Přihlásit se    Fórum    Web    Hledat    FAQ
TOTO FÓRUM SLOUŽÍ POUZE JAKO ARCHIV A NENÍ MOŽNÉ SE NA NĚJ REGISTROVAT. HRA PROBÍHÁ >>ZDE<<

Obsah fóra » Kartotéka » Kartotéka dospělých postav » Lékouzelníci




 Stránka 1 z 1 [ Příspěvků: 3 ] 



Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: COOPER, Maeve N.
 Příspěvek Napsal: pon 22. črc 2013 21:50:29 
Offline
Lékouzelník
Uživatelský avatar
Lékouzelník

Registrován: pon 22. črc 2013 21:38:17
Příspěvky: 829
Obrázek

| 13. 4. 1962 | MUDLOVSKÝ PŮVOD | LÉKOUZELNICE (oddělení Trvalých poškození) |
| NEBELVÍRSKÁ FAMFRPÁLOVÁ KAPITÁNKA A ODRÁŽEČKA | PRIMUSKA |
| NEREGISTROVANÝ ZVĚROMÁG (aljašský malamut) |


H Ů L K A
sekvojové dřevo | vlas z hlavy víly | 9 a ½ palce | neohebná
Hůlky ze sekvojového dřeva sice nejsou vyráběné ve velkých zásobách, přesto je po nich stále poptávka. Traduje se totiž, že svým majitelům přináší štěstí, ale jak je častým případem, kouzelníci to pochopili trochu jinak. Sekvojové není samo o sobě šťastné, ale je silně přitahováno k těm kouzelníkům, kteří oplývají schopností dopadnout správně na nohy, dělat ta správná rozhodnutí a vždy skočit po té správné příležitosti.
Hůlky, které oplývají jádrem jako vlas víly jsou vždy poněkud temperamentnější.


Obrázek
První, co vás na Maeve bezpečně upoutá, to jsou rozhodně vlasy. Jako zrzka v Bradavicích zrovna nevyniká, určitě ne v Nebelvíru, kde o zrzavé slečny není nouze, a pokud není alespoň jedna v ročníku, nejspíš zrovna nastala apokalypsa. Ale zpátky k Maeve. Jako mladší se ohledně úpravy vlasů dost podřizovala matce (pokud tedy za podřizování počítáme hlasité vřískání, kdykoliv mělo dojít na pouhé stříhání konečků), a tak většinou její vlasy dorůstaly střízlivé délky k ramenům. Ocitnout se mimo matčin dosah pro Maeve znamenalo, že konečně může dát vlasům volnost, a tak se jí teď mírně vlní až do pasu. Protože si dřív Maeve nechávala růst ofinu, oblíbila si nosit různé čelenky, které držely ofinu tak, jak chtěla ona. Ani teď na čelenky úplně nezanevřela (ta s tykadly berušky stále patří mezi její oblíbené), ale většinou si pouze vlasy volně sepne malým skřipečkem, aby jí nelétaly do obličeje, jinak je nechává volné. Pořád platí, že nesnáší culíky, ale v copech si kolikrát přímo libuje a je poměrně schopná zaplést si ve svých vlasech něco ucházejícího.
Přesuňme se od vlasů k obličeji. Maeve kouká na svět párem zelenošedých očí, které občas orámuje tužkou či řasenkou, ale to se váže spíše k výjimečným příležitostem, než že by tak chodila běžně. Z očí jí většinou srší přátelské jiskry, ovšem když se nas-… naštve, to jí z nich málem lítají blesky a dle závažnosti důvodu zloby to kolikrát může vypadat, jako by dokázala pohledem zabíjet. Většinu pokožky má pokrytou světlejšími pihami, ty jsou ale nejvíce vidět leda tak v okolí nosu, jinak nic moc. Za její další poznávací znamení by se nejspíš dala považovat ústa, většinu času vykroucená do přátelského úsměvu. Maeve považuje za velké plus, že se jí konečně podařilo zbavit té nepěkné vlastnosti, že kdykoliv se rozhodla ústa uraženě nebo navztekaně našpulit, vypadala u toho spíš komicky než rozzlobeně. Ačkoliv dlužno poznamenat, že v kombinaci s její výškou nazlobená Maeve občas ještě stále vypadá spíše komicky a roztomile. Ostatně když už jsme u té výšky… nebo spíše nížky? Maeve totiž moc vysoko nedorostla a s jejími sto padesáti pěti centimetry je kolikrát menší než někteří druháci, což je občas ke vzteku, protože jak má potom člověk působit seriózně, když na něj koukají seshora? Pokud bychom měli mluvit o tvaru postavy, Maeve naštěstí není úplně bez křivek, ale zase tak vybavená jako jiné spolužačky taky není. Takový zlatý střed.
Co se týče zvláštních znamení nebo jizev, těch zatím moc není. Na levém předloktí má soubor několika výraznější pih, které svým seskupením připomínají souhvězdí Velkého vozu, a za levým uchem se nachází mateřské znaménko ve tvaru hvězdy, leč o něm málokdo ví, neboť je většinou schované za vlasy. Trochu viditelnější jsou dvě asi dvoucentimetrové jizvičky – jedna na pravém spánku a jedna na čelisti, které jsou památkou na incident z doby, kdy jí bylo necelých pět let a i přes zákaz se rozhodla vylézt na otcovo houpací křeslo. Moc slavně to nedopadlo.
V oblasti doplňků si Maeve kromě již zmíněných čelenek za posledních pár let utvořila slušnou sbírku slunečních brýlí, více či méně ujetých. Na krku toho moc nenosí, permanentně vlastně jen řetízek se stříbrným přívěskem irského trojlístku a nezřídka k němu přidá na kůžičce přívěsek z mamutoviny s vypálenou runou Sowulo. Náušnice dlouho nenosila, a pokud ano, tak jen ty na klipsy, nicméně někdy během třetího ročníku dala tomuhle kousku šperku šanci. Ale než aby nosila zlaté náušničky s kamínkem poděděné po babičce, radši se zdobí těmi vlastnoručně vyráběnými – minikošťátka, famfrpálové míče, vinylové desky, TARDIS apod. Aneb kouzlo fimo hmoty.
Oblečením Maeve nemá potřebu rebelovat, obléká se úměrně věku a prostředí, kalhoty a sukně/šaty se v jejím šatníku vyskytují v relativně stejném poměru, asi nemá nic, co by preferovala více. Každopádně ať už má na sobě cokoliv, není den, aby alespoň jeden kousek oblečení nebyl v nějakém odstínu zelené, která je stále její nejoblíbenější barvou. A přestože pořád dává přednost teniskám, nevadí jí ani střevíčky na podpatku, ono taky co jí jiného zbývá, pokud si někdy chce připadat i jinak než jako hobit, že.
Faceclaim: Ciara Baxendale
| +
____

Dárečky od výtvarně nadaných:
| +


Od Gingerínky ♥

Od Cassíka ♥


Od Arsenky ♥



Od Arsenky ♥
Obrázek

Od Cassíka ♥

Obrázek
Za dobu, kterou strávila v Bradavicích, se Maeve povahově trochu posunula. Do prvního ročníku nastupovala jako lehce rozmazlené děvče, které bylo zvyklé, že se pozornost stáčela jeho směrem. A pokud nestáčela, tak si ji uměla patřičně vydobýt. Tahle vlastnost ale celkem brzy upadla v zapomnění, resp. v tom smyslu, že už si tu pozornost nepotřebuje vynucovat. Ne že by se nerada ocitala uprostřed party lidí, ale nepotřebuje tam být za každou cenu. Zároveň ale nesnáší příliš dobře samotu, tedy takovou samotu, kterou by nevyhledala sama. To se stává hlavně v případě, kdy Maeve potřebuje dát průchod smutku a slzám, které nerada ukazuje ostatním, a jen málo lidí ji skutečně vidělo plakat. Neznamená to, že by neuměla před ostatními dávat najevo emoce, jen si jejich ventilaci pečlivě hlídá. No, pečlivě… Když ji někdo nebo něco naštve, nedokáže ji uklidnit nic jiného, než že dá pěkně od plic najevo, co si o dané věci/osobě myslí. Tj. nemá problémy se ozvat, pokud se jí něco nelíbí, a tichou válku od ní rozhodně nečekejte. Naštěstí ale existuje jen minimum lidí, kteří u Maeve upadli v nemilost, a to se museli projevit jako opravdu naprostí idioti, poněvadž Maeve je jinak schopná bavit se s každým, kdo o to stojí. Kolejové předsudky byste u ní hledali vážně marně (protože retardi se koneckonců dají najít všude nezávisle na jejich původu). A mnohem radši, než aby se s lidmi hádala, se na ostatní usmívá a k tomu úsměvu jim i ráda dopomáhá. Na přátelích jí celkově dost záleží a dala by za ně ruku do ohně, kdyby to bylo potřeba.
Ačkoliv je pro každou špatnost a ujetý nápad, zároveň má i ráda svůj klid, takže pokud nelítá někde venku, často bývá k nalezení v knihovně nebo v křesle u krbu, kde si čte. Pryč jsou časy, kdy nedokázala pořádně udržet pozornost a bývala roztěkaná, teď už se naučila soustředit a nejen díky tomu se její známky pohybují celkem vysoko nad průměrem. Maeve ale nemá sebemenší problémy se o svoje znalosti rozdělit a i když se občas naoko zdráhá, bez mrknutí oka nechá kamarádům opsat svůj úkol nebo poznámky.

Zajímavosti:
♦ Zbožňuje Doctora Who, Star Trek a Star Wars.
♦ Nadmíru si oblíbila Tolkienovy knihy a jeho Středozem, stejně jako Carrollovu Alenku v Říši divů nebo Lewisovu Narnii, a stejnou měrou zbožňuje i sci-fi knihy, např. Dunu od Herberta, Vesmírnou odyseu od Clarka či všechny verneovky.
♦ Dokáže psát oběma rukama stejně dobře, ale stejně raději využívá pravou.
♦ Organizátorka Sněhové bitvy o Bradavice 1975 a 1976. V roce 1977 se konala sáňkovačka pod taktovkou Scarlet, 1978 bruslení, které vedla Bessie.
♦ Nemá ráda rajčata a vyhýbá se jim, jak jen to jde.
♦ Jediné, co ji ve škole vážně nebavilo, to bylo věštění.
♦ Naprosto zbožňuje famfrpál a pokud sama nehraje, alespoň vždycky nadšeně fandí. S vlaječkami.
♦ Od třetího ročníku do cca začátku šestého ročníku byla platonicky zamilovaná do profesora Kouzelných formulí, Milese Turnera. Mezi oblíbené profesory patří Miles pořád, ale ta zamilovaná posedlost už naštěstí ustoupila.
♦ Má kytaru, které říká Křepelka podle její nejoblíbenější postavy v Pánovi prstenů.
♦ Pod Finnianovým vedením se učila zvěromagii.
♦ Na konci čtvrtého ročníku při zápase o třetí místo vrazila pěstí Tarenu Hartovi.
♦ Někdy během pátého ročníku se vlivem zhoršujících se poměrů v kouzelnickém světě Maeve změnila podoba bubáka. Zahradní trpaslíky nahradil blíže neurčený ministerský pracovník, který láme Maevinu hůlku a přitom dívce oznamuje, že její magie nedosahuje takové úrovně, aby se mohla dál pohybovat v kouzelnickém světě. Vzápětí na to se týpek mění na samotnou Maeve marně se snažící o nějaké jednoduché kouzlo.
♦ Zbožňuje tulipány, fakt moc.

Obrázek
Maevini rodiče patří k těm irským emigrantům, kteří se po druhé světové válce vydali hledat štěstí jinam. Nedá se úplně říci, že to byla láska na první pohled, dlouhou dobu se jen přátelili a báli se sami sobě přiznat své pocity. Hlavně Niamh se toho obávala. Nebylo však čeho a po vyslovení se netrvalo dlouho, slovo dalo slovo a do roka a do dne byla svatba. Díky tomu, že oba dva poměrně tvrdě pracovali, společné potomky odsouvali a odsouvali, až bylo málem pozdě. Mae je tak jediným dítětem manželů Gallagherů. Maminka Niamh je dobrosrdečná žena, která v dětství a dospívání příliš štěstí neměla. To se však změnilo, když potkala Seana, svého nynějšího manžela. Dříve pracovala na farmě, kvůli jednomu nepěknému úrazu však musela zůstat doma, a nyní je zaměstnaná jako švadlena, což je profese, kterou původně chtěla dělat. Svou dcerku miluje nade vše a udělala by pro ni první poslední. Tatínek Sean opustil Irsko už jako velmi mladý, ostatně stejně jako jeho žena. Ačkoliv začínal v jedné továrně jako podřadný dělník, vystřídal několik zaměstnání a nyní pracuje jako vedoucí pošty v obci, kde žije společně s manželkou. Pan Gallagher je veselý chlapík, ovšem jen do té doby než dojde řeč na jeho rodnou zem, to se vždycky zachmuří a není s ním kloudného slova.
A samozřejmě nesmíme zapomenout na bratránka Johna s rodinou, která sídlí v Irsku. Maeve se s touhle částí rodiny vídá teď už hlavně pouze o prázdninách, kam se vydává s rodiči navštěvovat prarodiče. Z toho, že Johnova maminka je tetou Maevina spolužáka Flanna, se dá předpokládat, že celou mladou trojici čeká zřejmě vtipná situace.
Další vtipnost je, že mezi svými předky má skutečně nějaké druidy, a to skrz matku, která je dcera tety Brághadacha Ó Branagáina, o čemž tedy přirozeně nemá ani tušení a dost možná asi ani nikdy mít nebude, kdo ví.

Nade všemi příbuznými (v podstatě doslova) je ovšem Matt. Když se s ním tenkrát Maeve potkala na premiéře prvních Hvězdných válek, vlastně moc nečekala, že by z toho něco časem mohlo být, protože tenkrát ještě Mattovu druhou polovičku tvořila Tess. Nicméně kdyby jí pořád ještě byla, jen těžko bychom tu o tom psali, že... Z kamaráda se stal nejlepší přítel, partner a 4. 5. 1982 svou lásku zpečetili i svatebním slibem.
U svatby to nezůstalo, o rok a necelé tři měsíce později, přesněji řečeno 27. 7. 1983, se narodila Minerva Leia, ale beztak se jí nikdy neřekne jinak než Minnie. Nazrzlou kštici a vyřídilku má po mamince, s miniaturou odrážečské pálky už ovšem umí máchat jako tatínek.
A protože Minnie byla takovým hezkým dárečkem pod stromeček, o pár let později to Maeve zopakovala. Finn Luke se narodil přesně dva roky a dvacet dní po Minnie, tj. 7. 7. 1985, a zatím to vypadá, že ten bude vzhledově i povahově spíš na tatínka.

Obrázek
Maeve se narodila jednoho jasného dubnového dne a ačkoliv se jednalo o pátek třináctého, žádné neštěstí to nepřineslo. Pokud nepočítáte samotnou Maeve, ta se občas jako nějaké neštěstí chová. Zpočátku vyrůstala v poměrně skromném bytečku, kde mnoho vybavení nebylo, a její nejčastější hračkou se stal hrnec a vařečka, čímž občas lezla rodičům na nervy. Krátce po jejích čtvrtých narozeninách se však přestěhovali do menšího městečka. Jejich nový domek byl taktéž zařízen docela skromně, ale tentokrát už měla Maeve k dispozici zahradu a okolní louky, kde se mohla do sytosti vyřádit. Ačkoliv je jedináček, hlavu si s tím příliš nedělala, díky její přátelské povaze jí nedělalo problémy najít si kamarády ze sousedství. Její dětství bylo tedy poměrně bezstarostné a bez mráčku. Netrápily ji ani občasné podivné události, které se jí stávaly a nešly nijak logicky vysvětlit (například má hrozný strach ze zahradních trpaslíků a když si jednoho rodiče pořídili na zahradu, nějakou záhadou na něj spadla cihla. Problém byl, že ležela pět metrů daleko. Druhý trpaslík se jednoduše rozpadl na malé kousky a pak na to rodiče už rezignovali.), a to, že by snad mohla být čarodějka, to samozřejmě nikoho nenapadlo. Vysvětlení přišlo až s přijímacím dopisem z Bradavic. Ačkoliv tomu rodiče zpočátku zcela logicky odmítali uvěřit, po návštěvě povolaného pracovníka Školy čar a kouzel jim nakonec nic jiného nezbylo. Maeve z toho byla ze začátku dosti vykulená, ale nakonec se nejistota změnila v nadšení a ona se teď těší, až začne prozkoumávat kouzelnický svět.

Obrázek
První školní rok 1973/1974
| +
Maeve už od chvíle, co se o kouzelnickém světě dozvěděla, projevovala někdy až přílišné nadšení a s jásavou radostí sobě vlastní objevovala taje, které skýtá svět čarodějů. Aktivně se pustila do čtení učebnic, protože se obávala, že když se ukáže, že nic neví, tak ji pošlou domů. Úspěšně absolvovala cestu Bradavickým expresem, aby byla posléze na Zařazovací hostině poslána Moudrým kloboukem do Nebelvíru. Brzy po začátku školního roku se sčuchla s Leslie, kterou považuje za svou pravou ruku, stejně jako třeba Darrela nebo Cassidyho, na kterého od jedné nešťastné hodiny lektvarů nedá dopustit. A navíc zrzci musí držet při sobě, že ano. Zvládla se dostat do nebelvírského famfrpálové týmu, létání na koštěti ji už od první chvíle fascinovalo a tak nechtěla promarnit jedinečnou příležitost. Onen famfrpálový nábor byl také částečně důvodem, proč ona hodina lektvarů neproběhla zrovna dobře. Společně s Leslie totiž vyjádřila nesouhlas vůči nespravedlivému udělení bodů zmijozelské odrážečce kolejní ředitelkou, která u náboru ani sama osobně nebyla. Ta malá zmijozelka se pak také navážela právě do Cassidyho, kterého se Maeve okamžitě zastala a kterého od té doby považuje za svého velmi dobrého kamaráda. Po zbytek roku se už ale naštěstí žádná podobná záležitost nepřihodila a tak si Maeve mohla s nadšením užívat všech hodin, na kterých se dozvídala stále víc a víc o kouzelnickém světě. Za zmínku ale stojí koncoroční famfrpálový zápas proti profesorům, kde se sice zrzce zrovna nedařilo, ale i tak si to užila a koneckonců, o zábavě to právě bylo. Školní pohár se sice Nebelvíru vyhrát nepodařilo, ale i když to Mae bylo líto, nehroutila se z toho a je přesvědčená o tom, že se to prostě podaří příště. Prázdniny z velké části strávila u babičky v Irsku, kvůli tomu si i nechala ujít mistrovství světa ve famfrpálu. Ne tedy z vlastní vůle, kdyby mohla, došla by tam i pěšky, ale co se dá dělat. Nějakou dobu za to byla na rodiče naštvaná, ale nakonec povolila, když jí bylo přislíbeno pořízení mazlíčka. Na sklonku prázdnin se na nákupech na Příčné ulici potkala se svou dětskou kamarádkou Philippou, o které neměla tušení, že je také čarodějka, ale o to víc byla nadšenější a už teď se těší, co všechno spolu budou moct ve škole provést.

Druhý školní rok 1974/1975
| +
Druhý školní rok v Bradavicích začal pro Maeve docela dobře. Cestu vlakem strávila s Cassidym, Tamsin a Lucindou, tudíž o zábavu bylo postaráno. Září celkově bylo docela klidné, zato s říjnem jako by začaly veškeré problémy. Na zrzku poprvé dolehl její mudlovský původ. Ne že by se za něj začala stydět, ale až teprve teď jako by jí došlo, jak je kouzelnická společnost (ne)hezky rozčleněná. Nejkrušnější to bylo asi s Darrelem, kterého Maeve za jeho prvotní výroky přetáhla koštětem. Prostě byla v tu chvíli naštvaná a mrzelo ji, jak se to všechno vyvíjí. Až postupně si uvědomila, že Darrel přece nemůže za to, v jaké rodině vyrůstal, a že důležité je hlavně to, jaký je a jestli je ochotný třeba ty přejaté názory trochu přehodnotit. I kdyby ale nebylo toho proklatého článku v Denním věštci, Maeve měla během školního roku pocit, že jí asi pukne hlava. Leslie se s Ezrou definitivně dala na válečnou stezku a celkově ty přátelské vztahy mezi nebelvírskými byly tenhle školní rok poněkud křehké. Až Maeve v jednu chvíli začala uvažovat, jestli by nějak nešlo podplatit Moudrý klobouk, aby ji zpětně přeřadil do Mrzimoru. Plán trochu nevyšel, a tak se aspoň snažila zdržovat ve společnosti žluťásků a hlavně Cassidyho, se kterým Maeve dokonce navštívila školní ples. V nebelvírském famfrpálovém týmu se přesunula na pozici chytače, s naivním úmyslem, že když se jí nedařilo jako střelci, možná by se jí mohlo dařit jako chytačce. Kýžený úspěch se však nakonec nedostavil, Zlatonku Maeve na zápasech nechytila ani jednou, což ji poměrně dost zdrchalo a docela dlouhou dobu si dávala za vinu poslední místo ve famfrpálovém poháru. K náladě jí nepřidalo ani poslední místo ve školním poháru a tak Maeve druhý ročník zakončila poněkud mrzutě. O prázdninách jí nicméně náladu vylepšila fakt, že tentokrát už se podívala na to vytoužené mistrovství světa ve famfrpálu, kde se společně s Leslie potkaly s Darrelem, který se rozhodl zavrhnout tribunu pro čistokrevné a místo toho fandil s nimi. Do školy a nového školního roku už se ale Maeve řádně těší, ačkoliv ji pořád trochu mrzí fakt, že letos se kvůli penězům vydaným za lístek na mistrovství ještě stále nedočká vlastního koštěte. No, tak třeba příští rok.

Třetí školní rok 1975/1976
| +
Bradavická krasojízda pokračuje a nabírá grády. Ač první školní den strávila Maeve v lehce grumpy stavu, jelikož se obávala toho, že ve famfrpálu opět všechno pos… pokašle, brzy ji to přešlo. Ono na to taky nebylo moc času, Ginger je fajn kamarádka, ale tvrdá kapitánka a při trénincích Maeve veškeré smutnění rychle přešlo. Do školy nastoupilo pár nových učitelů a praktikantů, z nichž si nejvíce zrzka oblíbila hlavně dva. Finniana Ó Fearradhaigha, protože to je týpek největší, a Milese Turnera, protože… no, protože Miles. Díky Finnianovi si oblíbila Starověké runy dřív než kdy předtím a také společně s dalšími spolužáky na konci září (26. – 28. 9. 1975) absolvovala pod Finnianovým vedením sibiřský kurz přežití. Seznala, že z ní nebude žádný lovec, potkala příšeru a odnesla si suvenýr v podobě kousku mamutoviny, který později v jedné hodině Starověkých run přetvořila v amulet s vypálenou runou Sowulo (odhání únavu a slabě hřeje). Z podzimních zážitků stojí za zmínku ještě lékouzelnický seminář přednášený Sheridanem Lynchem, který Maeve bavil (jak jinak), ale popravdě si nemyslí, že by pro ni kariéra lékouzelníka byla ta pravá. Nicméně jako zpestření výuky to posloužilo výborně. O zimních prázdninách si usmyslela, že by nebylo od věci zorganizovat pořádnou sněhovou bitvu, s dobýváním vlajek a sladkou odměnou, takže se do toho pustila a ráda si myslí, že to mělo úspěch, a hned po skončení začala plánovat druhý ročník. Svého druhého školního plesu se zúčastnila opět s Cassidym a na rozdíl od toho loňského tenhle nebyl jen tak obyčejný. Tak předně tam s Mrzimorem přišli sice společensky oblečení, ale na tom všem měli svetry. Kdyby se na plese nenacházel profesor Astronomie, Ebenezar Rodwell, pravděpodobně by jim to vzhledem k vánoční náladě i prošlo, jenže Rodwell tam byl. Naneštěstí pro Maeve. Profesor v jednu chvíli pronesl, že v Nebelvíru je zjevně výskyt choromyslných jedinců nadprůměrný, na což mu dívka neprozřetelně opáčila tím, že kdyby studoval v Nebelvíru on, ten průměr by byl ještě vyšší. Každopádně neumřela, jakkoliv k tomu měla nakročeno, nakonec vyvázla jen s trestem a ztrátou bodů a jako čestný, nebelvírský jedinec se samozřejmě po několika dnech došla Rodwellovi osobně omluvit. Možná si trochu šplhnout darem v podobě astronomické knihy. Ačkoliv měla Maeve trochu nahnáno ocitnout se s obávaným profesorem o samotě, nakonec možná někde v koutku duše v ní začala klíčit představa, že Ebenezar Rodwell nebude úplně hrůzostrašný, i když ani ona není tak naivní, aby se profesor vyšplhal mezi její oblíbence. Jako opožděný vánoční dárek KONEČNĚ dostala svoje vlastní koště, Stříbrný šíp. Nimbusům se sice nevyrovná, nicméně Maeve se s Šípem neskutečně sžila a teď už by ho za nic nevyměnila. Ostatně na něm chytila Zlatonku, která Nebelvír dostala do finále s Mrzimorem. Ve finále se ale Zlatonka ztratila z dohledu i Arsenovi a jen díky tomu, že nebelvírští střelci váleli, lví kolej konečně získala vytoužený famfrpálový pohár. Co ještě ze školního roku stojí za zmínku, to je rozhodně jedna hodina lektvarů, kdy Maeve byla v důsledku pokusu o opisování donucena ochutnat Drmolící dryák a poté v podstatě celý den citovala Gluma z Pána prstenů. Vzniklo několik rozhodně vtipných situací. Taky začala poslouchat Bengál a pomalu v ní klíčí revolucionářka, nicméně rodičům podává informace z kouzelnického světa značně zkreslené. Co se prázdnin týče, rozhodla se naučit hrát na kytaru, což ji překvapivě baví a docela jde. Taky se opět podívala na Mistrovství světa ve famfrpálu, tentokrát v Egyptě, který hrál proti Finům, kterým Maeve fandila. Málem ji a Septima u pyramid prodala mrzimorská Melody, potenciálním kupcem byl ale naštěstí Flann, tudíž konec dobrý všechno dobré. I ti Finové vyhráli. A Maeve se už zase těší do školy.

Čtvrtý školní rok 1976/1977
| +
Cestu vlakem do Bradavic strávila Maeve s Darrelem, kterému trochu neprozřetelně slíbila, že ho naučí hrát na kytaru, svěřila se svými možnými budoucími plány po škole a uvědomila si, že mezi ty plány rozhodně nespadá profesionální hraní famfrpálu, a to nejen proto, že jako chytač vždycky spolehlivě pohořela. Nebrala to tak vážně a mnohem více ji lákalo odeklínačství, které v sobě spojovalo všechny její oblíbené předměty.
Začátkem října (asi) si s Finnianem domluvila takové menší chlupaté doučování, které Maeve hrozně nadchlo, byť pisatelka její snahy poněkud zazdila a neměla potuchy, jak ji k tomu herně přivést zpátky. Anyway, po náboru do famfrpálových týmu, kdy se Cassidy ocitl kvůli Septimovi na ošetřovně, Maeve poprvé (a naštěstí také naposledy) vzplála žárlivostí ke své nejlepší kamarádce, Leslie, to když se spolužačka nějak moc měla k odhrnování vlasů ze zrzkova čela.
Vyučovací hodiny probíhaly víceméně bez nějakého většího vzrušení (pokud nepočítáme hodiny Starověkých run, zvláště jednu z těch prvních, kdy hráli tlämkopp), naprosto definitivně Maeve sekla s chytačstvím a raději se ujala odrážečské pálky, která jí seděla mnohem více. Zúčastnila se již druhého ročníku Finnianova Survivalu, tentokrát na Floridě, kde si vyzkoušeli spaní na stromě a další exotické mňamky k večeři. Samozřejmě znovu uspořádala sněhovou bitvu o Bradavice, tentokrát s tím úspěchem, že se přidalo i několik profesorů. Když už je řeč o zimě, při zimní návštěvě Prasinek se Maeve společně s Cassidym podívala do čajovny madam Pacinkové, kterou společně trochu… mrzimorsky vytunili.
S mrzimorským kumpánem se také společně objevili na plese, kde se taktéž objevil i ministr Tremlett, na kterém sice Cassidy chtěl spáchat nějaký žert, ale Maeve mu to vymluvila. Naštěstí. Místo ministra to schytal alespoň Léandre Blanc ze Zmijozelu, kterého Nebelvírka obsypala svědícím práškem a vysloužila si tak jeho nehynoucí nenávist, ačkoliv řečený neměl žádné jisté důkazy, které by ji a Cassidyho usvědčily.
Maeve se také anonymně vyznala z lásky Milesovi Turnerovi, kterému kromě dopisu zanechala pod dveřmi také brož bígla jako narozeninový minidárek. Taktéž zjistila, že jasnovidectví jako předmět její silnou stránkou skutečně nebude a po zkouškách NKÚ se ho nejspíše ještě ráda vzdá.
V semifinále hrál Nebelvír proti Mrzimoru a byl to skutečně poslední zápas, který Maeve odehrála jako chytačka. Málem to byl i její poslední zápas vůbec, ale navzdory všemu si ji Ginger ponechala v týmu (i když pravda, notnou dobu spolu kvůli Maevinu výstupu, kdy zrzka naprosto chladně oznámila, že s chytačstvím končí, byly poněkud na ostří nože) a finálový zápas Maeve odehrála jako odrážeč. Darrel se přesunul na místo chytače, což z něj samozřejmě udělalo primární cíl, čehož využil Taren Hart a brutálně Dáju vyřadil ze hry. V reakci na to se Maeve pokusila na Tarena také metnout potlouk, ale když to nevyšlo, prostě a jednoduše k němu přisvištěla a vrazila tomu incesťáčkovi hezky po mudlovsku pěstí. Doteď je na to pyšná.
Zkusila si poprvé komentování a seznala, že by ji to snad i celkem bavilo. Společně s profesorem Wellsem a ostatními spolužáky ze čtvrtého a třetího ročníku se zúčastnila výpravy do Černého jezera, kde se potkali s jezerními lidmi. Náhodou se připletla na duchařské akci v knihovně, kterou pořádala Jane ze Zmijozelu, a která zahrnovala alkohol. Maeve zůstala u coly a Pringles, přičemž beztak brzy usnula v křesle, což bylo možná štěstí vzhledem k tomu, že se tam rozehrála líbací flaška.
Školní ani famfrpálový pohár Nebelvír klasicky nevyhrál, ale každopádně to značilo začátek prázdnin, které sice Maeve plánovala strávit z větší části brigádou u tatínka na poště, ale vměstnala mezi to i kamarády, konkrétně hlavně Leslie s Dájou, s nimiž strávila pár dní pod stanem a bylo fajn. Mistrovství ve famfrpálu jí uniklo, ale za to poprvé navštívila nějaký hudební festival, kde se jí moc líbilo a byla odhodlaná se příští rok na nějaký zase vydat. Léto se každopádně nachýlilo ke konci, což znamenalo, že se přiblížil pátý ročník a s ním i zkoušky NKÚ…

Pátý školní rok 1977/1978
| +
Pátý ročník se nesl především ve znamení zkoušek Náležité kouzelnické úrovně, takže se Maeve věnovala hlavně učení – ačkoliv přiznejme si to, vzhledem k tomu, že se preventivně učila už zhruba od třetího ročníku, žádné velké problémy tak úplně nepředpokládala, ale k tomu se ještě dostaneme. Před začátkem školního roku ji mírně překvapila obálka s oznámením, že se z ní stal nebelvírský prefekt, ale protestovat nehodlala a prvního září na nástupišti se tedy objevila s odznakem připnutým k hábitu. Těžko říct, jestli za to mohla představa nově nabytých povinností, každopádně se stalo, že si Maeve s sebou sice přivezla přepravku na Gizma, ale samotný kocour nikde. Bez mazlíčka ale nezůstala, protože si ji a další přeživší účastníky EEE odchytil náčelník Finnian a podělil je o kukudýly. Zábava zaručena. Už ne tak veselá zábava byla zajištěna, když Maeve na zahajovací slavnosti zjistila, že dvě slečny z nových nebelvírských prvňáků už stihly schytat školní trest a ještě menší radost měla, když byla obeznámena s tím, za co ten trest byl. Málem to nepřebilo ani nadšení z toho, že se novým nebelvírským kolejním profesorem stal právě Finnian.
Pod Finnianovým vedením se Maeve opět zúčastnila Survivalu, již třetího ročníku, který se tentokrát konal v depresivní Osvětimi prolezlé bubáky a Mengelem, a trochu ji to donutilo pochybovat o svém odhodlání účastnit se každého Survivalu, protože to je přece příležitost, jakou nelze promeškat. (To byly samozřejmě úvahy naprosto scestné, protože je jasné, že by si další kurz přežití nenechala ujít, ani kdyby na tom předchozím potkali žraloky s laserovými děly.)
Vánoční ples si letos Maeve odpustila, ani ne tak kvůli tomu, že by se jí tam nechtělo, jako spíš kvůli tomu, že se do Velké Británie dostaly do kin Hvězdné války, což zkrátka nemohla propásnout ani omylem. Díky tomu se i více spřátelila s Mattem, s nímž za prvé absolvovala několikero diskuzí a za druhé s ním Hvězdné války viděla podruhé… nebo potřetí; možná trochu ztratila přehled.
„Tradiční“ koulovačku za ni převzala Scarlet, která udělala z koulovačky sáňkovačku, což možná nebyl úplně špatný nápad, ale Maeve se rozhodla, že ho opakovat nebude a namísto toho vymyslela ještě jinou zimní aktivitu… Spoilers!
Co se famfrpálu týče, Maeve zůstala na pozici odrážeče a v semifinálovém zápase Nebelvír dle jejího skromného názoru celkem zaválel. Možná i proto se nebelvírští při finálovém zápase odvážili doufat ve výhru, leč jejich soupeřem byl Mrzimor a souboj byl více než rovnocenný, navíc žluťásci měli na své straně Arsena, který měl s chytáním přece jen více zkušeností než Darrel. Nebelvírské to poněkud sebralo (což je pochopitelné vzhledem k tomu, že o sobě věděli, že na to fakt trénovali, navíc je logické, že jakkoliv by se měla výhra vítězi přát, člověk přece jen primárně fandí tomu svému týmu) a pár jedinců se to rozhodlo zapít v umývárnách. Maeve tam chvíli s kamarády pobyla, aby je aspoň trochu utěšila, ale alkoholu ani tady na chuť nepřišla a vlastně se pak jen ujala vyhazovu důkazů, čili prázdných lahví.
Po famfrpálu přišly již výše avizované zkoušky Náležité Kouzelnické Úrovně. A přestože byla Maeve chvílemi řádně nervózní, nakonec to zvládla celkem dobře. Až na Věštění, ale k tomu přece jen nikdy netíhla, takže si výsledek vycucala z prstu, spokojila se s tím, že nepropadla, a ujistila se, že OVCE z Věštění vážně nehrozí. To radši svou energii vrhne někam jinam. Protože totiž pomalu začala přemýšlet nad tím, že by se po zakončení Bradavic vydala lékouzelnickým směrem. To je ale zatím v nedohlednu a mnohem blíže jsou letošní prázdniny, kdy se z Maeve stala poštovní sova, neboť nastoupila k taťkovi na brigádu a na kole rozvážela dopisy a zásilky po okolních domech a vesnicích. Jinak snad ty prázdniny ani nestály za zmínku.

Šestý školní rok 1978/1979
| +
Prázdniny utekly, ani člověk netušil jak, a byl tu zase odjezd do školy. Maeve byla stále prefektka, a tak se pro jednou rozhodla zkusit luxus ví aj pí áčkového vagonu, kam směli jen prefekti, primusové a kapitáni. Díky tomu tady narazila na Matta, toho času dost dobrého kamaráda, se kterým si vždycky měla co říct. Ačkoliv se po cestě vyskytl jeden malý mráček v podobě profesora Dragomirova, Maeve si cestu nakonec užila, protože s Mattem se zkrátka zatím nikdy nenudila. Nedá se říct, že by si stejně užila i uvítací hostinu, protože se na ní vyznamenala Grace, která si to u ní definitivně pokazila a od posledního místa v Maevině žebříčku oblíbenosti ji držel jenom ten fakt, že to místo měl už natrvalo rezervované Taren Hart.
Na začátku roku se opět odehrál Survival, tentokrát v Africe (ochutnávka vrtících se larev), a co do náročnosti mnohem těžší, než předchozí přežívací výlety. Ovšem jakkoliv náročný tenhle Survival byl, i Grace, která se k překvapení všech účastnila, se z něj vrátila naprosto v pořádku, aniž by někomu posloužila jako návnada. Nutno přiznat – Maeve to trochu zklamalo. Ale vrátili se se znalostí šamanského přivolávání deště, to to aspoň trochu vyrovnalo.
Taky opět proběhl nábor do famfrpálových týmů, ale na něm bylo nejzajímavější leda tak to, že se z něj Maeve společně s Mattem zdejchla k jezeru, kde se konal menší piknik za účasti profesora Vydrýska, profesora O'Shanleyho, Svena, Isaaca… a dalších. Byla sranda, bylo jídlo, bylo zpívání a bylo brouzdání už ne tolik teplou jezerní vodou, ale Maeve tam bylo s Mattem fajn. Co se ještě famfrpálu nanečisto týče, rozhodně by byla škoda opominout tréninkovou hodinu pod vedením Eryho, u něhož byla Maevka vážně nadšená, že ho zase po dlouhé době vidí. A společný trénink Havraspáru a Nebelvíru, v němž se zrzka moc nepředvedla, což ale bylo na druhou stranu velmi dobře pro havraspárské hráče, jelikož měla zase v ruce pálku…
V šestém ročníku se žádné velké zkoušky kromě těch ročníkových neskládaly, takže co se týče učení, byla to pro Maeve skoro brnkačka. I tak ale ovšem byla nejčastěji k nalezení v knihovně (pokud zrovna nedřela s Ginger a týmem na hřišti), kde se učila společně s Mattem. S ním se vůbec během roku dost sblížila (pokud jste to náhodou jako sami nepoznali), ale ta pusa o vánočních prázdninách byla fakt jen na rozloučenou! (Možná.)
A jinak se toho asi moc nestalo. Kromě famfrpálo, kde se Maeve s pálkou dařilo až nadmíru dobře (zrasit skoro půlku protivníkova týmu se nepovede každému, že), takže kdyby jí nevyšlo ani odeklínačství ani lékouzelnictví, alespoň má třetí záložní plán na cokdybynáhodou. Stejně ještě pořád nemá tušení, co bude ve skutečnosti po škole dělat.
Cestu do Londýna strávila v kupé s – překvapení – Mattem, a protože bradavický expres je kouzelný vlak, tak trochu se to při té jízdě mezi nimi zlomilo. Maeve si z prázdnin nakonec nepamatuje skoro nic jiného než právě Matta, protože to byla zmrzlina tady, tamhle, zúčastnění se Shashiho svatby, pár dní u Matta, pád dní společně u ní, taky viděla pár Mattových tréninků, byla se s ním podívat na mistrovství, které se letos zase konalo, a vůbec. Ale aby se neřeklo, taky strávila pár dní s Johnem, bratránkem z Irska, jehož kouzelnické schopnosti byly trochu překvapením, ale Maeve je nadšená z toho, že když už nebude mít v Bradavicích Matta, bude tam mít nově aspoň bratránka.

Sedmý školní rok 1979/1980
| +
Maeve se před začátkem školního roku poněkud stresovala, protože jí v obálce přistála nejen kapitánská páska k famfrpálovému týmu, ale i odznak primusky, a to společně s tím, že to byl ročník těch úplně nejzávěrečnějších zkoušek a že se vyjma dopisů a několika krátkých setkání neměla skoro rok vidět s Mattem, způsobilo, že do bradavického expresu nevkročila zrovna pravou nohou a následky pak dávala dohromady ještě pár týdnů poté. Což o to, že by se s ní nebavila Carreen nebo Grace nebo Winfred nebo Georgia, to by ještě přežila, ale potřebovala si to urovnat hlavně s Darrelem. Což se nakonec povedlo a naopak jako by to Maeve ještě nakoplo tím správným směrem, takže se primusovských i kapitánských povinností zhostila se ctí.
Co se týče toho famfrpálu, Maeve sice Ginger vždycky respektovala a považovala ji za kamarádku, ale protože nebyla do hry takový fanatik jako ona, bylo jasné, že i její přístup k vedení bude trochu odlišný. Nikoho nesekýrovala, nikoho nehonila po hřišti až do úmoru. Ale ne že by si nedávala záležet – naopak do tréninků zařadila i nové věci, jako třeba mudlovské míčové hry a logické deskové hry, aby si všichni procvičili reflexy a uvažování při taktice, kterou dávali dohromady jako tým, nikdy si nad tím Maeve nesedla sama. Ale popravdě, kdyby nebylo banánového krále, sebelepší strategie by jim byla na nic, poněvadž kvůli přílivu nováčků byli slabší než ostatní týmy. Třeba takový Havraspár, který si zasloužil vyhrát, a Maeve to modré koleji i v duchu přála, i když to neznamenalo, že by kvůli tomu záměrně svůj tým sabotovala.
Přestože se sedmému ročníku vystřídalo několik učitelů (a odešel Miles, u něhož to Maeve zamrzelo asi nejvíc, protože… Miles), s učením naštěstí problémy neměla. Asi s tím měl co dělat fakt, že se už rok předtím často učila s Mattem, takže s něčím byla celkem dopředu, alespoň co se teorie týče. Praxe místy haprovala, zvláště v obraně, ale aspoň si to vynahrazovala v přeměňování.
Na zážitky byl školní rok relativně chudý, v podstatě největší a jedinou záležitostí byl poslední Survival (minimálně v roli studenta), kde viděla vybuchnout sopku, seznámila se zblízka s orangutanem a odkud si přivezla úpal, perlu a schopnost vidět testrály. Bez toho posledního by se tedy docela obešla, ale jinak by si to hned dala znovu. Taky se o jarních prázdninách zúčastnila nelegálních závodů na košťatech a moc valně tedy nedopadla... Ačkoliv plánovala se naposledy podívat na vánoční ples, nakonec očekávaně zdrhla na prázdniny za Mattem. A i když ji ten promeškaný ples trochu mrzel, neznamená to, že by to volno takhle užila o to méně. Spíš naopak.
Jako Nebelvírka zakončila Maeve školní rok nadmíru úspěšně, neboť se její koleji podařilo vyhrát jak famfrpálový pohár, tak hlavně ten školní, kterého si celá kolej cení o to víc, že až do poslední chvíle to bylo poměrně vyrovnané s Havraspárem a Nebelvír tedy vyhrál jen o malinký chlup. Ale jinak se nedá říct, že by z toho konce byla zrzka nadšená, poněvadž se jí povedlo kardinálně pokonit zkoušky. Dobře, jenom jednu, tu z obrany, kdy ji prostě neposlouchala hůlka a vypadala jako neschopný debil (ačkoliv za to mohly kostky, svině), nicméně ji to poměrně dost zasáhlo a ona strávila v depresi jak zbytek školních dní, tak i necelou půlku prázdnin, z čehož měli nepochybně radost všichni, kdo se nacházeli v jejím okolí. K její pochmurné náladě nicméně přispělo i to, že končila jedna etapa jejího života, sedm let někde, kde to považovala za svůj druhý život. Z hradu se jí nechtělo, protože tušila, že aby se sem vrátila jako profesorka, k tomu několik let určitě nedojde.
A popravdě, dost v otázce bylo i to, u čeho Maeve chtěla, aby k tomu došlo, totiž přijetí ke studiu lékouzelnictví, poněvadž podle těch posledních informací, které měla k dispozici, jí to jediné Přijatelné celkem bezpečně zhatilo plány. Nicméně se ukázalo, že došlo ke změně a u těch „ne tak důležitých“ předmětů byly o stupeň sníženy nároky. Ať už to bylo kvůli současné době, která si pomalu žádá více léčitelů anebo kvůli něčemu jinému, hlavní nakonec je, že se Maeve nemusela uchýlit ke kariéře uklízečky. A věřte, že v tom nejhorším rozpoložení toho byla opravdu schopná.
Ale kromě toho, že část prázdnin strávila v depresi, taky si je docela užila, s Mattem něco procestovali a bylo to fajn. Tak. A hurá vstříc dospěláckému životu. Který herní historii nikdy nedostane.

Po Bradavicích

Maeve rozhodně nehodlala zahodit šanci, která se jí naskytla a do studia lékouzelnictví se zabrala snad celou svou energií. Tahle snaha (a neschopnost vnímat své okolí) jí ovšem nakonec přinesla svoje ovoce, když studia zakončila s excelentními výsledky a bez jediné chybičky. Zkrátka si to povolání nakonec vybrala dobře. Přestože v rámci praxe ozkoušela postupně všechna oddělení, posléze zakotvila na oddělení Trvalých poškození způsobených zaklínadly a vypadá to, že se vážně našla.
Ovšem co by to bylo za historii, kdybychom zde nezmínili to nejdůležitější, že? Víte, romantická žádost o ruku při večeři o svíčkách by se tu jistě dojemně vyjímala, ale taky by to byla prostá lež. Ale ani tak na tu žádost Maeve jen tak nezapomene, a nejenom proto, že nejdřív v její odpovědi vzniklo trochu nedorozumění... Svatba se konala o několik měsíců později a vzhledem k tomu, jací to jsou oba nerdi a za jaké příležitosti se začali nějak víc bavit, datum bylo zvoleno tak, aby je Síla provázela. Štěstí jim momentálně může kalit jedině zhoršující se dění v kouzelnickém světě, ale koneckonců - teď jsou na to dva. K Vánocům 1983 ovšem Matt dostal takový jeden dáreček, který oznamoval, že zanedlouho už nebudou jenom dva. Maeve sice vždycky chtěla rodinu, ale vzhledem k ne úplně ideální kouzelnické situaci na to nechtěla pospíchat. Ale to tak nějak prostě nevyšlo a teď by nejradši nedala Minnie z ruky.

Obrázek
Létání 10/10 OF
Lektvary 10/10
Přemisťování
Zvěromagie (aljašský malamut)
Čtení a psaní runovým písmem
Čtení a psaní skřetím písmem
Čtení a psaní oghamem
Věštění z run
Augmentační runy
Výroba jednoduchých runových amuletů
Tvorba runových pastí na skřítky a menší trolly
Šamanský tanec na přivolání deště (min. 3 osoby)
Vrozený talent: Přeměňování (+3), Lektvary (+1), Létání (+1)
Výsledky NKÚ:
| +
Astronomie - Nad očekávání
Bylinkářství - Vynikající
Dějiny čar a kouzel - Vynikající
Kouzelné formule - Vynikající
Lektvary - Vynikající
Obrana proti černé magii - Vynikající
Péče o kouzelné tvory - Vynikající
Přeměňování - Vynikající
Starověké runy - Vynikající
Studium mudlů - Vynikající
Věštění - Přijatelné
Výsledky OVCE:
| +
Astronomie - Vynikající
Bylinkářství - Vynikající
Dějiny čar a kouzel - Vynikající
Kouzelné formule - Vynikající
Lektvary - Vynikající
Obrana proti černé magii - Přijatelné
Péče o kouzelné tvory - Vynikající
Přeměňování - Vynikající
Starověké runy - Vynikající
Studium mudlů - Vynikající

LEKTVARY
Amorův šíp - Dokrvující lektvar - Drmolící dryák - Felix Felicis - Kamarádský koktejl - Kostirost - Lektvar na čištění ran - Lektvar na léčení vředů - Lektvar neviditelnosti - Lektvar ochrany proti ohni - Lektvar zapomnění - Mast na léčbu popálenin - Mnoholičný lektvar - Nadouvací roztok - Ostrovtipný lektvar - Oživovací odvar z mandragory - Pohodový odvar - Posilující odvar - Postaršující lektvar - Protijed na běžné jedy - Protijed na málo běžné jedy - Splaskávací roztok - Sršící roztok - Škytací roztok - Uklidňující lektvar - Uspávací lektvar - Zmenšovací dryák - Životabudič

KOUZLA
I. úroveň
Abeo Cultivare
Ascendio
Aqua Eructo
Awinio Radix
Bona Hasamentu
Bublinové kouzlo
Cantis
Crinus Muto
Defodio
Duro
Ebublio
Episkey
Fianto Duri
Flipendo
Geminio
Glisseo
Homenum Revelio
Incarcifors
Ječivé kouzlo
Klihando
Lapifors
Mucus ad Nauseam
Multicorfors
Mustelfors
Obscuro
Orchideous
Plantamitto
Proměnlivé kouzlo
Pullus
Quietus
Reducio
Relashio
Reparifarge
Repello Inimicum
Riddikulus
Sonorus
Snufflifors
Ševelissimo
Trastuli Alius
Zahlazovací kouzlo
II. úroveň
Anapneo
Aparecium
Avis
Brachium Enmendo
Cave Inimicum
Cistem Aperio
Colloportus
Dolévací kouzlo
Draconifors
Entomorphis
Epoximise
Fideliovo zaklínadlo
Finite Incantatem
Flagrate
Fumos
Glacius
Herbifors
Horkovzdušné kouzlo
Impervius
Kanáří přeměňovací kletba
Obliviate
Oppugno
Perikulo
Pluma Pondus
Portus
Pulírexo
Reducto
Rennervate
Rictusempra
Serpensortia
Vulnera Sanentur
III. úroveň
Aresto Momentum
Avifors
Balit!
Bombarda
Colovaria
Confundo
Ducklifors
Evanesco
Everte Stati
Expelliarmus
Hydratus
Incendio
Impedimenta
Mdloby na tebe
Petrificus Totalus
Pouta na tebe
Povzbuzující kouzlo
Protego (Maxima)
Reparo
Salvio Hexia
Silencio
Ukaž mi cestu
Voluma Tesamentum

100% kouzla
Accio
Alohomora
Expecto Patronum (laň)
Lumos/Nox
Wingardium Leviosa


Obrázek

Od Darrela:
triko s nápisem Mýval
kouzelnická plastelína ('74)
Od Cassíka:
kouzelnické vydání Hobita ('74)
kouzelnické vydání Společenstva prstenu ('75)
kouzelnické vydání Dvou věží ('77)
Od Leslie:
očarovaný model Zlatonky ('74)
Od Ginger:
tmavě modrý svetr s TARDIS ('75)
Od Ezry:
příručka péče o koště z edice "Udělej si sám" ('75)
Od Ariany:
cihly, kamení a hlína ('79)
hranatý 'magic' hrneček se zlatonkami
Od Pippy:
lahvička Euforie ('75)
Od Tamsin:
nebelvírský náramek s přívěskem Zlatonky a lvíčete ('75)
Od Flanna:
domácí koksosky (0/6)
malý plyšový střízlík ('75)
pero z dikobrazího ostnu ('79)
Od Milese:
oživlá figurka mývala s nápisem "Nikdy se nevzdávej svých snů" ('75)
Od Shashiho:
srdíčkové sluneční brýle ('79)
hvězdičkové sluneční brýle
figurka Maeve na koštěti s poletujícím potloukem
zeleno-bílé sárí šité na míru
Ostatní:
koště Stříbrný šíp
růžové boa z Přeměňování
Zlatonka od Arsena
první chycená Zlatonka z náboru
ozdobný váček z hodiny KF
přívěšek z mamutoviny (Survival '75)
kytara Křepelka
květináč se sekvojí
hra Turnerji
festivalové odznaky
porcelánová figurka stegosaura
kukudýl (Survival '76)
figurky R2D2 a C3PO
gepardí pacička (Survival '78)
lehce oválná perla s modrým nádechem (Survival '79)
prsten na hledání vody (za OVCE z Run)

Gizmo
Zrzavý britský krátkosrstý kocour, kterého si Maeve zamilovala na první pohled. Sice chvílemi vypadá, jako by v něm nebyl kousek života, a dost často připomíná jednu jistou zmijozelskou studentku s úchylkou na zdi, a taky kam ho většinou Maeve položí, tak tam ho taky najde, ale stejně na něj absolutně nedá dopustit. A běda někomu, kdo vůči němu pronese něco ošklivého! Gizmo si během svého prvního roku v Bradavicích stačil s Meow, kočkou té jisté zmijozelské studentky, pořídit čtyři krásná koťátka, která už momentálně mají své nové majitele. (Spencer, Flavius, Pippa a Flann.)

Obrázek

Obrázek
Amarilla S. Harding
Billy Stone
Brianna O'Malley
Darrel B. H. Gall
Ezra Delijah
Ginger B. Olsson
Leslie Abrahams
Lucinda M. Berry
Simon N. T. Wilse
Suzu Nakayama
Archibald L. Bennet
Gwen McGrath
Hailie A. Newman
Lorene K. Wolfwood
Rose Crane
Septimus Strange
Shashi A. Dewanji
Sven O'Malley
Taren Hart -
Andrew Brown
Aniyah T. Harris
Cassidy Finley
Dante Foglionni
Flavius A. D. Eöbergsson
Gwendolen Alwull
Katherine H. Parker
Olaf Björksson
Philippa Pepper
Spencer L. Woods
Tamsin Christensen
Anabelle Xaveria Howells
Ariana R. Harrington
Flann O'Fearraigh
Jane Edwards
Léandre C. Blanc -
Winifred M. Sinclair

Arsen Quinn
Patrick Cayden
Jocelyn A. Thornton
Scarlet Crane
Kenneth F. Van HelmontLiam Sheppard


Naposledy upravil Maeve N. Cooper dne čtv 17. bře 2016 21:04:30, celkově upraveno 34

Nahoru 
 Předmět příspěvku: Re: Maeve N. Gallagher
 Příspěvek Napsal: pon 22. črc 2013 22:24:31 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: úte 07. srp 2012 18:03:39
Příspěvky: 747
Obrázek
POVOLENO
GALLAGHER, Maeve N.
...............................................
Tato karta byla oficiálně povolena Ministerstvem Kouzel.
V případe potřeby úprav, změny či jakéhokoliv doplnění
výše uvedených údajů, prosím informujte pracovníky
Ministerstva novou záložkou (příspěvkem).
Zároveň Vás prosíme, abyste si zkontrolovali
svoji soví poštu (PM).


Nahoru 
 Předmět příspěvku: Re: COOPER, Maeve N.
 Příspěvek Napsal: stř 24. led 2018 19:06:14 
Offline
Lékouzelník
Uživatelský avatar
Lékouzelník

Registrován: pon 22. črc 2013 21:38:17
Příspěvky: 829
Školní rok 1973/1974
| +
[7. 9. 2013] Doplněn inventář a hůlka.
[4. 10. 2013] Znebelvírováno :D
[13. 10. 2013] Přidáno +1 k létání.
[3. 11. 2013] Přidáno +1 k lektvarům + lektvar zapomnění + lektvar na léčení vředů
[1. 12. 2013] Přidána kouzla z formulí (Alohomora, Incendio, Wingardium Leviosa)
[9. 12. 2013] Přidána kouzla z OPČM (Expelliarmus, Petrificus Totalus, Perikulo, Mucus ad Nauseam)
[22. 12. 2013] Přidána kouzla z Přeměňování (Reparo, Colovaria, Duro, Snufflifors)

Školní rok 1974/1975
| +
[2. 3. 2014] Aktualizován ročník a přidány známé postavy. (U nichž zcela jistě proběhne nějaké doplnění.)
[21. 3. 2014] Sepsána herní historie, přidán budoucí FC (geez, ta holka je awesome!), přidáno pár zajímavostí (kdyby tam byla faktická bota, tak mě prosím upozorněte), připsány dvě tři větičky do vzhledu (přizpůsobení budoucímu FC) + mazlíček. A to je snad všechno. :D
[4. 5. 2014] Přidána kouzla z Přeměňování (Balit!, Reducio, Avifors a zvednutí úrovně Colovarie), vrozený talent z Přeměňování a známé postavy.
[31. 5. 2014] Přidáno +1 k létání z tréninku, +1 k lektvarům a Nadouvací/Splaskávací roztok
[12. 6. 2014] Přidána kouzla z OPČM (Aparecium, Flipendo, Protego, Rictusempra)
[2. 7. 2014] Přidána kouzla z KF (Aresto Momentum, Finite Incantatem, Lumos/Nox)

Školní rok 1975/1976
| +
[23. 9. 2014] Aktualizován vzhled, přepsána povaha, doplněna herní historie 1974/75, nějaké známé postavy, upgrade ročníku a věku (brzo, vím). A to je asi všechno, doufám.
[11. 10. 2014] Přidána kouzla z OPČM (Everte Stati, Riddikulus a navýšení úrovně - Incendio, Expelliarmus, Protego)
[7. 11. 2014] Lehounce aktualizovány zajímavosti (verneovky a předměty), inventář (Zlatonka :3) a přidána kouzla z Přeměňování (Draconifors, Pluma Pondus, Avis, Lapifors a navýšení úrovně - Balit!)
[24. 11. 2014] Přidána kouzla ze semináře Lékouzelnictví (Brachium Enmendo, Rennervate, Voluma Tesamentum) a kouzla z KF (Glacius, Aqua Eructo, Flagrate, Povzbuzující kouzlo). Doplněna jedna zajímavost (♥) a aktualizován inventář (koště! ♥).
[21. 12. 2014] Další lehounké úpravy profilu (něco vyznačeno) a inventáře. Bod k létání. Talent k lektvarům (zamýšlen už před skončením hodiny lektvarů, Lei o tom ví). Z hodiny +1 k lektvarům a připsány lektvary (Drmolící dryák, Protijed na málo běžné jedy, Zmenšovací dryák).
[10. 1. 2015] Změněno po grafické stránce.

Školní rok 1976/1977
| +
[16. 3. 2015] Zase jsem graficky tunila, doškrábnuta herní historie a do inventáře kytara.
[14. 6. 2015] Doplněna kouzla z OPČM (Expecto Patronum, Bombarda, navýšeno Incendio a Everte Stati), Přeměňování (Reparifarge, Sonorus, Quietus, Incarnifors, navýšeno Aparecium), Lektvarů (Lektvar ochrany proti ohni, Ostrovtipný lektvar, Postaršující lektvar), +1 k lektvarům, +1 k létání z tréninku proti Havru, přidána tvorba runových pastí z Run. Eh, snad všechno.
[4. 7. 2015] Kouzla z KF (Accio, Evanesco, Hydratus, navýšeno Povzbuzující kouzlo), +1 k létání z tréninkové hodiny s Huckabeem, dopsány styly a do inventáře doškrábnuto Turnerji.

Školní rok 1977/1978
| +
[30. 9. 2015] Kouzla ze SurFFivalu (Impervius, Ukaž mi cestu, navýšeno Balit!), přidán bonusový talentový bod k přeměňování, kouzla z jezerní výpravy (Bublinové kouzlo, Ascendio, Horkovzdušné kouzlo), grafika... herní historie někdy příště.
[1. 11. 2015] Přidána kouzla z OPČM (Impedimenta, Mdloby na tebe, Oppugno, Confundo, Pouta na tebe a navýšena Bombarda), lektvary (Povzbuzující a Posilující odvar), +1 k lektvarům.
[20. 12. 2015] Přidáno +2 k létání z tréninku a tréninkové hodiny, doplněn inventář (Dvě věže, porcelánová figurka).
[23. 12. 2015] Přidána kouzla z Přeměňování (Trastuli Alius, navýšeno Pluma Pondus, Reparo, Colovaria, Draconifors, Avifors).
[20. 1. 2016] Přidána kouzla z Formulí (Silencio, Colloportus, navýšeno Povzbuzující kouzlo/Risus Hilaris a Evanesco), přidána herní historie za čtvrtý (!!!) ročník.
[17. 3. 2016] Aneb ten největší edit, jaký jsem tady kdy provedla. A nejspíš už taky ani nikdy znovu neprovedu.
Zcela přepsán vzhled a povaha (nevermore), herní historie za pátý ročník, jedna zajímavost, asi trochu dopředu přiškrábnuta zvěromagie a taky lehce aktualizovány známé postavy (pokud se někdo nenajde a myslí si, že by tam měl být, tak ať řve).
NKÚ edit:
Za povinné zkoušky:
- 100% kouzla: Accio, Alohomora, Expecto Patronum, Lumos/Nox, Wingardium Leviosa
- 3. úroveň: Aresto Momentum, Avifors, Expelliarmus, Bombarda, Voluma Tesamentum
- 2. úroveň: Brachium Enmendo, Finite Incantatem, Hydratus, Rennervate, Silencio
- 1. úroveň: Ducklifors, Glisseo, Kanáří přeměňovací kletba, Pulírexo, Vulnera Sanentur
- dva body k lektvarům, nic nepřehozeno
- lektvary: Kostirost, Mast na léčbu popálenin, Uspávací lektvar, Životabudič
Za nepovinné zkoušky:
- navýšeno: Avis (Péče), Flagrate (Starověké runy), Reparo (Studium mudlů), Ukaž mi cestu (Astronomie)
- nově: Fumos (Věštění), Herbifors (Bylinkářství), Obliviate (Dějiny)

Školní rok 1978/1979
| +
[10. 4. 2016] Přidáno +1 k lektvarům a zapsány nové lektvary (Lektvar na čištění ran, Škytací roztok, Kamarádský koktejl a Lektvar neviditelnosti).
[27. 6. 2016] Přidáno +2 k létání za trénink a tréninkovou hodinu, kouzla z OPČM (Confundo ↑, Mdloby na tebe ↑, Protego ↑, Cave Inimicum), do schopností ogham a augmentační runy, do inventáře gepardí pacička ze Survivalu a dárky (od Flanna, Shashiho a Ariany).
[3. 8. 2016] Přemalováno (tvl, to bylo taky něco) a přidána kouzla z Přeměňování (Vulnera Sanentur ↑, Episkey, Bona Hasamentu, Anapneo).
[11. 9. 2016] Přidána herní historie za šestý ročník, do budoucna je v plánu překopání známých postav. Asi.

Školní rok 1979/1980
| +
[26. 11. 2016] Přidáno +1 k lektvarům a zapsány nové lektvary (Amorův šíp, Dokrvující lektvar, Oživovací lektvar z mandragor a Mnoholičný lektvar), zapsána kouzla z OPČM (Salvio hexia, Fideliovo zaklínadlo, Confundo ↑, Impedimenta ↑, Reducto) a KF (Portus, Dolévací kouzlo + ↑, Cistem Aperio).
[10. 12. 2016] Přidáno čtení a psaní skřetím písmem, věštění z run, +1 k létání a dodán talent k létání za desítku.
[17. 2. 2017] Začátek editu ve 22:06: Tak, prvně, ještě doplněna kouzla za Přeměňování, abych to měla pohromadě, než se začnu vrtat v odměnách za zkoušky (Serpensortia, Epoximise, Entomorphis, Crinus Muto, Herbifors ↑, Evanesco ↑, Multicorfors). A přiškrábnuta perla ze Survivalu, stejně jako herní historie.
No a teď ten OVCEdit:
- třetí talent k přeměňování
- prsten na hledání vody za zkoušku z Run
- bod k lektvarům, víc bohužel nejde :(
- zapsané lektvary: Felix Felicis, Protijed na běžné jedy, Uklidňující lektvar, Sršící roztok
- navýšená kouzla (10 zkoušek):
• 3 na třetí úroveň (z 1.) - Ducklifors, Salvio Hexia, Pouta na tebe
• 7 na třetí úroveň (z 2.) - Petrificus Totalus, Ukaž mi cestu, Silencio, Hydratus, Impedimenta, Mdloby na tebe, Everte Stati
• 20 na druhou úroveň - Pulírexo, Portus, Reducto, Obliviate, Cave Inimicum, Colloportus, Serpensortia, Fideliovo zaklínadlo, Entomorphis, Kanáří přeměňovací kletba, Cistem Aperio, Oppugno, Horkovzdušné kouzlo, Perikulo, Epoximise, Fumos, Impervius, Glacius, Rictusempra, Anapneo
• 20 na první úroveň - Abeo Cultivare, Awinio Radix, Ebublio, Geminio, Klihando, Ječivé kouzlo, Obscuro, Orchideous, Ševelissimo, Repello Inimicum, Cantis, Defodio, Mustelfors, Fianto Duri, Homenum Revelio, Plantamitto, Pullus, Proměnlivé kouzlo, Relashio, Zahlazovací kouzlo
Plus očividně upravena grafika, v plánu bylo ještě překopání známých postav a kosmetická úprava inventáře, ale to už teď (23:59) nedávám, takže příště. :D

Poškolní aktualizace
[24. 1. 2018] Co jsem asi tak mohla aktualizovat, hmmm? O víkendu ještě překopu ty známé postavy a ještě furt jsem tam nedopsala to přemisťování.
[17. 8. 2018] No, asi je načase si přiznat, že známé postavy nikdy změn nedoznají, ale dopsala jsem do schopností to přemisťování! Ale ta nejdůležitější aktualizace je samozřejmě ta rodinná. :3

_________________


Nahoru 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
 
 Stránka 1 z 1 [ Příspěvků: 3 ] 




Obsah fóra » Kartotéka » Kartotéka dospělých postav » Lékouzelníci


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

 
 

 
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Český překlad – phpBB.cz