neskutečně sečtělá a umí víc jazyků, než Fróði zvládne vyjmenovat, ale rozhodně není změkčilá a pro výchovný pohlavek nechodí daleko. O existenci magie jenom něco málo tuší, protože z brambor ve sklepě občas vyklepe ospalého skřítka nebo sleduje, jak Finnian léčí raněná zvířata, ale o tajném sklepení pod srubem nemá ani ponětí. Ačkoliv nemá zdaleka tolik pochopení pro klukoviny, kolik by Fróði potřeboval, má ji rád a většinou ji i docela poslouchá. A běda lotrovi, co by si dělal srandu z té mezery mezi jejími řezáky nebo z jejího zvláštního, nevysvětlitelně velšského přízvuku. Nebo z jejích sendvičů s kyselou rybou, které jsou prokazatelně úplně nejvíc nejlepší na světě.
Faceclaim: Eve Myles

Bratr Fúsi Finniansson, ročník 1976.
Mladší bratr, se kterým se Fróði kvůli studiu v Bradavicích příliš nevídal a kterému se tedy za tu dobu poněkud odcizil. Během posledních prázdnin měli sice příležitost to dohnat, ale mrňous hrál chytrého a společnou řeč nenašli. Už v šesti letech se Fúsi účastnil prvního tátova výletu do divočiny a vypadal docela spokojeně, takže i kdyby se snad Fróði v budoucnu zbláznil a jako druid padl, má jeho otec v ohni ještě druhé želízko.
Faceclaim: Barret Oliver

Sestra Flóra Finniansdóttir, ročník 1978.
Živoucí důkaz, že ani hyperaktivní dítě občas není dostatečnou antikoncepcí a že čápi jsou prostě potvory mazané. Zatímco s Fúsim možná v budoucnu nějaká ta sranda bude, tohle malé uřvané cosi číslo dva je už předem odepsané, a to zdaleka nejen proto, že to podle táty prý nebude umět čarovat.

Bratranec Flann O'Fearraigh, ročník 1961.
Přestože Flann ve srubu pobýval jenom po patery prázdniny, bral ho Fróði jako svého staršího bratra a k jeho velké radosti za ním často chodil do Prasinek pro rady a pomoc s úkoly. O nejedněch prázdninách mu dělal panoše, dozvěděl se toho docela dost o bontonu, například že to není most, a fakt ho mrzí, že se nepotkali přímo ve škole.
Jenom nechápe, proč si za ženu vzal zrovna tu uťáplou křehuli, která pořádně ani nemá prsa.
Faceclaim: Thomas Brodie-Sangster

Bratranec John Gallagher, ročník 1967.
Syn Finnianovy sestry, kterého Fróði viděl jednou, možná dvakrát, pokaždé u jídla, a v Bradavicích se to zlepšilo jen mírně, ač jsou ve stejné koleji.
Faceclaim: Levi Miller

Strýček Seamus O‘Fearraigh, ročník 1930.
Fróði toho o Flannově tátovi hodně slyšel z vyprávění, ale protože měl Seamus nějaké problémy se zákonem a musel zmizet, osobně se setkali až dost pozdě. Seamus byl sice na Flannově svatbě, ovšem pod mnoholičným lektvarem, takže ho Frodo nepoznal, ale pak se stal ministrem kouzel a na synovce si přesto trochu času našel. Je to prostě frajer.
Faceclaim: Liam Neeson[/justify]
Strýček Troightheach Ó Fearradhaigh, ročník 1950.
Tátův bratranec, takže strýček trochu vzdálenější, ale o to zajímavější. Fróði ho před Bradavicemi, kde učí lektvary, viděl párkrát na klanové sešlosti a od té doby rád rozhlašuje, že má strýčka, co je větší Viking než polovina sousedů z vesnice. Ve třeťáku mu začal mírně podlézat, protože tušil, že by se právě od něj mohl naučit základy zvěromagie, a vyplatilo se. V posledních měsících se vídají pravidelně a oba byli stejně překvapení, když se Fróði neproměnil ve vydru.
Faceclaim: Brock O'Hurn

Mazlík Buboš, ročník 1978.
Výr velký, i když ne moc. Sova, která se na Island dostala úplně omylem s nákladem norské mykané příze a cestu v bedně málem nepřežila. V cílovém přístavu ji nicméně našli, dostala druhou šanci a skončila na Finnianově farmě, kde ji Fróði pomáhal kurýrovat a později už se mu nepovedlo ji odehnat. Na výra je vlastně dost malý a s oblibou svému zachránci sedá na rameni, ale většina sov se mu stejně radši obloukem vyhne, a i když občas narazí do zdi nebo okna, dá se na něj docela spolehnout. A rozhodně je jedinou sovou, která bez mrmlání i dvakrát týdně přeletí kus severního Atlantiku, což je i důvod, proč ho Fróði plánuje věnovat Fúsimu, až se v Bradavicích budou střídat.

HISTORIE
„Je lepší žít hodinu jako tygr,
než celej život jako červ!“
Narodil se v pátek třináctého přímo v rodinném srubu, jen chvilku po rozednění. Ne snad že by se na svět začal dobývat neplánovaně, ale jeho matce se prostě nechtělo cestovat do jediné porodnice na druhé straně ostrova, a tak to jako každá Islanďanka sfoukla bez velkých cirátů doma. Finnian se o ni staral o to nadšeněji, když zjistil, že se na svět dere kluk, a při oslavě se s kolegy z ministerstva magie opil jenom vysloveně symbolicky.
Fróði využil probíhajícího léta, aby před zimou náležitě přibral a narostl, a zanedlouho už začal objevovat srub a jeho okolí. Nezřídka vyháněl myši z obilí, užíral kozám žaludy nebo si ve stodole stavěl hrad ze sena, prostě taková ta venkovská klasika, jaká k idylickému sídlu na islandské samotě neodmyslitelně patří. Nejradši měl procházky po otcově hájku nebo plavání v jezeře Mývatn, ale kdekoliv jinde se zabavil taky, a když se k nim v létě 1975 přistěhoval Flann, hned bylo o další zdroj srandy postaráno, protože bratranec měl spoustu dobrých nápadů a trollil Fróðiho jen decentně.
Když bylo mladému pážeti šest, všechny plány na pobíhání po kopcích, zabíjení draků a zachraňování princezen (jen těch hezkých) zhatila povinná školní docházka. Ne snad že by mu vadilo jezdit každý všední den na kole dva kilometry do mudlovské školy ve vesnici (ostatně to bylo z kopce) a zpátky (to už bylo horší), ale v porovnání s farmou tam prostě chcípl pes a všichni byli hrozně upjatí. Jeho snahy o přetvoření školy v džungli se nesetkaly s pochopením, ale aspoň si během nich našel smečku věrných nohsledů, se kterými pak kravil po okolí.
Až v osmi letech mu začalo být divné, že se v přírodopise vůbec neučí o těch dvounohých šedivých věcech, co občas proháněl po úbočí Krafly, a otcovo vysvětlení, že jsou to trollové, bral s hodně velkou rezervou, stejně tak skřítky. Teprve když pak na tom osudném výletu do přístavu Akureyri potopil velrybářskou loď, byl ochoten připustit, že magie asi fakt existuje a že je čaroděj nejen on, ale i táta s bratránkem a vůbec celým příbuzenstvem z téhle strany. A že jich je asi po světě víc a že by to asi neměl říkat mámě, jinak mu to zakáže.
Táta mu to rozhodně nezakázal, naopak ho pak vzal i do té magičtější části islandské rezervace, kde viděl kromě dalších trollů taky hromové draky a další magické potvory. A jakkoliv Fróðiho trochu štvalo, že ho odmítal učit kouzlit doma, aspoň se o to víc těšil do kouzelnické školy, protože si byl jist, že tam ho nikdo s násobilkou otravovat nebude. Aniž by to věděl, Finnian tou dobou řešil značné dilema: přihlásit syna na jednu z irských škol pro druidy, na Kruval, nebo do Bradavic, kde už nějakou dobu sám učil? Po dlouhém zvažování sáhl po možnosti poslední, aby měl kluka co nejvíc na očích, a obě regionálně a nacionálně vhodnější školy měly smůlu.

Prvák, 1980/81
První cestu do Bradavic absolvoval ve společnosti slečen Redmondových, jejichž podobnost ho naprosto dostala, a plavbu na lodičce se pak pokusil uspíšit tím, že skočil do jezera a plaval napřed. Na slavnosti byl Moudrým kloboukem zařazen do Mrzimoru, hostinu mu trochu zkazilo to, jak byli skoro všichni naštvaní kvůli nějakému arogantnímu vlasatci, a pak už se vesele zapojil do vzdělávacího procesu. Na létání je měl Jesse Morgan, jeho budoucí něcojakovzor, což bylo super, dokonce se přihlásil do mrzimorského famfrpálového týmu a kromě učení se taky chodil koupat do jezera. Právě při jednom takovém koupání potkal havraspárskou druhačku Harlee, které ulovil botu a která neměla nic pod pláštěnkou. Účastnil se výletu na ostrůvek nedaleko Antarktidy, protože jinak by ho táta asi vydědil, a i když ho tam vystřídal a předstíral bratranec, náramně si to užil a všichni se vrátili v jednom kuse. Zapojil se i do společného sáňkování, které organizovala sestřenka Maeve, a šlo mu to ještě hůř než první ostrý famfrpálový zápas proti Havraspáru. Před výletem do Prasinek pozval jen tak mezi řečí na ples Harlee a její kamarádku Peggy, načež byl poněkud vypečen bratrancem, který si (nejen) před ním schoval barák maskovacím kouzlem a Fróði ho tedy nenašel. Ples si navzdory kiltu užil a nepochyboval o tom, že se tam za rok podívá znovu, a víceméně to samé se dalo říct o hodinách péče o kouzelné tvory, na něž docházel s neutichajícím nadšením.
Soutěžil také v té srandě profesora bylinkářství, po boku Brianny a Olivie, a i když byli úplně poslední, rozhodně byli čarovní. A pak panu profesorovi společně s Torunn čarovně vypálili jeden zbytečnější skleník. Podobně dopadlo i jeho zapojení do mrzimorského famfrpálového týmu, alespoň tedy podobně v tom smyslu, že nadšeně pomáhal, ale ve výsledku byl celkem k ničemu, z čehož si ale nic nedělal. S oteplením na začátku jara opět přesunul většinu svých aktivit ven, do okolí jezera, a z pozorování přírody a sem tam nějakého toho rande se toho naučil rozhodně víc než z učebnice lektvarů.

O prázdninách byl na lektvarovém táboře u Hastings a s tátou na třídenním výletě v Austrálii, který si vysloužil za to, že na závěrečnou slavnost přišel pozdě a mokrý jako utopená myš. Tábor se mu docela líbil, Austrálie už tak moc ne, ale nakonec to nějak přežil a mohl tedy v září znovu odjet do školy plné čarovných lidí.

Druhák, 1981/82
Na nádraží se tentokrát dostal letaxovou sítí, jízdu vlakem absolvoval s Willem Kiddů a během prvních dnů školy pod dohledem Peggy ozkoušel žaberník tím, že se v jezeře potápěl k oknům zmijozelské společenské místnosti. Na náboru pod dohledem kapitána Morgana na něj žádné překvapení nečekalo, na víkend vyrazil s tátou a skupinou dobrodruhů na kurs přežití do Arizony a odnesl si odtamtud nejen pár šrámů z rozličných pádů a indiánskou čelenku, ale taky moc fajn vzpomínky na přespávání s Caitlyn. Od její sestry pak na hodině profesora Fitzpatricka schytal stepovací kletbu určenou trpaslíkovi, ale ani trochu mu to nevadilo a obratem pozval obě Céčka na ples, který si pak náležitě užili, opět navzdory jeho sukni. Skoro stejně si pak užil slavnostní přijetí do spolku bouráků, díky čemuž ho škola začala bavit ještě trochu víc. Trochu méně si užíval učení, až na některé hodiny formulí s profesorem Fawkesem, kde děsně zachraňoval studený čumák Iskry Udinové, a přeměňování s profesorkou Lynchovou, kde občas mohl sedět s Caitlyn, na rozdíl od hodin lektvarů s Redmičem, kde kvůli tomu v jednu kritickou chvíli promarnil důležitou příležitost. A úplně nejméně si užíval famfrpál, kde zůstával v týmu víceméně proto, že nikoho lepšího neměli. Jeho výkony tomu dost odpovídaly, ale nejen kvůli němu skončil Mrzimor v poháru poslední. O to aktivněji ale chodil fandit jiným týmům, když tedy zrovna hrály ty správné holky…
Z nepovinných předmětů absolvoval starověké runy, kde si vyrobil amulet proti žralokům, nikoliv proti medvědům, jak si doteď myslí, bylinkářství, kam jako budoucí druid tak trochu musel, a samozřejmě nějaké to tréninkové létání a cvičné zápasy, po nichž sem tam tahal rozumy buď z některých protihráček, nebo aspoň z Olivie, která je čím dál častěji komentovala. A taky vyrazil s profesorem Farářem do pouště na exkurzi, ze které se bohužel nevyklubala ochutnávka.
Většinu volného času trávil v jezeře nebo alespoň kolem něj a zkusmo tam zval spolužačky s výjimkou Jasmine a Nessy, které měli vyhlídlé kolegové bouráci. Při jedné z dalších zkoušek žaberníku pak právě ve vodě potkal Harlee z Havraspáru, která se tam z jemu nepochopitelných důvodů přišla po výhře utopit, a jestli jí nezachránil rovnou život, tak ledviny určitě, pročež si ani moc nestihl užít to, že se musela svléknout. Rozhodně ale začal doufat, že Havraspár ještě párkrát vyhraje…
Víc než závěrečná slavnost mu v paměti utkvělo to, jak se dopoledne v sovinci potkal s Gabi ze Zmijozelu, která mu pochválila brankářskou techniku, a než se nadál, vyrážel v doprovodu Felicity vlakem do Londýna. Na Island tentokrát pluli opět trajektem, přičemž jeho prázdniny začaly mnohem lépe než čekal: směl totiž pak na tom trajektu čtrnáct dní pobývat a za stravu a čerstvý vzduch drhnout palubu, což bylo totálně boží a z mořské nemoci se poblil jenom jednou!

Finnian ho pak vzal na jeden výlet do děsivé divočiny kolem jakéhosi města Most, i s mladším bratrem, a na chvíli se stavili i v Londýně, kde se úplnou náhodou srazil s Caroline. O slunovratu se účastnil bratrancovy svatby s tou uťáplou bledulí z nemocnice a potkal tam ještě víc příbuzných, než čekal a než mohl tušit. Podíval se také na famfrpálové mistrovství světa ve Finsku, ale spíš než hra mu v hlavě utkvělo to, jak s Caoimhe ochutnávali ryby a blbli na dětském hřišti. A zbytek prázdnin, to už byla vysloveně nuda k uzoufání.

Třeťák, 1982/83
Školy se nemohl dočkat a už jízda vlakem vypadala slibně, protože ji strávil v kupé s Chloe Carterovou, která potřebovala trochu rozveselit. Slibně vypadal i start samotného školního roku, protože Mrzimor dostal slušné posily v podobě tří holek a… možná ještě někoho. Fróði samým nadšením skoro zapomněl zkontrolovat, jak moc a kde přesně vyrostly jeho starší spolužačky, a pak už musel na plánovanou bouráckou schůzi. Famfrpál ho ze začátku vzhledem ke stoprocentně chlapecké sestavě mrzimorského týmu moc nebavil, ale v hlídání branek byl rozhodnut alespoň nějaký čas pokračovat a po náboru si šel s Harlee zaplavat do jezera.
K důležité události došlo během kurzu přežití na Nové Zemi, v jehož závěru vlezl Fróði otevřenou torpédovou komorou do sovětské jaderné ponorky uvízlé na mělčině a schytal od poškozeného reaktoru dva Sieverty záření. Finnian ho okamžitě přenesl do nemocnice, kde se mu věnovali odborníci, ale stejně na nějakou dobu přišel o vlasy a také mu to mírně zmutovalo DNA, následky čehož ale objevil až o hodně později. Téměř celý rok poslušně cucal lektvar, během podzimu hojně navštěvoval jezero a jeho okolí a jakmile zamrzlo, začal se víc věnovat famfrpálu, jak hraní, tak fandění. Semifinálový zápas se Zmijozelem vyhráli, ale pro něj byl stejně důležitější ples, na který tentokrát nepozval holky dvě, ale rovnou tři – Caoimhe, Lacey a Everleigh, prostě celý ten první ročník. A protože to dopadlo tak, jak to dopadlo, došel nakonec k přesvědčení, že příště mu budou určitě stačit zase jenom dvě…
Jeho akademické úspěchy byly značné. Tak předně byl profesorem Redmondem vychválen do nebes a bylo mu řečeno, že může z fleku přednášet místo něho. A Fróði ten sarkasmus pochopil jenom částečně. Vyhecoval taky skupinové vypracování úkolu od profesora Fawkese, který měl svoje dny, a na obranu proti černé magii měl hned dva super učitele, Cosminu a Edwina. Jenom to odpadlé přeměňování s Cassandrou ho fakt mrzelo, protože na něj začínal být fakt machr, uteklo mu tak mrtě kouzel a navíc se na ni nemohl vynadívat. Za velký úspěch považoval i večerní doučování přísně neakademických dovedností, které absolvoval s Caitlyn a s Caroline, prozatím zvlášť. Když pak došlo na finálový zápas s Nebelvírem, byl připraven na všechno, nebo si to aspoň myslel.
Přílet smrtijedů ho však dost zaskočil a nebýt Teresy, asi by čuměl jako puk tak dlouho, dokud by nedostal kletbu do obličeje. Díky jejímu velení se ale zavčas vzpamatoval, odletěl z hřiště do bezpečí i s Faye Morganovou na štangli a pak jen s hrůzou přihlížel tomu, jak Brumbál zavírá celý hrad pod neproniknutelnou pokličku magického štítu. Jenom hrad, nikoliv přilehlé pozemky a už vůbec ne jezero, což ho štvalo nejvíc. V následné karanténě pak dobral poslední dávku protiradiačního dryáku, nechal si od Ferguse vysvětlit aspoň základy problematiky současné politické situace a nezbývalo mu než doufat, že se to brzo vyřeší.

Na prázdniny si nedělal žádné velké plány a to, že Brumbál vyzval studenty k povstání, mu tedy dalo jistou možnost, jak se zabavit. Fróði se tedy rozloučil s těmi, co odjížděli domů (včetně svého otce), a zůstal, protože mu to přišlo jako fajn nápad a protože od Olivie zjistil heslo do prefektských umýváren, kde si plánoval vynahradit nemožnost chodit do jezera. Na zaštítovaném hradě se pak docela nudil, ale aspoň s Harlee vymýšleli způsob, jak ukončit válku s pomocí kamarádského koktejlu a spousty práškovacích letadel, a Faye občas pomáhal usnout, když se bála, přičemž oběma předvedl, co ho naučila Céčka. S pomocí strýčka Troye pak zasadil vavřínové semínko do soudku od slanečků a oficiálně započal svůj zvěromágský výcvik, počítaje s tím, že bude vydra.

Čtvrťák, 1983/84
S návratem studentstva i učitelů se mu výrazně zlepšila nálada, hlavně tedy když zjistil, jak některé spolužačky povyrostly a kde, a to tak moc, že byl chvíli ochoten se i trochu učit. Ještě ochotněji ale s tátou vyrazil na další kurz přežití, tentokrát do Moskvy, kde chvíli pobíhali po metru a kde ho sice málem sežral obří šváb, ale taky se s Caroline dostal na druhou metu, takže se mu to vyplatilo. Nadále se věnoval famfrpálu, a to většinou tak, že pomáhal s opravami hřiště, ale i to se vyplatilo, neboť od táty dostal vlastní létací větev. A na vzdušné koulovačce, kterou Jesse vyhlásil místo náboru, ji příkladně ozkoušel. Mimoškolní aktivity však taky nezanedbával, dost času trávil s Faye, sem tam zašel s Caoimhe na ryby, přinejmenším jednou vyrušil Avu při čtení a pilně se věnoval studiu života vyder, načež se pravidelně nechal od Caitlyn kontrolovat, jestli mu nenarůstají plovací blány. Na vánoční ples vytáhl profesorku Lynchovou a byl čarovný. Z toho, že ho za rok čekají nějaké NKÚ, si vůbec nedělal těžkou hlavu a už se moc těšil na prázdniny.

Protože lokomotiva Bradavického expresu se porouchala, šel s tátou a pár dalšími dobrodruhy napřed pěšky po kolejích, a i když jich tam většinu zastihl nějaký časový vír, Fróði se tomu jako zázrakem vyhnul a po skoro dvou letech se tak dostal aspoň na pár týdnů domů. Tam zjistil, že jeho sourozenci povyrostli, ale nijak zvlášť ho to nenadchlo a ochotně s otcem vyrazil do Amazonie, kde nějakou chvíli přežíval jen o ulovených arowanách. Několik týdnů prázdnin strávil na brigádě, kdy fungoval jako plavčík na trajektu mezi Skotskem, Faerskými ostrovy a Islandem, a náramně si to užíval. A ještě víc si užíval, když za ním pak na Island přijela Faye a zužitkovali to, že už mu bylo patnáct.

Páťák, 1984/85
Rok zkoušek, což ale Fróðiho ani v nejmenším nepřimělo se víc učit. Z hodin byl nejaktivnější na nepovinném kurzu přežití, během nějž s tátou a pár nadšenci navštívil novozélandský národní park Tongariro a ochutnal nestora keu, mimo jiné. Knih otevřel jenom pár, těch ke zvěromagii, a celkově měl většinu věcí dost na salámu. S výjimkou holek, samozřejmě, pročež během jednoho obzvláště krásného říjnového dne přidal na seznam kamarádek s výhodami druhou spolužačku, Caitlyn. Na dalších si pak procvičoval masérské dovednosti a vesměs dělal všechno pro to, aby je na ten seznam přidal taky.
Společensky aktivní byl i v rámci bouráků a při zimní návštěvě Prasinek se s Dylanem pěkně zkoulovali. Jakože sněhovými koulemi, nikoliv čímkoliv ostřejším.
NKÚ pak splnil, i když jenom z nezbytně nutného počtu předmětů a s obrovskou porcí štěstí. A výsledky zcela odpovídaly jeho přípravě a studijnímu nadšení.

Na začátku prázdnin si na Islandu zbudoval posvátný hájek, na základech toho Flannova, zasadil tam svůj vavřín a po návštěvě strýčka Troye a dědy v Irsku se mu povedla kompletní přeměna. Otec byl sice z jeho podoby značně nesvůj a málem stihl začít podezřívat ženu z nevěry, nicméně pak se všichni odborníci shodli na tom, že pravděpodobnější příčinou jeho posunu od rodové čeledi k ploutvonožcům je ona dávka radiace, co si ji odnesl jako suvenýr ze sovětské jaderné ponorky.
Zbytek volna strávil na trajektu a dalšími obvyklými činnostmi, přičemž se jednou stavil i v Londýně u Redmondů, respektive Redmondek, kde se stal obětí strašlivého podvodu; přijel tam totiž sice za Caitlyn, ale za tu se celou dobu vydávala Caroline, i v noci, a on musel předstírat, že si toho nevšiml, aby jí nekazil radost!

Šesťák, 1985/86

Cestu vlakem absolvoval ve společnosti Caoimhe a budoucího prváka Mattyho, na zařazovací slavnosti se nadlábl k prasknutí a v následujících dnech vyfasoval placku famfrpálového kapitána. Asi by z ní měl trochu větší radost, kdyby v týmu nebyl prakticky sám, ale o to víc se snažil vyhecovat ke společným tréninkům ostatní koleje, zejména tedy Nebelvír. Hned v září také s tátou a pár magory vyrazil na výlet do Kalahari a udělal si celkem rychle představu o tom, že do Afriky už nikdy nechce ani nakouknout. Učil se dobře, to nelze říct, nicméně jeho hlavním poznatkem nabytým během tohoto školního roku byl fakt, že to začalo docela fest slušet i spolužačkám, o které předtím nejevil přílišný zájem.
Na vánoční ples tak během hodiny přeměňování pozval Iskru, což dopadlo docela dobře, a při následném plavání v jezeře odhalil Harlee svou zvířecí podobu, což dopadlo ještě lépe. Velkou část zimy trávil v prefektských (a kapitánských!) koupelnách, kde sem tam nebyl sám, a zorganizoval famfrpálový trénink, po němž donesl zraněné Avě na marodku uzenou makrelu. S nebelvírskou kapitánkou se pak častěji vídal i poté, co se zotavila, a bylo to dobré. Dobrý byl i večírek, který u příležitosti svého ukončení studia v Bradavicích uspořádala Harlee v umývárnách. Fróði tam poprvé pořádně ochutnal alkohol, ale mnohem víc se mu pak líbil závěr v koupelně prefektské, s Harlee, Finneou a Lilly, bez plavek.

Prázdniny věnoval realizaci svého dlouhodobého snu, pořízení vlastní lodi. Navštívil Murmansk, vzal s sebou cisternu vyčarovaného alkoholu a chtěl za něj koupit nějakou starší plachetnici, nicméně když mu připitý Rus nabídl rovnou vysloužilou dieselovou ponorku i s torpédy, neváhal ani vteřinu a bral, dokud je štěstí blbé. Muzeum koroze přestěhoval ke břehům Irska, konkrétně do přístavu v malebném městečku Killybegs, kde měl protekci od dědečka, a dal se do drhnutí a oprav. Asistovala mu při nich nejen Caroline, ale i pár dalších brigádnic, s jejichž pomocí začala Sviňucha brzy připomínat něco, co by se možná mohlo zvládnout i vynořit.
Sám Fróði opustil přístav jen dvakrát. Jednou opět kvůli návštěvě Sovětského svazu, tentokrát však ne nuzného přístavu, nýbrž vyšší společnosti, neboť doprovodil Iskru na ples tamní smetánky, jak se domluvili na plese bradavickém. Užil si to víc než čekal, nicméně ho to utvrdilo v přesvědčení, že bude lepší zůstat nuzným kapitánem ponorky a křižovat oceány.
Podruhé pak navštívil Londýn kvůli registraci na úřadě pro zvěromágy a nakoupení zásob pro Buboše a další poštovní sovy. Při této příležitosti se potkal se slečnou Zoe Guilloux, neměl nejmenší tušení, že jde o přeměněnou Iskru, a strávili spolu pěkných pár chvil s příslibem pozdějšího přesahu do Bradavic.
Koncem srpna Sviňuchu zakonzervoval, stavil se na chvíli doma na Islandu a pak už se znovu odebral do Bradavic, naposledy.

Sedmák, 1986/87

Zatímco spousta jiných se učila, Fróði si užíval poslední rok na škole a kromě prohánění holek se snažil také naverbovat posádku pro svou ponorku. Úspěch měl smíšený, nicméně věděl, že si přinejhorším vystačí s Caroline a kormidelnicí, tak to nehrotil a dokonce občas sám otevřel nějakou tu učebnici, aby mu plány nezkomplikovalo nucené opakování ročníku. Zintenzivnil také svoje snahy na famfrpálovém hřišti, kde ve spolupráci s ostatními kapitány (a hlavně kapitánkami) vymýšlel nejrůznější kraviny a docela se u toho zabavil. Přicházející zima ho tentokrát od návštěv Černého jezera neodradila ani trochu, jen si prostě vždycky prosekal díru do ledu a přeměnil se, načež nějaké mínusové teploty vůbec nemusel řešit.
Po nějaké době mu začalo připadat, jako by zima nekončila, a bylo mu potvrzeno, že se Bradavice nachází v jakési bublině, kde se prosinec opakuje pořád dokola. Chvíli to nechápal, pak vydedukoval, že ať už udělá jakoukoliv kravinu, s dalším restartem bude všechno v pořádku, a začal tak těch kravin dělat podstatně víc.

SCHOPNOSTI
„Mám tam vrtačku Black and Decker a prorazím zeď!“

Létání 9, Lektvary 4
Talenty na přeměňování (+3), kouzelné formule (+1) a rozepínání podprsenek jednou rukou.
Naopak se začíná projevovat antitalent na kouzla obarvovací.
Zvěromagie: tuleň obecný (registrovaný)

I.
Abeo Cultivare
Acer
Alohomora
Aparecium
Aqua Eructo
Aquamenti
Asius
Ascendio
Avifors
Awinio Radix
Balit!
Bombarda
Cado
Cave Inimicum
Colovaria
Colloportus
Confundo
Densaugeo
Deprimo
Descendo
Draconifors
Ducklifors
Duro
Engorgio
Entomorphis
Epoximise
Everte Stati
Expecto Patronum (delfín)
Flagrate
Flintifors
Fumos
Geminio
Glacius
Herbifors
Hydratus
Illegibilus
Impervius
Inanimatus conjurus
Incarcerous
Incarcifors
Klopýtací kletba
Lapifors
Locomotor
Lumos/Nox
Mdloby na tebe
Mobiliarbus
Mobilicorpus
Mustelfors
Odhal svá tajemství
Orchideous
Periculo
Piertotum Locomotor
Polštářové kouzlo
Portaberto
Povzbuzující kouzlo
Pluma Pondus
Pulírexo
Pullus
Quietus
Reducio
Reducto
Relashio
Reparifarge
Repello Inimicum
Repello Mudletum
Rictusempra
Riddikulus
Serpensortia
Silencio
Skurge
Snufflifors
Sonorus
Tergeo
Ukaž mi cestu
Ventus
Vera Verto
Voateaceterain
Voluma Tesamentum
Vulnera Sanentur
Wingardium Leviosa
II.
Aresto Momentum
Diffindo
Evanesco
Expelliarmus
Finite Incantatem
Flipendo
Immobulus
Petrificus Totalus
Piscifors
Protego (maxima)
Reparo
Revelio
Tarantallegra
III.
Anteoculatia
Bublinové kouzlo

Lektvary
Amorův šíp, drmolící dryák, herbicid, kakao s rybím tukem, lektvar dobrého zraku, lektvar hlasitosti, lektvar lehkomyslnosti, lektvar ochrany proti ohni, lektvar vytrvalosti, macerát ze jmelí, nápoj euforie, pohodový odvar, postaršovací lektvar, protijed na běžné a málo běžné jedy, splaskávací lektvar, uspávací lektvar, zmenšovací dryák, zpívající roztok.


NĚCO NAVÍC
„Hele, bez takovýho kuželu se pořádně nevyspíš, ale co já s tímhle kloboukem a apartním podvazkovým pásem?“

Za svůj život před nákupy v Londýně viděl na vlastní oči víc draků (5) než holek (3).
Televizi neviděl ani jednu, ale o to víc ho zajímají moderní technologie.
Není vybíravý v jídle, jenom z kozího mléka mu naskakuje kopřivka.
Moc se mu líbí Kiss, Queen, Led Zeppelin a další. A fakt by žral Rockbitch, kdyby už existovaly.
Až vyroste, chtěl by být trolologem, velrybologem, sovologem nebo rockovou hvězdou.
A to přesto, že nezvládá hrát ani na triangl a při psaní těch tří slov si div nepřekousne jazyk.
Pána prstenů četl jen kvůli svému jmenovci a komiksovou verzi.
Zvládal dřív psát runy než latinku, ale dodnes v nich nemá úplně jasno.
Umí islandsky a už i slušně anglicky; irsky ani nepozdraví.
O prázdninách roku 1978 prodělal dračí spalničky, které mu z Irska přivezl bratranec.
Umí používat sněžnice a výborně plave, ale lyže mu moc k srdci ani k nohám nepřirostly.

INVENTÁŘ
„Vidíš tuhle ruku? Je moje. Vidíš tyhle věci? Taky jsou moje.“

Sbírka vyvřelin, trollích chlupů a sovích hovínek. A spousty dalších absurdních, ale strašně důležitých věcí, které ale nechal z bezpečnostních důvodů doma a už je ani o prázdninách moc nedoplňuje nebo neudržuje. Plus samozřejmě povinné věci do školy, ten barevný svetr od Brianny a spoooousta sušených, uzených a jinak upravovaných ryb. A několik vzorků pomády.
+ kosatčí zub z Bouvetøye, přeměněný po hodině run na amulet odpuzující žraloky a kosatky
+ lahvička mnoholičného lektvaru se zásobou na cca hodinu a padesát minut
+ III porce žaberníku z Bradavické pevnosti a další IIII z lektvarového tábora. Pokouší se je namnožit řízeným pěstováním a v jednom z jezírek v posvátném hájku se mu to i docela daří.
+ dva flakónky magičističe, jeden flakónek lechtacího lektvaru a jeden flakónek zředěné dračí krve
+ sněžítko z pevnosti
+ indiánská čelenka a trocha oživovací hlíny mi'kmackých Indiánů
+ plyšový pouštní červ z univerzity v Gobi
+ hrst kuliček jmelí
+ sovětská beranice z moskevského metra
+ sovětská ponorka třídy Whiskey-III

ZNÁMOSTI & SPATŘENOSTI

BLIZNY
Caitlyn Redmond 10/10
Caoimhe O‘Donnell 10/10
Caroline Redmond 10/10
Peggy Andrews 10/10
Faye Morgan 9/10
Gabi Morgan 9/10
Harlee Shaw 9/10
Zoe Gilbaguette 9/10
Ava Fletcher 8/10
Emily Ward 8/10
Felicity Clegg 8/10
Lacey Heavensgate 8/10
Lilly Krushnic 8/10
Mína Xavier 8/10
Nessa Queen 8/10
Talyssa Cornea 8/10
Aino Härkönen 7/10
Iskra Udinov 7/10
Finnea Barone 7/10
BORCI
Jesse Morgan (padlý borec)
Sky Crane (borec s opicí)
Iggy Pop (borcák)
Dylan Thawne (profesor bourák)
Barry Kenway (doktor bourák)
Monty Martínez (buzna, ale kámoš)
Asbjorn Ragnarsson (kámoš buzny)
Galahad Greyburn (kámoš z koleje)
Heski Järvinen (eskymácký brácha a bourák)
kámoši z famfrtýmu
kámoši z koleje
Andyho pes

_________________


Obrázek


Nahoru 
 Předmět příspěvku: Re: FINNIANSSON, Fróði
 Příspěvek Napsal: sob 23. kvě 2015 22:25:44 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 17. bře 2013 21:46:48
Příspěvky: 194
Za mě ano :DD

_________________
Obrázek
"Teachers open the door. You enter by yourself."
♥ MEIRRY & Max the baby ♥


Nahoru 
 Předmět příspěvku: Re: FINNIANSSON, Fróði
 Příspěvek Napsal: pon 25. kvě 2015 10:09:17 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 20. říj 2013 20:48:54
Příspěvky: 127
Rozhodně pro :D

_________________
Obrázek
| +
Obrázek

Obrázek


Nahoru 
 Předmět příspěvku: Re: FINNIANSSON, Fróði
 Příspěvek Napsal: sob 30. kvě 2015 6:18:47 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: úte 07. srp 2012 18:03:39
Příspěvky: 747
Obrázek
POVOLENO
FINNIANSSON, Fróði
...............................................
Tato karta byla oficiálně povolena Ministerstvem Kouzel.
V případe potřeby úprav, změny či jakéhokoliv doplnění
výše uvedených údajů, prosím informujte pracovníky
Ministerstva novou záložkou (příspěvkem).


Nahoru 
 Předmět příspěvku: Re: FINNIANSSON, Fróði
 Příspěvek Napsal: stř 18. lis 2020 0:12:40 
Offline
Mrzimorský kapitán
Uživatelský avatar
Mrzimorský kapitán

Registrován: pon 11. kvě 2015 11:09:09
Příspěvky: 475


| +
(takové to když po roce a půl píšete aktualizaci k postavě, co bude poprvé pořádně hrát až tak za další tři měsíce )
23. 12. 2016: Začlenění nově napsaných členů rodiny, kosmetické úpravy a hlavně zohlednění uplynulých tří herních let. Za RL Survival přidán druhý talent k přeměňování a za test na březnovém srazu přidán jeden bod k létání i s vysvětlením (dole), když je to teď tak v módě.
Do budoucna přidám z týchž akcí/testů ještě následující odměny, které je nicméně trochu blbé tam cpát před nástupem do školy, jen na ně jako správný munchkin nechci zapomenout: Za survival ještě kouzla (Balit!, Impervius a Ukaž mi cestu), za test ještě jeden bod ke schopnostem + možná nějaké navýšení kouzel, ale to mi spíš vyžere Flann.
9. 2. 2017: Přidána hůlka, učesána hlavička.
9. 4. 2017: Přidán bod k létání za hodinu, letmá aktualizace známostí.
30. 4. 2017: Kouzla z formulí (alohomora, flipendo, lumos/nox, wingardium leviosa).
20. 5. 2017: Kouzla z přeměňování (asius, colovaria, flintifors, reparo, snufflifors), náznak antitalentu, kterej ale ještě budu muset domyslet. Plus průběžná aktualizace historie a seznamu známých postav.
1. 6. 2017: Kouzla z obrany (expelliarmus, periculo, petrificus totalus, relashio).
4. 6. 2017: Lektvary po hodině +1, naučen herbicid a protijed na běžné jedy. Po tréninku s Nebelvírem +1 k létání, k naučeným definitivně zapsána kouzla za rl survival viz výše. Onen avizovaný bod ke schopnostem nakonec dostane někdo jiný, a ještě mi tím pádem zbývá navýšení dvou kouzel o jednu a dvou kouzel o dvě úrovně z testu na srazu 2016.
22. 8. 2017: (m) Aktualizace ročníku, historie. Přidány odměny za Survival.
14. 9. 2017: Přidány řádně uleželé odměny za Pevnost: Naučena tři kouzla nová (bublinové, hydratus, piscifors, 24b), jedno nové, během hry použité (riddikulus, 7b), a nakoupeny 3ks žaberníku (6b). Plus těžítko.
20. 9. 2017: (m) Přidány odměny z lektvarového tábora, lektvary +1, naučen lektvar lehkomyslnosti a zpívací roztok, vybrány 4 ks žaberníku, kterého není nikdy dost, dva flakónky magičističe, jeden lechtacího lektvaru a jeden se zředěnou dračí krví.
21. 10. 2017: Přidána kouzla z hodiny Obrany proti černé magii (navýšeno Petrificus Totalus a Expelliarmus, naučeno Protego, Fumos a Tarantallegra).
30. 10. 2017: Přidána kouzla z hodiny Kouzelných formulí (naučeno Aresto Momentum, Diffindo, Finite Incantatem a Skurge, navýšeno Flipendo).
3. 12. 2017: Aktualizace dovedností po hodině lektvarů (lektvary +1, naučen uspávací lektvar, splaskávací lektvar, lektvar vytrvalosti), po tréninkovém létání (létání +1) a po hodině přeměňování (naučeno Avifors, Vera Verto, Reducio, Engorgio, Duro, navýšeno Reparo).
26. 12. 2017: +1 k létání za trénink se Zmijozelem.
30. 1. 2018: Kompletní, mírně spoileroidní update po druháku.
9. 8. 2018: Poslední karta aktualizována, ou jé! Posunut ročník, doplněna historie a upraveno v podstatě všechno s přesahem do blízké budoucnosti. Přidán jeden ze dvou zalentů za survival, k přeměňování. A protože jsem zjistil, že přidávat si kouzla z hodin průběžně, bez dohledatelné evidence, je peklo, začnu to tady zase dělat pěkně postaru:
Za hodinu OPČM přidáno rictusempra a everte stati, navýšeno protego a tarantallegra, naučeno a za zvláštní okolnosti rovnou navýšeno immobulus.
Zbytek byl upravován průběžně, snad jsem tam na nic nezapomněl. Přeměňování nebylo, proto ta díra v kouzlech.

2. 5. 2019: Včera byl první máj, lásky čas, tak je dneska řada na máji druhém, času aktualizací. Když už to Maeve tak pěkně rozjela.
Provedena komplexní aktualizace, i když je možné, že mi tam i přesto něco uniklo.

Novinky ve schopnostech
Hodina přeměňování ve třeťáku: sice odpadla, ale vedení se shodlo ( :| ), že tam můžeme ozkoušet nový systém, takže naučeno draconifors, ducklifors, lapifors, polštářové kouzlo, pluma pondus, quietus a sonorus (4 kouzla za ročník, 3 za talenty).
Za čtvrťák v ostrém provozu nového systému osvojeno:
Formule (4+1): ascendio, descendo, locomotor, mobilicorpus, mobiliarbus
Lektvary: postaršovací, ochrany proti ohni
Létání: +1 bod
OPČM (4): anteoculatia, bombarda, expecto patronum, klopýtací kletba
Přeměňování (4+3): acer, aparecium, cado, densaugeo, incarcifors, mustelfors, reparifarge
Odměny za survival v metru: Bublinové kouzlo +1, Anteoculatia +2, naučen Amorův šíp a ještě zbylo na beranici, což se vyplatí!

A ještě mám koukám k útratě nevybrané odměny za test na srazu 2016, to holt třeba příště :D

24. 10. 2019: Rychloupdate historie, známostí a schopností. Určitě tam je nějaká bota, ale to případně odladím příště, hlavní bylo dát dohromady kouzla a tak, ať se mi to nevrší.

Za dokončení pátého ročníku:
Létání: + 1 bod
Formule (4+1): colloportus, portaberto, povzbuzující kouzlo, silencio, ventus
OPČM (4): confundo, mdloby na tebe, odhal svá tajemství, reducto
Přeměňování (4+3): všechny, tzn evanesco, geminio, herbifors, illegibilus, inanimatus conjurus, incarcerous, orchideous
Lektvary (2): dobrého zraku, pohodový odvar

Za hodinu přeměňování:
Naučeno pullus a pulírexo, navýšeno evanesco, piscifors a bublinové kouzlo.


18. 11. 2020: Velká aktualizace úplně všeho, některé detaily asi ještě budu konzultovat a doplňovat, přibydou kdyžtak sneakeditem.

Za dokončení šestého ročníku:
Létání: + 1 bod
Formule (4+1): abeo cultivare, aquamenti, awinio radix, deprimo, tergeo
OPČM (4): cave inimicum, protego maxima, repello inimicum, repello mudletum
Přeměňování (4+3): všechny, tzn entomorphis, epoximise, piertotum locomotor, serpensortia, voateaceterain, voluma tesamentum, vulnera sanentur
Lektvary (2): nápoj euforie, lektvar hlasitosti

Za absolvované hodiny:
Pomoc na formulích pro prvák: revelio +1
Mezikolejní polohovací famfrtrénink: +1 bod k létání

_________________


Obrázek


Nahoru 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
 
 Stránka 1 z 1 [ Příspěvků: 5 ] 




Obsah fóra » Kartotéka » Kartotéka postav studentů » Mrzimor


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

 
 

 
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Český překlad – phpBB.cz