Autor |
Zpráva |
Heski Järvinen
|
Napsal: pát 28. črc 2017 14:12:53 |
|
|
Když jsem se dozvěděl o táboře, hned jsem věděl, že na něj chci. Na ten famfrálový, protože lektvarům jsem zrovna dvakrát nefandil, nehledě o tom, že mi to ani moc nešlo. Navíc bylo super, že jede i Chris, který se účastnil taky famfrpálového tábora. Bylo tu tedy více lidí, které jsem znal, ale Christoff byl můj nejlepší kámoš. I když Fróði s Montym byli taky fajn a já byl rád, že můžu mít chatku s nimi a ne zrovna s Lairem. Kterého jsem se upřímně bál. Všechno, co jsme dělali, bylo super. Byl jsem rád, že můžu trávit čas se Siobhan McAuleyovou, protože to byl hvězda famfrpálu a já famfrpál miloval. Spaní pod širákem bylo fajn, účastnil jsem se ho, stejně jako byly super rozcvičky, proti kterým jsem nic neměl. Taky jsem neměl proč na ně nadávat, cvičení mě bavilo. Výlety do civilizace taky byly fajn, ta noční bojovka po strašidelném hradu už tolik ne, ale hodil jsem to celkem rychle za hlavu. Horší totiž bylo, že celý tábor utíkal zatraceně rychle a už jsme tu měli šestý den. Zítra se jede domů, jak hrozné. Snídaně přišla vhod, další rozcvička taky, horší už to bylo s otázkami. Tedy, já znal odpovědi na všechno, protože jsem byl famfrpálem skoro posedlí, nicméně odpovídání jsem se pro jednou zdržel. Takže jsem tam prostě jen tak seděl, všechny poslouchal a šklebil se. Víc, než tohle, mě totiž zajímalo to, co si pro nás Siobhan připravila. Vypadalo to totiž jako celkem sranda.
|
|
 |
|
 |
Siobhan G. McAuley
|
Napsal: pát 28. črc 2017 15:10:53 |
|
|
Rozcvička byla za nimi, takže se mohly dát děcka do odpovídání na její otázky. "A myslíš si to správně. Zlatonoska je v dnešní době chráněná, protože než byla vytvořena zlatonka, její druh byl skoro vyhuben," pokývala na slova Javiho, ušklíbla se a pohled stočila k ostatním, kteří se rozhodli svou troškou taky přidat. Všichni si toho pamatovali dost a dle ní bylo řečeno vše, co by mělo a ona neměla žádnou větší potřebu je doplnit. Kdyby to celé tady totiž měli rozebírat nějak víc, bylo by to klidně na několik hodin, takže všem ukázala zdvižený palec, jakože dobrý, a pak se zeširoka zazubila na Christoffa. Chris byl totiž fajn, především díky tomu, že věděla, kdo je jeho strýček. "Tak bychom se mohli vydat nahoru, hm? Jako první si dáme závod, možná jich stihneme i víc. Pravidla jsou jednoduchá, vyrazí první, proletí dráhu, ke konci mu přihraju míč a on se pak bude snaži trefit do koše. Je to na čas, ten co vyhraje dostane malou odměnu navíc k tomu, co se bude předávat večer u táboráku," ušklíbla se pobaveně a sama popadla své koště, aby na něj nasedla. A zatímco děti byli připraveni na jedné straně, u startovní čáry jenž byla vyznačena bíle a bylo to na jedné straně jezera, zatímco Siobhan čekala u konce dráhy s camrálem v ruce a stopkami, což zas bylo na druhé straně jezera. A co že bylo za úkol udělat? Jako první je čekal slalom mezi tyčkami, druhé pak hořící obruče. Pokud si nedali dostatečně pozor, mohli na chvíli vzplanout, ale nic vážného - krom ohořelého oblečení - se jim nestalo. Další cesta vedla velice blízko nad hladinou vody, a pokud si děti myslely, že se nic moc nestane, byly na omylu. V nestřeženou chvíli se totiž před nimi objevila stěna z vody. Nicméně se dala prolétnout, i když se díky tomu namočili. Pokud si však nedal někdo dostatečný pozor, z koštěte spadl pěkně do vody. Cesta pak vedla zase výš a krom silnějšího poryvu větru - k překvapení všech jim však přitom nebyla zima, právě naopak, vítr je dokonale usušil - který byl také zásluhou Siobhan, takže děcka měla co dělat, aby se na koštěti udrželi. Nicméně zase tak moc hrozné to nebylo.. po překonání větru je čekala už jen přihrávka od Siobhan, a pak se pokusit strefit se do koše.. a pak se mohli vrátit na začátek. Mimo herně:Takže. Všichni si hází 4d10 a 1d6. První dvě čísla jsou na start a dojezd, budu je sčítat a od nich pak odečítat, nebo k nim naopak přičítat. Třetí číslo je na to, jak dokonale jste prolétli vodní stěnu (viz tabulka níže). Čtvrté číslo je na to, jak moc dobře jste chytli přihrávku od Siobhan, poslední číslo je na to, jak moc se vám dařilo při větru (viz tabulka níže). Další post ve středu večer/čtvrtek ráno a platí to, co pro minulé kolo. Tj. pokud nestíháte, stačí se ozvat, nějak se dohodneme na pozdržení a tak. 
- | +
Voda 10 vodní stěnu jste proletěli naprosto dokonale, přičítáte se +5. 9-6 vodní stěnu jste proletěli ještě vcelku v pořádku, i když vás to trochu zpomalilo. Přičítá se +2. 5 vodní stěna vás zdržela o něco více, nic se nepřičítá, ale ani neodečítá. 4-3 vodní stěna vás zdržela hodně, odečítá se -3. 2-1 spadli jste do vody, odečítá se -6. | Vítr 6 a 1 Přičítá se +3. Vítr vás totiž místo zpomalení o něco zrychlil. 5 a 2 Nepřičítá se nic. 4 a 3 Odečítá se -3, vítr vás pěkně zpomalil. | Přihrávka 10 povedlo se vám míč chytit dokonale, přičítá se +2. 9-6 mohlo to být lepší, nicméně se přičítá +1 za snahu. 5-3 odečítá se -2. 2-1 míč spadl do vody a než jste ho vylovili, pěkně jste se zdrželi. Odečítá se -3. |
|
|
 |
|
 |
Billy Stone
|
Napsal: sob 29. črc 2017 13:29:27 |
|
|
Billy byl vlastně docela hrdý na to, že se nemýlil, třebaže byl prostor pro to ho doplnit. Ale dál to pitvat nebudeme, protože došlo na akci a to on raději. Billy si nasedl na koště a vyslechl si, co ho čeká. Těšil se to, jakože fakt jo. Pomalu cítil stoupající adrenalin v krvi. Vzhlédl, aby si celou dráhu pečlivě prohlédl a zazubil se. Miloval, když mu vítr vířil kolem uší. Když na něj došla řada, přitiskl se k násadě a vystřelil do vzduchu. Pokud tomu kostky daly, proletěl zdárně slalomem i přes hořící obruče (a zcela určitě na něm něco chytlo). Stěny z vody se trochu lekl, ale snad jí proletěl, ostatně to byla po ohni vítaná výzva. Snad se dostal i dál kde se proval s nečekaně silným odporem větru, zachytil nahrávku a pokud to jen šlo vrazil camrál do koše. Pak skončil vedle ostatních, kteří už trasu absolvovali, a zazubil se na ně, přestože možná měl trochu chycené obočí. Mimo herně:Billy Stone rolled 4d10: 6, 10, 8, 9 a Billy Stone rolled 1d6: 5
_________________ "Nulli tacuisse nocet, nocet esse locutum." lat. "Z mlčení nevzejde škoda, z mluvení bývá však zle."
|
|
 |
|
 |
Christoff J. van Holsten
|
Napsal: ned 30. črc 2017 19:31:27 |
|
|
Chris se na Siobhan pousmál a hned mu nálada zase o něco povylezla, ačkoliv o špatné náladě se u něj mluvit nedalo. Tábor se mu zamlouval a každičký den nepocítil stesk po domově nebo po jiném místě. Jakoby na to místo zkrátka patřil. Možná kdyby tušil, jak se to má doopravdy, trochu by se zarazil, a pak by se snažil dopátrat pravdy, než by se tomu asi nakonec začal smát, protože věděl, že strýček nikoho nemá, a tak. Určitě by konečně zůstal na jednom místě a nelítal by po celém světě. To by mu určitě prospělo! Nebo se ti alespoň myslel. "Myslíš, že se jí líbím?" utrousil někdy během dotazovací části k Heskimu, i když to z větší části asi myslel spíše jako srandu, protože... promerlina, vždyť byla dospělá a dospěláci jsou totálně jiná liga! Na závod se pak těšil jako malý kluk, protože tak nějak tajně doufal, že by to konečně mohl vyhrát, i když konkurence byla velká. Jakmile byl na řadě, vyrazil, přičemž se snažil co nejlépe proletět onou dráhou, i když kostky mu do cesty přihrávaly různé věci. Mimo herně:Christoff J. van Holsten rolled 4d10: 8, 7, 1, 3
Christoff J. van Holsten rolled 1d6: 1
Ty vole. Mám kocovinu a nemám sílu popisovat, jak to totálně celé zrakvil. 
|
|
 |
|
 |
Marcus J. Forsyth
|
Napsal: ned 30. črc 2017 19:51:29 |
|
|
Povídání bylo sice fajn, ale závod zněl přeci jen o něco lépe - Javi na tomhle táboře byl konec konců kvůli létání, ne kvůli exkurzím do historie, které mohl prostřednictvím knížek podnikat kdykoliv a prakticky kdekoliv. Jakmile tedy Siobhan zavelela k vzlétnutí, na nic nečekal, nasedl na svou zbrusu novou Kometu a zařadil se za ostatní nedočkavce. Javimu sice bylo úplně jedno, jestli vyhraje, nebo ne, protože nebyl nikterak ambiciózní, ale musel uznat, že by bylo hezké vyhrát, a tak se hodlal maximálně snažit. Když na něj tedy přišla řada, přitiskl se k násadě a vyrazil. Slalom se snažil proletět tak, aby nevrazil do žádné z tyček, planoucí obruče ho trošku děsily, ale snad neshořel... kdyby náhodou, tak by ho ta vodní stěna uhasila, že jo. A jak dopadla přihrávka a střelba na branku, to bylo ve hvězdách - Javi byl konec konců spíš člověk, který do míčů rád třískal pálkou, než aby se jimi pokoušel trefit do obruče. Ale snaha byla. Mimo herně:Marcus J. Forsyth rolled 4d10: 8, 7, 7, 1
Marcus J. Forsyth rolled 1d6: 1 A tohle prej nepla ↓
Marcus J. Forsyth rolled 1d10: 5
Naposledy upravil Marcus J. Forsyth dne pon 31. črc 2017 17:08:12, celkově upraveno 1
|
|
 |
|
 |
Heski Järvinen
|
Napsal: pon 31. črc 2017 17:07:42 |
|
|
Když ke mě dolehl dotaz od Chrise, musel jsem se chtě nechtě zasmát. Ono to tedy vypadalo, že se Christoff Siobhan skutečně líbí, protože to byl jeden z mála lidí, na které se tolik culila. Nicméně jsem měl takový dojem, že za to může především to, že byl čistokrevný. Ne že bych měl nějaké předsudky, nebo tak něco, ale i když jsem byl syn Järvinena, tolik co na Chrise se na mě samotného neculila. Ne že by mi to vadilo, mě stačilo, když si mě tu občas všimla Caitlyn. Nicméně, zpět k dnešnímu dni. Odměna na víc za tenhle závod byla fajn a přiznejme si, já byl člověk, který vyhrával rád. Dráha navíc vypadala celkem lehce, tedy do doby, než se na ní vydal první člověk a já zjistil, že se toho celkem bojím. Ono to tedy vypadalo lehce, nikdo totiž nespadl do vody nebo tak a taky přímo nezačal hořet, nicméně to neznamenalo, že bych se přestal bát. A když na mě přišla řada, v první chvíli se mi do toho moc nechtělo. Nicméně to bylo načas, takže jsem se nadechl, připravil a jakmile to bylo odstartovaný, vyrazil jsem co nejrychleji. Mimo herně:Heski Järvinen rolled 4d10: 8, 10, 7, 6
Heski Järvinen rolled 1d6: 3
|
|
 |
|
 |
Torunn Lillegard
|
Napsal: pon 31. črc 2017 17:15:36 |
|
|
Povídání bylo za nimi, za což byla Torunn krapet ráda. Ne že by jí vadilo mluvení o famfrpále, naopak, pamatovala si o tom spoustu věcí, jenže létání na koštětech bylo mnohem lepší než mluvení. A tak, jakmile Siobhan zavelila nahoru, na nic nečekala. Na závod se dokonce moc těšila, takové věci jí bavily, i když v devadesáti devíti procentech skončila poslední. I když by se jí mohlo dnes dařit, no ne? Snad. Když pak viděla, co všechno dráha obsahuje, celkem rychle si to nadšení rozmyslela. Svůj život měla ráda, vodní stěna vypadala nebezpečně a ona už viděla, jak se vykoupe. Doslova, v jezeře. Zrovna ona totiž byla takový smolař, že bude první a dost možná i poslední, komu se tu dráhu nepovede prolétnout. Nicméně jakmile na ní přišla řada, rozletěla se, i když o něco pomaleji. Chtěla si totiž dávat na všechno pozor, nicméně víme, k čemu to většinou je, když váš osud mají v rukou kostky, že. Mimo herně:Torunn Lillegard rolled 4d10: 3, 1, 7, 3
Torunn Lillegard rolled 1d6: 5
LOL.
|
|
 |
|
 |
Leah R. Carter
|
Napsal: úte 01. srp 2017 15:28:31 |
|
|
Po troše teorie na rozjezd přišla na řadu praxe a Leah se chopila svého koštěte. Sice ji spíš bavila přímo hra než nějaké závodění, ale neremcala, ačkoliv ty hořící obruče ji děsily. Nepotřebovala se za letu pokoušet uhasit cokoliv, co by na ní mohlo začít hořet, a pokud by jí chytly vlasy, asi by přelomila koště a tou ostrou stranou by někoho obratem zabila. Když na ni došla řada, popohnala koště k výkonu, snažila se proletět slalomem bez úrazu a před obručemi dost možná zaváhala a trochu podvědomě přibrzdila. Ať už hořela nebo ne, přeletěla nad vodou a snad ji vodní stěna nesrazila pod hladinu. Protože to by pak byla slečna Morganová asi dost nasraná naštvaná. A to i přes to, že ji následně vítr usušil, pokud ji rovnou neodfoukl. No a ta přihrávka snad nedopadla tak, že ji nakvašeně vrátila Siobhan do ksichtu za všechny ty nástrahy na trati, ale ideálně měla skončit v koši. Mimo herně:Leah R. Carter rolled 4d10: 8, 8, 7, 1
Leah R. Carter rolled 1d6: 6
|
|
 |
|
 |
Simon N. T. Wilse
|
Napsal: stř 02. srp 2017 20:20:26 |
|
|
Teorie byla naštěstí rychle za nimi a mohli přejít k něčemu akčnějšímu. Simonovi bylo vcelku jedno, co se bude dít, hlavně když mohl létat, takže mu vůbec nevadilo, že teď nebudou hrát. Ona ta závodní dráha vypadala dost zajímavě. Především ty hořící obruče... Simon měl s ohněm už nějaké zkušenosti a prakticky žádná z nich nebyla pěkná, ovšem, vždycky ve zdraví přežil. Tak proč by neměl i teď, že ano. Když na něj přišla řada, nasedl na koště a odrazil se, nabral rychlost a vyloženě si užíval hvízdající vítr kolem uší a ve vlasech. Proletěl slalom i obruče, snad se u toho nezranil. Stěna z vody ho trochu šokovala, nestihl zavřít oči a proto nějakou chvíli neviděl, kam letí. Snažil se hlavně udržet na koštěti. To mu trochu ztěžoval náhlý teplý vítr, který se ho vyloženě snažil shodit. A když už toho měl Simon plné brejle, hodila mu Siobhan míč, který prostě nasměroval ke koši - buď se trefil, nebo ne. Ač mohla závodní dráha ze začátku vypadat celkem nevinně, nakonec to byl rozhodně zážitek. A Simon by si to dal klidně ještě jednou. Mimo herně:Simon N. T. Wilse rolled 4d10: 6, 4, 8, 2
Simon N. T. Wilse rolled 1d6: 6
|
|
 |
|
 |
Laurence Daviau
|
Napsal: čtv 03. srp 2017 15:22:27 |
|
|
Přestože si Laurence povídal rád, když se od teorie přesunuli k praktickému létání, to bylo ještě lepší. Závod nezněl vůbec špatně, ačkoliv ta dráha samotná vypadala dost divoce. Ne že by se Laurence nějak zaleknul, naopak. Bez problémů následoval ostatní do vzduchu, a když na něj přišla řada, pokusil se se svým Nimbusem prokličkovat tou zapeklitou dráhou. Nejvíc měl obavy asi z hořících obručí a letět nad hladinou mu taky nedělalo vyloženě dobře, každopádně to snad zvládl bez nečekaného pádu. Popral se s větrem, nahrávka mu snad taky nedělala problémy, ale jak to ve skutečnosti dopadlo, to bylo na kostkách. Mimo herně:Laurence Daviau rolled 4d10: 10, 3, 7, 5
Laurence Daviau rolled 1d6: 6
_________________ - | +
I'll love you long after you're gone... ♪♫
|
|
 |
|
 |
|
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků |
|
|
|