Přihlásit se    Fórum    Web    Hledat    FAQ
TOTO FÓRUM SLOUŽÍ POUZE JAKO ARCHIV A NENÍ MOŽNÉ SE NA NĚJ REGISTROVAT. HRA PROBÍHÁ >>ZDE<<

Obsah fóra » Kartotéka » Kartotéka spících postav » Hibernárium




 Stránka 1 z 1 [ Příspěvků: 5 ] 



Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: DRAGOMIROV, Gerasim
 Příspěvek Napsal: čtv 17. bře 2016 17:29:54 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 16. bře 2016 20:24:51
Příspěvky: 54
Obrázek
*6. PROSINEC 1946
RUSKÁ NÁRODNOST
ČISTOKREVNÝ
KRUVAL - MAGISTR ČERNÉ MAGIE
SMRTIJED
PROFESOR OPČM

tisová hůlka ~ blána z dračího srdce ~ 13 palců ~ nepoddajná

V
Z
H
L
E
D
Kdyby se Gerasim neoblékal tak pohřebně, možná byste do něj ani neřekli, že je zákeřný parchant se zálibou v černé magii, ačkoliv označit ho za sluníčko by bylo naprosto scestné. Na první pohled byste na něm jen těžko vypozorovali, co je to za člověka, protože nemá žádné viditelné jizvy a ani se nešklebí jako šílenec. Vlastně by možná působil sympaticky, kdyby se usmíval - jenže úsměv je u něj naprostou vzácností, alespoň ten upřímný. Neupřímně se usmívá docela často, když někomu znepříjemňuje život nebo se směje ubohosti některých jedinců. Gerasim je asi metr devadesát vysoký a jeho postava je rozhodně dobře stavěná. Nepřipomíná však namakanou horu svalů, spíše zvolil zlatou střední cestu a svalů má tak akorát, což ovšem neznamená, že by neměl sílu. Má, velkou. Prostě nechcete, aby vám vrazil pěst do oka. Má tmavě hnědé vlasy, skoro až černé, které nosí poměrně krátce zastřižené - po stranách je má kratší, než na temeni - a vždy pečlivě učesané, pokud se zrovna nehrabe z postele některé ze svých milenek. Stejně tmavé má i obočí a delší strniště, které mu obvykle porůstá tváře. A temné jsou i jeho oči - nejsou sice černé, ale opravdu hodně tmavě hnědé, takže není možné zahlédnout zorničky, pokud se Gerasim nezadívá přímo do světla. Přesto ale jeho oči nepůsobí děsivě, jen jsou možná trochu pichlavější a snadno se v nich dají zahlédnout všechny ty nebezpečné záblesky, které k záporákům prostě patří. Zuby má rovné, bílé a dva mu chybí, protože o ně přišel při jedné rvačce. Poznat to ale není. Zvláštní znamení bychom u něj hledali jen těžko - pár drobných jizev sice po těle má, ale většinou nejsou vidět a nestojí za bližší popis. Je třeba zmínit smrtijedské tetování na levé paži, protože to občas zahlédnout jde a Gery se s ním tak úplně netají. No a pak je tu ještě obyčejnější tetování, které pokrývá obě jeho ramena, lopatky a po pažích se plazí až k loktům. Nezobrazuje nic konkrétního, je to zkrátka takové abstraktní umělecké dílo.
V jeho šatníku byste nenašli moc barev, potrpí si totiž na pohřební záporáckou módu. Takže ano, v jeho skříni převládá černá, padesát odstínů šedi a občas nějaká další, nevýrazná neutrální barva. Není ale výjimkou, když svůj pohřební zjev doplní alespoň něčím barevným, jako je červená či zelená kravata, nebo si k černému obleku vezme krvavě rudou košili. Nosí naleštěné boty s psími dečkami a dává přednost módě kouzelnické. Drahé, luxusní kouzelnické módě, takže nehrozí, že na něm uvidíte levné ošuntělé hadry, nebo hábity, které by mu neseděly dokonale. Kolem krku nosí obyčejný stříbrný řetízek a v kapse má většinou pozlacené kapesní hodinky, pěkně staré, ale to je z doplňků asi tak všechno.
Ricky Martin

P
O
V
A
H
A
Gerasim je přesně ten typ člověka, který s rozběhem nakopne roztomilé štěně a nemá kvůli tomu nejmenší výčitky svědomí. Vyloženě surovec, který si libuje v masakrování ostatních, však není, i když je fakt, že mu nedělá nejmenší problémy jít přes mrtvoly. A když mu někdo dobře zaplatí, aby se někoho nenápadně zbavil, milerád to udělá. Jen má zkrátka rád čistou práci, při které se člověk moc nezasviní a nezanechá stopy. Nehrozí, že by ho pak trápily noční můry nebo se cítil mizerně. Ono to občas vypadá, že Gerasim necítí vůbec nic a nemá svědomí, ale pravda to není; emocí však obykle mnoho nepociťuje, to je pravda, a výčitek taktéž ne. Je to bezpáteřní parchant, který myslí hlavně na svoje pohodlí a ostatní jsou mu naprosto ukradení, a to platí i o naprosté většině lidí, které nazývá přáteli. Je výborný herec, takže pokud to situace vyžaduje, klidně se s vámi bude bavit, žertovat, a když se dostane dostatečně blízko, jednoduše vám zatne tipec. Zákeřně útočí ze zálohy, je mazaný a podlý a něco jako čest a spravedlnost mu skoro nic neříká. Nějakými pravidly a zákony se neřídí, protože má neodbytný pocit, že se ho netýkají. A důvod? Gerasim je čistokrevný, tudíž je lepší, než většina lidí, a dává to všem najevo. Nečistokrevné kouzelníky sice překousne (ne doslovně), ale v lásce je nemá, a všechnu havěť, která v sobě má víc mudlovské krve, vyloženě nenávidí. Není tedy divu, že je jeho postoj silně proministerský a sám hodlá udělat všechno, co je v jeho silách, aby společnost očistil od špíny. Klidně i dost radikálními způsoby. Gerasim je sebevědomý, občas až nezdravě moc, ale na druhou stranu není hloupý - jen občas nedomýšlí některé věci do detailů a nepřemýšlí nad následky. Chyby, které dělá, za něj většinou žehlí o něco chytřejší starší bratr. Gerasim je totiž trošičku roztržitý a občas mu ujedou nervy. No a občas se chová jako magor. Jako každý správný záporák, i on má své slabé stránky - a tou neslabší je jeho rodina. Na milence, se kterou má dva syny, mu pranic nezáleží, ale na dětech lpí opravdu hodně a nechal by se kvůli nim klidně roztrhat rebely na kusy, pokud by mu zaručili, že se na oplátku dětem nic nestane.

R
O
D
I
N
A
Gerasim a jeho bratr Evgeniy jsou výsledkem spojení dvou významných ruských čistokrevných rodů oplývajících bohatstvím a mocí, rodů Dragomirov a Zakharov. Zatímco rod Zakharov téměř zaniká s provdáním posledních nositelek toho jména do rodiny Udinov a právě Dragomirov, příjmení Dragomirov nesou Gerasim a Evgeniy hrdě dál. A protože má Gerasim dva syny, zřejmě tohle jméno jen tak v zapomnění neupadne.

DRAGOMIROV
Rod Dragomirov je prastarý, vysoce postavený ruský rod, oplývající nemalým bohatstvím a nemalou úctou u ostatních rodů. Pochopitelně je čistokrevný - v rodokmenu se nikdy nevyskytl nikdo, jehož krev by nebyla ryze kouzelnická, a Dragomirovci si na téhle pověsti dost zakládají. Téměř celé století o sobě členové rodu nedávali příliš vědět, ale s občanskou válkou na krku ožili a začali se projevovat silně proministersky, zřejmě proto, že by jim z toho snad mohlo i něco kápnout. Především jim ale jde o vliv ve Velké Británii, který poněkud postrádají, takže se nyní snaží (úspěšně) vetřít do přízně novému ministrovi kouzel, a rozprostřít svou síť kontaktů dál, než jen po východní Evropě.

HLAVA RODU VLADIMIR DRAGOMIROV
nar. 1894, vystudoval Kruval

Přestože se těší úctyhodnému věku, je Vladimirova mysl stále bystrá a mazaná a je to právě on, kdo stojí za všemi intrikami a plány, a kdo hrabe pro rodinu nejvíce peněz a moci plánováním výhodných sňatků a získáváním nových kontaktů. Je to starý muž s obličejem plným vrásek, v nichž se ztrácí nastřádané jizvy, a ledově modrýma očima. Říká se, že kvůli moci a postavení zabil přes stovku lidí, takže docela fajn chlap.

OTEC GRIGORY DRAGOMIROV
nar. 1922, vystudoval Kruval, obliviator

Muž upjatého a přísného vzezření, který se skoro vůbec nepodobá svému otci a jeho synové po něm pranic nezdědili. Má plavé vlasy a modré oči, ostré rysy ve tváři a nikdy se neusmívá. Nikdy. Čiší z něj chlad a je to muž, který nesnese jakýkoliv odpor a vždycky dosáhne svého. A je jedno, jak moc drastické metody k tomu musí použít. Je vysoký, atletické postavy, a raději než fyzickou silou se ohání pěkně černou magií.

MATKA EVGENIYA DRAGOMIROV
rozená Zakharov, nar. 1924, vystudovala Kruval, v domácnosti

Evgeniya je trochu mírnější a méně upjaté povahy, než její muž - za chladnou maskou se skrývá poměrně vřelé nitro a srdce schopné rozdávat lásku. Tou ovšem zahrnuje jen a pouze své syny, neboť muž, který na ni několikrát vztáhnul ruku, si ten cit nezaslouží. A beztak by jej ani nedokázal ocenit. Evgeniya tedy většinou tiše trpí a snáší ledasco, a teprve když je manžel mimo dům, ožívá. Ráda čte a poslouchá hudbu, avšak pouze tu kouzelnickou - možná by ráda pronikla i do tajů mudlovského umění, ale bojí se, že by na to někdo z rodiny přišel a všichni by ji zavrhli. Je v domácnosti a jako správná panička tráví svůj čas především vyšíváním a čajovými dýchánky se společenskou smetánkou. O staré sídlo se totiž stará početné služebnictvo a domácí skřítci.

BRATR EVGENIY DRAGOMIROV
nar. 1943, kruvalský magistr černé magie, Smrtijed na plný úvazek

Evgeniy je taková mírně zvětšená Gerasimova kopie, s bratrem si totiž jsou nesmírně podobní a málokdo věří tomu, že je Evgeniy o tři roky starší a není Gerasimovým dvojčetem. Má stejně tmavě hnědé vlasy, které nosí podobně zastřižené, stejné tmavě hnědé obočí i strniště, a stejně tmavé oči. Ty jeho jsou však naprosto nevlídné a z pohledu do nich mrazí. A taky má stejný pohřební vkus na oblékání. Evgeniy je ještě vyšší, než jeho mladší bratr, a je také mohutnější postavy, takže je to rozhodně on, kdo působí víc nebezpečně a jako větší svině. A zdání v tomhle případě neklame ani trošku - Geňa totiž nemá ani ty děti, které by ho držely zpět, tudíž se nevyhýbá ani krvavým masakrům. Poeticky řečeno, jeho mysl je temná a jeho srdce ledově chladné. Jediný, na kom mu alespoň trochu záleží, je právě Gerasim, kterého tahá z problémů a chová se vůči němu ochranitelsky, ačkoliv ví, že se o sebe Gerasim umí dobře postarat.
Manu Bennett



Gerasim byl jednou zasnouben, ze svatby ale sešlo, především protože se jeho budoucí manželce nelíbilo, jak se Gerasim honí za ostatními sukněmi. Před lety měl totiž milenku na každém prstu a s jednou, půvabnou blondýnkou Annou, dokonce splodil dvojčata, dva syny. Zatímco Annu poslal k vodě, synové jsou významnou součástí jeho života. Ono poslání k vodě však nebylo jednoduché - musel Annu vyplatit, aby nedělala problémy a vzdala se dětí, a nebylo to levné. O Dmitriho a Kolyu se teď starají ostatní členové rodu, pokud na ně zrovna sám Gerasim nemá čas. A protože je táta namočen do spousty ne zrovna legálních a hezkých věcí, je jim zajištěna patřičná ochrana, aby se na nich nikdo nemohl mstít.

SYNOVÉ DMITRI A KOLYA
nar. 1970

Dva andílkové, kteří se tátovi moc nepodobají - snad jen těma tmavě hnědýma očima. Jinak mají světle hnědé vlásky a neustále se usmívají. Jsou nadmíru přátelští a jsou to zkrátka taková zlatíčka, která Gerasim nade vše miluje a udělal by pro ně cokoliv. Jenom jeho synové dokazují, že není prohnilý skrz na skrz a má v sobě kouska lidské duše, protože je schopen jim vyznávat lásku a chovat se jako každý normální táta.



ŽENA EILEEN TABITHA McKAY
nar. 30.5.1963, Kruval

Sice mladá dívka, ale od malička pořádná potvora, takže si s Gerasimem docela sedli. On ji tedy moc nerespektuje a ona jeho zřejmě taky ne, ale minimálně Gerasim se svatbě nevzpíral, protože Eileen vypadá tak trochu jako modelka a v jistých dovednostech určitě nezaostává. Na sklonku roku 1979 se vzali a nyní očekávají prvního potomka. Rozkošné, že?

H
I
S
T
O
R
I
E
O úplně obyčejném dětství u Evgeniyho ani Gerasima mluvit nemůžeme. Oba chlapci byli krátce po narození svěřeni kojné a chůvám a jejich vlastní matka se k nim dostala jen minimálně - otec chlapců totiž vždycky tušil, že je Evgeniya slabé, příliš srdečné povahy, a že by hochy svou láskou zkazila. Že by se z nich stali bojácní ufňukánci schovávající se za matčiny sukně, a to nechtěl. Takže se jejich výchovy zhostil víceméně sám - odmalička z nich vychovával sebevědomé, silné hochy a každý jejich neúspěch tvrdě trestal. Nepolevil ani ve chvílích, kdy ho chlapci s pláčem proklínali, a minimálně na staršího Evgeniyho to mělo ten správný efekt a už jako malý byl obávaným rváčem a chlapcem, který přesně věděl, co chce, a šel si za tím, ať to stálo cokoliv. To Gerasim byl daleko dobrosrdečnější a utužit jeho povahu nebylo nic lehkého. Často před otcem potají utíkal k matce, kde ho čekala její vřelá náruč. A taky výborný boršč, hehe. Otcem se ale nikdy nenechal úplně zlomit, a nakonec se i on dostal na výsluní, ačkoliv staršího syna měl Grigory vždycky o trochu raději a vkládal do něj větší naděje. Gerasim si to nijak nebral k srdci - Evgeniy to všechno naštěstí nevnímal jako konkurenční boj a svého mladšího brášku měl vždycky rád, vždycky jej chránil, jen otci si netroufl stoupnout do cesty. A tak oba hoši zakusili tvrdou výchovu s minimem lásky a vyrostli z nich sebevědomí, bezcitní, arogantní a cílevědomí zmetci táhnoucí za jeden provaz.
Když Evgeniy nastoupil do Kruvalu, Gerasim zažil krušné roky, neboť se veškerá otcova pozornost začala upírat jeho směrem, a tak se musel ještě víc přetvařovat a přemáhat, aby splňoval všechny otcovy požadavky a představy. Nakonec ale nastoupil do školy i on a mohl si konečně trochu užívat vlastního života, života, do kterého mu nikdo nemluví a ve kterém se s ním nikdo nesnaží manipulovat. Nebo alespoň ne tolik, jako otec. Vystudoval s velmi dobrými výsledky, jen o špetku horšími, než měl Evgeniy. Oba pokračovali navazujícím studiem na magistra černé magie, neboť právě k černé magii měli díky otci velmi blízko. A navíc, tatínek si to přál.
K překvapení všech dal po škole otec oběma chlapcům pokoj. Ne úplně, ale mladíci měli najednou daleko volnější život a mohli si dělat prakticky vše, co se jim zachtělo. A tak zatímco Evgeniy se ponořil do tajů černé magie a jeho duše ještě víc potemněla, Gerasim začal utíkat za milenkami. Pár let mu to vydrželo a z jednoho takového úletu vzešli jeho dva synové, do kterých se okamžitě zamiloval a odmítl se jich vzdát. Jejich matka byla nečistokrevná kouzelnice, díky čemuž byla velmi slušně vyplacena, aby se dětí vzdala a nikde o nich ani o Gerasimovi nemluvila - a Dmitriy s Kolyou byli uznáni za čistokrevné. Rodné listy byly zfalšovány a veškeré informace o nečistokrevné matce byly zameteny pod koberec. Ani sám Gerasim nevěděl, kam se nakonec matka dětí poděla, a nikdy po tom nepátral. Chlapce zpočátku vychovával téměř sám, čímž se jeho pouto k nim ještě prohloubilo, ale když později spadnul, stejně jako bratr, do propasti černé magie, vražd a nelegálních kšeftů, pro jejich vlastní dobro trávil s dětmi méně času a o dvojčata se starali ostatní členové rodu a služebnictvo. I tak se hoši ale měli dobře, protože Gerasim nedopustil, aby se jim dostalo tak příšerné výchovy, jakou zažil on sám.
Se zhoršením situace mezi čistokrevnými kouzelníky a tím zbytkem se Gerasim s Evgeniyem na žádost hlavy rodu, Vladimira Dragomirova, přesunuli do Velké Británie. Evgeniy získal slušné místo na ministerstvu kouzel, údajně jako diplomat, haha, a Gerasim mu měl dělat podržtašku a vetřít se do přízně ministra kouzel, aby Dragomirovci získali trochu větší vliv, což se nakonec povedlo. Ostatně, chtěli stejnou věc - očistit společnost od nečistokrevné špíny. A protože se nový ministr párkrát mezi řečí zmínil, že britské školství dost upadá a v Bradavicích je to samý šmejd, Gerasim se celkem ochotně nabídl, že vezme uvolněné místo profesora černé magie obrany proti černé magii a že bude ministrovi ochotně donášet informace a zkusí s tou příšernou výukou něco udělat.

ZAJÍMAVOSTI:
~ má slabost pro boršč od maminky
~ určitě by se mu dalo diagnostikovat pár psychických poruch
~ měl by nosit brýle na dálku, ale protože to odmítá komukoliv přiznat a nechce vypadat jako idiot, nenosí je. Občas díky tomu míří trošku mimo a do pohyblivých terčů se strefuje spíš náhodou.
~ jeho mazlíčkem je bazilišek, ten nekouzelnický
~ kromě ruštiny mluví plynule anglicky a domluví se i španělsky (a umí tančit salsu)
~ britští přátelé mu říkají Gery
~ vidí testrály

SCHOPNOSTI
lektvary 7/10 ~ létání 3/10
talenty: obrana proti černé magii, přeměňování
přemisťování, nitrobrana, zvěromagie - hyena čabraková

LEKTVARY
doušek živé smrti
matoucí utrejch
mnoholičný lektvar
protijed na (málo) běžné jedy
protilátka k veritaséru
veritasérum
výtažek z durmanu
výtažek ze samorostlíku
100% KOUZLA
accio
alohomora
expecto patronum
lumos/nox
morsmordre
wingardium leviosa
3. ÚROVEŇ
assa in tuo succo +1
expelliarmus +1
expulso +1
finite incantatem
mdloby na tebe +1
2. ÚROVEŇ
confundo +1
descendo
everte stati +1
levicorpus +1
liberacorpus +1
petrificus totalus +1
piscifors +1
salvio hexia +1
sectumsempra +1
specialis revelio
voluma tesamentum +1
vulnera sanentur +1

SOUDRUZI SKŘÍTCI, které Gerasim vlastní a přivezl do Bradavic
Gerasimovi skřítčí slouhové sice mají nějaká jména, ale sám Gerasim si je nepamatuje. Většinou jim říká Šmejd a Matlák, nebo jinak hanlivě, v duchu (a někdy možná i nahlas) je nazývá soudruhy Stalinem a Leninem a rozeznává je jen podle toho, že Lenin umí skvěle nalévat vodku a Stalin zase umí boršč skoro jako od maminky. Oba skřítci jsou vyhublí a zanedbaní a nosí červené hadříky. Svého pána sice za zády pomlouvají a fakt ho nesnáší, ale nemají odvahu na to, aby jej zradili, protože pak by byl boršč z nich.

_________________
I WEAR ALL BLACK TO REMIND YOU NOT TO MESS WITH ME, BECAUSE I'M ALREADY DRESSED FOR YOUR FUNERAL.

Upozornění pro potencionální sebevrahy: Pokud Gerasima nakrknete, musíte počítat s následky, které by se vám nemusely líbit. Tak prosím přemýšlejte nad tím, co vyvádíte, a mějte na vědomí, že je soudruh fakticky svině. Díky.

Dej si boršč!


Nahoru 
 Předmět příspěvku: Re: DRAGOMIROV, Gerasim
 Příspěvek Napsal: čtv 17. bře 2016 18:01:56 
Offline
Profesor
Uživatelský avatar

Registrován: sob 12. dub 2014 18:25:16
Příspěvky: 402
Pro.

_________________
Obrázek

| +
Koho učil: (číslo odráží počet vypsaných hodin, duh)

7× - ročník 76-83 (Dante, Verunka, Darya...)
1× - ročník 75-82 (Mickey...)
1× - ročník 74-81 (Bree, Gweeny, Alan...)
1× - ročník 72-79 (Matt...)
1× - ročník 71-78 (Riley...)


Nahoru 
 Předmět příspěvku: Re: DRAGOMIROV, Gerasim
 Příspěvek Napsal: pon 21. bře 2016 17:57:24 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: úte 07. srp 2012 18:03:39
Příspěvky: 747
Obrázek
POVOLENO
DRAGOMIROV, Gerasim
...............................................
Tato karta byla oficiálně povolena Ministerstvem Kouzel.
V případe potřeby úprav, změny či jakéhokoliv doplnění
výše uvedených údajů, prosím informujte pracovníky
Ministerstva novou záložkou (příspěvkem).


Nahoru 
 Předmět příspěvku: Re: DRAGOMIROV, Gerasim
 Příspěvek Napsal: pon 28. bře 2016 17:43:36 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 16. bře 2016 20:24:51
Příspěvky: 54
28.3.2016 - Přidáni soudruzi skřítci :|

_________________
I WEAR ALL BLACK TO REMIND YOU NOT TO MESS WITH ME, BECAUSE I'M ALREADY DRESSED FOR YOUR FUNERAL.

Upozornění pro potencionální sebevrahy: Pokud Gerasima nakrknete, musíte počítat s následky, které by se vám nemusely líbit. Tak prosím přemýšlejte nad tím, co vyvádíte, a mějte na vědomí, že je soudruh fakticky svině. Díky.

Dej si boršč!


Nahoru 
 Předmět příspěvku: Re: DRAGOMIROV, Gerasim
 Příspěvek Napsal: stř 22. bře 2017 8:38:05 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 16. bře 2016 20:24:51
Příspěvky: 54
22.3.2017 - Přidána snoubenka.

_________________
I WEAR ALL BLACK TO REMIND YOU NOT TO MESS WITH ME, BECAUSE I'M ALREADY DRESSED FOR YOUR FUNERAL.

Upozornění pro potencionální sebevrahy: Pokud Gerasima nakrknete, musíte počítat s následky, které by se vám nemusely líbit. Tak prosím přemýšlejte nad tím, co vyvádíte, a mějte na vědomí, že je soudruh fakticky svině. Díky.

Dej si boršč!


Nahoru 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
 
 Stránka 1 z 1 [ Příspěvků: 5 ] 




Obsah fóra » Kartotéka » Kartotéka spících postav » Hibernárium


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

 
 

 
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Český překlad – phpBB.cz