Autor |
Zpráva |
Ian Sebastian Blake
|
Napsal: čtv 03. říj 2013 21:16:12 |
|
|
Napadla ma taká otázka...Patríte medzi naozajstných Potterhead? Skúste odpovedať na tieto otázky. No radšej tie odpovede píšte do spoileru nech to nie je také veľké.  Moje odpovede...- | +
- 1. Najobľúbenejšie 3 postavy a prečo?
Hermiona Granger – Ozajstná priateľka. Severus Snape – Nepochopený. Hagrid – Veľký prítulný macko.
2. Tri najobľúbenejšie zaklínadlá? Expecto patronum, Piertotum Locomotor, Legilimens
3. Do ktorej fakulty by si bol/a podľa teba zaradený/á? Asi Chrabromil.
4. Najlepšia hodina na Rokforte? Starostlivosť o zázračné tvory (aká náhoda)
5. Ako by vyzeral tvoj Patronus? Budem originálny a hlavne by som chcel vidieť ako by to vyzeralo. Takže veľryba.
6. Poradie kníh od najobľúbenejšej po najmenej obľubenú? 1) HP a Dary smrti 2) HP a fénixov rád 3) HP a väzeň z Azkabanu 4) HP a polovičný princ 5) HP a ohnivá čas 6) HP a tajomná komnata 7) HP a kameň mudrov
7. Jeden z tvojich obľúbených citátov? Piertotum Locomotor. Vždy som si to chcela vyskúšať. – Minerva McGonagall
8. Obľúbená kapitola z obľúbenej knihy? 7 kniha – 7 potterov
9. 3 obľúbené scény zo série? 1) Posledné spomienky Severusa Snapea 2) Tanec Harryho a Hermiony v stane 3) Posledný boj v rokforte
10. Je nejaká postava, ktorú nemáš rád/rada v knihe, ale miluješ vo filme /alebo opačne/? Možno keby som veľmi silno uvažoval bolo by tam malé percento, že by som niekoho takého našiel. Ale inak nie.
11. Tvoja najmenej obľúbená postava? Veľmi ľahké. Crabbe a Goyle.
12. Najobľúbenejší 'ten zlý' a prečo? Ešte ľahšie. Nik iný ako Bellatrix Lestrange. Prečo? Pretože je úžasná sama o sebe.
13. Ak by si mohol/mohla chodiť s kýmkoľvek, kto by to bol? Možno Fleur Delacour.
14. Koho smrť si bral/a najhoršie? Najhoršia smrť, ktorá sa mi ťažko rozdýchavala bola smrť Freda Weasleyho. 15. Kto je tvoj najobľúbenejší profesor? Stará dobrá Minerva McGonagall.
16. Najobľúbenejšie zázračné stvorenie? Testrála.
17. Na čo by sa otočil prízrak, ak by si stála pred ním? Skúšanie z dejepisu. Bez srandy.
18. Ktorú knihu si čítala najviac krát? Nakoľko som nechcel aby to všetko skončilo tak som poslednú.
19. Ako by tebe voňala Amortentia /nápoj lásky/? Vôňa čerstvo pokosenej trávy, benzínu a niečoho sladkého ale naozaj neviem čoho.
20. Ktorú metódu magického premiestňovania uprednostňuješ? Premiestňovanie alebo hop-šup prášok.
21. Kto by bol na Rokforte tvojím najlepším priateľov (vyber 3)? Boli by to Fred, George a Ginny Weasleyovci.
22. Čo si myslíš, na ktorú postavu sa podobáš najviac? Fyzicky na nikoho ale po psychickej stránke, kombinácia Freda a Georgea.
23. Ak by si hral/a metlobal, ktorý hráč by si bol/a? Stíhač.
24. Kým by si chcel/a byť, keby si vychodil/a Rokfort? Aurorom samozrejme.
25. Máš obľúbenú vec? (napríklad ako Siriusov bicykel) Znak Darov smrti a vlak do Rokfortu.
26. Najobľúbenejší pár? Jednoznačne Remus Lupin a Nymphadora Tonks.
27. Ktorý film je tvoj obľúbený? HP a Dary smrti – 2. Časť
28. Obľúbený herec/herečka vo filme? Helena Bohnam Carter
29. Čo uprednostňuješ? Knihy alebo filmy? Toto je zlá otázka, pretože každý kto čítal knihy vie, že film sa im nemôže rovnať.
30. Zanechal na tebe Harry Potter nejaký dopad alebo vidíš vďaka nemu veci inak? Nakoľko Harry Potter prechádzal moje detstvo spolu so mnou tak určite áno. Pri každej knihe a filme som sa vedel vcítiť do každej situácie a prežil som s nimi nádherné chvíle. Nikdy nezabudnem na Harryho Pottera a budem robiť všetko preto aby aj moje deti vedeli kto je J.K. Rowling a čo pre mňa a mnohých ďalších urobila.
|
|
 |
|
 |
Salomé Y. Rosen
|
Napsal: čtv 03. říj 2013 22:21:22 |
|
|
Fíha, to je komplexní, to se budu muset pořádně zamyslet  S dovolením ti ukradnu přepisy otázek - | +
- | -
1. Najobľúbenejšie 3 postavy a prečo? Tohle je snad nejhorší otázka na světě "Vkus" na postavy se mi hrozně mění - jako malá (když mi bylo tak 10) jsem třeba nejvíc milovala Hermionu Grangerovou, protože jsem se v ní hrozně viděla No, takže: Fred a George Weasley – Všichni milují Freda a George. If you don't love the Weasleys, you are wrong. Sirius Black – ... a navíc jsem si ho vždycky představovala jako Bena Barnese. Ginny Weasley – Jako malá jsem ji nenáviděla, teď jsem si její postavu hrozně zamilovala. Podle mě si prošla největším charakterovým vývojem - od naivní, plaché holčičky dementně zamilované do Harryho až po nejvíc hustou kouzelnici, hráčku famfrpálu a femme fatale, co si od nikoho nedá nic líbit Stejně měla ale skončit s Deanem Thomasem.
No, a taky ještě miluju Lenku a Tonksovou. <3
2. Tri najobľúbenejšie zaklínadlá? Balit, Accio, Expecto Patronum. Jsem veskrze praktická žena! (Jo, a ještě jsou super ty kouzla, co za paní Weasleyovou vařily a uklízely v kuchyni )
3. Do ktorej fakulty by si bol/a podľa teba zaradený/á? Dřív jsem si myslela, že do Havraspáru, ale postupem času zjišťuju, že by to byl určitě Mrzimor
4. Najlepšia hodina na Rokforte? Kouzelné formule a věštění!
5. Ako by vyzeral tvoj Patronus? Hádám, že jako hodně velký huňatý pes 
6. Poradie kníh od najobľúbenejšej po najmenej obľubenú? 1) HP a Fénixův řád 2) HP a Vězeň z Azkabanu 3) HP a Kámen mudrců 4) HP a Relikvie smrti 5) HP a Ohnivý pohár 6) HP a Princ dvojí krve 7) HP a Tajemná komnata
7. Jeden z tvojich obľúbených citátov? Neodcituju to přesně, ale.. "Prefekt! Tak to už jsou z naší rodiny všichni!" "A co jsme Fred a já, sousedi od vedle?!"
8. Obľúbená kapitola z obľúbenej knihy? Asi 5. díl - Profesorni poradna. "Ještě pastilku, Dolores?"
9. 3 obľúbené scény zo série? 1) Odchod Freda a George ze školy + scéna s Trelawneyovou a Minervou :3 2) Flashbacky s poberty 3) Petuniin příběh o tom, jak psala dopisy Brumbálovi. To pro mě bylo mnohem srdceryvnější, než profláklé "always"... představte si, jak byste se cítili vy! Uf!
10. Je nejaká postava, ktorú nemáš rád/rada v knihe, ale miluješ vo filme /alebo opačne/? Zbožňuju knižního Remuse, ale ve filmu mě hrozně iritoval. A pak nemám ráda filmovou Ginny, ale to je tím, že tam není tak badass jako v knížkách.
11. Tvoja najmenej obľúbená postava? Severus Snape. Ani ta srdceryvná backstory tomu nepomohla. (No, a pak Umbridgeová, ale tu snad nenávidí všichni!)
12. Najobľúbenejší 'ten zlý' a prečo? Narcissa Malfoyová. Pořád mi přišlo, že se do toho zamotala tak nějak omylem, a ta poslední scéna s Harrym... no!
13. Ak by si mohol/mohla chodiť s kýmkoľvek, kto by to bol? Mladý Sirius Black. A Fred Weasley. Klidně oba. Naráz.
14. Koho smrť si bral/a najhoršie? Sirius a potom Tonksová a Lupin. No, a taky jsem si pobrečela u Klofana ve trojce 
15. Kto je tvoj najobľúbenejší profesor? Remus Lupin! Dej si čokoládu 
16. Najobľúbenejšie zázračné stvorenie? Zcela trapně jednorožci a hipogryfové :3
17. Na čo by sa otočil prízrak, ak by si stála pred ním? Červi. Spousta červů. Uuugh.
18. Ktorú knihu si čítala najviac krát? Pátou.
19. Ako by tebe voňala Amortentia /nápoj lásky/? Staré knihy, nové boty a posekaná tráva. V tom mám jasno!
20. Ktorú metódu magického premiestňovania uprednostňuješ? Přemisťování.
21. Kto by bol na Rokforte tvojím najlepším priateľov (vyber 3)? Lenka Láskorádová, Hannah Abbotová a Susan Bonesová. Divný, co?
22. Čo si myslíš, na ktorú postavu sa podobáš najviac? Vzhledově? Možná Lily Potterová. Nebo mladší Molly ;D Povahu by musel zhodnotit někdo zvenku ;D Ale řekla bych, že možná Tonksová.
23. Ak by si hral/a metlobal, ktorý hráč by si bol/a? Vzhledem k tomu, že se bojím výšek a zoufale mi nejdou sporty bych řekla, že ani jedno, ale když už, tak asi chytač.
24. Kým by si chcel/a byť, keby si vychodil/a Rokfort? Učitelem v Bradavicích. Jednoznačně!
25. Máš obľúbenú vec? (napríklad ako Siriusov bicykel) Hermionina kabelka :3
26. Najobľúbenejší pár? Molly a Arthur Weasleyovi <3
27. Ktorý film je tvoj obľúbený? Harry Potter a Kámen mudrců! První a nejlepší 
28. Obľúbený herec/herečka vo filme? Maggie Smith jakožto profesorka McGonnagallová!
29. Čo uprednostňuješ? Knihy alebo filmy? Knihy, bez diskuze.
30. Zanechal na tebe Harry Potter nejaký dopad alebo vidíš vďaka nemu veci inak? Nevím, jestli něco vidím jinak, ale na mě nechal HP dopad strašně velký. Hogwarts will always be my home 
|
|
 |
|
 |
Anabelle Xaveria Howells
|
Napsal: pát 04. říj 2013 12:30:07 |
|
|
Echm. Přemýšlela jsem, zda odpovědět opravdu upřímně a riskovat valící se horu šutrů na mou hlavu, nebo spíš napsat něco, co ostatní čekají. Well... upřímnost vyhrála. So...here you are. No shock is allowed  (A ano, ty otázky jsem si nepřekopírovala, neb jsem idiot  ) - Odpovědi | +
- Tvé 3 oblíbené postavy? Proč?
- Jednoznačně nejoblíbenější je a bude Voldemort. Proč? Protože bez něj by celý příběh byl naprosto o ničem, neb by neměl žádného hlavního záporáka, který by na konci mohl být slavně poražen. - Lenka Láskorádová. Proč? Protože mi přijde jako správná kamarádka, faj holka a navíc geniálně trhlá. - Dobby. Proč? Protože je to malý milý stvořeníčko se srdíčkem na pravém místě.
Tři nejoblíbenější kouzla? - Accio. Velice praktická to věc pro někoho, kdo neustle zapomíná, kde si odložil věci. - Imperio. Protože ovládání mysli je cool. - Velice nečekaně, Expecto Patronum, protože mozkomory nemá rád asi nikdo.
Do které koleje bys dle tvého názoru byl/a zařazen/a? Tohle mě stálo hodně myšlenkového dloubání a hloubání. Rozhodně by to nebyl ani Nebelvír, ani Zmijozel. Jestli bych ale spíše byla Hufflepuffátkem, nebo Ravenclawátkem? To by nejspíš musel rozhodnout až Klobouk.
Oblíbená hodina? Buď lektvary nebo létání. Osobně se ale spíše přikláním k těm lektvarům, neboť jsem je jako malá nesčetněkrát vážně zkoušela u babičky na zahradě míchat. O létání naopak mívám celkem často sny (dokonce někdy i famfrpálové sny O.O)
Jak by vypadal tvůj patron? Pravděpodobně kočka nebo had. Chtěla bych ale vidět patrona, co vypadá třeba jako chobotnice 
Seřaď knihy dle oblíbenosti (1. nejlepší, 7. nejhorší) Těžká otázka. Po dlouhém mozkovém hloubání a dloubání ale asi takto: 1. HP a Relikvie Smrti 2. HP a Princ Dvojí krve 3. HP a Ohnivý Pohár 4. HP a Vězeň z Azkabanu 5. HP a Kámen Mudrců 6. HP a Fénixův Řád 7. HP a Tajemná komnata Don't ask why. Just personal feeling.
Oblíbená hláška Hmm. Hmm. Je jich víc. Z těch, nad nimiž se nedá moc dobře filosofovat, klasické: "Dobby is a free elf!"  Stejně tak si ale neodpustím: "Neexistuje dobro a zlo. Existuje jen moc... a lidé, příliš slabí na to, aby o ni usilovali...." (Lord Vordemort in Quirell's body)
Oblíbená kapitola oblíbené knihy Hmm. Další zapeklitost. Ale pravděpodobně to bude 21.kapitola 7.knihy - Příběh tří bratří.
3 oblíbené scény Předpokládám, že z filmů? - Malfoy jako fretka aneb představa školních trestů dle Pošuka Moodyho (příp. Skrka ml. ) - Brumbál navštívil Toma Raddlea (or Riddlea, if you prefer ) v nemocnici. V tom filmu to děcko-little Voldy bylo děsně adorable :3 - Scéna z Prince Dvojí krve, Křiklanův vánoční večírek, Harry s Cormackem (nebo jak se ten kluk správně píše ) za "závěsem"... "Co to vlastně jíme?" - "Dračí...koule." ...následná nehoda a Severusův výraz 
Existuje postava, kterou jsi neměl/a rád/a v knize, ale miloval/a ve filmu, popř. naopak? Ano, Draco Malfoy. Neřekla bych sice, že bych ho ve filmu nějak "milovala", ale na rozdíl od knihy, mi tolik nelezl na nervy a vzbuzoval spíš neutrální pocity.
Nejméně oblíbená postava? Červíček.
Jaký je tvůj oblíbený záporák, proč? Shoduje se s první otázkou - Voldemort. Důvody viz výše.
Kdybys měl/a možnost chodit s některou z postav, kdo by to byl? Pravděpodobně nikdo. Tohle zjištění mě celkem šokovalo. Možná ale, kdybych opravdu byla nucena někoho vybrat, tak Voldy za mlada, resp. v době studia v Bradavicích, aneb když měl ještě nos.
Čí smrt tě nejvíce zasáhla? Nejvíce slz jsem probrečela u Dobbyho. Proč? Protože u ostatních jsem tak nějak brala v potaz možnost, že zemřou.
Kdo je tvůj oblíbený profesor v Bradavicích? Ač mě to samotnou překvapilo, Sybilla Trelawneyová, protože každý moment s ní mě dokázal rozesmát. Potom také Minerva McGonagallová a kupodivu Hagrid v době, kdy krátce učil.
Tvůj nejoblíbenější kouzelný tvor? Berou se poštovní sovy za "kouzelné" tvory? Pokud ne, tak asi testrálové, popřípadně jezerní lid.
V co by se před tebou proměnil bubák? Německá doga. Případně jiný velký psisko. (Smrtonoš? O.o)
Kterou knihu jsi četl/a nejvíckrát? Sedmou. Osmkrát, z toho jednou pozpátku.
Čím by ti voněl nápoj lásky(Amortentia)? Vanilka, vůně čerstvě vypraných peřin a nově koupených knih.
Jaký způsob kouzelné představy preferuješ? Létání na koštěti, na delší vzdálenosti přemisťování.
Kdo by byli tví tři nejlepší přátelé v Bradavicích? Asi Lenka Láskorádová, možná Neville. A Křivonožka! (protože třetí mě nenapadá...)
Co myslíš, které postavě se nejvíce podobáš? Těžká otázka. Mix Lenky, Tonksové a Bellatrix? Vzhledově asi vážně nikdo.
Kdybys hrál/a famfrpál, na jakém postu? Odrážeč, protože je to podle mě skvělý způsob, jak si vybít vztek. Uznejte, co lepšího můžete udělat, když jsete nazlobení, než že na někoho parádně metnete potlouk?
Jakou práci bys chtěl/a po dostudování v Bradavicích? Chtěla bych se věnovat hůlkařině. *.*
Nejoblíbenější magický předmět?(např. Siriusova motorka) Myslánka.
Tvůj oblíbený pár v HP? V HP jako takovém nemám nikoho jako oblíbence (spíš je to tak trochu neutrální vztah vůči všem), ale kdybych počítala i vše možné, co jsem kdy viděla jiného s tématikou HP, tak Voldemort a Quirrell v AVPM 
Který film máš nejradši? Prince Dvojí Krve. Asi.
Oblíbený herec nebo herečka, který/á učinkoval/a ve filmu? Evanna Lynch, Helena Bonham Carter, Ralph Fiennes, plus ten kluk, co hrál malého Toma (tuším H. Fiennes-Tiffin)
Knihy nebo filmy? Rozhodně knihy!
Měl na tebe HP nějaký vliv, popř. tě donutil dívat se na věci jinak? Myslím, že asi ano. Krom toho, že mi přinesl doslova kouzelné dětství, jsem určitým způsobem začala obdivovat lidi s tak velkou fantazií a opravdu J.K.R. pro tu fantazii obdivuji.
Edit, neb se zdá, že si všichni myslí, že je budu kamenovat. Nebudu. Používejte si otázek jak je libo 
Naposledy upravil Anabelle Xaveria Howells dne pát 04. říj 2013 19:45:29, celkově upraveno 1
|
|
 |
|
 |
Erasmus Andersen
|
Napsal: pát 04. říj 2013 14:13:44 |
|
|
Tak já se do toho taky pustím. Knížky si ale fakt nepamatuju natolik, abych vylovila z paměti oblíbenou kapitolu, takže tuhle detailnější otázku poraženecky vynechám -.- A půjčím si od Anabelle přepis otázek, doufám, že za to neschytám do zad Avadu  - | +
- Tvé 3 oblíbené postavy? Proč?
Remus Lupin - Protože prostě Remus! Fred a George - Úžasný paka. Kdo by je mohl nemilovat? Molly Weasleyová - Taková rázná paňmáma, kterou si nejde neoblíbit.
Tři nejoblíbenější kouzla? Expelliarmus, Lacarnum Inflamare, Alohomora
Do které koleje bys dle tvého názoru byl/a zařazen/a? Určitě by to byl Mrzimor.
Oblíbená hodina? Létání!
Jak by vypadal tvůj patron? Těžko říct. Možná vlk?
Seřaď knihy dle oblíbenosti (1. nejlepší, 7. nejhorší) Vězeň z Azkabanu Fénixův řád Princ dvojí krve Relikvie smrti Ohnivý pohár Kámen mudrců Tajemná komnata
Oblíbená hláška "Pán dal Dobbymu ponožku!"
3 oblíbené scény Vždycky ty famfrpálové, ty prostě nemají chybu. Asi jim vévodí začátek MS ve famfrpálu a předváděčka týmů. Harry pod vlivem Felixu felicis a scéna o zlaté rybičce v Hagridovo hájence Zamilovaná Levandule dýchající na dveře kupé a kreslící srdíčko 
Existuje postava, kterou jsi neměl/a rád/a v knize, ale miloval/a ve filmu, popř. naopak? Jó, tak to netuším, nějak mě nikdo nenapadá. Možná samotný ó velký Harry - v knize byl v pohodě, ale ve filmu mě občas lehce iritoval.
Nejméně oblíbená postava? Severus Snape. Jen mě klidně ukamenujte, ale já ho prostě nikdy neměla ráda a nikdy mít nebudu. Že se z něj nakonec vyklubal hrdina? Nezájem 
Jaký je tvůj oblíbený záporák, proč? Asi Narcissa Malfoyová. Vždycky mi přišlo, jako by se do toho všeho zamotala omylem a ve svém nitru byla ta "hodná".
Kdybys měl/a možnost chodit s některou z postav, kdo by to byl? Pobertovský Remus nebo Sirius. Možná oba 
Čí smrt tě nejvíce zasáhla? Remuse a Tonksové. Jak jim to Rowlingová sakra mohla udělat?!
Kdo je tvůj oblíbený profesor v Bradavicích? Překvapivě Remus Lupin. Ale na paty mu šlape Trelawneyová.
Tvůj nejoblíbenější kouzelný tvor? Asi draci.
V co by se před tebou proměnil bubák? Pravděpodobně v sršeň. Brrrr.
Kterou knihu jsi četl/a nejvíckrát? Vězně z Azkabanu
Čím by ti voněl nápoj lásky(Amortentia)? Knihy (nové i staré), med a seno
Jaký způsob kouzelné přepravy preferuješ? Koštěěěě! Né, asi by to bylo přemisťování.
Kdo by byli tví tři nejlepší přátelé v Bradavicích? Fred, George a Seamus Finnigan 
Co myslíš, které postavě se nejvíce podobáš? Tak to fakt nevím. To musí posoudit ostatní, tohle nedokážu sama říct. Povahově možná trošku Tonksové.
Kdybys hrál/a famfrpál, na jakém postu? Pravděpodobně odrážeč nebo střelec. Asi ten odrážeč.
Jakou práci bys chtěl/a po dostudování v Bradavicích? Místo v nějakém famfrpálovém týmu. Případně post učitele létání v Bradavicích :3
Nejoblíbenější magický předmět? Obraceč času
Tvůj oblíbený pár v HP? Remus & Tonksová
Který film máš nejradši? Vězně z Azkabanu
Oblíbený herec nebo herečka, který/á učinkoval/a ve filmu? Julie Walters
Knihy nebo filmy? Knihy!
Měl na tebe HP nějaký vliv, popř. tě donutil dívat se na věci jinak? Rozhodně. We are the Potter generation!
|
|
 |
|
 |
Coralie Fowl
|
Napsal: pát 04. říj 2013 14:55:10 |
|
|
Písala som väčšinou to prvé čo mi napadlo, takže autenticita ostala zachovaná  Ako tak pozerám na výsledok, mám zvláštny vkus na postavy - | +
- 1. Najobľúbenejšie 3 postavy a prečo?
Barty Crouch Jr. Správne šialený totálny záporák. Grawp. Lebo je s ním sranda. Fenrir Greyback. Vlkolak, o ktorom sa veľa nevie.
2. Tri najobľúbenejšie zaklínadlá? Accio. Áno, áno, som lenivá. Alohomora. Nielenže netreba nosiť vlastné kľúče, ale dostanete sa všade. Bombarda Maxima. Dobre to znie aj vyzerá.
3. Do ktorej fakulty by si bol/a podľa teba zaradený/á? Dúfam, že Orol alebo Lev.
4. Najlepšia hodina na Rokforte? Čarovanie, lebo ho učí Flitwick, dá sa tam porozprávať, je to taká pohoda ako u nás filozofia, je to užitočný predmet s množstvom informácií na učenie.
5. Ako by vyzeral tvoj Patronus? Medveď. Pohodový, dokiaľ ho niekto nenas... ehm.
6. Poradie kníh od najobľúbenejšej po najmenej obľubenú? HP a Kameň mudrcov, HP a Fénixov rád HP a Ohnivá čaša HP a Väzeň z Azkabanu, HP a Polovičný princ HP a Dary smrti HP a Tajomná komnata
7. Jeden z tvojich obľúbených citátov? "...Splňte si svoju povinnosť." McGonagallová.
8. Obľúbená kapitola z obľúbenej knihy? Prvé stretnutie slávnej trojky (nie švédskej) pod strechou školy.
9. 3 obľúbené scény zo série? Oživenie sôch pred posledným bojom. To bol asi najväčší doják. Lupinova premena a Pettigrewov útek. Pretože som už čakala, že všetko je vyriešené, ale zrazu bum-bác, zápletka si nerušene pokračuje. Príchod dvoch škôl na Turnaj. Muzika.
10. Je nejaká postava, ktorú nemáš rád/rada v knihe, ale miluješ vo filme /alebo opačne/? Remus Lupin. V knihe bol totálne cool, ale filmovo sa mi zdal úplne iný.
11. Tvoja najmenej obľúbená postava? Na každej nájdem niečo fajn. Možno Ginny.
12. Najobľúbenejší 'ten zlý' a prečo? Barty, viď vyššie.
13. Ak by si mohol/mohla chodiť s kýmkoľvek, kto by to bol? Zatiaľ som prišla len na: určite nie Cho Chang.
14. Koho smrť si bral/a najhoršie? Fred Weasley. Rozdeliť dvojčatá bolo proste úplne mimo zákon.
15. Kto je tvoj najobľúbenejší profesor? Minerva McGonagall. Total badass, najmä ako nakladala spolu s ostatnými Umbridgeovej.
16. Najobľúbenejšie zázračné stvorenie? Kentaur. Filozofický stádový polokoník so záľubou v nočnom sledovaní oblohy. Ale rovnako asi aj vlkolak, Chlpáčik, ňucháč, Fleur.
17. Na čo by sa otočil prízrak, ak by si stála pred ním? Čokoľvek, proti čomu sa nedá nejako ručne-stručne brániť.
18. Ktorú knihu si čítala najviac krát? Prvú a piatu.
19. Ako by tebe voňala Amortentia /nápoj lásky/? Ja asi nemám čuchové bunky, ale fakt teraz neviem povedať.
20. Ktorú metódu magického premiestňovania uprednostňuješ? Premiestňovanie. Šetrím lesy (kozub, metly - drevo, chápete).
21. Kto by bol na Rokforte tvojím najlepším priateľov (vyber 3)? Luna Lovegood. Opäť niekto poriadne mimo. Hermiona Granger. Najmúdrejšia čarodejnica jej ročníka. Charlie Weasley. Keď má niekto rád draky, je to proste jasné.
22. Čo si myslíš, na ktorú postavu sa podobáš najviac? Vzhľadovo na Hermionu. Povahovo asi na Nevilla.
23. Ak by si hral/a metlobal, ktorý hráč by si bol/a? Obranár. Dokáže ovplyvniť celý výsledok z takmer jedného miesta.
24. Kým by si chcel/a byť, keby si vychodil/a Rokfort? Ministrom mágie.
25. Máš obľúbenú vec? (napríklad ako Siriusov bicykel) Najmocnejší prútik, že by?
26. Najobľúbenejší pár? Hermiona a Viktor Krum, pretože Kráska a zviera... alebo Belle a Rumpelstiltskin...
27. Ktorý film je tvoj obľúbený? HP a Ohnivý pohár. „Hello, father.“
28. Obľúbený herec/herečka vo filme? Emma Watson. Podľa mňa dokázala hrať najlepšie už od prvého filmu. A tiež McGonagallová.
29. Čo uprednostňuješ? Knihy alebo filmy? Ako kedy. Knihy, keď chcem prežívať príbeh, filmy, keď mi stačí svet.
30. Zanechal na tebe Harry Potter nejaký dopad alebo vidíš vďaka nemu veci inak? Jasné, že sa to odohráva iba v tvojej hlave, ale prečo by to, prepána, nemalo byť skutočné? A mnohé ďalšie myšlienky z kníh. Plus inšpirácia J. K. Rowlingovou. Jej svetom, postavami, štýlom písania, spôsobom práce.
|
|
 |
|
 |
Theressa H. Ravengood
|
Napsal: pát 04. říj 2013 16:38:36 |
|
Registrován: sob 23. úno 2013 20:47:13 Příspěvky: 229 Bydliště: Londýn, Regent's Park 368
|
Taky jsem si 'půjčila' otázky od Anabelle, tak mě prosím neukamenuj (akorát jsem je očíslovala).  No ale je to dost na zamyšlení, wooo, se po dlouhé době asi zapotím. - | +
- 1. Tvé 3 oblíbené postavy a proč?
Já si většinou oblíbím chytré postavy a silné ženy, holky co se prostě nenechají jen tak zastrašit a nejsou to žádné fiflenky. Hermiona - chytrá a šikovná. Ginny - Nějak mi mě připomíná, ani nevím čím, možná proto.  Lenka - je tak zvláštní a prostě má svůj úžasný směr myšlení, který většina lidí nechápe.
2. Tři nejoblíbenější kouzla? Expelliarmus, Wingardium Leivosa, Expecto Patronum
3. Do které koleje bys dle tvého názoru byl/a zařazen/a? Myslím, že Havraspár.
4. Oblíbená hodina? Přeměňování.
5. Jak by vypadal tvůj patron? Ledňáček říční.
6. Seřaď knihy dle oblíbenosti. Blbá otázka, jak je mám asi poskládat?! Ty poslední tři jsem vlbec nevěděla jak seřadit, takže...  1. Fénixův řád 2. Princ Dvojí krve 3. Relikvie Smrti 4. Ohnivý pohár 5. Tajemná komnata 6. Vězeň z Azkabanu 7. Kámen mudrců
7. Oblíbená hláška Nevím jak přesně to je, ale "A Pottere, vezměte s sebou i Weasleyho, vypadá moc nadšeně."
8. Oblíbená kapitola oblíbené knihy Fénixův řád, kapitola Za závojem Přiznám, že jsem musela vytáhnou knihu, fakt si nepamatuju všechny bázvy kapitol. 
9. 3 oblíbené scény Když ve Fénixově řádu v knížce McGonagallová zašeptá Protivovi, jakým směrem má otáčet tu lampu. Profesorka McGonagallová a scéna "Vezměte si sušenku Pottere." 
10. Existuje postava, kterou jsi neměl/a rád/a v knize, ale miloval/a ve filmu, popř. naopak? Možná Bellatrix, protože prostě ve filmu byla díky Heleně úžasně zahraná, zatímco ta knížková mi připadala jen taková... nijaká.
11. Nejméně oblíbená postava? Nemůžu si pomoct, ale asi Draco. Jako, je hezké, že se pak vzpamatoval, ale prostě mi nesedí. Ještě Lockhart, taky mi nesedl. (A o Umbridgeové se vůbec nemusím zmiňovat, že?)
12. Jaký je tvůj oblíbený záporák, proč? Filmová Bellatrix. Úžasně zahraná postava! (Já totiž záporáky nemám vůbec ráda.)
13. Kdybys měl/a možnost chodit s některou z postav, kdo by to byl? Mladý Remus neboj jedno z dvojčat. :3
14. Čí smrt tě nejvíce zasáhla? Fredova, jednoznačně. Nejhorší smrt, vůbec jsem to nečekala.
15. Kdo je tvůj oblíbený profesor v Bradavicích? McGonagallová
16. Tvůj nejoblíbenější kouzelný tvor? Tak tady se jen tak nerozhodnu. Strašně zajímaví jsou Kentauři, Hipogryfové, Zlatonosky, Fénixové a Sfingy. No, to se snad nedá rozhodnout! Ale asi Fénix.
17. V co by se před tebou proměnil bubák? Mravenci. (To je ale náhoda, že?) Fuj mravenci, nikdy víc.
18. Kterou knihu jsi četl/a nejvíckrát? Fénixův řád nebo Relikvie Smrti, nejsem si jistá. 
19. Čím by ti voněl nápoj lásky(Amortentia)? Čerstvě posekaná tráva, čokoládové axe,
20. Jaký způsob kouzelné představy preferuješ? Přemisťování.
21. Kdo by byli tví tři nejlepší přátelé v Bradavicích? Ginny, Hermiona a dvojčata W (dobře, to jsou 4, ale dvojčata se počítají jen za jednoho, ne?)
22. Co myslíš, které postavě se nejvíce podobáš? No tak vzhledově žádné, ale tak nějak si připomínám Ginny. 
23. Kdybys hrál/a famfrpál, na jakém postu? Střelec.
24. Jakou práci bys chtěl/a po dostudování v Bradavicích? Výrobce hůlek. Strašně zajímavá práce, zvlášť když hůlková magie není pořádně vysvětlená.
25. Nejoblíbenější magický předmět? Jednoznačně hůlka, i když obraceč času taky není špatná věc.
26. Tvůj oblíbený pár v HP? Neville a Lenka, v tomhle jsem pro filmovou verzi!
27. Který film máš nejradši? Asi Prince Dvojí krve.
28. Oblíbený herec nebo herečka, který/á učinkoval/a ve filmu? Maggie Smith, Helena Bonham Carter.
29. Knihy nebo filmy? Určitě knihy.
30. Měl na tebe HP nějaký vliv, popř. tě donutil dívat se na věci jinak? Jako malá jsem každé Vánoce čekala, jestli už tu knihu budu mít pod stromečkem a celkově díky Harrymu jsem začala číst a myslím, že kdyby nebyl Harry Potter, nebo kdyby mi tu knihu mamka nepřinesla, tak že bych tu teď určitě neseděla a neodpovídala na tyhle otázky.
|
|
 |
|
 |
Maeve N. Cooper
|
Napsal: pát 04. říj 2013 17:32:30 |
|
|
Fuu, no pěkně jsem se u toho zapotila, dokonce jsem málem zapomněla i na to, že v telce běží DW - | +
- 1) Jaké jsou tvé tři nejoblíbenější postavy a proč?
Severus Snape. Ne, nemilovala jsem ho bezvýhradně od začátku, tu cestu jsem si k němu našla až postupem času, v průběhu třetího dílu (jak knižního, tak i filmového). Nebrala jsem ho už čistě jako záporáka a zkrátka mi imponoval. (Možná to taky bude tím, že proti němu brojil Harry a co neměl rád on, to jsem většinou zbožňovala já.) Ron Weasley. Tak trochu ťulpas, ale nakonec vždy se srdcem na správném místě. Vždycky se vrátil. Gred & Forge Weasleyovi. Come on, kdo by je nemiloval?
2) Jaká tři kouzla patří mezi tvé nejoblíbenější? Alohomora. Prostě jasná věc pro notorického nenosiče klíčů. Silencio. To musí být strašně cool při hádkách! Balit. To by se mi fakt někdy dost šiklo.
3) Do jaké koleje bys byl/a pravděpodobně zařazen/a? Pravděpodobně Havraspár, nebo Zmijozel. Těžko říct, každopádně ačkoliv proti Mrzimoru fakt nic nemám, vím, že ten by to nebyl určitě. Nebelvír mám fakt ráda, ale taky prostě vím, že do něj se nehodím, a ať ho mám ráda sebevíc, za každou cenu se do něj cpát nehodlám.
4) Jaký předmět by byl v Bradavicích tvůj oblíbený? Strašně ráda bych si myslela, že Lektvary, ale jelikož vím, že by mi nešly, tak zůstanu u Kouzelných formulí společně s Přeměňováním.
5) Jakou podobu by měl tvůj patron? Bílého sokola (i když asi v té patroní podobě by to bylo těžko rozeznatelné)
6) Seřaď knihy od nejvíce oblíbené k nejméně oblíbené. Vězeň z Azkabanu. Protože to je díl, kde se všechno pořádně rozjede a zároveň už je vidět, že to není takové dětské a nadnesené a má to úplně jiný styl. Kámen mudrců. Protože to je díl, kde to všechno začalo, kde všichni (i my) všechno poznáváme a má to kouzlo jedinečnosti a prvního okamžiku, který se už opakovat nebude. Princ dvojí krve Relikvie smrti Ohnivý pohár Tajemná komnata, Fénixův řád
7) Jaká je tvoje oblíbená hláška? Lee Jordanovi bylo zatěžko zůstat nestranný. „Takže - po tom zjevném a nechutném úskoku-“ „Jordane!“ zahřímala profesorka McGonagallová. „Chci říct, po tom úmyslném a odporném faulu-“ „Jordane, já vás varuji -“ „Ano, ano, v pořádku. Flint málem zabil nebelvírského chytače, ale to by se samozřejmě mohlo stát každému...“
8) Oblíbená kapitola z oblíbené knihy. Věc, co vím náhodou docela přesně, protože nedávno jsem Vězně z Azkabanu četla znovu. Kapitola patnáctá – Famfrpálové finále. Naprosto přesně si pamatuju, jak jsem si loni div neukousala prsty napětím, když se rozhodovalo, kdo získá famfrpálový pohár, zda Zmijozel nebo Nebelvír. Po dočtení následoval velmi hluboký výdech a dokonce slzy štěstí v očích, ehm. Jo, a taky to je ta kapitola, kde dala Hermiona pěstí Malfoyovi.
9) Tři nejoblíbenější scény. První pohled na Bradavice. Přeměna Lupina ve vlkodlaka. Severusovy vzpomínky v myslánce.
10) Jakou postavu jsi neměl/a ráda v knize, ale ve filmu ano, popř. naopak? Trelawneyovou. Já nevím proč, prostě mi v těch knížkách moc neseděla, ale ve filmech jsem si ji oblíbila.
11) Jaká je tvá nejméně oblíbená postava? Hádám, že asi od spousty lidí budu kamenována, ale já fakt nemám ráda samotného Harryho. Fakt že nemám, prostě to je pro mě nesympatický zmetek, co by udělal lépe, kdyby zemřel společně s Voldemortem 
12) Jaký je tvůj oblíbený záporák a proč? Draco Malfoy. On je prostě… já nevím, mě vlastně jako asi ani pořádný záporák nepřijde, protože tam hodně zapůsobila výchova a tlak rodiny, takže za to vlastně ani nemůže, že jo.
13) Kdybys mohl/a randit s nějakou postavou, kdo by to byl? Mladý Severus. Anebo klidně i ten starší, hehe.
14) Čí smrt tě nejvíce zasáhla? Severusova (myslím, že lidi v tom kině na mě a můj záchvat pláče vzpomínali ještě hodně dlouho) a Fredova (protože bez Freda prostě nejsou dvojčata dvojčaty).
15) Který profesor z Bradavic je tvůj nejoblíbenější? McGonagallová. Ona je prostě naprosto skvělá, to bez debat.
16) Jaký kouzelný tvor je tvůj nejoblíbenější? Draci! Ale takový fénix taky není úplně marný.
17) V co by se přeměnil tvůj bubák? Jo, to vím naprosto přesně. Ve vosí roj. Fuj.
18) Kterou knihu jsi četl/a nejvíckrát? Ač je mým oblíbeným dílem ten třetí, nejvíckrát mám přečtený Ohnivý pohár. Jelikož a protože jsem hodně dlouhou dobu neměla doma všechny díly HP a právě ten čtvrtý byl dlouho jediný, který jsem vlastnila, tak jsem ho kolikrát četla i pozpátku či na přeskáčku.
19) Jak by ti voněl Amorův šíp? Knihy, levandule, skořice
20) Jaký způsob kouzelnické přepravy by se ti líbil nejvíce? Přemisťování
21) S kým bys byl/a nejlepší kamarád (vyber až tři)? Lenka Láskorádová. Protože je naprosto skvělá a nekonveční a nestará se, co si o ní kdo myslí. Ron Weasley. U něj fakt nějak nevím proč, ale byl druhý, co mě hned napadl. Neville Longbottom. Sice nepatřil mezi mé nejoblíbenější postavy, ale měla jsem ho ráda a ještě radši bych se s ním bavila, protože mi přijde jako zajímavý charakter.
22) Které postavě se nejvíce podobáš? Ah, těžký. Ehm, asi Ronovi. Vzhledově samozřejmě ne, obviously, ale přijde mi, že jinak jsem jako on. A to hlavně v tom, jak se vždycky naštve či urazí, ale nakonec uzná svou chybu a vrátí se. Ale nevím, mě tohleto nikdy nešlo, asi by to museli spíš posoudit ti, co mě znají.
23) Jakou pozici bys měl/a ve famfrpálu? Odrážeč nebo brankář. Asi spíš ten odrážeč.
24) Jakou práci bys chtěl/a dělat po vystudování Bradavic? Profesorovat v Bradavicích. Já bych prostě nechtěla opustit ten hrad.
25) Jaký je tvůj oblíbený kouzelný předmět (jako např. Siriusova motorka)? Neviditelný plášť
26) Který pár je tvůj oblíbený? Sorry, Rone, ale prostě se mi víc líbil pairing Hermiona/Viktor Krum. (Ovšem kdybych do toho měla zahrnout nekanonické páry, můj fav OTP by byl Hermiona/Severus.)
27) Který film patří mezi tvé oblíbené? Vězeň z Azkabanu. Jak jsem zmínila už u knih, ta atmosféra se mi ve třetím dílu zdá prostě nejlepší a jako filmová má teprve grády. Mozkomoři, vlkodlak... Alfonso Cuarón je prostě bůh a nasadil laťku nejvyšší.
28) Který herec/herečka je tvůj nejoblíbenější? Alan Rickman. Severus v jeho podání je prostě bezkonkurenčně nejlepší a dost silně pochybuju, že by to někdo zvládl lépe. Maggie Smith. Naprosto skvělá ženská, kterou fakt obdivuju.
29) Máš radši knihy nebo filmy? Nó, ono má oboje svoje kouzlo, ale přece jen vítězí knihy.
30) Měl na tebe Harry Potter nějaký vliv, změnil způsob tvého nazírání na svět? Asi takhle…

|
|
 |
|
 |
Uru Shirley
|
Napsal: pon 14. říj 2013 20:12:21 |
|
|
Tak jsem to zkusila taky, neodolala jsem  Teď mám chuť znovu přečíst Harryho Pottera... Jako kdybych neměla rozečtenýho Pana Pondělí, pár Kingovek a Sherlocka Holmese. - | +
- Jaké jsou tvé tři nejoblíbenější postavy a proč?
Sirius Black - já ho prostě miluju nevím proč ani jak, prostě je to super postava a když umřela, chvíli jsem fakt seriózně přemýšlela nad tím, že přestanu číst xD Albus Brumbál - další postava, se kterou to u mě Rowlingová prohrála, když ji zabila. Brumbál je prostě Brumbál :3 Fred a George Weasleyovi - srdeční záležitost.
Tři nejoblíbenější kouzla? Evanesco, Lumos, Reparo (a Colovaria, Pulírexo a spoousta dalších)
Do které koleje bys dle tvého názoru byl/a zařazen/a? Asi Hufflepuff... jinde si sama sebe nedokážu představit. Slytherin by byl peklo, na Ravenclaw jsem moc blbá a na Griffindor nejsem dost... řekněme aktivní 
Oblíbená hodina? Záleží na učiteli. Lektvary by mohly být fajn za předpokladu, že nedostaneme někoho jako Snape. Astronomie by se mi asi líbila, Přeměňování a Runy snad taky.
Jak by vypadal tvůj patron? Vlk, né že né a kdyby mi to náhodou nevyšlo, tak fenek nebo irbis 
Seřaď knihy dle oblíbenosti (1. nejlepší, 7. nejhorší) Kámen mudrců, Vězeň z Azkabanu a to všechno ostatní je tak na stejný úrovni. Možná Ohnivý pohár se mi líbil trochu míň než ostatní.
Oblíbená hláška Na to paměť fakt nemám Ocitovala bych asi ty vzkazy, kterýma James a spol. zvedali žluč Snapeovi, když zabavil Harrymu Pobertův plánek xD
3 oblíbené scény První najdete o otázku výš, to nemělo chybu. Potom setkání a dialog Harryho a Brumbála 'po smrti'. A třetí scéna z užnevímzjakéknihy, kde Lee Jordan komentuje zápas a McGonagallová ho napomínala za neobjektivitu.
Jakou postavu jsi neměl/a ráda v knize, ale ve filmu ano, popř. naopak? Všeho všudy jsem viděla jen Fénixův řád a na ten si moc nepamatuju, takže nevím. Mě prostě filmy s HP tématikou nesednou, já si radši přečtu ty knihy.
Jaká je tvá nejméně oblíbená postava? Lenka Láskorádová, sorry, ale fakt ne. A pak Harry Potter, přestože jeho rodiče miluju. Harryho jsem silně nesnášela už od druhý knihy (v první se to dalo snést). A obecně hlavní trojici Harry-Ron-Hermiona jsem v konečném důsledku úplně nemusela. PS: ještě Percy, jsem si teď vzpomněla. Toho jsem neměla ráda od začátku a pak to dodělal úplně...
Jaký je tvůj oblíbený záporák a proč? Zrovna v Harrym Potterovi na mě žádný záporák neudělal moc dojem. Možná občas Severus Snape, i když tím si stále nejsem moc jistá.
Kdybys měla možnost chodit s některou z postav, kdo by to byl? Remus ^^ U Siriuse (odmítám to skloňovat Siria) bych si na to asi netroufla. Styděla bych se xD
Čí smrt tě nejvíce zasáhla? Brumbál, Sirius, Fred. A pak Harry, ale tam mě spíš naštvalo, že pak vstal z mrtvejch, než to, že ho Voldy zabil. Z toho jsem měla spíš škodolibou radost XD
Kdo je tvůj oblíbený profesor v Bradavicích? McGonagallová. Tu jsem začala uctívat po jejím konfliktu s Umbridgeovou, protože to bylo fakt něco. McGonagallová válí!
Tvůj nejoblíbenější kouzelný tvor? Sfinga a fénix 
V co by se před tebou proměnil bubák? Tarantule.
Kterou knihu jsi četl/a nejvíckrát? Těžko spočítat, asi Kámen mudrců, možná Vězně z Azkabanu.
Čím by ti voněl nápoj lásky(Amortentia)? Benzín dělám si srandu, takové ty tyčinky, kterými to voní v čajovnách. Z toho jsem vždycky v sedmém nebi.
Jaký způsob kouzelné přepravy preferuješ? Krby jsou cool!
Kdo by byli tví tři nejlepší přátelé v Bradavicích? Neville Longbottom xD já mám na takový lidi štěstí. Asi bych se snažila skamarádit s Fredem a Georgem, protože ty jsem v knihách fakt žrala 
Co myslíš, které postavě se nejvíce podobáš? Tak na tohle si netroufám odpovědět. Částečně proto, že se té odpovědi bojím...
Kdybys hrál/a famfrpál, na jakém postu? Já bych v prvé řadě nehrála famfrpál. Se svou antipatií ke sportům a vzhledem k tomu, že na všechno sportovní jsem naprostá lama... v zájmu sebezáchovy, ne. Ale kdyby přece, tak snad možná odrážeč. Možná.
Jakou práci bys chtěl/a po dostudování v Bradavicích? Prodávala bych na Příčný párky v rohlíku... a snila o Bystrozorovi 
Nejoblíbenější magický předmět?(např. Siriusova motorka) Kouzelnický šachy :3
Tvůj oblíbený pár v HP? James a Lily, Remus a Tonksová.
Který film máš nejradši? Fénixův řád, vzhledem k tomu, že je to jediný HP film, jaký jsem kdy viděla XD
Oblíbený herec nebo herečka, který/á učinkoval/a ve filmu? Emma Wattson a to říkám jen proto, že na nikoho jinýho si za boha nevzpomenu 
Knihy nebo filmy? Knihy.
Měl na tebe HP nějaký vliv, popř. tě donutil dívat se na věci jinak? Ani moc ne. Ze začátku jsem měla sklony zařazovat přátele a známé do kolejí, ale tomu už je vesměs konec 
Naposledy upravil Uru Shirley dne úte 29. říj 2013 12:51:00, celkově upraveno 2
|
|
 |
|
 |
Flann O'Fearraigh
|
Napsal: úte 29. říj 2013 0:57:30 |
|
|
Jsem si až dneska vzpomněl, že jsem tenhle dotazník vlastně taky začal vyplňovat a měl to skoro hotové, tak jsem to dopsal, ať to nesuším stranou. - | +
- | -
1. Najobľúbenejšie 3 postavy a prečo? Alastor Moody - jasně, fretku z Malfoye sice neudělal on, ale myslí si někdo, že by toho ten skutečný nebyl schopen? Luna Lovegood – SHE SO RANDOM LOL Arthur Weasley – První a poslední úředník v dějinách, co si získal moje sympatie.
2. Tri najobľúbenejšie zaklínadlá? Avada Kedavra Ossio Dispersimus (škoda jen, že je to tak dlouhé, jinak by to byla hodně zajímavá alternativa za Stupefy) Reverso Momentum (oficiálně to jméno nemá, ale použil to Kingsley Shacklebolt v posledním filmu, když na něj skrz okno letěl Smrtijed, zamrazilo ho to a odpálilo zpátky, navíc to tuším i opravilo rozbité sklo)
3. Do ktorej fakulty by si bol/a podľa teba zaradený/á? Na Zmijozel jsem příliš líný, na Havraspár moc blbý a na Nebelvír moc chytrý, takže asi Mrzimor.
4. Najlepšia hodina na Rokforte? Starodávné runy. Also, Rokfort? To jako cože?
5. Ako by vyzeral tvoj Patronus? Kočka.
6. Poradie kníh od najobľúbenejšej po najmenej obľubenú? Četl jsem jenom liché díly, takže... 3, 1, 7, 5.
7. Jeden z tvojich obľúbených citátov? Hermionino „It's kind of fun, isn't it? Breaking the rules...“
8. Obľúbená kapitola z obľúbenej knihy? Mně tak nějak všechny splývají, takže jednu jedinou rozhodně vypíchnout nedokážu.
9. 3 obľúbené scény zo série? Kámen mudců: Draco Malfoy v Temném lese. Tajemná komnata: Cokoliv s Errolem. Relikvie smrti: Příprava obrany Bradavic.
10. Je nejaká postava, ktorú nemáš rád/rada v knihe, ale miluješ vo filme /alebo opačne/? Filch, zejména od čtvrtého filmu dál.
11. Tvoja najmenej obľúbená postava? Harry s celou famílií.
12. Najobľúbenejší 'ten zlý' a prečo? Barty Cruch Junior, protože Tennant a protože to na zlouna dotáhl neuvěřitelně daleko. Bez něj by celá čtyřka byla jen trapnou přehlídkou extrémních archetypů. A těsně za ním Bellatrix Lestrange.
13. Ak by si mohol/mohla chodiť s kýmkoľvek, kto by to bol? Nymphadora Tonks, asi, z těch mladších fakt nevím.
14. Koho smrť si bral/a najhoršie? Alastorovu, protože takhle trapně si to prostě nezasloužil.
15. Kto je tvoj najobľúbenejší profesor? Souhlas s většinou výše uvedených, McGonagall rocks!
16. Najobľúbenejšie zázračné stvorenie? Cornish pixy. A neskutečně mě štve, že Rowlingová přenechala tradiční úlohu trpaslíků těm zpropadeným goblinům.
17. Na čo by sa otočil prízrak, ak by si stála pred ním? Asi můj vedoucí bakalářky.
18. Ktorú knihu si čítala najviac krát? Třetí, dvakrát.
19. Ako by tebe voňala Amortentia /nápoj lásky/? Vzhledem k tomu, jak mizerný mám čich, asi jako nakládané tvarůžky, abych cítil aspoň něco.
20. Ktorú metódu magického premiestňovania uprednostňuješ? Apparation.
21. Kto by bol na Rokforte tvojím najlepším priateľov (vyber 3)? Seamus Finnegan, Luna Lovegood, paní Norrisová.
22. Čo si myslíš, na ktorú postavu sa podobáš najviac? Na základce mi říkali, že vypadám jako Harry, možná proto jsem to nikdy neměl potřebu číst. Pak jsem si nechal narůst dlouhé vlasy a nosím hranaté brýle, tak je to snad pryč.
23. Ak by si hral/a metlobal, ktorý hráč by si bol/a? Já bych ho rozhodně nehrál.
24. Kým by si chcel/a byť, keby si vychodil/a Rokfort? Lovcem magických tvorů.
25. Máš obľúbenú vec? (napríklad ako Siriusov bicykel) Kámen mudrců.
26. Najobľúbenejší pár? Luna Lovegood a Neville Longbottom, i když jim to kanonicky moc nevydrželo.
27. Ktorý film je tvoj obľúbený? Trojka, protože timey wimey.
28. Obľúbený herec/herečka vo filme? Hned tři: David Tennant (Barty Crouch Jr.), John Clease (sir Nicholas) a Mark Williams (Arthur Weasley, ale také otec Roryho v Doctorovi Who a Petersen z Červeného trpaslíka)
29. Čo uprednostňuješ? Knihy alebo filmy? Filmy. Knihy jsem kvůli tomu hypu dlouho nenáviděl a pak na to mezi Humem a Emersonem nebyl čas, snad to brzo doženu.
30. Zanechal na tebe Harry Potter nejaký dopad alebo vidíš vďaka nemu veci inak? Dostal jsem se k tomuhle fenoménu relativně pozdě, takže asi ne. Dřív mě ten hype vyloženě iritoval, čemuž moc nepomáhala fanfikce, ale teď už k němu nemám tak jednoznačně negativní postoj jako dřív.
|
|
 |
|
 |
Ezra Delijah
|
Napsal: pon 27. led 2014 13:58:14 |
|
Registrován: sob 20. dub 2013 11:20:07 Příspěvky: 328 Bydliště: Norwich
|
Trocha som sa nudila a narazila som na tento dotazník, tak reku si ho urobím xD Otázky som skopčila od Tess, hádam neva  - | +
- 1. Tvé 3 oblíbené postavy a proč?
Minerva McGonagallová- pretože bola tou najúžasnejšou profesorkou, ktorá mala vždy na všetko trefnú odpoveď a nikdy nesklamala a zachovala sa spravodlivo za každých okolností.
Hermiona Grangerová- pretože je jednoducho úžasná. Silná, múdra, citlivá, vtipná, spravodlivá a dokázala tých dvoch hlupákov prepchať šiestimi ročníkmi na Rokforte a vždy im zachránila zadok svojimi vedomosťami a umom.
Ron Weasley- pretože Ron bol krásne vykreslený. Pre mňa najživší charakter. Mal toľko slabín a nedokonalostí, toľko dôvodov nenávidieť svojich priateľov a bratov. Vždy bol za toho neschopné a bol takpovediac piate koleso na voze no jeho srdce ten vnútorný boj nakoniec vždy vyhralo. Vždy sa vrátil. Vždy sa ospravedlnil a znova všetkých rozosmial.
2. Tři nejoblíbenější kouzla? Arania Exumai- lebo lepšie kúzlo ako na odplašenie pavúkov ešte nikto nevymyslel a znie to fakt dobre A-rááánia Exumái!!! Bombarda- lebo kto by nechcel švihnúť prútikom a zakričať „Bombarda!!“ a puff!! Reparo- lebo, Reparo je u mňa na dennej potrebe 
3. Do které koleje bys dle tvého názoru byl/a zařazen/a? Bifľomor. Pretože si dobrosrdečnosť, toleranciu a vernosť cením viac ako ambície, vedomosti a odvahu. Na Slizolin som málo priebojná, na Bystrohlav nedostatočne múdra a Chrabromil.. možno Chrabromil ale asi nie, vždy som skôr krotila horké hlavy než bola jednou z nich.
4. Oblíbená hodina? Lákajú ma všetky ale najviac asi formule alebo premeny.
5. Jak by vypadal tvůj patron? Rada by som povedala niečo honosné ale obávam sa, že by to bola mačka, panda, koala alebo leňochod xD
6. Seřaď knihy dle oblíbenosti. 1. Ohnivý pohár- pretože ehm, štvrtý ročník xD Nie, joke Ale vlastne trocha aj preto. Ron žiarli, Hermiona žiarli, Harry žiarli, Hagrid sa zamiluje. Love is in the air ! Plus nám bolo dopriate nakuknúť do Čierneho jazera, Beauxbatonsu, Durmstrangu, Metlobalový pohár a na záver.. nebezpečenstvo sa zhmotnuje priamo pred Harryho nosom do beznosej podoby! How cool is that! Plus Priori incatatem. 2. Väzeň z Azkabanu 3. Kameň Mudrcov 4. Dary Smrti 5. Fénixov rád 6. Polovičný Princ 7. Tajomná komnata
7. Oblíbená hláška *Ron, vysokým panickým hlasom* Prečo pavúky? Prečo nie „Nasledujte motýle“??
8. Oblíbená kapitola oblíbené knihy Vianočný ples
9. 3 oblíbené scény 1. Keď McGonagallka zastaví Harryho, prečo sa neprihlásil na lektvary a potom povie „Vezmite aj Weasleyho. Vyzerá akosi šťastne“ (alebo tak nejak ) 2. Keď sa Harry, Ron a Hermiona rozprávajú v knižnici a Snape ich zozadu fackuje knihou, aby boli ticho  3. Severusové spomienky
10. Existuje postava, kterou jsi neměl/a rád/a v knize, ale miloval/a ve filmu, popř. naopak? Lupin. V knihe som ho mala rada. Vo filme veľmi nie.
11. Nejméně oblíbená postava? Umbridgka!
12. Jaký je tvůj oblíbený záporák, proč? Draco. Pretože Draco vpodstate ani nie je zlý a keby bol na jeho mieste niekto z naších hrdinov možno by ani neboli od Draca takí odlišní.
13. Kdybys měl/a možnost chodit s některou z postav, kdo by to byl? Asi.. Krum? alebo Ron?
14. Čí smrt tě nejvíce zasáhla? Dumbledorová. Pretože Albus tam vždy bol, aby poradil, pomohol a všetko vysvetlil a zrazu nebol? Rokfort bez Albusa? Ako? Prečo? Ako to má Harry zvládnuť bez Albusa? On to nezvládne !! To som si hovorila pri tej scéne. Zabitý Severusom, mužom ktorému veril? (viem, že to chcel Albus, ale vtedy som to nevedela) a navyše tá smrť. Ako dopadol polámaný na zem ako zosušený pavúk, eh.
15. Kdo je tvůj oblíbený profesor v Bradavicích? McGonagallová
16. Tvůj nejoblíbenější kouzelný tvor? Pygmejský chumkáč xD
17. V co by se před tebou proměnil bubák? Hejno nechutný pavúkov, ktoré môžu vliezť do uší atď. Alebo stratu niekoho z rodiny ak beriem aj také veci to úvahy.
18. Kterou knihu jsi četl/a nejvíckrát? Zaručene Kameň mudrcov pretože vždy keď vyšla nová kniha, prečítala som všetky predošlé, plus som ich čítala ešte niekoľko krát po tom, čo vyšli všetky a ták. Neviem U jednotky to bude určite dvojmiestne číslo 
19. Čím by ti voněl nápoj lásky(Amortentia)? čerstvo pokosená tráva, levanduľa a vôňa po daždi
20. Jaký způsob kouzelné přepravy preferuješ? Hop-šup prášok
21. Kdo by byli tví tři nejlepší přátelé v Bradavicích? Hermiona, Ron, Luna
22. Co myslíš, které postavě se nejvíce podobáš? Povahovo Remusovi.
23. Kdybys hrál/a famfrpál, na jakém postu? Asi by som ho nehrala kedže som pako na loptové hry (a šport vo všeobecnosti) ale jediná pozícia, ktorá by sa mi páčila a v ktorej si viem seba predstaviť je brankár.
24. Jakou práci bys chtěl/a po dostudování v Bradavicích? Už to tu niekto písal, ale tiež asi výrobca prútikov. Prútiky ma vždy fascinovali pretože každý má iný ako odtlačok prstu a preto, že si sami volia podľa charakteru budúceho majiteľa ku komu pôjdu a tak nejak akoby mali vlastný charakter aj keď sú to len veci. Fascinujúce.
25. Nejoblíbenější magický předmět? Prútik
26. Tvůj oblíbený pár v HP? Ron a Hermiona
27. Který film máš nejradši? Väzeň z Azkabanu
28. Oblíbený herec nebo herečka, který/á učinkoval/a ve filmu? Maggie Smith
29. Knihy nebo filmy? Jednoznačne knihy.
30. Měl na tebe HP nějaký vliv, popř. tě donutil dívat se na věci jinak? Ja som ako decko takmer nečítala až pokiaľ ma sestra nenahovorila na HP tým, že mi ho začala čítať nahlas xD (čo je u mojej sestry zázrak ) takže HP ma dostal ku knihám a sú to jediné knihy, ktoré môžem znova a znova čítať a nikdy ma neprestanú baviť. Okrem toho som mala 10 rokov keď u nás vyšla prvá kniha takže som nedočkavo čakala na svoj list z Rokfortu xD (ešte stále čakám, mimochodom!! -.-). Tie knihy ma naučili hádam viac než škola za tie dlhé roky, čo ju navštevujem a to myslím morálne a hodnotovo. Takže rozhodne na mňa vplyv má. Long live, Potter generation! Ďakujem za pozornosť. „Darebáctvo sa podarilo.“
|
|
 |
|
 |
|
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků |
|
|
|