Autor |
Zpráva |
Admin
|
Napsal: čtv 12. bře 2015 21:28:08 |
|
 |
Administrátor |
 |
|
|
Soví pošta představuje asi nejhlučnější a nejzaneřáděnější místo na Příčné ulici. Tahle hlavní pobočka proslulé a spolehlivé soví pošty napůl vyhřezla na ulici a představit si pod ní lze bezpočet bidýlek a malých dřevěných schránek, kde se dají zadat či vyzvednout balíčky, zásilky, dopisy... zkrátka cokoli, co sova unese a může doručit. Při vstupu by si každý měl dát pozor na bělostné stopy po trusu - některé sovy jsou navíc zlomyslné, zvláště když s nimi není hezky zacházeno. Jejich inteligence je ovšem užitečná i proto, že si samy dokáží přepočítat, jestli jste jim do váčku přivázaném na nožce vložili správný obnos - díky tomu se soví pošta využívá mimo jiné třeba k roznosu novin a časopisů. Poznají adresu, na kterou mají doletět, i kdyby byla nepřesná nebo nezakreslitelná, ale pokud náhodou adresáta nezastihnou, obvykle si poradí jinak. Vypůjčit pro doručení si tu můžete kulíšky, sýčky i velikánské výry. Každá poštovní sova disponuje lehkým pouzdříčkem, ale pokud se bojíte temperamentnějších opeřenců, můžete se při ukládání dopisu pokusit uchránit se před klovnutím úplatou sovími oříšky, které visí u vchodu hned pod cedulí. Toto téma slouží především a výhradně ke zveřejňování Vašich dopisů, například pokud si student dopisuje během školního roku s rodinou, přáteli, atp...
|
|
 |
|
 |
Lenore C. Tinkerbell
|
Napsal: sob 02. kvě 2015 10:43:46 |
|
|
Euforií sjetá Tinkerbellová skutečně napsala otci růžovoučký dopis velkými písmenky, přičemž do něj zabudovala i dle svého názoru velice povedenou sloníkovou kresbu. A tak se stalo, že Narcissovi Tinkerbellovi jednoho dne na okno zaťukala zobákem sova, která nesla tento papír: Nejen, že chudáka muže nejspíš zanechala v odporu k celé té růžovosti, ale ještě k tomu nejspíš i v podivu, že má vlastně děti. Takhle jetý děti. A proč že se Lenička nezmínila o Leonardovi? Nu, jednoduše proto, poněvadž už na papíře na další obří verzálky nebylo místo.
|
|
 |
|
 |
Vypravěč
|
Napsal: pon 04. kvě 2015 11:42:46 |
|
|
Adresováno Leonardu McTavishovi a doručeno nerudným výrem velkým
Jakmile Leonard zatáhne za zlatou stužku, kterou je rudý dopis převázán, prostor okolo něj se zaplní výrazným a nepříjemným tónem hlasu jeho matky Constance Van Helmontové. A že z toho leze docela mráz po zádech. LEONARDE AUGUSTE MCTAVISHI! Neuvěříš, co se ke mně od mých kolegů a pacientů doneslo! Tvé nepřípustné chování zostudilo celou rodinu, a jestli ti to připadá směšné, pak mi věř, že až se mi dostaneš pod ruce, smích tě velmi rychle přejde! Nebýt tvého otce, který si stále ještě myslí, že má ve všem hlavní slovo, vydědila bych tě bez mrknutí oka! Pokud máš pocit, že se to obejde bez sankcí, když se před námi schováváš v bezpečí školy, dovol mi tě upozornit, že celé letní prázdniny strávíš pomáháním ošetřovatelům na oddělení kouzelných infekcí, a když jim tam k ničemu nebudeš, dostaneš do ruky hadr s kýblem vody, abys mohl hezky pomudlovsku vytřít všechny nemocniční chodby. A jestli na tebe uslyším jen jednu stížnost nebo tě někdo přistihne, jak se flákáš nebo si pomáháš kouzly, garantuju ti, že budeš prosit na kolenou o to, abys ty chodby mohl vytírat!
Mimochodem, pozdravuj Lenore, jejího otce dopis neskutečně potěšil. Včera nám ho hrdě ukazoval na společné večeři a nevím, jestli je to děvče zcela duševně v pořádku, každopádně to nebude po zbytek života zrovna moje starost. Těžko říct, jestli si takové privilegium vůbec zasloužíš, když jsi tak neskutečný zabedněnec.
|
|
 |
|
 |
Stargazer B. Rose
|
Napsal: ned 28. čer 2015 22:45:53 |
|
|
Adresováno panu Ebenezaru Rodwellovi Dodávku přinesou čtyři menší sovy, každá za jeden z rohů. Jedná se o balíček, ukrývající nejnovější astronomickou bichli, kterou dost očividně nevybíral tentýž člověk, který nakonec celý balík odeslal. K ní je přiložen složený list pergamenu, moc velký pro tu jedinou, stroze znějící větu, kterou jako by ze sebe musel pisatel dostat s velkým sebezapřením. S upřímnou omluvou za tehdejší incident, Calvin B. Morgan Písmo sice skutečně patří Morganovic staršímu synovi, ale i tak musí být příjemci nad slunce jasné, kdo celou tuhle věc inicioval, a že důvodem tak pozdního odeslání omluvy není nic jiného než to, že Stargazer bratra až doteď úpěnlivě přesvědčovala. Sovy na odpověď nečekají, jen balíček upustí a odletí pryč.
|
|
 |
|
 |
Arsen Quinn
|
Napsal: úte 25. srp 2015 20:43:26 |
|
|
|
 |
|
 |
Patrick Cayden
|
Napsal: stř 02. zář 2015 13:41:03 |
|
Registrován: stř 26. zář 2012 23:27:13 Příspěvky: 621 Bydliště: Astrální nekropole
|
 Když Patrick vkročil dovnitř Soví pošty, obočí mu vylétlo vzhůru údivem. Bylo to totiž snad poprvé, co tady viděl nějakého lidského pracovníka. Asi to mělo co do činění s tím, že už bylo dost pozdě večer - jen o pár let starší ušatý mladík nadával, jen se bidýlka zelenala. Sov tam bylo jen pomálu. "Eh... dobrý... den?" odhodlal se zmijozel k tázavému pozdravu. "Kur- chci říct, dobrý den, to máme dneska pěkně, co?" nahodil ušatec profesionálně neprovinilý výraz, měře si Patricka pohledem a zároveň se snaže vlastním tělem zakrýt fakt, že tu dost pošťáků chybí. "Tak já vás nebudu - ehm, asi přijdu jindy," usoudil Patrick urychleně, neboť se mu (správně) něco nezdálo a nejistě zamával kartičkami s pozvánkami, které mu trvalo sesmolit kdovíjak dlouho. To neměl dělat. "Né, počkej, to zvládnem..." Dřív, než se zmijozel nadál, byly mu kartičky vyškubnuty. "Já to hnedle vyřešim," kývl mladík vehementně a honem vytáhl hůlku, aby zakouzlil cosi, co sice připomínalo "Geminio", ale Patrick to kouzlo v životě neslyšel. Podezřívavě nadzvihl obočí. "No vidíš!" tleskl ušatý s úlevou, když se sovinec jako zázrakem zaplnil. "Tak teď prostě zadáš adresy, a je to... dospělej, jó? Tak to gratuluju!" zazubil se ještě se zřejmou úlevou, když mrkl na lístek. S čím se trochu nepočítalo byly vedlejší efekty kouzla.
Ten den se zapsal do dějin tím, že několik kouzelníků dostalo podivnou pozvánku, aniž by tušilo, kdo je to Patrick Cayden, a také tím, že byl vynalezen takzvaný soví spam.
Mimo herně: Aneb aby to bylo každému jasné - přijít může každý, u koho to dává RP smysl. Snažíme se tu o epickou oslavu, takže bych poprosil žádné drama, oslintávání se navzájem a podobně, jde hlavně o zábavu.
_________________  | A KNIGHT IS SWORN TO VALOR | |
|
|
 |
|
 |
Stargazer B. Rose
|
Napsal: čtv 03. zář 2015 19:08:19 |
|
|
Nedlouho po začátku prázdnin, kdy zřejmě pan Morgan za pomoci své notně vynervované dcery a její nastávající tchyně konečně sestavil seznam hostů pro plánovanou svatbu jejich ratolestí (přičemž i budoucí ženich přispěl s vydupáním jedné konkrétní pozvané, kterou navrhla Star), dorazí k oknům několika kouzelníků a čarodějek malé sovičky, nesoucí každá v zobáku jednu pozvánku na obřad, spojenou se svatebním oznámením. Samozřejmě s motivem růže, jak jinak, Jmenovitě to jsou: Mallory P. King a Isabel C. Van Helmont, Charles Queen, Basil V. Rose, Laurel I. Hart, William R. Shears a September C. McTree. U pozvánky pro Isabel je ještě malý lísteček přímo od Stargazer, ve které ji prosí, zda by nemohla zaskočit jako její svědek, a také přijít o něco dříve a pomoci jí s přípravami.Mimo herně:Poprosila bych zmíněné postavy, aby mi napsaly (PM zde na Star), kdo se "herně" zúčastní, podle toho se potom bude čekat, než všichni dorazí.
|
|
 |
|
 |
Alaska R. Tremlett
|
Napsal: ned 06. zář 2015 17:45:57 |
|
|
Spolu s pomalu odeznívajícími prázdninovými dny a prvním podzimním listím se po Británii rozlétlo množství sov, které mířily do každé významnější kouzelnické rodiny.
|
|
 |
|
 |
Winifred Mabel Sinclair
|
Napsal: čtv 24. zář 2015 20:31:32 |
|
|
Časně z rána byl přinesen v pozdních letních měsících objemný, měkký balíček. Tmavá sova ho totiž donesla přímo před okno Andrewu Brownovi. V něm mohl najít mrzimorsky žlutý svetr s tenkými černými proužky, balíček Bertíkových fazolek a deset duhových lízátek navrch. Krom této skoro až vánoční nadílky taky roličku staře vypadajícího pergamenu. Když ho rozbalil mohl seznat, že je trochu politý kávou a pomačkaný jakoby už párkrát ležel v kapse.
_________________ Logika nikdy nerozhoduje o tom, co je možné a co ne. - | +
|
|
 |
|
 |
Jack Black
|
Napsal: čtv 29. říj 2015 20:45:40 |
|
|
Nazdar, Wendy! Tak teda doufám, že tenhle sýček vůbec do Bradavic dorazí, vypadá, že vůbec neví, kam letět. Já ještě moc sov neposílala, ale tady na poště určitě ví, co dělají, když si za to berou tři svrčky, bídáci. Ještě jsi mi nenapsala, jak se máš a jestli už jsi aspoň odbouchla školní záchodky nějakým prďáckým kouzlem. Musím se taky dotázat nutně na slimáky, jak se jim daří, a taky na počasí, protože to se tu prý dělá. Tady v Londýně snad nepřestalo chc pršet už od září. Hrozně se nudím. Nevíš, co se tu tak dá podniknout? V mudlovském Londýně jsem se byla podívat v čínské čtvrti a normálně jsem našla obchod plnej jenom lentilek. Nějaký posílám, i když nepočítám, že vás tam mučí hlady. Máte tam hladomornu? Zjistit! Táta na mě nemá moc čas a máma mě moc nechce pouštět ven bez dozoru, co se to tu třískalo hlava nehlava, ale stejně ti řeknu, když jsou všichni ve škole, je tu jak vymeteno. Oni snad všichni chodí do práce!!! Na ten jeden rok prý nemá cenu, aby mě tu zapisovali do mudlovské školy, takže se učím doma a zbytek času lozím po každém obchůdku, co na Příčné najdu. Koupila jsem si bezvadnou skleněnou láhev, co je úplně hranatá a zelená, a myslím si, že by se v tom dalo chovat nějaké to slimáčí mládě. Už se těšíš na Vánoce? Já jo, protože tohle budou moje první v Anglii, a naprosto nutně musím dostat nějaký svetr, jinak zmrznu. Už teď normálně blednu, zamrzá mi melanin. Koukej napsat, co nadělili tobě! Jack PS: Jestli ta sova zabloudí, osobně jí oškubu všechno peří!
|
|
 |
|
 |
|
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků |
|
|
|