Přihlásit se    Fórum    Web    Hledat    FAQ
TOTO FÓRUM SLOUŽÍ POUZE JAKO ARCHIV A NENÍ MOŽNÉ SE NA NĚJ REGISTROVAT. HRA PROBÍHÁ >>ZDE<<

Obsah fóra » Kartotéka » Kartotéka spících postav » Hibernárium




 Stránka 1 z 1 [ Příspěvků: 3 ] 



Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: McCRIMMON, Leticia
 Příspěvek Napsal: čtv 01. kvě 2014 13:31:15 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 01. kvě 2014 12:42:28
Příspěvky: 39
Obrázek

*20. května 1947 | nečistokrevného původu | portugalské národnosti
vystudovala Krásnohůlky
celým jménem Leticia Sara Palmeiro Magalhães McCrimmon


Obrázek

Na první pohled lze poznat, že Letty není původem Angličanka a když promluví, leckdo si rychle domyslí, že se v Anglii pravděpodobně ani nenarodila. Její snědá pleť odkazuje na jižanské kořeny, je hladká a bez sebemenšího defektu, který by jí způsoboval vadu na exotické kráse. Tou totiž Leticia opravdu oplývá a je si toho dobře vědoma, ale naštěstí svůj rovný nosánek nenosí příliš nahoru a nemá o sobě ani přehnané mínění. Nad očima barvy hořké čokolády se jí klene poměrně výrazné tmavé obočí pečlivě udržovaného tvaru, a její víčka jsou korunovaná hustými řasami, které si ještě zvýrazňuje decentním líčením. Její ústa jsou sice malá, ale plná a souměrná, honosící se zdravě růžovou barvou a to i v případě, že je nepřikrášluje rtěnka. Obličej oválného tvaru jí lemují prstýnky vlnitých vlasů stejné barvy, jakou mají její oči – jsou tmavě hnědé a na slunci se zdravě lesknou. Vlní se jí zhruba někam pod lopatky, pokud je zrovna nestahuje do drdolu, což dělá docela často.
V jejím šatníku se nachází nepřeberné množství šatů ze vzdušných látek, širokých dlouhých sukní a volných halenek, ve škole ji však nejčastěji potkáte v hábitech pastelových barev a nejrůznějších střihů.
FC: Cansu Tosun

Obrázek

Letty je povahou velmi laskavá a usměvavá žena, která netrpí zbytečnými předsudky, ale taky se nedá popřít, že v jejím nitru dřímá horkokrevná portugalka, jejíž facky bolí stejně dlouho, jako cizí slova pronesená ve zlosti nebo s úmyslem ublížit. Ona sama taková slova nepronáší často, ale když už, tak je myslí vážně a nehodlá je brát bezdůvodně zpět. Všechno, co Letty dělá, dělá s vášní sobě vlastní a nic polovičatě. V jejích činech se odráží chladnokrevnost bouřlivého moře i vřelé objetí plné citu a pochopení, protože pokud Letty něco miluje, miluje to celým svým srdcem a stejně tak to platí i o nenávisti. Často se tak může stát, že udělá nějaké rozhodnutí, kterého později lituje, ale je příliš hrdá na to, aby jej vzala zpět. Její temperament tak často může lézt lidem okolo na nervy, ale ona si z toho nic moc nedělá. Narodila se tak, vychovali ji tak pod horkým sluncem portugalského pobřeží, takže nemá cenu předstírat, že je stejně chladná jako angličané a jejich deštivé podnebí.
Leticia miluje tanec a jídlo, dobré víno a zábavnou společnost. Před studenty se však chová jako profesorka a svůj temperament nechává vyniknout jen ve chvílích, kdy si to může dovolit, aniž by to nějak ohrozilo výchovu mládeže.


Obrázek

→ Kromě své mateřštiny ovládá ještě francouzštinu a obstojně angličtinu, ačkoliv mluví s jasným přízvukem.
→ Bytostně nesnáší sirupové košíčky, zato umí upéct bezkonkurenční queijadas.
→ Kudykoliv jen projde, zanechá za sebou nevtíravou vůni magnolií.
→ Dne 19. srpna 1978 si vzala svého partnera a kolegu z Bradavic Finlayho McCrimmona.

Obrázek

Finlay Angus McCrimmon, manžel (*13. srpna 1941)
odkaz na kartu
Jejich vztah rozhodně není jedním z těch dynamických, který připomíná horskou dráhu, ale Letty díky tomu naprosto vyhovuje. Ve svém manželovi má veškerou oporu, kterou potřebuje, a nedokáže si představit, že by s kýmkoliv jiným našla takovou stabilitu a pocit bezpečí. Teď už snad jen nějakého toho potomka, protože ani jeden z nich si nemá co nalhávat, mladší už nebudou.

___________________________________________________

Lettina původní rodina čítá nezměrné množství více či méně magicky nadaných členů, takže pro stručnost bude lepší zmínit jen nejbližší rodinu, tedy rodiče a sourozence. I když ono „ve stručnosti“ může být i zde poněkud zavádějící. Rodina ze strany jejího otce kdysi bývala přísně čistokrevnou rodinou, ale poslední dvě generace tento mýtus i tradice probořily.

Casimiro Batista Santos Magalhães, otec (*1921)
Vysoký snědý muž s tmavýma očima, které lemují vějířky vrásek od smíchu, kterým Casi nešetří ani na svých bližních, ani na neznámých lidech. Je to bodrý společník a vynikající obchodník – ačkoliv se narodil jako kouzelník, rozhodl se věnovat vinařství. A jeho vinicím se daří přímo kouzelně.

María do Céu Cabral Palmeiro (Magalhães), matka (*1924)
Podsaditá dáma kudrnatých havraních vlasů s ráznou vyřídilkou, která nenechá nikoho na pochybách, že pochází ze země horkokrevných žen. Je to vynikající kuchařka a starostlivá matka, která všem svým dětem přináší utrpení ve formě tahání za tvářičky a častování jich samotných i jejich přátel kýčovitými přezdívkami, které ona sama považuje za roztomilé. Je to čarodějka, ale její otec, Lettin dědeček, je mudlovského původu.

Letty má hned několik sourozenců, kteří se vzájemně stejně milují, jako nenávidí, ale jako rodina vždy drží při sobě. Ti starší už mají vlastní rodiny, ti mladší se zatím stále drží tepla maminčina krbu.

Ezequiel Faustino Palmeiro Magalhães, nejstarší bratr (*1942)
Je velmi podobný svému otci, jak povahově, tak vzhledově. Pracuje na rodinných vinicích a veškerý volný čas věnuje své ženě a dvěma dětem.

Frederico Atílio Palmeiro Magalhães, starší bratr (*1943)
Stejně jako jeho starší bratr je už pod pantoflem a stará se o čtyři děti a svou ženu. Už od malička tíhnul ke zvířatům, a proto se odpojil od rodinného byznysu a pracuje pro portugalské ministerstvo kouzel jako odborník na kouzelné tvory.

Carlito Nicolau Palmeiro Magalhães, starší bratr (*1945)
Nadšený cestovatel, zatím stále bezdětný (což mu matka při každém setkání vyčítá hned ve dveřích), ženatý s francouzskou čarodějkou, jejíž rodina se živí výrobou kouzelnických cukrovinek.

Mateus Pascoal Palmeiro Magalhães, mladší bratr (*1951)
Maminčin milovaný mazánek, který si užívá Maríiny péče a nemá ani v nejmenším úmyslu opustit rodinné zázemí. Jeho bratři si z něj často utahují, protože se stále ještě drží máminých sukní.

Andréia Ana Palmeiro Magalhães (Ribeiro), mladší sestra (*1956)
Dívenka, která jakoby své matce z oka vypadla, ačkoliv do její kypré postavy má ještě daleko a velmi se hlídá, aby nezačala tloustnout. Vzala si svého dlouholetého kamaráda a mají spolu dvouletého synka.

Constancia Lía Palmeiro Magalhães, nejmladší sestra (*1962)
Aneb ta, která platí za tu nejchytřejší v rodině. Lía studovala v Krásnohůlkách, pracuje pro francouzské ministerstvo chtěla by se stát uznávanou ministryní kouzel.

Teobaldo Pedro Palmeiro Magalhães, nejmladší bratr (*1968)
Rodinný benjamínek a všemi milovaný smíšek. Je to tak trochu šašek a uličník, nicméně už teď k otcově radosti pomáhá při pěstování vína a jeho kvašení. A při pálení alkoholu, ale pšt.

Obrázek

Když toho květnového dne do rodiny proslulého vinaře konečně přibyla po třech raubířích i holčička, oslavoval to celý klan ještě měsíc po té, protože příležitostí k oslavám není nikdy dost. Nejdříve oslavovali její narození, pak temná kukadla, nemalé přírůstky na váze, a v neposlední řadě i první noc, kterou děvčátko po měsíci nočních koncertů konečně celou prospalo.
Z miminka vyrostla půvabná dívenka, která se po boku bratrů naučila, že i dámy se občas perou a klejí, když musí, ale pokud opravdu chtějí něčeho dosáhnout, je lepší sáhnout po lichotkách a prosebných očích než po násilí.
Nikoho nepřekvapilo, když se u Leticie projevilo magické nadání a přijetí do školy v Krásnohůlkách bylo jen pomyslnou třešničkou na dortíku Lettina dosavadního života. Sice ji čekaly krušné začátky v cizím prostředí plném cizího jazyka, ale po čase se díky přátelům a starším studentům zvládla ve škole s menšími obtížemi domluvit. Závěrečné zkoušky pro ni tak znamenaly dvojitý test – nejen jejích kouzelnických dovedností, ale i těch jazykových. A v obojím uspěla víc než dobře. Stala se počasomágem, což sice nebylo nic závratného, ale rodině se to hodilo.
Ač si ve škole prožila pár menších románků se svými spolužáky, žádný z nich ji neokouzlil tak, jako se to povedlo jejímu kolegovi. Rafael byl přinejmenším pohledný mladík, vtipný a zábavný, a nic si nedělal z toho, že mu Lettina matka přezdívá Cukroušku. Pocházel z dobře situované čistokrevné kouzelnické rodiny, a co bylo nejdůležitější, Letty z celého srdce upřímně miloval, což o pár let později dospělo k tomu, že svou milovanou v den jejích šestadvacátých narozenin požádal o ruku. A Letty samozřejmě nadšeně souhlasila, zatímco zbytek rodiny si oddechl, že jim holka nezůstane na ocet.
Chystala se pohádková svatba, ale z růžových obláčku oba snoubence sestřelila nelítostná realita. Lettina rodina najednou nebyla pro čistokrevný rod dost dobrým spojencem, což sice Leticii s Rafaelem neodradilo od tajné svatby, ale i tohle malé tajemství bylo odhaleno, a svatba přerušena ještě před manželským slibem.
Snad aby zapomněla nebo prostě jen na chvilku zmizela všem z očí, přestěhovala se do Anglie, kde bylo pro počasomágy vždy dost práce, ale protože i tuhle věc měla Letty spojenou s Rafaelem, nedokázala vydržet v novém zaměstnání příliš dlouho. A tak přijala volné místo profesorky astronomie na bradavické škole. Inu, pořád to byl její obor a jednalo se o oblohu, tak proč ne.

Obrázek
Přemisťování | Lektvary 8 | Létání 2 | KF +1


L E K T V A R Y

Bezesný spánek, Esence z třemdavy, Lektvar na čištění ran, Protijed na málo běžné jedy a běžné jedy, Uklidňující lektvar, Protilátka k nápojům lásky, Protilátka na Veritasérum

K O U Z L A

100% - Lumos/Nox, Wingardium leviosa, Alohomora, Expecto Patronum (vydra), Accio
III. – Aresto Momentum, Expelliarmus, Voluma tesamentum, Finite Incantatem, Protego (maxima)
II. - Scarpinovo odhalovací zaklínadlo (Specialis revelio), Everte Stati, Confundo, Imperamenta, Locomotor, Silencio, Tergeo, Zateplovací kouzlo, Meteolojinx Recanto, Petrificus totalus, Inacarcerous
I.

Obrázek

Hůlka: Cypřiš | Vlas víly | 11 a půl palce | nepoddajná
Zvířecí společník: Sameček rodu strix uralensis (puštík bělavý) jménem Columbus

_________________
Obrázek


Nahoru 
 Předmět příspěvku: Re: MAGALHÃES, Leticia
 Příspěvek Napsal: ned 04. kvě 2014 7:31:35 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: úte 07. srp 2012 18:03:39
Příspěvky: 747
Obrázek
POVOLENO
MAGALHÃES, Leticia
...............................................
Tato karta byla oficiálně povolena Ministerstvem Kouzel.
V případe potřeby úprav, změny či jakéhokoliv doplnění
výše uvedených údajů, prosím informujte pracovníky
Ministerstva novou záložkou (příspěvkem).


Nahoru 
 Předmět příspěvku: Re: McCRIMMON, Leticia
 Příspěvek Napsal: sob 19. bře 2016 11:49:50 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 01. kvě 2014 12:42:28
Příspěvky: 39
A K T U A L I Z A C E

19.3.2016 - změněno jméno, přidán manžel :3, upravena grafika

_________________
Obrázek


Nahoru 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
 
 Stránka 1 z 1 [ Příspěvků: 3 ] 




Obsah fóra » Kartotéka » Kartotéka spících postav » Hibernárium


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

 
 

 
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Český překlad – phpBB.cz