Přihlásit se    Fórum    Web    Hledat    FAQ
TOTO FÓRUM SLOUŽÍ POUZE JAKO ARCHIV A NENÍ MOŽNÉ SE NA NĚJ REGISTROVAT. HRA PROBÍHÁ >>ZDE<<

Obsah fóra » Kartotéka » Kartotéka dospělých postav » Profesionální hráči famfrpálu




 Stránka 1 z 1 [ Příspěvků: 4 ] 



Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: WINNFIELD, Nicholas M.
 Příspěvek Napsal: úte 05. črc 2016 22:30:02 
Offline
Člen Fénixova řádu
Uživatelský avatar
Člen Fénixova řádu

Registrován: pát 01. črc 2016 15:26:51
Příspěvky: 52
Obrázek


Celé jméno: Nicholas Macerio Winnfield
Rodné jméno: Nicholas Macerio Obambou
Datum narození: 21. 12. 1928
Původ: smíšený
Národnost: gabonská (Bantu)
Frakce: Fénixův řád
Datum úmrtí: 18. 6. 1983
Vystudovaná škola: Krásnohůlky
Profese: bývalý bystrozor a profesor věštění ve Škole čar a kouzel v Bradavicích, momentálně brankář Ballycastleských netopýrů v utajení

Hůlka: trnka # žíně z ohonu jednorožce # 15 palců dlouhá # pružná a poněkud netradičně fialová

VZHLED
Jak si asi všimne každý na první pohled, Nicholas je černý. Netřeba kolem toho chodit jako kolem horké kaše, on už si toho všiml taky.
Měří dost na to, aby nakopal zadek nadprůměrnému černokněžníkovi, a váží dvakrát tolik, všechno ve svalech. Pravda, už je na něm celkem znát vyšší věk a rizikové povolání, každopádně těch pár vrásek mu vrásky nedělá. Sotva se stal bystrozorem, začal si pravidelně holit hlavu, čímž se dost zjednodušuje popis vlasů – kdyby si nenechával aspoň něco málo vousů ve slušivé bradce, patrně by si už ani nepamatoval, že mu na hlavě kdysi dávno rašilo cosi černého a nepoddajného. Jeho oči jsou hnědé, velké a je expert na jejich užívání v neverbální komunikaci – dokáže jimi vyjádřit naprosto jakoukoliv emoci od nadšení po pohrdání a šetří tím spoustu času. Respektive dokázal, teď je ta účinnost jaksi poloviční. Ačkoliv se nějakých dvacet let věnoval potírání zločinu, má pořád všechny zuby a bělostným úsměvem zvládá okouzlovat i zastrašovat.
Poměrně výrazným znakem jeho obličeje je nejen široký nos, ale hlavně černá páska přes oko, kterou skutečně nenosí jen jako módní doplněk a rozhodně nechcete, aby si ji před vámi sundal. Oční důlek pod ní totiž stále okupuje jak zjizvená tkáň, tak střep z křišťálové koule, který si tam vážně sám nenacpal.
Oblečený chodí zásadně v černém a nezřídka má pod oblečením i neprůstřelnou vestu, i když v případě nutnosti se umí i docela slušně maskovat, aby zapadl v davu. S oblibou se vydává za slepého bezdomovce, ale jeho repertoár je mnohem širší a na seznamu má i pár kostýmů do vyšší společnosti. Za tímto účelem si pořídil i celou řadu paruk a klobouků, ovšem je pravda, že s velkou částí současné sbírky by se pro jejich barevnost a celkovou výstřednost neztratil ani na maškarním bále.
Faceclaim: Samuel L. Jackson

POVAHA
Současný Nick se od toho mladšího hodně liší a v zájmu úplnosti je lepší popsat oba.
Ještě na škole to býval energický a nepřeslechnutelný mladík, co nezkazil žádnou legraci a navzdory jisté ctižádostivosti byl v kolektivu relativně oblíbený. Ochotně na sebe bral lehčí přestupky, protože věděl, že jako černochovi mu snáz projdou, chránil spolužačky před bodavým hmyzem a na jeho estrádu s očarovaným melounem se jednou přijel podívat i sám francouzský ministr kouzel. Domovina, ten vlhký přímořský prales, mu nijak nechyběla, rychle se přizpůsobil nové společnosti a z Francie nakonec odešel spíš proto, že se tam nudil. Když se pak stal bystrozorem, trochu zvážněl, ale pořád zvládal během lehčích zásahů krást auta a dělat si z toho srandu. A pořád dokázal do jedné věty nacpat třeba pět sprostých slov, ať už mluvil s kamarádem nebo s ministrem, což je věc, která mu taky vydržela dodnes. Je držitelem světového rekordu v četnosti užití slova „negr“ za hodinu.
Od události, která ho přiměla změnit zaměstnání, trpí lehčí formou bipolární poruchy a leckdo by o něm klidně mohl říct, že je paranoidní. Když má dobrý den, je pozorným, i když trochu popudlivějším společníkem, ve dnech špatných většinou jenom vrčí, se zakaleným okem zapáleně prorokuje pětatřicet ran anglických a je docela záhodno se mu vyhnout. V každém případě je mu pořád vlastní nejen mírný rasismus, ale hlavně schopnost z rasismu nařknout kohokoliv jiného. Je agnostik, ale už na škole se naučil Bibli a Korán nazpaměť a jejich častým (a záměrně irelevantním) citováním s oblibou vytáčí ortodoxní věřící. Z druhé zmíněné knihy si pak odnesl přesvědčení, že prasata jsou nečistá zvířata, takže nejí vepřové. Jeho kariéra učitele nebyla zdaleka tak zářná jako ta bystrozorská – celkem běžně se totiž stávalo, že nepřišel na hodinu, a několikrát bez ohlášení zmizel i na víc než tři měsíce.
Od chvíle, co se mu v hlavě uhnízdil cizí předmět, mívá extrémně živé vidiny dvojího druhu: ty naprosto absurdní a ty, které se dříve nebo později stanou. Přesnost, s jakou dokáže předpovědět některé události, je až zarážející, ale protože čtyři z pěti proroctví nakonec zapadnou do první škatulky, ostatní věštci asi jen tak o živobytí nepřijdou. Nick sám si ty šílenější výjevy vysvětluje jako průnik událostí z jiné, kvantově provázané paralely multiversa, každopádně když se na tohle téma rozhovoří, málokdo mu vydrží rozumět víc než pár vteřin. V těchto „obrazech z jiných realit“ viděl mimo jiné několik výjevů, díky nimž nesnáší filmy a fikci s dinosauří tematikou a není ani fanoušek žraloků.
Už od prvních momentů občanské války nepokrytě podporoval odboj a Fénixův řád, a to nejen mimo školu. Nějakou dobu dokonce zvažoval, že v Bradavicích sestaví elitní jednotku mladých talentů, ale Tony a Robb Starkovi se poprali kvůli holce a celkově to moc nevyšlo. O to víc se ale snažil pomoci dobré věci a rozhodně se netajil svým hlubokým odporem k současnému režimu.
Byl odhodlán nasadit při ochraně nevinných svou černou kůži, což se mu svým způsobem povedlo, a v dnešní době setrvává v ústraní, kdyby se náhodou šmejdi chtěli vrátit.

Obrázek


RODINA
Hlavou rodiny byla vždycky, otec promine, matka Sarita Obambou. Energická žena bez jakéhokoliv nadání (a pochopení) pro magii, která vždy obdivovala francouzskou kulturu a pohrdala všemi těmi chudáky z okolního pralesa. Ačkoliv patřila ke slušně zabezpečené střední třídě z hlavního města, Gabon jí ani trochu nevoněl a když byly obě děti dostatečně velké, zorganizovala rodinnou dovolenou ve Francii, která hladce přešla v emigraci. Vzhledem k tomu, jak afektovaně zvládá při mluvení mávat rukama a vůbec gestikulovat, v cíli dokonale zapadla a dokonce ani práci nemusela hledat dlouho: i tady se uchytila jako kuchařka a pracuje tak dodnes, ač má už nárok na důchod.

Otec, občanským jménem Guy Obambou, lépe známý jako Mumuzu, byl naproti tomu maximálně pasivní šaman a ze země se mu vůbec nechtělo. Musel však uznat, že zaříkávání mouchy tsetse už nevynáší tolik jako dřív a pod tíhou argumentů ekonomického charakteru nakonec kapitulovat. Ve Francii, kde bylo škodlivých much ještě méně, se přeorientoval na pomocnou sílu v zemědělství s občasným fušováním do meteorologie, která se mu v důchodu stala největším koníčkem. Maximálně pasivní byl nicméně i nadále, až do své smrti stářím v roce 1982.

Matka dosud žije a ještě stále se nenaučila číst ani psát.

Má dva mladší bratry:
O rok mladšího Phillipa, který ani v pokročilém věku neprokázal nadání na magii a ve svých jednadvaceti letech se vrátil do Gabonu, kde pracuje jako předák jedné ropné společnosti. Má už vlastní rodinu a minimálně tři děti, které Nicholas nikdy neviděl.
A o dvanáct let mladšího Dominica, který se narodil až ve Francii. Sice vystudoval Krásnohůlky, ale na kouzlení byl vždycky tak trochu střevo a uchytil se jako brankář v jednom famfrpálovém týmu francouzské ligy. Nikdy se neoženil ani neměl děti, v roce 1983 chtěl odejít do famfrpálového důchodu, ale Nick se za ním stavil a tak trochu mu to rozmluvil.
Měl i o dva roky starší sestru Marlene, ale onoho obzvláště horkého léta roku 1932 ji ve svém revíru načapal hroch.

HISTORIE
Nicholas se narodil v Gabonu, a to v době, kdy byla tahle kolonie ještě součástí Francouzské rovníkové Afriky. Rozhodně ale netrpěl pod bičem otrokáře, jak se může nabízet, a jeho otec by dokonce řekl, že netrpěli vůbec. Co si tak Nicholas pamatuje, měli se skutečně docela dobře, na Afriku, a dokonce si mohli dovolit cestu do Evropy. Matčino rozhodnutí tam už zůstat bylo ovšem taky docela logické, protože francouzština byla pro všechny rodným jazykem a i na vesnici byla životní úroveň znatelně vyšší než v Gabonu. A i když záhy po jejich příjezdu vypukla druhá světová válka, s trochou štěstí a otcovy magie přečkala celá vesnička nacistickou okupaci bez větších problémů. U Nicholase už se tou dobou navíc plně projevily kouzelnické geny, když dokázal ukrást kolo i bez paklíče, takže šel studovat na zdejší magickou akademii a drtivou většinu války byl v relativním bezpečí.
Krásnohůlky pro něj ovšem byly tak trochu za trest. Ne snad že by se špatně učil nebo se s ním nikdo nebavil, naopak, ale vynikat nad těmi slečinkami v magických soubojích nebyla až taková výhra a většinu volného času trávil tím, že spolužačkám (a spolužákům a profesorům) vynášel pavouky z pokojů. V posledním ročníku si tedy víceméně z frustrace začal dopisovat s jedním Britem z Bradavic a když pak školu jako jeden z nejlepších v ročníku dokončil, rozhodl se, že to stejně jako Dennis Winnfield, onen pen-friend z ostrova za kanálem, zkusí u bystrozorů. Anglicky uměl slušně, výsledky na to měl a konečně to znělo jako pořádná výzva, tak proč to nezkusit, že? Prázdniny po závěrečných zkouškách tedy strávili společně v Cornwallu, připravovali se na přijímací pohovor a Nicholas tam od svého bílého bratra dokonce přejal příjmení, které ve zdejších končinách přeci jen znělo trochu domáčtěji. Ironií osudu bylo, že zatímco Nicholas se do programu dostal a okamžitě začal s výcvikem, Dennis neprošel přes psychologické testy a skončil jako nižší úředník kdesi v ministerském podzemí. Nadále však udržovali čilý kontakt a přinejmenším spolu párkrát do týdne zašli na oběd.
Výcvik probíhal bez problémů, Nicholas brzy rozšířil řady ochránců pořádku a zahájil docela úspěšnou kariéru. Chytal zloduchy, sbíral zkušenosti, kupodivu nepřišel o žádnou část těla a skoro to vypadalo, že z něj díky dlouhému služebnímu záznamu bez jediné chybičky bude brzy horký kandidát na nějakou tu vedoucí pozici. Hvězdy mu ovšem nepřály.
Stejně jako tolikrát předtím se Nick a Dennis vraceli z oběda do kanceláří zkratkou přes Oddělení záhad, ale tahle cesta se poněkud zvrtla. Víceméně tam na chodbě před skladištěm zabavených artefaktů zakopli o skupinu několika černě oděných individuí, kterým očividně překazili nějaké nekalé plány, a začala přestřelka, o níž díky četným výbuchům brzy vědělo celé ministerstvo. Nicholas měl navzdory přesile všechno relativně pod kontrolou, půlku lotrů vyřídil a druhou zahnal do rohu, ovšem pak se stalo něco, co prostě nečekal – Dennis mu do zad vmetl bombardu a nebýt rychlé reakce, Nick by nejspíš skončil ve skladu mrtvejch negrů. Šok se brzy utopil v adrenalinu, někdo zasáhl jakousi velkou černou truhlu, ozvalo se dalších pár explozí a když se na scénu do skladiště konečně dostavily posily, našly místo poněkud přestavěné.

Obrázek

Nicholas přežil jako jediný, ale silně se to na něm podepsalo, a to jak fyzicky, tak psychicky. Kromě nesčetných oděrek, popálenin a pohmožděnin měl mimo jiné zlomenou klíční kost a pět žeber, protrženou plíci, těžký otřes mozku a v oku zaražený pořádný kus křišťálové koule ze zasažené vitríny. Léčení trvalo téměř celý rok a ani tak se oko nepodařilo zachránit, navíc se už během pobytu v nemocnici ukázaly další rány, tentokrát ty na duši. Nick si nejprve prošel fází akutní posttraumatické stresové poruchy, která po pár měsících přerostla v poruchu vysloveně maniodepresivní. Když měl dobrý den, vtipkoval o tom, že Británii zachránil černoch, když špatný, bylo to horší a přinejlepším trval na tom, aby bystrozoři povinně fasovali brokovnice. Dostavovala se i paranoia takových rozměrů, že se několikrát pokusil z nemocnice uprchnout, ale vzhledem ke špatnému fyzickému stavu se naštěstí nikdy moc daleko nedostal.
Než se konečně trochu zlepšil a byl propuštěn, uplynuly skoro dva roky a vyšetřování oné události na ministerstvu se moc daleko nepohnulo. Někteří soudili, že byl Dennis do celé záležitosti zapleten již od začátku a měl Nicholase na kritickou dobu odlákat pryč, což nevyšlo, jiní zase že jednal pod kletbou Imperius, Nickovi samotnému na tom kupodivu moc nesešlo. Koupil opuštěnou chatu na Sibiři, na půl roku se tam před světem schoval a vrátil se jenom kvůli neuvěřitelně živým vizím, které začal mívat. Na staré místo už se nevrátil, místo toho kontaktoval Albuse Brumbála a zanedlouho nastoupil na Školu čar a kouzel v Bradavicích jako učitel.
Od té doby všechno sledoval svým pozorným okem, vůbec se mu nelíbilo, co vidí, a snažil se všemi prostředky podpořit hnutí odporu proti stále radikálnějšímu ministerstvu. Naučil ale některé děti používat sýr pravdy, pomáhal s organizací některých her a navštívil Československo, čehož pak dlouho litoval.
Hlavně však byl u založení Fénixova řádu a dlouhou dobu působil jako jeho hlava; zapojil se do několika potyček se smrtijedy a v posledních dnech před ministrovým převratem prorokoval Brumbálovi brzký konec. Následně opustil školu, sem tam ho bylo možno spatřit na barikádách a nadále stál na straně dobra.
V červnu 1983 zachraňoval mudlovskou rodinu z benzínky, na kterou útočila jednotka smrtijedů, a po explozi zasažené nádrže po něm na místě zbyla akorát ta černá páska přes oko. Byl prohlášen za mrtvého, ale samozřejmě šlo jen o lstivou lest, díky níž se mohl na chvíli vyspat bez toho, aby na něj v misce cereálií číhalo pět smrtijedů. Na zbytek konfliktu se přesunul do pozice šedé eminence, co sem tam někomu dobře poradí, ale ani kolegové z řádu ho nevídali moc často.
Když byl ministr Tinkerbell poražen, a zkažená čistokrevná elita s ním, Nick byl rád, ale zároveň si byl vědom nebezpečí jejich případného návratu. Využil toho, že Ballycastleským netopýrům během války zemřela brankářka, domluvil se s bratrem, že se za něj bude s trochou magie a mnoholičného lektvaru vydávat, a stal stal se netopýrem. Konečně pořádně využil své natrénované létání a z toho, že na něj moc nemá talent, si mnoho nedělal, protože hru stejně většinou rozhodovali chytači. Měl díky tomu každopádně pěknou pozici k tomu, aby sledoval dění ve světě a případně včas uvědomil řád, že mají opět pozvednout zbraně a nakopat pár fašistů.
Jedinou pořádnou pauzu od role si dal v zimě roku 1986, kdy profesionální aplikací Infinity Formuly zrušil časovou anomálii v Bradavicích.

Letopočtový tahák:
1928: Narození v Gabonu.
1935: Emigrace do Francie.
1939: Nástup do Krásnohůlek.
1946: Promoce, odjezd do Británie a zahájení bystrozorského výcviku.
1967: Bitka na Oddělení záhad.
1969: Zahájení výuky v Bradavicích.
1975: Založení Fénixova řádu.
1980: Druhé místo v ilegálním africkém závodě.
1983: Odchod ze školy, pohřeb. Nástup k Ballycastleským netopýrům.
1986: Zásah proti temporální anomálii v Bradavicích.

SCHOPNOSTI
PŘEMISŤOVÁNÍ # NITROBRANA # LEKTVARY 1 # LÉTÁNÍ 10

TALENTY
Obrana proti černé magii # Věštění

LEKTVARY
  • Lektvar zapomnění, Protilátky na běžné jedy, málo běžné jedy a na Veritasérum, Infinity Formula

KOUZLA
  • 100% Accio, Alohomora, Expecto patronum (Černá vdova), Legillimens, Lumos/Nox, Wingardium Leviosa
  • III. Expelliarmus, Flipendo, Obliviate, Protego, Silencio
  • II. Aparecium, Cistem Aperio, Confundo, Episkey, Evanesco, Fianto Duri, Finite Incantatem, Homenum Revelio, Partis Temporus, Proměnlivé kouzlo, Salvio Hexia, Trastuli Alius, Voateaceterain
  • I. # tu má jakožto bystrozor všechna zbylá kouzla z obrany proti černé magii #

MAJETEK
  • kokršpaněl Phil, třetí toho jména, pojmenovaný tak trochu po bratrovi
  • modernizovaná Žíznivá čára s nápisem „bad motherfucker“ vyrytým do násady
  • dača na Sibiři
  • rozsáhlá sbírka šílených klobouků a praštěných paruk

ZAJÍMAVOSTI
  • Jeho bubákem je Jayden King se žlutýma očima a modře planoucím mečem v ruce. Po zesměšnění meč zhasne, Jayden nasedne na obří prase a rajtuje na něm jako na houpacím koni.
  • Jediný, komu s předstihem oznamoval některé svoje absence, byla jeho protégé Yvonne Montgomery, než se zbláznila a byla dlouhodobě hospitalizována u svatého Munga.
  • Isadoru McGrath oslovoval „teta“ a vydržel v její blízkosti maximálně sedm minut, za každou vonnou tyčinku v okruhu tří metrů o dalších třicet sekund méně.
  • Do letadla bylo možné ho dostat jedině tehdy, když ho předtím prohlédl Flann O'Fearraigh.
  • Jediné proroctví, které kdy nevyšlo, se týkalo Melody Queenové a jejího tragického zmizení o prázdninách 1978. Když se pak v září opět objevila ve škole, vyděsila ho k smrti.
  • Šachy hraje vždycky za černé a vždycky začíná. Nikdo si nikdy nestěžoval.
  • Umí nastartovat auto pomocí drátů, ale zná i rychlejší způsoby.
  • V kódovaných depeších řádu byl označován jako Ezechiel nebo Fury. Původně chtěl být Zeus, ale nakonec to nechal někomu bělejšímu.
  • Infinity Formula je docela obyčejný koktejl, který nemá na zpomalení stárnutí jakýkoliv prokazatelný účinek, ale je fakt sakra dobrej a dokáže prolomit časové smyčky.

_________________
Obrázek


Naposledy upravil Nicholas M. Winnfield dne stř 21. pro 2016 22:23:32, celkově upraveno 1

Nahoru 
 Předmět příspěvku: Re: WINNFIELD, Nicholas M.
 Příspěvek Napsal: čtv 07. črc 2016 15:57:39 
Offline
Profesor
Uživatelský avatar

Registrován: sob 12. dub 2014 18:25:16
Příspěvky: 402
Pro. :DD

_________________
Obrázek

| +
Koho učil: (číslo odráží počet vypsaných hodin, duh)

7× - ročník 76-83 (Dante, Verunka, Darya...)
1× - ročník 75-82 (Mickey...)
1× - ročník 74-81 (Bree, Gweeny, Alan...)
1× - ročník 72-79 (Matt...)
1× - ročník 71-78 (Riley...)


Nahoru 
 Předmět příspěvku: Re: WINNFIELD, Nicholas M.
 Příspěvek Napsal: pon 11. črc 2016 15:58:13 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: úte 07. srp 2012 18:03:39
Příspěvky: 747
Obrázek
POVOLENO
WINNFIELD, Nicholas M.
...............................................
Tato karta byla oficiálně povolena Ministerstvem Kouzel.
V případe potřeby úprav, změny či jakéhokoliv doplnění
výše uvedených údajů, prosím informujte pracovníky
Ministerstva novou záložkou (příspěvkem).


Nahoru 
 Předmět příspěvku: Re: WINNFIELD, Nicholas M.
 Příspěvek Napsal: pon 23. lis 2020 21:17:08 
Offline
Člen Fénixova řádu
Uživatelský avatar
Člen Fénixova řádu

Registrován: pát 01. črc 2016 15:26:51
Příspěvky: 52
8. 8. 2018
Motherfucking update, yo.

23. 11. 2020
Jsem aktualizoval, negře.

_________________
Obrázek


Nahoru 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
 
 Stránka 1 z 1 [ Příspěvků: 4 ] 




Obsah fóra » Kartotéka » Kartotéka dospělých postav » Profesionální hráči famfrpálu


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

 
 

 
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Český překlad – phpBB.cz