Autor |
Zpráva |
Alaric Q. Tremlett
|
Napsal: stř 08. bře 2017 8:22:56 |
|
|
[Isaiah Tremlett] Isaiah na zasedání vyloženě tiše trpěl, protože to, co se tu probíralo, připadalo silně přitažené za vlasy i jemu. Ano, byl čistokrevný a měl opravdu zvučné jméno, ale mimo to měl i mozek a nějaké ty lidské city a připadalo mu nepřípustné, aby se Lavinius Tinkerbell začal chovat jako druhý Hitler. Když se nad tím tak zamyslel, on vlastně nechtěl být hloupá ovce, co jde s davem a všechno odsouhlasí. Ano, bál se, že jeho nesouhlas bude mít důsledky, obzvlášť když se jeho syn přidal k rebelům a jemu samotnému už skoro nikdo nevěřil, ale druhý holocaust vážně nechtěl mít na svědomí. Kromě toho... Na Rickym mu pořád záleželo a co by si o něm jeho syn pomyslel, kdyby věděl, jaké věci připustil? Komisi ještě odsouhlasil, ale jakmile ministr kouzel přišel s dalšími návrhy, Isaiah se zamračil a vzedmula se v něm vlna odporu. Střelil pohledem po McKayovi, který předtím hlasoval proti, a tentokrát hodlal následovat jeho příkladu. Při hlasování o označení studentů páskou a rozdělení stolů tedy nechal ruku dole, protože pro rozhodně nebyl. Udržel si ale ve tváři nic neříkající výraz, pro jistotu.
_________________ Join in the fight that will give you the right to be free!
|
|
 |
|
 |
Alexander R. Carlyle
|
Napsal: ned 06. srp 2017 15:20:52 |
|
|
132. HD << Alexander měl až odpolední službu, přesto se ale momentálně proplétal ministerstvem a mířil na své oddělení, zatímco v ruce držel dva kelímky s voňavou a hlavně horkou kávou. Věděl totiž o někom, kdo si naopak oddřel službu noční a komu by tedy tahle vzpruha bodla, aby se pak vůbec dostal v pořádku domů. Dostat se na ústředí bystrozorů mu netrvalo dlouho a ještě kratší chvíli mu trvalo prorazit si cestu ke stolu, kde seděla Eleanor a zaobírala se vyplňováním hlášení. Nebo s tím teprve začínala nebo naopak končila, to bylo vcelku jedno, on se ten časový horizont zase tak moc neměnil, pokud se tedy v noci nestalo něco nepředpokládaného. „Ještě nespíš?“ broukl Alec Lenny za zády a položil před ni kelímek s kávou. Doufal, že ji příliš nevyplašil, ale koneckonců za ta léta si mohla zvyknout, a dost možná by ji vyplašil, kdyby se naopak jednou po její noční u jejího stolu neukázal.
_________________ ALEXANDER R. CARLYLE- | +

You took all the lonely days and you made them sing... ♪♫
Abych to nemusela věčně hledat: Edgar #004080, James #008080, Matthew #BF8040
|
|
 |
|
 |
Eleanor Rose
|
Napsal: ned 06. srp 2017 15:54:49 |
|
|
Noční směny byly ty nejhorší a Lenny je ze srdce nesnášela. Pokud byla nějaká akce, ještě to šlo, protože se alespoň dostala ven z kanceláře, ale dneska se nedělo nic, takže většinu času proseděla u svého stolu a vyplňovala papíry. Dobře, nevyplňovala je celou noc. Krom toho si totiž stihla přečíst i dvě knihy - V poryvech větru a Žhářka. Obě totiž byly mnohem zábavnější než ty stohy papírů, které potřebovala vyplnit. Z hlášením toho, co se za noc událo nebo spíše neudálo, si dávala tedy pěkně načas a ve chvíli, kdy se na patře ukázal někdo jí velmi známí s tím tedy teprve začínala. Proč by taky měla pospíchat, když na to stačilo pár řádků? "Přemýšlela jsem, že se na chvíli natáhnu," přiznala s úsměvem a papíry, jenž svírala v rukou, odložila a mnohem raději se vrhla po kelímku s kávou, která tak pěkně voněla. A taky velice dobře chutnala. A zda jí Alec vylekal? Vůbec ne, na tohle už si stihla za těch pár let zvyknout, spíše by jí vyděsilo, kdyby se neukázal neb by to mohlo znamenat hodně věcí. Třeba, že se mu něco stalo, nebo si někoho našel. A nebo taky, že si rozhodl ještě chvíli přispat, když měl až odpolední směnu. "Nicméně tohle mě dokáže dostatečně probudit a vydržím to až do své měkoučké postele, takže ti děkuji," ostatně ten její stůl rozhodně pohodlný nebyl, stejně jako ta židle, na které seděla. I když už si pár pohodlných poloh našla, jen pak většinou musela uklízet rozházené papíry ze svého stolu po celé místnosti. "Spíše se teď nabízí otázka, proč ty ještě nespíš. Nezačíná ti směna až za pár hodin?" povytáhla tázavě obočí a zeširoka se usmála, i když to byl především úsměv unavený. Přeci jen byla vzhůru celou noc, že.
|
|
 |
|
 |
Alexander R. Carlyle
|
Napsal: ned 06. srp 2017 16:59:15 |
|
|
„Nedivím se ti. A kdybys všechny ty papíry hezky zmuchlala, nepochybně by z toho byl parádní a pohodlný polštář,“ poznamenal Alec s pobaveným úsměvem, načež si od vedlejšího stolu přitáhl židli a posadil se na ni. „Myslím, že jsem měl nejednou tendence přesně tohle udělat. Ale je fakt, že nakonec jsem to vždycky nějak vydržel.“ Ačkoliv se k tomu musel dost přemlouvat. Nicméně kdo by stál o napomenutí, že usnul ve službě. Škoda že většinou jemu a Lenny nevycházely služby nastejno, to by se mu pak určitě spát nechtělo, protože si měli vždycky o čem povídat, ale co se dalo dělat. Ačkoliv se to Alec zprvu snažil nenápadně přesouvat, tedy žádat o přesunutí, stejně to nakonec skončilo zase úplně rozházené s výmluvou, že se to takhle prostě hodí. Ne že by byl Alexander podezíravý, nicméně tušil, že v tom bude mít prsty i někdo jiný. Jako by snad po těch několika letech ještě choval nějakou naději, že by se mohli k sobě vrátit, nedejmerlin se i vzít. O tyhle iluze už Alec přišel. Dávno. Na poděkování se jen pousmál, jako že to je přeci samozřejmost, protože sám věděl, jak dokážou být noční služby dlouhé, zvláště pokud se nic neděje. Což sice byla v posledních měsících spíše výjimka, ale stávalo se to. „A riskovat, že bys usnula někde v půlce přemístění, protože bys nebyla dostatečně soustředěná?“ povytáhl obočí a ušklíbl se. „Navíc už se mi spát nechtělo… přece jenom jsem spal celou noc,“ neodpustil si Alec menší popíchnutí a zatvářil se u toho jako náramné neviňátko. „Jaké to tu dnes bylo?“ optal se kontrolně, ačkoliv to podle prvního pohledu nevypadalo, že by se něco semlelo.

|
|
 |
|
 |
Eleanor Rose
|
Napsal: ned 06. srp 2017 17:49:21 |
|
|
"To mě dokonce i napadlo, ale nějak se mi nadřízeným nechtělo vysvětlovat, proč jsou všechny ty papíry zmuchlané. Narovnávat by se mi je totiž nechtělo a psát všechno znova taky ne," přiznala s pobaveným uchechnutím zatímco sledovala Alexandera, jak si přitahuje židli a usazuje se na ní. "No, je lepší se vždycky nějak pokusit zabavit, protože nikdy nevíš, kdo a kdy se tady ukáže," ne že zrovna jí by někdy někdo za něco přímo vynadal, dokonce, když pracovala s Juliem McLarkenem, občas jí i vyspat nechal, když bylo vidět, že je fakt hodně unavená. Mrzelo jí však, že v devadesáti devíti procentech se s Alecem musela potkávat takto, ráno u kávy. Neb společnou službu měli jen občas, což jí vadilo a hodně. Nepodezřívala však nikoho, že by v tom měl prsty, v tom byla možná trochu naivní. Čemu by to jejím rodičům bylo? Ostatně už před pěti lety ztratila všechny své naděje, že by se jejich vztah mohl dát zase zpátky dohromady. A že by možná i k té svatbě dojít mohlo. Lenny se líbilo, že i po celých sedmi letech k ní byl Alexander tak starostlivý, takže jí na tvářích vykvetl další úsměv. "To by se mi určitě stát nemohlo, jsem malá, ale šikovná," ušklíbla se pobaveně, ale toho, jak se o ní pěkně staral, si neskutečně vážila. Už jen ta vůně kofeinu jí povzbudila. "No jo, se někdo měl," protočila očima v sloup a přikývla. Jo, už se nemohla dočkat, až se bude moci zahrabat do peřin a spát, i když jí tam někdo chyběl. Při té myšlence stočila raději pohled na štos papírů. "Nudné, budu si sem muset přinést nové knihy. Ty, co jsem tu měla pro případ nouze, jsem za dnešní noc totiž přečetla," broukla pobaveně, byla by však mnohem radši, kdyby se něco dělo. Ten klid totiž mohl znamenat, že se blíží něco velkého, třeba další rvačka s rebely. Eleanor jen doufala, že až k tomuhle dojde, Alec zrovna službu mít nebude. Vždycky při těch bitkách přišel někdo k úhoně a ona se bála, že příště by to mohl být třeba on. "Tak ti budu přát, ať máš pak stejně klidnou službu jako já, hm? I když to zas děsně pomalu utíká." Broukla a nespokojeně se zašklebila. Každá služba - klidná i ta akční - měla své pro a proti a Lenny si nemohla vybrat, která je pro ní ta lepší. Často ráda něco podnikala, takže sedět jen za stolem jí nebavilo, na druhou stranu se pak alespoň nemusela bát o svůj - a nejen svůj - život, že.
|
|
 |
|
 |
Alexander R. Carlyle
|
Napsal: ned 06. srp 2017 21:05:23 |
|
|
„V tom případě by bylo řešením si sem přinést polštářek, jenže přiznejme si to – ten není zrovna nenápadný. Asi nám nezbývá nic jiného, než si nechat spánek na doma,“ povzdechl si Alec teatrálně, načež vykroutil koutky úst do úsměvu. Žertoval, samozřejmě. Ono sice bylo mnohdy lákavé to zalomit rovnou na stole, ale za případné následky to nestálo. Když Lenny prohlásila, že je malá, ale šikovná, Alexander povytáhl obočí. „A to spolu má nějakou logickou souvislost?“ uchechtl se pobaveně, nicméně bylo znát, že si z ní jen utahuje. Samozřejmě věděl, že je šikovná, ale přece jenom si chtěl být trochu jistější tím, že se jí nic nestane. Možná jejich vztah degradoval pouze na ten přátelský, nicméně to neznamenalo, že by mu na ní přestalo záležet, naopak. „Až tak hrozné to bylo?“ zakroutil Alec hlavou, když mu sdělila, že za dnešní službu stihla přečíst rezervní knížky. „A přečetla jsi aspoň něco zajímavého, nebo ti to v překonání nudy moc nepomohlo?“ zajímal se upřímně. Třeba by si také mohl počíst. Někdy. Mimo práci tolik času také neměl a většinou se raději zabavil nějak aktivněji. U aktivního pohybu totiž nehrozilo, že by mu myšlenky začaly sklouzávat nesprávným směrem. „Upřímně si myslím, že denní služby nemají šanci být klidné, ale díky za přání,“ pousmál se následně, přičemž se napil kávy. „Po neděli bych měl mít některé dva dny volno v kuse, myslím, že by to mělo být úterý a středa. Nebudeš mít taky volno? Mohli bychom spolu zajít třeba na oběd nebo někam, dlouho jsme nikde nebyli.“ Sice si místo osobního setkávání psali relativně dost dopisů, které si Alec občas četl při klidné službě, ale s Lenny si povídal rád a tahle ranní setkání u kávy byla sice fajn, ale nebylo to úplně ono.

|
|
 |
|
 |
Eleanor Rose
|
Napsal: pon 07. srp 2017 23:44:22 |
|
|
"Tak ono by bohatě stačilo polštářové kouzlo, což by někoho, kdo chodil do Havraspáru, mohlo napadnout," ušklíbla se na něj pobaveně ve snaze ho popíchnout, protože si v tomhle směru z něho utahovala ráda a často. Stejně jako škádlil on jí v mnoha jiných věcech, že. Lenny přikývla, jakože to rozhodně souvislost má, a zatvářila se děsně vážně. "Samozřejmě, že ano! Nicméně za to kafe ti fakt vděčná jsem." A za to, že tu jsi, tak taky. Usmála se od ucha k uchu a upila černé tekutiny. Kdy ho tu neměla, kdo by se o ní takhle pěkně staral a dohlížel na to, že se v pořádku dostane domů? Nikdo. "Bohužel jo," krčila rameny neb každý tak hroznou službu někdy zažil. Že je ona měla vcelku často jí začínalo možná trochu i vadit. "V poryvech větru i Žhářka zajímavé byly, jen kdyby otec zjistil, že jsem četla mudlovskou literaturu, asi by moc šťastný nebyl." Ostatně, on by nebyl ani moc šťastný, kdyby zjistil, že si teď s Alecem povídá nad kelímkem kávy. Nad tím pomyšlením se ušklíbla, protože v tuhle chvíli jí tak nějak bylo jedno, co si o ní otec myslí či nemyslí, za těch sedm let totiž stihla o něco více dospět a ten strach z nich taky krapet zmizel. Eleanor musela s Alexanderem souhlasit, protože většinou denní služby byly, co se aktivnosti týkalo, mnohem horší, i ty bitky s rebely hrozily mnohem více, než při noční službě. "Já vím, ale tak přát ti klidnou službu můžu." Mrkla pak na něho s úsměvem od ucha k uchu. Ten se rozšířil ještě o něco více, když dodal ten svůj dotaz. "Hmm, musím se podívat do svého diáře," ušklíbla se pobaveně nicméně si z něho neutahovala. Hned na svá slova se totiž natáhla a z šuplíku vytáhla svůj diář, kterým i hned začala listovat. Volné dny si samozřejmě pamatovala a byla si jistá, že minimálně jeden má úplně jinak, než Alec. "V úterý pracuju a s Alexeiem. To zas hodiny budu poslouchat o tom, co nového Caleb dokázal," ne že by jí vadilo celé hodiny poslouchat o dítěti, naopak, ona děti měla ráda a dala by všechno za to, aby mohla mít své vlastní. Jenže to by nejdřív musela mít s kým.. Navíc to dítě ani nebylo jeho. Rozhodně se netěšila na to, až jednou bude své vlastní mít, protože předpokládala, že to s ním pak bude úplně k nevydržení. V Calebovi se totiž viděl. "Věděl jsi vůbec o tom, že je rozvedený? Nechápu, jak dokázal vzdorovat rodičům." Kroutila nevěřícně hlavou, protože to bylo něco, co si nedokázala tak úplně představit. I když.. možná už trochu jo. A že byl Udinov rozvedený už pár měsíců a možná už to Alec dávno věděl? To očividně Lenny nezastavilo v tom, aby to zmínila. I když té druhé části skoro hned litovala. "Ale ve středu volno mám a oběd zní fajn. Nebo bychom mohli zajít do akvaparku, ještě jsem ho navštívit nestihla," upřela na něj skoro štěněčí pohled, protože o tom, že by tam mohla skočit, přemýšlela dlouho. Problém byl v tom, že nebylo s kým, samotné se jí tam totiž nechtělo. Až o několik dlouhých vteřin později jí však došlo, že zrovna Alexander není ten správný člověk, kterého by tam měla zvát, nicméně už to nadhodila, a tak se raději nevinně uculila a napila se kávy. Jo, občas by měla dříve přemýšlet, než něco plácne, jenže to ona nedokázala. "Škoda, že si k té kávě nedonesl něco dobrého na zub, třeba takové lívance s ovocem by se hodily," pokusila se to pak raději zakecat s dalším nevinným úculem. Občas bývala mlsná a přiznejme si to, snídaně by v tuhle chvíli celkem bodla, že.
|
|
 |
|
 |
Alexander R. Carlyle
|
Napsal: úte 08. srp 2017 13:25:07 |
|
|
„Ten někdo, kdo chodil do Havraspáru, se teprve před hodinou vzbudil, drahá Eleanor,“ odtušil Alexander s bohorovným klidem na její popíchnutí, přičemž mu v očích zaplály pobavené jiskřičky. Jestli ho něco bavilo, to bylo tohle vzájemné škádlení, které v sobě neslo jistou bezstarostnost. Na další slova se jen pousmál, protože tu kávu považoval vážně jen za maličkost. „Myslím, že tvůj otec by nebyl šťastný ani tehdy, kdyby zjistil, že ti tu každé ráno po noční nosím kávu,“ podotkl Alec nahlas to, co si Lenny jen myslela. Co na tom, že od zrušení jejich zásnub to bylo už sedm let – kdyby Alec přestal jejímu otci vadit, určitě by neměl problémy s tím, aby dal jejich (znovu)zásnubám zelenou vzhledem k tomu, že jiného vhodného ženicha zatím Lenny nenašel. „A já ti za to děkuji,“ usmál se na Lenny posléze, když mu popřála klidnou službu. Pak jen zvědavě čekal, s čím přijde ohledně té nabídky společně stráveného volného dne, načež se jen nepatrně ušklíbl, když zmínila Alexeie. Ne že by to bylo směřované proti němu, ale… „Myslím, že je hezké, že z toho dokáže mít takovou radost,“ pokrčil rameny, a co se týkalo jejích dalších slov… Alec se na Lenny dlouze zadíval. „Něco jsem o tom slyšel,“ pronesl nakonec pouze, protože by bylo asi těžké se takové zprávě nevyhnout, když pracovali na stejném oddělení, nehledě na to, že v čistokrevné společnosti byla taková událost celkem velké haló. Dodat k tomu chtěl i něco dalšího, ale nakonec si to raději nechal pro sebe. Alexander si totiž byl jist, že za poznámky ve smyslu ‚někdo k tomu holt tu odvahu má‘ nebo ‚vida, očividně to jde‘, případně ‚zjevně pro něj bylo vlastní štěstí důležitější než názor nebo rozkaz rodičů‘, by taky mohl skončit s kávou vychrstlou do jeho obličeje. A navíc mu na Lenny záleželo a nechtěl, aby si myslela, že ji z něčeho viní. Tak to nebylo. No, možná zpočátku, těsně po tom zrušení, kdy odmítala veškeré jeho snahy a nápady, jak tu svatbu přece jen uskutečnit, ale na druhou stranu chápal, že vzdorovat rodičům je vždycky o něco složitější pro dceru než pro syna. Zaměřil se tedy na oznámení, že ve středu má taktéž volno, nicméně informace, že by mohli zajít do aquaparku, ho zaskočila trochu nepřipraveného a jen tak tak zadržel zakuckání. Na mysli mu totiž samozřejmě vytanula představa Lenny v plavkách, a to nebylo úplně… No, šest let ji vídal v uniformě, maximálně v šatech, a i když teď mezi nimi bylo jen přátelství, vzpomínky měl pořád, takže tak. Zachoval si však naprosto kamenný výraz a po krátkém zamyšlení rozvážně přikývl. „Tak tedy nejdřív aquapark a potom oběd? Případně večeře, pokud bychom vyrazili do aquaparku odpoledne.“ Ačkoliv ten oběd byl možná jistější, večeře by mohla být blízko k tomu, aby to někdo považoval za rande. Které to samozřejmě nebylo. Při poznámce, že mohl přinést rovnou i snídani, povytáhl Alec obočí a tentokrát se ušklíbl zcela viditelně, nicméně pobaveně. „Přinesl jsem ti kávu a sebe, to ti nestačí?“ odvětil, načež s rádoby nevěřícným výrazem zakroutil hlavou. „Ale dobře, abys neřekla… jestli to tady zvládneš během chvíle dokončit, tak tě na tu snídani pozvu,“ dodal Alec, tentokrát už s úsměvem.

|
|
 |
|
 |
Eleanor Rose
|
Napsal: úte 08. srp 2017 18:12:44 |
|
|
"A někomu, kdo chodil do Nebelvíru a byl vzhůru celou noc, to myslí lépe, než tomu, kdo se na to mohl pořádně vyspat a ještě ke všemu chodil do Havraspáru, drahý Alecu," naklonila hlavu na stranu a pobaveně se na svého ex snoubence ušklíbla. Tohle popichování jí neskutečně bavilo, zvláště v těch chvílích, kdy jí to oplácel. O to větší sranda to pak totiž byla. Co se té zmínce o otci týkalo, nespokojeně se ušklíbla, protože měl Alexander samozřejmě pravdu. Kdyby to otec věděla, dostala by dost možná hodinové kázání o tom, že bavit by se s ním neměla, protože je přeci pod její úroveň. Jí to nepřipadalo před sedmi lety a už vůbec jí to nepřipadalo teď. "Jo, takže můžeme být rádi, že to je takové naše tajemství, hm?" A taky za to, že ve většině případech noční nesloužila se svými příbuznými, který by tohle s klidem mohli jejímu otci napráskat. I když by se Lenny nedivila k tomu, kdyby tu měl víc špehů, než pouhého Julia. Úsměv Alecovi v první chvíli oplatila, nicméně v té druhé se lehce zamračila a raději pak stočila pohled na to množství papírů, co se jí stále válelo po stole. "Jo, to určitě, já mu to neberu. Taky bych z toho měla takovou radost, možná ještě větší," odtušila po chvíli, protože už přeci jen došla do věku, kdy by o to dítě ona sama taky stála. V osmnácti si to však představit neuměla, protože toho měla tolik v plánu.. teď by za to dala všechno možné. "Hmm," pokývala pak hlavou, když zmínil, že o tom něco slyšel. Samozřejmě, že slyšel. Ne že by se tím Alexei někde extra chlubil, nicméně taková věc se mezi čistokrevnými rozkřikla hodně rychle. Eleanor měla pocit, že přesně ví, na co Alec v tuhle chvíli myslí, takže bylo jedině dobře, že jí samotné se to brzy podařilo zamluvit. Nechtěla si totiž začátek tak pěkného dně kazit tím, že by se pohádali k vůli tomu, co se stalo před sedmi lety. Mohla vzdorovat, mohla si ho vzít tajně, mohla s ním utéci.. Ale neudělala to. Kdyby se vrátila zpátky, své staré já by na místě profackovala, jenže něco takového nešlo, bohužel. "Spíš ten oběd, mám pocit, že máme nějakou rodinnou večeři," nakrabatila obočí, jak se snažila přemýšlet o tom, jestli na ten den večer neměla už něco v plánu, byla si však jistá, že přes den volno normálně měla. A ostatně, strávit s Alexanderem večer, to už by skoro zavánělo jako rande či něco takového. Lenny se pobaveně uchechtla a v dalším momentě už se tvářila děsně zamyšleně. "No, mohl sis dát tedy víc záležet," broukla po chvíli, zatvářila se jako naprosté neviňátko a raději upila kávy. Samozřejmě, že jí tohle bohatě stačilo. Ono by jí totiž stačilo i jenom to, že se dostavil on sám, to kafe pak byla taková třešnička na dortu. "Jasný, kapitáne!" zasalutovala i hned, pobaveně se na Aleca zašklebila, a přišoupla se blíže ke stolu, aby to psaní bylo o něco pohodlnější. Trvalo to sotva pár minut, protože jak už bylo řečeno, v noci se nic moc nestalo, o to snadnější to proto bylo. "Kam vyrazíme? Já podniky na Příčné co se týká snídaní moc obhlédnuté nemám," přiznala pak, když se zvedla od svého s jasným cílem - vyrazit s Alexanderem na tu slíbenou snídani.
>>>> (with Alec)
|
|
 |
|
 |
Anabelle Xaveria Howells
|
Napsal: pon 01. led 2018 23:06:01 |
|
|
<<< (odněkud z druhého konce světa)V atriu se toho dne objevila osoba, kterou už několik let nikdo neviděl. Vysoká štíhlá žena s dlouhým copem ohnivě rudých vlasů, s ledově šedomodrýma očima a pletí tak bledou, že už od pohledu musel každý poznat, o jak vysoce postavenou členku společnosti se jedná. Nesla se v botách na vysokém podpatku pružně, jako kočkovitá šelma, a na rudou rtěnkou obtažených rtech jí hrál mírný, lehce pohrdlivý úsměv, když shlížela na lidi kolem. Nikdo by neřekl, že v téhle na první pohled sebevědomě působící mladé ženě v černých, dobře padnoucích šatech, je v tuhle chvíli ustrašená dušička malé holky, která ví, že provedla něco špatného a za to bude po právu potrestána. Upřímně řečeno, Anabelle se takhle necítila už hodně, hodně dlouho. Už roky a roky se neobávala otcova hněvu. Nenáviděla Therona Howellse za to co jí tehdy provedl a chtěla jeho smrt více než cokoliv jiného. Ale dnes, dnes když po několika letech, kdy s nikým z rodiny nebyla absolutně v kontaktu, měla před otce předstoupit a omluvit se, že bez jakéhokoliv oznámení doslova utekla do Afriky studovat tamní démony a přístup místních primitivních čarodějů k nim, aby o tom následně vydala práci o několika stovkách stran (nehledě na informace, které zjišťovala za, hmm, jinými účely), se z nějakého důvodu cítila znovu tak, jako by jí bylo ani ne šest let. Ten pocit strachu, mrazivý záchvěv který jí procházel tenkrát v temném sklepě Howellsovského sídla byl zpět. Pošetilé. Vždyť otec dávno změkl kvůli té holce z Nebelvíru, té jeho dceři, a ona věděla jistě že bude jejím privilegiem ho obrat o život za zradu vůči jejich kdysi společnému pánovi... až přijde čas. Jenže pocity si nevybíráte. Povzdechla si a rozhlédla se ještě jednou kolem. Co tu nebyla, změnilo se všechno a nic zároveň, byl to zvláštní pocit domova a neznámého, mísící se v její mysli. Přála si někoho zabít, jen aby si trochu utřídila myšlenky. Teď ale na takové věci nebyl čas. Za několik málo desítek minut měla stanout tváří v tvář otci, a jelikož teď, zpět v Británii, byla zase Howellsová, dědička rodinného majetku a moci (nepochybovala, že její babička před pár měsíci nezemřela na stáří, a o bratra se hodlala postarat hned, jakmile zlikviduje otce - hlavou rodu musela být ona, pokud by jí její pán vyloženě nenařídil něco jiného), a musela dbát na to, jak na okolí působí. Nikdy nevíte, kdo se dívá. Ne, nikdo jí zde nebyl tak blízko, nikdo na celém světě jí nebyl tak blízko, aby poznal její skutečné obavy. Tím si byla jistá. A upřímně, kdo ví jestli někdo tady vůbec ještě věděl, co je zač. Po tváři jí přejel lehký, pobavený úsměv. Byla přeci jen doma. A za několik desítek minut byla odhodlaná otce přesvědčit, že je svolná k jakýmkoliv krokům, aby odčinila svou nerozvážnost. Věděla, že to dokáže. A ten červík strachu v jejím srdci ji prostě nemohl zastavit. Mimo herně:Kdyby se někomu chtělo kratší hru, nechť se přidá, budu ráda za znovuzačlenění zpět, pokud ne, tak neva, ale Andy návrat jsem nějak sepsat musela. Snad to není moc divný. A ne, absolutně jsem nevěděla kam tu holku šoupnout 
A ano, ode dneška asi Andu píšu ve třetí osobě. Nějak mi to v té první už nejde 
|
|
 |
|
 |
|
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků |
|
|
|