Přihlásit se    Fórum    Web    Hledat    FAQ
TOTO FÓRUM SLOUŽÍ POUZE JAKO ARCHIV A NENÍ MOŽNÉ SE NA NĚJ REGISTROVAT. HRA PROBÍHÁ >>ZDE<<

Obsah fóra » Offtopic » Srazy

Stránka 1 z 2 [ Příspěvků: 20 ] Přejít na stránku 1, 2  Další

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: The Musketeers Road Trip 2018
 Příspěvek Napsal: pát 25. kvě 2018 8:35:56 

Felixácký road trip
aneb po stopách Mušketýrů

Protože by byla škoda promrhat letní volno poflakováním se a protože jsme tvorové od přírody zvědaví, přicházíme s návrhem na menší road trip, který bude určitě nemálo epic. A proč po stopách Mušketýrů? Protože právě tenhle fajn seriál od BBC se natáčel v Čechách a my chceme mrknout na místa, kde se proháněli ti tři čtyři mazlíci.
Pochopitelně nemáme v plánu najednou objet celou republiku (což by taky šlo, ale bylo by to časově náročnější a finančně jakbysmet), ale tenhle výlet chceme zaměřit na západní a jižní Čechy. Příště se třeba podíváme do Čech severních a středních :3

Časová náročnost je 3-4 dny (ale samozřejmě u nás můžete zůstat déle) s tím, že 1. den by se dojelo na naši základnu v Plzni, kde bychom buď odpočívali, nebo vyrazili někam po městě. 2. den ráno by se vyrazilo na vytyčenou trasu, pravděpodobně s přespáním v kempu, a to buď pod širákem, nebo ve stanu, záleží na domluvě, počtu lidí a počtu stanů, samozřejmě. 3. den večer by byl návrat do Plzně.

A trasa? Ta obsahuje nejen místa, kde se proháněli Mušketýři, ale i nějaké další zastávky, protože když už pojedeme kolem zajímavých míst, byla by škoda se tam nepodívat, ne?
Každopádně vytyčenou trasu mám zhruba takhle: Plzeň → Klášter v Kladrubech (M) → Klášter Chotěšov (M) → Švihov (M) → Klatovy s možností návštěvy katakomb a Černé věže → hrad Velhartice → Nocleh v kempu "U mě dobrý"hrad Kašperkzámek Hluboká (M) → zámek Čimelice (M) → hrad Zvíkov (M) → zámek Orlík → Plzeň
Mko značí místa, kde se Mušketýři natáčeli. Je toho hodně, vypadá to náročně, ale ono to zas tak náročné nebude a my nebudeme nikam spěchat jako šílení. Však je možné něco z trasy vyškrtnout, nebo prodloužit výlet o den. Samozřejmě nemusíme vlézt úplně všude, nemusíme všude na prohlídky, ale já osobně jsem zvědavá (a tudíž i ochotná) strčit svůj frňák na všechna vypsaná místa.

Kapacita tohohle výletu je omezená, v autě mám pět míst (3 počítám jako obsazená), v případě většího zájmu si ale zřejmě budu moct vypůjčit tátovo auto, které má místa pro sedm lidí (nebo zrůd).

Cena se samozřejmě odvíjí od toho, kde všude byste chtěli jít na prohlídku. Pokud bychom vlezli opravdu všude, je to spočítané zhruba na 1200-1300 korun, včetně toho jednoho noclehu v kempu a menšího příspěvku na benzín (100-200, podle počtu osob). Samozřejmě si k tomu musíte připočítat vlastní výdaje, například za jídlo a suvenýry. Je ale pochopitelně možné, že se takhle vysoko vůbec nevyšplháme, protože nepůjdeme všude na prohlídky :)

Nakonec je tu otázka termínu. Záleží totiž na tom, na kdy vymyslíme ten Survival. V případě, že by byl jindy, než začátkem července, můžeme ten začátek července věnovat tomuhle "road tripu", protože většina hradů a zámků by měla mít o prázdninách i o svátcích otevřeno (myslím?). Já osobně mám pak dovolenou ještě v týdnu 6.-10. srpna. Ideální by bylo jet třeba pátek + sobota, případně sobota + neděle, protože některé hrady a zámky mají i o prázdninách v pondělí zavřeno.

A nakonec prostor k diskuzi - návrhy, námitky? Který termín? Kdo by s námi chtěl vyrazit? Vítáni jsou samozřejmě všichni, i ti, kterým jsou Mušketýři ukradení a prostě jenom chtějí vidět zajímavá místa.

Obrázek

Obrázek

ObrázekObrázek
ObrázekObrázekObrázekObrázek
Obrázek Obrázek

Předmět příspěvku: Re: The Musketeers Road Trip 2018
 Příspěvek Napsal: sob 26. kvě 2018 13:35:21 
Lékouzelník
Lékouzelník

V tom srpnu to zní dobře! 9-12? Případně jen 10-12. Jinak jsem taky schopná vlézt kamkoliv, zvlášť když půjde o Mušketýry, že :D

Příspěvek Napsal: sob 26. kvě 2018 14:13:11 

Hele, teoreticky by s tímhle datem neměl být problém, ale těžko říct, jak to bude prakticky - ona se totiž 10.8. vrací Elis od moře a zatím se neví, jestli pak zůstane u babiček a dědečků, nebo si pro ní Lei pojede.
Ten víkend předtím bys případně mohla? Já teda jdu čtvrtek pátek klasicky do práce, ale na ten výlet by nám měla stačit sobota + neděle a rozhodně by nevadilo, kdybys třeba přijela už ve čtvrtek nebo pak zůstala ještě po neděli :)

Obrázek

ObrázekObrázek
Obrázek Obrázek

Příspěvek Napsal: sob 26. kvě 2018 14:19:09 
Lékouzelník
Lékouzelník

Víkend předtím budu mít tři dny před výplatou :DD Ale kdyby to jó nešlo udělat, tak bych si dala stranou něco předtím a snad by to šlo.

Příspěvek Napsal: sob 26. kvě 2018 14:25:58 

Ok, my bychom tě snad kdyžtak založily :D Zatím se fakt neví, jak to bude s tím Skřítětem.
Takže jako předběžně to můžeme nechat na 9. - 12. srpna, případně víkend před tím. Času na domluvu zatím dost :D

No a kdo se přidá? *wink wink*

Obrázek

ObrázekObrázek
Obrázek Obrázek

Příspěvek Napsal: čtv 21. čer 2018 6:40:33 

*le famfáry again*
Lei by měla mít hlídání, takže potvrzuju termín 9. - 12. srpna, jen si budu muset zařídit volnou sobotu, ale to půjde snadno :D
A v autě jsou teda zatím ještě dvě volná místa, kdyby se někdo chtěl přidat.

Obrázek

ObrázekObrázek
Obrázek Obrázek

Příspěvek Napsal: čtv 21. čer 2018 20:16:47 
Lékouzelník
Lékouzelník

A na to se napijem, hurá!

Příspěvek Napsal: úte 03. črc 2018 11:54:50 

Anyway, v Hluboký je zoo a mají tam tygřata, tak se můžeme zastavit i tam. Případně můžeme zastavit i na nějakou koupačku poblíž nebo třeba na orlický přehradě.
Akorát vzhledem k těm plánům začínám uvažovat, že bysme to o den protáhly, ať nefofrujem jako blázni. Čo myslíte? :D

Obrázek

ObrázekObrázek
Obrázek Obrázek

Příspěvek Napsal: úte 03. črc 2018 14:05:25 
Lékouzelník
Lékouzelník

Mně to neva, já jsem za cokoliv. :D A dovolenou si klidně někde přidám.

Příspěvek Napsal: úte 03. črc 2018 19:40:05 

Tak já na to ještě mrknu (hlavně na případnej další kemp) a dám vědět :D

Obrázek

ObrázekObrázek
Obrázek Obrázek

Stránka 1 z 2 [ Příspěvků: 20 ] Přejít na stránku 1, 2  Další

Obsah fóra » Offtopic » Srazy