Přihlásit se    Fórum    Web    Hledat    FAQ
TOTO FÓRUM SLOUŽÍ POUZE JAKO ARCHIV A NENÍ MOŽNÉ SE NA NĚJ REGISTROVAT. HRA PROBÍHÁ >>ZDE<<

Obsah fóra » Kartotéka » Kartotéka dospělých postav » Profesorský sbor




 Stránka 1 z 1 [ Příspěvků: 3 ] 



Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: SHERWOOD, Daniel
 Příspěvek Napsal: úte 01. črc 2014 11:13:06 
Offline
Profesor
Uživatelský avatar

Registrován: úte 01. črc 2014 9:32:05
Příspěvky: 242
! Rozkopáno !

DANIEL SCOTT SHERWOOD

*27. 1. 1964

Profesor kouzelných formulí
Vystudoval Bradavice/kolej Mrzimor
Mudlovský původ
Rodilý Londýňan
Hůlka: javor - žíně jednorožce - 9 a 1/2 palce - poddajná



Klobouk se chvilku vrtí na chlapcově hlavě, mručí si cosi pro sebe a zamyšleně brblá, než se má konečně k verdiktu:
„Mrzimor!“


Daník zdědil vysoký vzrůst, protáhlý obličej a trochu nezdravě vypadající hubenou postavu, která působí dojmem, že stačí silnější závan větru a Sherwood zmizí v nenávratnu. V pubertě se u něj o slovo přihlásil pubertální růstový skok a houslista se slušně vytáhl a převyšuje tak většinu svých vrstevníků. Dannyho tvář lemují odrostlé černé vlasy, které většinou nesvětlají ani na přímém letním slunci. Trčí mu do všech stran a nenechává se příliš často stříhat, spíš jako symbol umělecké duše než bigbítové rebelie.
Pohled jeho hnědých očí evokuje dojem, že se neustále dívá do dálky, někam, kam ostatní nevidí, a že je patrně duchem naprosto mimo (což je také docela dobře možné). Oči jeho pobledlé tváři jasně dominují, protože nos ani rty nevybočují z daných rozměrů. Pod nosem mu akorát poslední dobou začíná rašit něco tmavého, co se mu tam vůbec nelíbí.
Největší cenností jsou jeho prsty - dlouhé, souměrné a dovedné. Plně mu kompenzují to, že ve sportu je téměř nepoužitelný a to nejhorší, co se mu může stát je, že by si je zlomil, protože by nemohl hrát.
Jako jeden z dobře vychovaných mladých mužů se obléká slušně, kravatu si váže rovně a na jeho oblečení nenajdete smítko či vlas. V obleku i hábitu se cítí moc pohodlně, ale ve volném čase dává přednost něčemu volnějšímu, například vysloveně miluje roláky. Od lékaře má nakázáno nosit brýle na dálku, ale někdy ho přepadá pocit, že mu překáží při hraní nebo zahradničení, takže je nosí jen tehdy, když vyloženě potřebuje.
Faceclaim: Liam Aiken
(dříve Isaac Hempstead-Wright)


Daniel Sherwood je velmi dobře, tradičně vychovaný mladý muž. Povětšinou mluví striktně spisovně, je slušný a chová se jako gentleman, nevyvolává zbytečné konfklikty a ctí dospělé. Je vcelku jemné povahy a ke každému se snaží chovat mile a ohleduplně, jelikož ví, že pak se lidé budou stejně chovat i k němu. Přesto je někdy až zaráživě pravdomluvný a když si o vás něco nepěkného myslí, řekne to - avšak citlivě zabalené do slušného vyjadřování, samozřejmě. Jediné, co ho dokáže rozhořčit je, když někdo porušuje pravidla nebo morálku naprosto bezdůvodně.
Danny není žádné zbrklé třeštidlo, tedy, ne před cizími lidmi. V kroužku přátel je to ale něco docela jiného a místy dokonce začíná používat hovorový jazyk jako ostatní smrtelníci. Co se jednání s ostatními lidmi týče, nemá s tím nejmenší problémy. S každým se většinou dá rozumně domluvit, ale s některými vrstevníky je na tom trochu hůř – jejich představa o fungování světa je totiž od té jeho natolik odlišná, že to zkrátka nejde. Danny totiž věří v dobrou vůli ostatních a tak trochu naivně na ni spoléhá. Jistě, Danovi to ve škole příliš nejde a učení mu do hlavy neskáče příliš ochotně, ale i tak není Sherwood junior hloupý. V praktickém životě je dokonce výborně použitelný, pokud nemá dělat cokoli manuálního. Vězí v něm totiž duše umělce - věčně zasněný, s hlavou vysoko v oblacích a často ho můžete slyšet nevědomky si brumlat nějakou melodii od klasického skladatele z romantismu.
Danovou největší láskou je totiž hudba. Má na ní přirozený talent, asi po mamince, a rodiče ho k ní vedli od dětství. Už ve čtyřech měl za sebou začátek výuky na housle, ke kterým na tatínkovo přání přibyl klavír a větší smyčcové nástroje. Má rád vážnou hudbu, ale i tu kvalitní moderní, docela se mu líbí Beatles. Poslední dobou ho chytla hra na kytaru a zpěv - a zpívá nádherně. Jeho učitel v hudební škole prohlásil, že se v budoucnu má šanci se muzikou uživit. A to je i Danův sen a cíl - stát se skladatelem. Chce složit operu tak krásnou a propracovanou jako je Tristan a Isolda.
Ale taky se trochu potatil - kreslení a literární tvorba mu nejsou zcela cizí, rád čte klasickou literaturu, ale ve škole mu to nepomáhá ani za mák.
Studium v Bradavicích v něm ale přirozeně probudilo zájem i o nemudlovské obory - stal se z něj nadšenec pro bylinkářství a jasnovidectví. Pravidelně chodí vypomáhat do školních skleníků a studuje bylinky v terénu, stejně tak pozoruje hvězdy a vlastní tarot, kyvadlo i věštící runy. Začala ho také zajímat Obrana proti černé magii, zvlášť kvůli nepokojům ve společnosti.


Sherwoodovi jsou velmi umělecky založená rodina a na výchovu v tomto směru se u jejich dětí klade veliký důraz. Nejen tedy hudebně, ale i výtvarně a literárně. Všichni Sherwoodové jsou mudlové, žijí na předměstí Londýna v malém patrovém domku na Jackdaw Street se zahradou a zlatým retrívrem Collinem. Celá rodina působí dojmem, že tu vše klape jak má. A to je vlastně i pravda.

| +
Scott Charles Sherwood (*1931)
Danielův tatínek je vysoký, vážně a sympaticky vypadající muž po čtyřicítce. Má již prokvetlé tmavé vlasy a nosí silné brýle s kostěnými obroučkami. Živí se jako spisovatel na volné noze a zaměřuje se hlavně na historické romány. Často přispívá do různých časopisů svými povídkami, ale jeho jediný román "Opatství" přepracoval už asi čtyřikrát, ale stále podle něj není dost dobrý. Je to kupodivu laskavý a milý člověk, který má rád hudbu a často navštěvuje manželku na koncertech.

Lucy Scarlett Sherwoodová née Evansová (*1935)
Danova maminka je ještě mladá a krásná zrzavá hudebnice. Hraje první housle v londýnském orchestru, jehož jméno si její synek není schopen zapamatovat. Několikrát vystupovala i sama a měla docela úspěch. Doma komponuje vlastní skladby, a tak se jejich domem často rozléhají tóny houslí s hlasitým, libým či nelibým komentářem. Lucy je velmi starostlivou maminkou, rci až perfektní. Vychovává své ratolesti ale o trochu více než jejich otec. Je to takový ten rodič, kterému se děti nestydí svěřovat svá tajemství.

Mary Daniela Underwoodová, née Sherwoodová (*1959)
Mary je Danova starší sestra. Vystudovala zpěv na konzervatoři. Je spíš po mamince, tak jako její bráška po taťkovi - bezstarostná a veselá, nedbajíc toho, co si myslí ostatní. Stejně jako Lucy Sherwoodová má zrzavé vlasy, ale není zdaleka tak vysoká, dorostla jen do 160 centimetrů, takže Dan doufá, že ji v budoucnu přeroste. Například při občasných laskavých sourozeneckých hádkách s Mary mladý Sherwood ztrácí důstojnou a vážnou tvář. A popere se. Přesto má svojí sestřičku rád a mluví s ní snad o více problémech než s maminkou. Od rodičů už se odstěhovala, vdala se a žije v centru Londýna i se svým manželem, právníkem Raymondem Underwoodem.


Lucy Evansová a Scott Sherwood se setkali naprostou náhodou. Bylo to v listopadu roku 1947. V koncertní hale v historickém jádru Londýna probíhal jeden z mnoha komorních koncertů, přesto byl pro oba Danovi rodiče "osudný." Pro jeho maminku to bylo první větší vystoupení s orchestrem a pekelně se na něj připravovala. Její budoucí manžel se tam naproti tomu ocitl náhodou - zrovna obdržel odmítavý dopis z nakladatelství, kam poslal prapůvodní verzi svého románu Opatství. Byl rozhodnutý, že jim to jednou se svým bestsellerem "dá sežrat" a v ulicích hledal inspiraci. Houslový koncert mu inspirativní připadal dost. Mladé Lucy by si tam ani nevšiml, když však autem mířil domů, viděl ji, jak se snaží stopnout na ulici odvoz. Takže jí zastavil. Pak už jejich vztah nabral klasický spád, scházeli se v čajovnách a již po roce se vzali, obřad to byl malý a soukromý. O rok později se jim narodila dcera Mary, a o dalších pět let později přišel na svět Scottův vytoužený syn, Daniel Sherwood.
Nikdy jeho okolí nemělo za to, že je obyčejný, zvlášť jeho rodiče ne. Nikdo se ale v čistě mudlovském prostředí nedomníval, že by byl kouzelník. Byl "jen" výjimečně hudebně nadaný. Už ve čtyřech ho maminka učila doma na housle a v pěti nastoupil na hudební školu. Co začal chodit do první třídy, kde moc známkami tedy nevynikal, začal docházet i do kostelního sboru v části předměstí, kde bydleli. Učil se postupně na mnoho nástrojů, účastnil se pár soutěží a trochu se stranil ostatních dětí. Kamarády si našel mezi svými, tedy těmi, kteří mířili z páté třídy přímo na konzervatoř.
Jinak měl ale Dan povětšinou obyčejné dětství - první kašičky prskal po kuchyni; když mu sundali z kola postranní kolečka, ihned spadl a odřel si koleno; ve školce si chránil hračky před většími dětmi a po cestě domů s vysvědčením si na něj málem vyklopil zmrzlinu. Přesto tu bylo něco, díky čemu by v kouzelnických rodinách vyhlíželi dopis z bradavic - když rodiče rozčílil tím, že se mu už první den podařilo poškrábat nové housle, do rána byl lak jako nový a jednou, když auto málem přejelo jeho malé štěňátko, co dostal k narozeninám, najednou místo jasné dráhy najelo do sousedovic popelnic.
A dopis z Bradavic přišel - Dan byl překvapený, stejně jako zbytek rodiny, přesto to nepovažovali za vtip. Jeho maminka se rozpomněla, že nějaký podobný kdysi obdržel i její vzdálený bratranec Felix. Nyní je malému Sherwoodovi jasné jedno - že se bude muset v kouzelnické škole pořádně snažit, aby nevyšel v hraní ze cviku.



| +
1. ročník

Daníkova výprava do kouzelnického světa začala o prázdninách před prvním ročníkem na Příčné ulici. Všechno to pro něj bylo děsivě nové a nechápal, jak vlastně celý tenhle vesmír funguje. Naštěstí na to nebyl sám – v Děravém kotli tehdy potkal své první kamarády z Bradavic, Edmunda, který byl taky z mudlovské rodiny a koukal na to vyjeveně stejně jako Sherwood, a Simona s Carreen, kteří jim oběma všechno vysvětlovali. Od té doby se po kouzelnickém Londýně Daniel potuloval kdykoli měl čas, k Děravému kotli to měl koneckonců jen pár zastávek autobusu. Do historie se zapsal i den, kdy koupil Sherry – v Mžourově totiž potkal Spencer Woodsovou, a samozřejmě toho dne ještě nikdo neměl tušení, co za přátelství se z tohoto setkání vyklube. Bylo to poprvé, co potkal někoho, kdo už v Bradavicích studoval a mohl mu říct něco z „první ruky“ – jako třeba Septimus, o rok starší „trochu“ škarohlíd. Poslední mudlovské prázdniny se samozřejmě neobešly bez nákupu hůlky, hábitu a učebnic, protože se blížila nejen zima, ale i odjezd do Bradavic.
Loučení na nástupišti 9 a ¾ se neobešlo bez slz, ale Daniel se jako vychovaný a samostatný mladý muž vzchopil a nastoupil s nadšením do vagonu C. Svou první cestu bradavickým expressem absolvoval s Michaelem a Olafem, které si hned oblíbil, a s Tarenem Hartem, který mu byl protivný ještě předtím, než se začal ve škole veřejně projevovat jako „naprostý neomalenec“.
Naprosto úžasný spád nabral Daníkův život v okamžiku, kdy nad ním Moudrý klobouk vyřkl ortel. Byl zařazen do Mrzimoru, koleje, kam chodila Spencer, a spolu s ním tam navíc byli zařazeni i Eddy, Olaf a Míša. Na úžasný rok bylo zkrátka zaděláno, do své koleje se Sherwood junior zkrátka zamiloval. Všichni byli moc milí a hodní a navíc nepřístojně rychle našel zalíbení i v sušenkách. Přetrpěl první hodinu létání (a nutno říct, že na koště od té doby nesedl) a začal Spencer ve společenské místnosti pravidelně učit hrát na housle. Během studia taky začal zjišťovat, že na kouzla není patrně nejnadanější.
Když se přiblížily Vánoce, Daniel se rozhodl zůstat v Bradavicích, protože jeho rodiče se snažili právě babičce vysvětlit to, že navštěvuje internátní školu a že je tak trochu kouzelník. Po debatě se spolužáky se Daník rozhodl jít na vánoční ples – a samozřejmě ne sám. Odhodlal se, i přesto, že z holek měl v tomhle ohledu trochu strach, pozvat na ples Carreen, která souhlasila, a večer si opravdu užili.
Během roku pak objevil i svůj antitalent na lektvary a lásku k bylinkářství. To se stalo jeho předmětem číslo 1, a bavilo ho natolik, že začal s tvorbou vlastního herbáře. Při takových toulkách po školních pozemcích jednou narazil na Rona, kterému nejdřív vyčítal, že kouří, ale nakonec si spolu hezky popovídali. Něco důležitého si z tohohle setkání Daník odnesl – další zájem, tentokrát vlastně mudlovský. O komiksy, které následně o prázdninách horlivě hledal, kde se dalo. Konec jeho prvního roku v Bradavicích byl totiž neúprosně na dosah. Zpáteční cestu vlakem absolvoval ve společnosti Flaviho, staršího Mrzimora, který mu slíbil ušít košili.


2. ročník

O prázdninách doma Dannyho nečekalo nejlepší překvapení. Mohl se sice během léta těšit na několik výstupů a soustředění se souborem, ale čekala ho také preventivní prohlídka u lékaře a bylo mu výrazně doporučeno sportovat. Sherwoodovi nenechali nic náhodě a zapsali do letního fotbalového týmu. Pochopitelně to byla hotová noční můra, a při první příležitosti, kdy se Dan dostal na Příčnou, si šel koupit famfrpálové chrániče, přičemž ho naneštěstí nachytala Spencer. Ale přece nebyla chvíle, kdy by ji neviděl rád! Léto mu jinak uteklo rychle a byl čas s nadšením vyrazit zpět do Bradavic. Cestou tam sdílel kupé s kamarádem Simonem a prvákem Jonathanem, takže atmosféra byla skvělá. Danny se do školy vrátil rád, protože se zase viděl se všemi přáteli – a letos se Spencer uchystali něco speciálního. Hned na začátku roku zaskočili do kabinetu kolejního Bella a vyprosili si klavír do společenské místnosti! Jejich hraní už tak bylo pro Mrzimorské příjemným zvykem, a teď se do toho mohli dát naplno.
Možná měl Daniel během studia druhého ročníku víc času, než si myslel, protože stíhal navštěvovat i nepovinné kurzy a předměty. Bylo asi jasné, že na hodině tance někdo jako on nemůže chybět – pěkně si zatančil se Simonovou kamarádkou Sophií. Hůř by se dala vysvětlit jeho přítomnost na hodinách Starověkých run, zvlášť pak na tom šílenství, kdy běhali po lese a kryli se štíty. Každopádně to runy Dannyho přivedly k dalšímu oboru, kterému propadl tak jako hudbě a bylinkářství – a to sice k věštění, které ho nebývale nadchlo. Pořídil si i tarot i kyvadlo a začal se o způsoby pohledu do budoucnosti aktivně zajímat.
Letos se taky Daník odhodlal pozvat na ples Spencer, se kterou trávil i valnou část vánočních prázdnin na hradě. Všechno bylo samozřejmě tak perfektní, jak se dalo čekat. Sherwood pokračoval i ve tvorbě svého herbáře a často byl k vidění ve školních sklenících, kde vypomáhal, s čím bylo třeba. Závěrečné zkoušky naproti jeho vroucným přáním zrušeny nebyly, ale obstál, dokonce i v lektvarech, a byl opět čas vyrazit domů. Tyhle prázdniny se totiž měly zapsat do historie.


3. ročník

Prázdniny 1977 byly pro Dannyho naprosto epické. V polovině července za ním totiž na pár dní přijela Spencer, tak, jak si ve škole domluvili, a zažili spolu spoustu úžasných věcí. Daník jí ukázal „svůj Londýn“, mudlovské památky, zahráli si spolu a taky se podívali do zákulisí orchestru, kde právě hrála paní Sherwoodová. Nevynechali ani samotné vystoupení, a všechno bylo zkrátka perfektní. Do kouzelnického Londýna se nevydával příliš často, a to nejen kvůli nedostatku času, protože toho měl v souboru hodně, protože se začal bát zakuklenců a nepokojů ve společnosti.
Ve škole ale bylo vše v pořádku. Cestou vlakem se seznámil s dalšími Mrzimorčaty a poté se už horlivě mohl vrhnout do studia. V obraně proti černé magii se dozvěděl, že se ze všeho nejvíc na světě asi bojí prostě samotného „hrůzostrašna“. Možná proto, možná i kvůli loňským zkušenostem z run a letním zkušenostem z fotbalu, se Danny rozhodl dobrovolně přihlásit na „BraHunGam“, tedy něco, kde byl asi opravdu neočekávaný. Kupodivu ani nevypadl úplně první a přežil noc. Jeho zájem o obranu proti černé magii zkrátka rostl, logicky právě kvůli tomu, jak se kouzelnická společnost začala stavět proti mudlům. Proti němu. Tento rok dokonce odjel na vánoční prázdniny domů, aby rodiče ujistil, že je všechno v pořádku. Samozřejmě ani ve třetím ročníku nevynechal hodiny jasnovidectví, aby ve svém zájmu a umění postoupil na novou úroveň – inhalování univerza za to opravdu stálo. Při cestě domů se taky konečně seznámil s onou Spencinou slavnou Amarillou. Pisatelka tenhle rok prostě zaspala.


4. ročník

Léto 78 bylo stejně úžasné, jak si Daniel vysnil. Rodiče vzdali snahu naučit ho sportovat a tak ho poprvé od doby, kdy nastoupil do Bradavic, neposlali na fotbalový tábor. Místo toho se mohl plně věnovat hudbě, a co víc, poprvé si vyzkoušel dlouhodobější působení v opravdovém hudebním tělesu. Na velkém jevišti celé léto zaskakoval za druhé housle ve známém smyčcovém kvintetu a moc si to užil. Rovněž mladého Sherwooda dostihla puberta – jen přes léto se vytáhl o slušných pár centimetrů a prudký růst pokračoval přes celý čtvrtý ročník. Na to, že je nejen neohrabanější, ale i vyšší než většina lidí okolo, si ale Daniel zvykl poměrně snadno. Během roku se bál zkoušek a snažil se učit stejně usilovně jako vždy. Dál navštěvoval hodiny bylinkářství, které měl letos na starost profesor Ragadalski, a jeho zájem o obor nijak neustával. Epidemii Euforie, která jednoho dne zasáhla celý hrad, také přežil ve zdraví. Obdržel během něj také krásný žlutý svetr od Winifred. Po vedením nového sbormistra se i se zbytkem školního sboru připravoval na vánoční vystoupení – pan Peña podle něj zpěváky vede výborně – které dopadlo na výbornou. Ale že by následné punkové číslo Dannymu něco říkalo? Kromě bylinkářství se taky nadále věnoval věštění, které sice bylo dost ezoterické a možná i nesmyslné, ale měl na něj talent a chtěl ho zkoumat dál. Jen věštby mu nepřály (konec přátelství s drahou osobou, hádka s dívkou jemu blízkou), a z toho byl Daniel ztrápený. Věděl, že se jedná o Spencer, a rozhodl se tak následovat radu univerza a dávat si pozor. Odcizení s kamarádkou ho ale trápilo o to víc. Byl možná ještě víc mimo sebe než obvykle. Přesto můžeme říct, že Daniel dospíval. Důkazem budiž i to, že pohotově – a pomocí kouzel – zjara zachránil mladého Kenwaye před Vrbou mlátičkou. A to jen sbíral bylinky. Přes své duševní rozpoložení netrávil dny ponořen do deprese. Zkoušky na konci roku nakonec zvládl jako vždy, a s hrozbou NKÚ na obzoru odjížděl v červnu domů ve smíšené náladě. Přesto, kamarádi – a hlavně Simon – mu byli oporou. Právě s Nebelvírem trávil zpáteční cestu vlakem, ve společnosti Eddieho a Flanna. A zjistil, že i malí bubáci s roztomilým jménem mu zkrátka vadí.


5. ročník

O prázdninách před pátým ročníkem Daniel poprvé, a patrně i naposledy, navštívil finále mistrovství světa ve famfrpálu. Připojil se totiž k Wilseovým, kteří famfrpálu rozuměli celá rodina. Simon se mu pokusil pravidla a smysl hry vysvětlit několikrát, přesto se to pravděpodobně nepovedlo. Na místě potkali i Winifred, jejich kamarádku. Právě na mistrovství si Danny uvědomil, že je do ní pravděpodobně zamilovaný. Stejně jako Simon. To ho přivedlo jen na další smutné myšlenky a rozhodnutí, že se vztahem se Spencer musí něco udělat. Na idol svého srdce přesto narážel často – s Winifred totiž strávil i cestu vlakem do Bradavic. Samozřejmě nebyli sami, sekundovali jim i kamarádi Simon a Vincent. Na rozdíl od nich se Danny nestal prefektem, ale to ani nikdo neočekával. Ve škole se stalo přesně to, čeho se Daniel bál – v ročníku, kdy měli skládat NKÚ, jim vyměnili učitele snad na celou polovinu předmětů, včetně toho nejobávanějšího – lektvarů. Pokud se ostatní Sincereho Galla báli, v Sherwoodových očích se rovnal bubákovi. Už v první hodině málem omdlel s ledvinou v ruce a navíc jemu a Vincentovi vybouchl kotlík, naneštěstí plný doušku živé smrti. Nakonec se nic nestalo, ale Daniel byl vyděšený. K smrti. Nový profesor přeměňování byl na druhou stranu příjemný člověk, bohužel ani tato skutečnost nezachránila mladého hudebníka před upadnutím do deprese. Stalo se tak na Vánoce, ve večer plesu, kdy si Danny uvědomil, že jeho láska zůstane nenaplněná. Jeho sympatie pro Winifred během pololetí ustoupily a upřely se na Carreen Forlandovou, což bylo možná ještě horší. Vedle ní byl hloupý, nešikovný, nikdo. Měl pocit, že NKÚ neprojde a zůstane navždy sám. V takto zuboženém stavu jej toho večera v klubovně našel Simon. Dali si spolu sušenky a nutno říct, že Nebelvír situaci opravdu vylepšil. Když se k nim připojila zavražděná hraběnka, Algernnon de Bray, to na druhou stranu Mrzimorovi nepřidalo. Naopak. Od té doby se jí pečlivě vyhýbal. Ne vše bylo tragické – v hodinách obrany se mu dařilo, takže alespoň tam si byl v případě zkoušek jistý v kramflecích. Hodinám run, věštění a bylinkářství se věnoval se stejným zápalem jako dřív, navíc z nich měl taky skládat zkoušky. Nicméně střídání profesorky McGrathové a profesora Winnfielda nebylo Dannymu zcela po chuti – navíc po hodině, kdy sám vyslovil dost děsivou věštbu z bible s pomocí sýru pravdy, profesor zmizel. Nemohl se ale ničím takovým zaobírat, protože NKÚ se blížily. Nemohl uvěřit svému štěstí, že i Carreen souhlasila, že mu s lektvary pomůže – a právě tato pomoc ho při Gallově zkoušce zachránila, stejně jako využití znalostí z bylinkářství. Co ale bylo mnohem horší, byl výsledek zkoušky z OPČM. Na poslední chvíli ji totiž dělali pod vedením Dragomirova, Danny zpanikařil a výsledná známka pro něj byla neuspokojivá. To nebylo na celých zkouškách zdaleka to nejzajímavější. Profesor Winnfield se totiž vrátil, a jeho otázka v zamlžené podkrovní třídě zněla poměrně jednoduše – „Kolik budeš mít dětí?“. Daniel to skutečně zjistil, křišťálová koule mu vyjevila odpověď. Fakt, že bude mít jen jednoho potomka, a to dceru, zpracovával ještě při odjezdu domů. Každopádně to znamenalo, že láska se mu v životě nakonec skutečně nevyhne.



Létání: 1
Lektvary: 6
Psaní a čtení runovým písmem
Věštění z run

Lektvary:
Lektvar zapomnění
Lektvar na léčení vředů
Nadouvací roztok
Splaskávací lektvar
Drmolící dryák
Protijed na málo běžné jedy
Lektvar ochrany proti ohni
Lektvar na čištění ran
Mast na léčbu popálenin
Životabudič
Posilující odvar
Lektvar proti kašli
Kouzelné rachejtle
Lektvar krásy
Pomáda z plísňáčka
Protijed na běžné jedy
Doušek živé smrti
Nápoj euforie
Vrozený talent:
Kouzelné formule +1
Obrana proti černé magii +2
Věštění +1

Patron: Kavka
Bubák: Bubák
(Zesměšněný: Lance Redmond)

Kouzla:
I. úroveň:
Abeo Cultivare
Acer
Alarte Ascendare
Anapneo
Anteoculatia
Anteoculatia
Aparecium
Asius
Avis
Awinio Radix
Balit!
Brachiabindo
Carpe retractum
Crinus Muto
Densaugeo
Diffindo
Draconifors
Duro
Enervate
Episkey
Finite Incantatem
Flagrate
Flipendo
Fumos
Illegibilus
Impedimenta
Lumos Maxima
Mucus ad Nauseam
Pluma Pondus
Portus
Quietus
Repello Inimicum
Revelio
Riddikulus
Sonorus
Specialis Revelio
Sperudito
Spongify
Tarantallegra
Trastuli Alius
Ukaž mi cestu
Ventus
Vera Verto
Waddiwasi
Žihadlová kletba
II. úroveň:
Aqua Eructo
Aresto Momentum
Bona Hasamentu
Cantis
Colloportus
Colovaria
Depulso
Evanesco
Gemini
Immobilus
Locomotor Mortis
Perikulo
Plantamitto
Povzbuzující kouzlo
Reducto
Relacio
Relashio
Reparifarge
Repellentum
Rictusempra
Silencio


III. úroveň:
Bombarda
Confringo
Confundo
Everte Stati
Expelliarmus
Incendio
Mdloby na tebe
Petrificus Totalus
Pouta na tebe
Protego
Protego Maxima
Reparo
Riddikulus


100% úspěšnost:
Lumos/Nox
Wingardium Leviosa
Alohomora
Expecto Patronum
Accio


Výsledky zkoušek:
NKÚ:
OPČM - Přijatelné
Kouzelné formule - Vynikající
Přeměňování - Nad očekávání
Lektvary - Nad očekávání
Bylinkářství - Nad očekávání
Věštění - Vynikající
Starověké runy - Vynikající
OVCE:
OPČM - Nad očekávání
Kouzelné formule - Vynikající
Přeměňování - Vynikající
Bylinkářství - Vynikající
Věštění - Vynikající



Dan i jeho rodina považují za symboliku, že se narodil ve stejný den jako W. A. Mozart, jen v jiném roce.
Umí hrát na housle, kytaru, klavír i varhany, violu a zobcovou flétnu
Umí také opravdu dobře zpívat a má "absolutní sluch", je stálým členem školního sboru
Nosí brýle na dálku, bez kterých je slepý jak patrona
Neumí plavat, je alergický na včely a omdlívá při pohledu na krev
Během studia byl střídavě zamilovaný do Spencer, Winifred a Carreen, ale ani jednou to nijak nedopadlo, a dotyčné to pravděpodobně ani nevěděly
Miluje bylinkářství, jasnovidectví a starověké runy a váhá, a rád by se těmto oborům věnoval, až bude dospělý
Od zkoušky NKÚ z věštění ví, kolik bude mít v budoucnu dětí - konkrétně tedy jednu dceru| kompletní školní uniforma, hůlka a učební pomůcky do čtvrtého ročníku
nástroje, které se dají převážet - kytara, housle, flétna a v Bradavicích přes rok speciálně dovezená viola
Sherry, britská modrá kočka, která se nehorázně bojí cizích lidí, obzvláště čistokrevných kouzelníků
Tarot, kyvadlo, runy a další věštecké pomůcky
Herbář a spousta pomůcek k zahradničení
Runový amulet ochrany proti trollům (NKÚ)[/sloupek]


Simon Wilse +
Evelin McCourtney
Grace Nelson
Jack Black
Edmund Selby +
Spencer Woods ❤ +
Olaf Björksson +
Michael Sheppard +

Katherine Parker
Felix Grayson
Flavius Eöbergsson +
Julia Meadow
Dante Foglionni
Bartholomew Kenway
Vincent Kane +
Septimus Strange +
Taren Hart
Carreen Forland ❤ +
Winifred Sinclair ❤ +
Sophie Marsden


_________________


Naposledy upravil Daniel Sherwood dne pon 30. lis 2020 19:19:16, celkově upraveno 26

Nahoru 
 Předmět příspěvku: Re: SHERWOOD, Daniel
 Příspěvek Napsal: stř 02. črc 2014 15:31:20 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: úte 07. srp 2012 18:03:39
Příspěvky: 747
Obrázek
POVOLENO
SHERWOOD, Daniel
...............................................
Tato karta byla oficiálně povolena Ministerstvem Kouzel.
V případe potřeby úprav, změny či jakéhokoliv doplnění
výše uvedených údajů, prosím informujte pracovníky
Ministerstva novou záložkou (příspěvkem).
Zároveň Vás prosíme, abyste si zkontrolovali
svoji soví poštu (PM).


Nahoru 
 Předmět příspěvku: Re: SHERWOOD, Daniel
 Příspěvek Napsal: sob 18. bře 2017 14:08:51 
Offline
Profesor
Uživatelský avatar

Registrován: úte 01. črc 2014 9:32:05
Příspěvky: 242
EDITY KARTY:

| +
1. ROČNÍK:
2. října 2014- přidána kolej, hůlka, ročník, mazlíček, známé postavy, přebarveno
25. listopadu 2014- připsán bod létání z hodiny, dále kouzla z Formulí a Přeměňování
1. ledna 2015- dopsány lektvary, change designu, změna známých postav a oblíbených předmětů


2. ROČNÍK:
31. května 2015- navýšen věk, dopsány schopnosti a kouzla z hodin
16. července 2015- nová grafika (děkujeme Winifred <3) + v dohledné době pár dnů připíšu kouzla z posledních hodin
31. července 2015- navýšen ročník, do pár dnů by měla přibýt herní historie
27. září 2015- no a hrozně brzo dopsána kouzla z opožděně ukončeného OPČM :))


3. ROČNÍK:
18. října 2015- připsána kouzla z OPČM
30. prosince 2015- dopsána kouzla z hodin + lektvary + přidán talentový bod z Brahungamu


4. ROČNÍK:
24. března 2016- BIG EDIT, grafika, menší pubertální úprava vzhledu a povahy, dopsána herní historie, utříděny známé postavy, menší edit zájmů a zajímavostí... pfúú
11. července 2016- dopsána kouzla, dovednosti a lektvary za aktuální ročník


5. ROČNÍK:
25. února 2017- dopsána kouzla, dovednosti a lektvary za pátý ročník
18. března 2017- navýšen ročník, doplněn bubák a patron, pár zajímavostí, herní historie za 4. a 5. ročník a samozřejmě výsledky zkoušek - edit po NKÚ:
Na třetí úroveň navýšeny: Expelliarmus, Protego, Bombarda, Mdloby na tebe, Petrificus Totalus
Na druhou úroveň navýšeny: Confringo, Everte Stati, Pouta na tebe, Locomotor Mortis, Plantamitto
Nově zapsány: Immobilus, Densaugeo, Fumos, Reducto, Bona Hasamentu
Nové lektvary: Kouzelné rachejtle, Lektvar krásy, Pomáda z plísňáčka, Protijed na běžné jedy
Za nepovinné zkoušky: Anteoculatia (na 1. úroveň), Portus (na první úroveň), Incendio (na 3. úroveň)
+ přidán amulet ochrany před trolly za zkoušku z run

2. 5. 2018 - takový lehčí edit, jen aktualizace věku a schopností po OVCích
- přidán talentový bod k věštění (duh)
- celkem složeno pět zkoušek, tedy:
- 10 kouzel navýšeno na druhou úroveň (Aresto Momentum, Evanesco, Reducto, Bona Hasamentu, Reparifarge, Povzbuzující kouzlo, Cantis, Repellentum, Silencio, Gemini)
- 5 kouzel navýšeno na třetí úroveň (Pouta na tebe, Confringo, Protego Maxima, Riddikulus, Confundo)
- 10 kouzel zapsáno na první úroveň (Alarte Ascendare, Anapneo, Anteoculatia, Brachiabindo, Crinus Muto, Episkey, Illegibilus, Repello Inimicum, Waddiwasi, Žihadlová kletba)

_________________


Nahoru 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
 
 Stránka 1 z 1 [ Příspěvků: 3 ] 




Obsah fóra » Kartotéka » Kartotéka dospělých postav » Profesorský sbor


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

 
 

 
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Český překlad – phpBB.cz