Přihlásit se    Fórum    Web    Hledat    FAQ
TOTO FÓRUM SLOUŽÍ POUZE JAKO ARCHIV A NENÍ MOŽNÉ SE NA NĚJ REGISTROVAT. HRA PROBÍHÁ >>ZDE<<

Obsah fóra » Kartotéka » Kartotéka dospělých postav » Profesorský sbor




 Stránka 1 z 1 [ Příspěvků: 4 ] 



Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: FAWKES, Cassandra
 Příspěvek Napsal: čtv 28. črc 2016 19:34:41 
Offline
Kolejní ředitel
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 28. črc 2016 13:19:26
Příspěvky: 124
CASSANDRA FAWKES née Lynch

DATUM NAROZENÍ
27. 7. 1954

NÁRODNOST
britská
PŮVOD
mudlovský

ŠKOLA/KOLEJ
Bradavice - Nebelvír


PROFESE
Bývala počasomágem, nyní je profesorkou přeměňování (1980 - ?) a hlavou mrzimorské koleje (1985 - ?)

HŮLKA
vavřín / vlas víly / 9 palců / neohebná

vzhled
Cassandra je úplně obyčejná žena svého věku, která ničím výrazným nevybočuje z davu lidí, spíše naopak, dokonale se v něm ztrácí. Na první pohled působí jako něžné a křehké stvoření za což může převážně její lehce podprůměrná výška. Postavu má relativně štíhlou, což může některým připadat divné, vzhledem k tomu, kolik je toho Cassie do sebe schopná naládovat. Chodí však pravidelně běhat a také cvičí, takže je vysportovaná a tím pádem na jejím těle nenajdeme žádné přebytečné tuky. Snaží se chodit rovně a ne se moc hrbit, aby nevypadala ještě menší než ve skutečnosti je. Na svou výšku si sice nikdy nestěžovala, protože v některých situacích se hodí být menší a drobnější, ale že si z ní někteří utahují, že je prcek, to jí celkem vadí.
Oválný obličej lemují vlnité hnědé vlasy, které spadají k lopatkám. Je to Cassiina pýcha a pečlivě se o ně stará, je schopná ráno strávit několik hodin u zrcadla, jen aby si je řádně sčesala - culíku, drdolu, copu.. prostě čehokoliv, hlavní je, aby nevypadala jakoby právě vstala. Rozpuštěné vlasy taktéž nosívá, ale to jen v těch případech kdy nestíhá, a i tak si je na některých místech sepne aspoň sponkou, aby se teda jako neřeklo.
Pod ne moc výrazným světlým obočím se skrývá pár očí barvy bouřkových mračen, které jsou dominantou jejího obličeje. Lemují je kartáče hustých řas, které čas od času zvýrazní řasenkou. Nos je trochu větší a někteří by ho mohli označit za orlí, skvěle však zapadá do proporcí jejího obličeje, takže nemůžeme říct, že jí to i s ním nesluší sic každému se líbí něco jiného, že. Cassie si však na něj nikdy nestěžovala a bere ho jako svou součást, takže by nikdy v životě nešla na úpravu, protože se jí líbí přesně takový, jaký je.
Jako poslední je třeba nutno zmínit její plné rty, a pokud se Cassandra usměje - což dělá opravdu často, protože je to veselý člověk -, odhalí perfektně rovné bílé zuby, které v dětství zdobily rovnátka.
Pleť má takovou tu zdravou barvu, v létě se pak lehce opálí, ale pokud na sluníčku zůstane moc dlouho bez ochranného krému, mohla by se klidně i spálit, takže zase odsaď podsaď.
Cassie nemá žádný vyhrazený styl oblékání a je na sebe schopná vzít takřka cokoliv, pokud si bude myslet, že jí to sluší či se jí ten kus hadru něčím zalíbí. Je schopná na sebe vzít tedy cokoliv, i když se hlavně řídí počasím. Jeli hezky, rozhodně ji uvidíte v různobarevných šatech, kterých má plnou skříň a pravidelně kupuje další a další. Šaty pak střídá se sukněmi, ke kterým přibírá trika či tílka, to podle toho, co jí přijde jako první pod ruku.
V chladnějších dnech na ní uvidíte převážně kalhoty s trikem, občas pak sukně ke kterým si přibírá třeba punčocháče či podkolenky, aby nezmrzla. Nesmíme zapomenout na nějakou mikinu, bundu či kabátec. To vše se samozřejmě odvíjí podle toho, jak velká zima je.
Krom obrovské sbírky šatů má také obří sbírku všelijakých bot, nejčastěji to jsou však boty na podpatku, kterými se snaží dohnat ty ztracené centimetry. Krom nich má pak několik kozaček i tenisek.
Co se týká doplňků, Cassandra nejčastěji nosívá náušnice, ale můžete na ní vidět i náramky či řetízky, vlastní i pár prstýnků. Můžete si být však jistí, že pokud jí chcete něčím udělat radost, stačí jí koupit třeba pár náušnic, kterých má obrovskou sbírku, každý den pak nosívá jiný pár, aby je prostřídala a dávala na obdiv.
Cassie by také měla nosit brýle, protože však zjistila, že vidí i bez nich, nosívá je většinou jen u sebe pro případ nouze, zatím totiž nemá zas tak moc dioptrií, aby je musela mít skoro dvacet čtyři hodin na sobě.
| +
FC: Anna Kendrick
Obrázek


povaha
Cassandra sice na první pohled působí jako křehká a něžná slečna, ale jakmile promluví, zjistíte, že taková opravdu není. Má velice vybroušený jazýček, plácne něco dříve než si to rozmyslí, ale hlavně je pokaždé upřímná, což se některým nemusí líbit. Cassie je však osoba, které neupřímnost vadí, a tak pokud se jí něco na někomu nelíbí, neváhá mu to říci do očí. To se v mnoha případech setkává s ne moc dobrou odezvou, ale Cassandra alespoň pak ví, na koho se může spolehnout a na koho ne. Nemá tedy rády pomluvy a i když někoho nemusí, nikdy a nikde ho nepomluví, protože takové věci se jí hnusí a raději tomu člověku řekne na rovinu, že ho nemá ráda a nezapomene k tomu přidat i důvod proč. K tomu patří i to, že nerada lže, a pokud už by lhát musela, většinou se kvůli tomu nějakou dobu trápí a nakonec stejně půjde s pravdou ven, protože je to tak lepší, než kdyby se pravdu dozvěděli od někoho jiného.
Když tedy přehlédneme ten fakt, že vám klidně do očí řekne, že jste blbec (což většinou nemyslí zle, i když zrovna u ní se to zrovna dvakrát nedá poznat), je to přátelská a usměvavá slečna, která má ráda společnost takřka kohokoliv, pokud je s tím člověkem aspoň trochu sranda, studené čumáky a takový, kteří se tváří jako ledová stěna nemá zrovna dvakrát v oblibě a ráda je pak všechny pošťuchuje. Pokud se rozhodne někdo pošťuchovat jí či se dokonce snaží rozebrat její chyby, přechází to s úsměvem, počká si až daný člověk skončí, a pak mu to prostě a jednoduše oplatí - a rozhodně dvakrát tak hůř, protože v tomhle prostě umí chodit. Je velice všímavá a dokáže během několika minut poznat charakter člověka - alespoň částečně.
Je pěkně tvrdohlavá a do ničeho si nenechá mluvit, pokud si něco usmyslí, jednoduše to udělá podle sebe, i kdyby to měla být jedna z největších chyb. Vždyť, chybami se člověk učí a příště aspoň bude vědět, že to nemá dělat, i když ona je zrovna osoba, která je schopná udělat tu samou chybu znovu.
Už od mala byla aktivní a to se nezměnilo ani teď - pořád musí něco dělat a většinou ani chvíli nepostojí. Je tedy aktivní a má spoustu koníčků, aby se dostatečně zabavila. Avšak, asi jako každý člověk, i ona má ráda, když si v některých chvílích může někam zalézt - každý má čas od času rád svůj klid. Ona se pak většinou zašívá s hrnkem horkého čaje do postele s knížkou či jde na nákupy.
Snaží se užívat si každý den jako kdyby byl ten poslední. Jinými slovy, její život je tak trochu jedna veliká párty - když zrovna nemusí být v práci, užívá si různých sportovních aktivit. Zúčastňuje se třeba pravidelných závodů na motocyklu, s partou svých kamarádů leze po skalách, skáče s padákem a podobně. Také ráda cestuje a poznává kulturu ostatních zemí.
Stresové situace zvládá až překvapivě dobře - ne jednou se totiž stalo, že ona či někdo z jejích nejlepších přátel skoro spadl třeba ze skály. V takových situacích si umí zachovat chladnou hlavu, nepanikaří a brzy přijde se správným řešením.


~ miluje lesní plody, pitíčka a lékořicové pendreky
~ mluví plynule pěti jazyky - angličtinou, ruštinou, francouzštinou, španělštinou a řečtinou
~ pravidelně jezdívá závody na motorkách, leze po skalách, skáče padákem a určitě by chtěl vyzkoušet i bungee jumping
~ jejím patronem je hejno motýlů, bubákem si je ona sama bez nohou
~ organizuje pro kouzelnické děti dětské tábory a různé zájmové aktivity
~ hraje na hoboj, kytaru, zobcovou flétnu a harfu, také umí pěkně zpívat
~ má ráda lekníny a plumérie


rodina
Cassandra pochází z ryze mudlovské rodiny. Její otec James pracuje jako chirurg v jedné londýnské nemocnici a je to poměrně sympatický padesátník s prošedivělými hnědými vlasy a hnědýma očima. Svým dětem se i přes náročnou práci vždy pečlivě věnoval a miluje je z celého svého srdce. Matka Belle, o pár let mladší, než James, má kořeny v Itálii, ale na jejím vzhledu se to vůbec nepodepsalo. Má rovné blond vlasy dlouhé do půlky zad a vlídné zelenkavé oči, je nižší postavy. Je přívětivá a milá a je to nezlomná optimistka. Umí se však řádně rozvášnit. Vlastní květinářství, ve kterém tráví velkou část svého času. Cassiin o dva roky starší bratr, který stejně jako ona dostal do vínku magické schopnosti, se jmenuje Sheridan. Sheri studoval v Bradavicích, kde byl zařazen do Mrzimoru, a po škole se dal na dráhu lékouzelníka.
Ze vzdálenějších příbuzných zmiňme ještě bratrance Jaspera.

Pochopitelně nesmíme zapomenout na manžela Dereka, kterého nesmírně miluje, a syna Petera (*3. 4. 1986).


historie
Cassandra se narodila v jedné z londýnských nemocnicích jako druhé dítě do ryze mudlovské rodiny Lynchových. Už od mala byla velice aktivní dítě, takže jakmile se naučila chodit, museli její rodiče dávat z jejího dosahu všechny věci, po kterých se vesele sápala. Měla však velice pěkné dětství, kdy se jí věnovali oba rodičové, pokud tedy zrovna nebyli v práci. Vyrůstala však po boku staršího bratra, se kterým byla i celkem sranda, ale na její poměry byl Sheridan vždycky málo aktivní.
Chodila do mudlovské školy, a také jezdila na venkov k prarodičům, který vždycky milovala více než veliké město. O prázdninách pak vždycky s rodiči jezdili na dovolenou, ať už situovanou do Británie, či někam do zahraničí. Díky tomu si vypěstovala lásku k cestování a jazykům.
Zlom pro celou rodinu Lynchových nastal v momentě, kdy Sheridanovi přišel v den jedenáctých narozenin dopis z kouzelnické školy. Že tomu nikdo nemohl uvěřit bylo snad jasné a po několika spálených a zničených dopisech se na prahu jejich domu objevil úředník Ministerstva kouzel. Cassandra byla opravdu nadšená ze zjištění, že její bratr je vlastně kouzelník - no tak, kdo by si něco podobného nepřál? - a ještě nadšenější byla, že by i ona mohla takový dopis dostat. To přece bylo neuvěřitelné!
Dva roky, které prožíval Sheri v Bradavicích a ona v Londýně, utekly jako voda a i jí skutečně dopis z Bradavic přišel. Tentokrát už si nikdo nemyslel, že je to jen pouhá sranda a Cassie byla opravdu nadšená, že kouzelnicí skutečně je.
V Bradavicích jí po dlouhém rozhodování klobouk zařadil do Nebelvíru a lvíčí kolej se i hned stala jejím druhým domovem ač záviděla svému bratrovi blízkost kuchyně. I hned si zamilovala létání, i když párkrát havarovala, ale to jí nevadilo a dokonce se dostala i do kolejního famfrpálového týmu jako odrážečka. Se studiem, podobně jako její bratr, neměla nejmenší problémy a procházela celých sedm let s velice dobrými známkami.
Protože už od malička milovala cestování a jazyky, rozhodla se po škole nějakou dobu cestovat, kdy poznávala kulturu ostatních zemí, učila se cizím jazykům a ochutnávala co se dalo - tarantule, hady a další havěť. Také se naučila jezdit na motorce, jednu si i pořídila a se svými kamarády začala podnikat různé výlety do hor, prostě se bavila každý den. Věděla však, že to takhle nepůjde napořád a jednou si nějaké zaměstnání bude muset najít a studium počasomagie na sebe nenechalo dlouho trvat.
Nějakou dobu se snažila nepokoje, které začali panovat kvůli čistotě krvi, ignorovat, což však moc dobře nešlo, když se jí jakožto kouzelníka mudlovského původu týkaly až moc. Nakonec se přidala i k frakci rebelů, tedy do Fénixova řádu. Pár měsíců po svém bratrovi a s jeho výslovným zákazem, ale no tak, ona mu to přeci taky nedovolila, no ne?

Cassie žila spokojený život - pomáhala ve Fénixově řádu, pracovala jakožto počasomág, podnikala různé nebezpečné výlety a taky tábory pro děti. Když však před létem 1980 zjistila, že se vrátil její starý a dobrý kamarád Peter Carlyle, jenž se přejmenoval na Dereka Fawkese a náhle zjistila, že jí něco chybí. Peter.. tedy Derek byl sice úplně jiný, než si ho pamatovala, ale ona tušila, že v hloubi duše je pořád stejný. Nejspíše proto se rozhodla učit, aby mu mohla být na blízku. Derek z toho ze začátku sice radost neměl (stejně jako její bratr, kterého tak mohla otravovat dvakrát tolik), ale nakonec si cestu k sobě našli a začali spolu chodit. Cassandra po nějaké době omezila ty nebezpečné výlety, protože věděla, že se to Derekovi nelíbí, ale přijít o ně úplně nemohla. Když se pak na jaře roku 1983 odehrálo na hřišti v Bradavicích to, co se odehrálo, řad profesorů opustila, ale jen kvůli tomu, aby se o to více mohla angažovat u Fénixova řádu.. což se jejímu drahému pravděpodobně nelíbilo, ale měl smůlu.
Vše nakonec dobře dopadlo, i když to některé stálo život, ale důležité bylo, že bylo docíleno toho, co chtěli a zlo bylo poraženo. Cassie se rozhodla vrátit ke své staré práci - počasomagii - protože jí chyběla, stejně jako její kolegové.. a dokonce se rozhodla zůstat i v Bradavicích jako profesorka, protože si tu práci prostě a jednoduše zamilovala a navíc chtěla být na blízku Derekovi.
S počasomagií však nakonec opětně sekla, protože jí bylo nabídnuto vzít místo jako kolejní mrzimorské koleje a ona neviděla jediný důvod proto, aby to nevzala. Navíc pak brzy zjistila, že je těhotná, což byl pro ní dost velký šok, stejně jako pro Dereka, ale společně se s tím nějak poprali a k radosti obou se jim narodil syn. Derek ve škole skončil a začal pracovat z domova, majíc tak malého Petera na starosti z větší části.


schopnosti
Létání 5 ~ Lektvary 5 ~ +1 OPČM ~ +1 kouzelné formule ~ přemisťování


Lektvary: Bezesný spánek, lektvar vytrvalosti, uklidňující lektvar, posilující odvar, kostirost, felix felicis, životabudič

Kouzla
100%
Lumos/Nox
Wingardium leviosa
Alohomora
Expecto patronum
Accio
+2
Awinio Radix
Petrificus totalus
Protego
Expelliarmus
Densaugeo
+1
Bombarda
Ducklifors
Everte stati
Finite Incantatem
Fumos
Hydratus
Impedimenta
Klihando
Vulnera Sanentur
Rennervate

_________________


Naposledy upravil Cassandra Fawkes dne ned 15. zář 2019 9:23:57, celkově upraveno 2

Nahoru 
 Předmět příspěvku: Re: LYNCH, Cassandra
 Příspěvek Napsal: čtv 28. črc 2016 21:13:18 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 13. led 2013 19:42:55
Příspěvky: 1284
Pro.

_________________
Obrázek
| +
Obrázek
Obrázek

ObrázekObrázek
ObrázekObrázekObrázekObrázek
ObrázekObrázekObrázekObrázek
Obrázek Obrázek


Nahoru 
 Předmět příspěvku: Re: LYNCH, Cassandra
 Příspěvek Napsal: ned 07. srp 2016 19:07:14 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: úte 07. srp 2012 18:03:39
Příspěvky: 747
Obrázek
POVOLENO
LYNCH, Cassandra
...............................................
Tato karta byla oficiálně povolena Ministerstvem Kouzel.
V případe potřeby úprav, změny či jakéhokoliv doplnění
výše uvedených údajů, prosím informujte pracovníky
Ministerstva novou záložkou (příspěvkem).


Nahoru 
 Předmět příspěvku: Re: FAWKES, Cassandra
 Příspěvek Napsal: čtv 24. pro 2020 23:26:41 
Offline
Kolejní ředitel
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 28. črc 2016 13:19:26
Příspěvky: 124
Aktualizováno. (připsán manžel a škvrně, doplněna herní historie a tak.)

_________________


Nahoru 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
 
 Stránka 1 z 1 [ Příspěvků: 4 ] 




Obsah fóra » Kartotéka » Kartotéka dospělých postav » Profesorský sbor


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

 
 

 
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Český překlad – phpBB.cz