Přihlásit se    Fórum    Web    Hledat    FAQ
TOTO FÓRUM SLOUŽÍ POUZE JAKO ARCHIV A NENÍ MOŽNÉ SE NA NĚJ REGISTROVAT. HRA PROBÍHÁ >>ZDE<<

Obsah fóra » Offtopic » Srazy

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Což takhle dát si sraz?
 Příspěvek Napsal: ned 02. dub 2017 13:56:59 

Survival 2017

Slíbila jsem, že letos začneme Survival plánovat s dostatečným předstihem, takže tady to je.

Otázka číslo jedna - Kdo by měl zájem jet?

Otázka číslo dvě - Jak daleko jste ochotni dojet?

Otázka číslo tři - Kdy byste nejraději jeli? (fakt jenom hrubý odhad, je jasné, že teď ještě půlka lidí neví, co budou dělat v červenci) Přičemž teda počítá se letos s dřívějším uskutečněním, a to buď červen, nebo spíš červenec. Několik lidí naznačilo, že by se jim to letos hodilo spíš v červenci, takže proč ne.

Obrázek

ObrázekObrázek
ObrázekObrázekObrázekObrázek
Obrázek Obrázek

Příspěvek Napsal: ned 02. dub 2017 14:00:48 
Lékouzelník
Lékouzelník

1) Já.
2) Kamkoliv.
3) 14. - 16. 7., případně ten víkend předtím, ale ten se mi hodí míň, protože to je akorát těsně před výplatou.

Příspěvek Napsal: ned 02. dub 2017 14:55:03 
Profesor
Profesor

1. Já! :hyper:
2. Kamkoliv, je mi to jedno.
3. Já mám bohužel čas jen do 17. července (včetně), a pak už tady nebudu neb budu mít Survival jinde.

Příspěvek Napsal: ned 09. dub 2017 18:27:46 

No, moc zájemců se zatím neozvalo, ale já vám sem nahodím aspoň hrubé varianty toho, kam by se letos mohlo jet. Je to zatím vážně jenom hrubý náčrtek a vás prosím hlavně o to, abyste se vyjádřili k tomu, kam by se vám chtělo vyrazit nejvíc. Každá varianta má svoje pro a svoje proti a já si taky nejsem úplně jistá, kam bych nejradši jela.

Varianta 1 - Skryje a okolí → Točník a Žebrák
V plánu by bylo zhruba toto, plus zmíněný hrad Točník a Žebrák. Vyráželo by se pravděpodobně ze Skryjí s tím, že první den bychom se asi jenom vydrapali na Týřov a přespali buď rovnou na zřícenině, nebo někde v nejbližším okolí. Druhý den by se prošla ta trilobití stezka, Skryjská jezírka a lesem by se pokračovalo až na Točník, resp. do jeho blízkosti. V neděli by pak mohlo dojít na prohlídku Točníku a cestu domů.
Celkově je to nenáročná, krátká trasa, ovšem nevýhodou je jednak to, že možnost občerstvení by byla zřejmě jenom na začátku ve Skryjích a pak na konci v Točníku. Mezitím bychom prostě museli žít z vlastních zásob, proti čemuž já vůbec nic nemám (ostatně jedeme na čundr), ale někdo by třeba mohl mít výhrady.
Druhou nevýhodou je to, že se musí jet autobusem a není to úplně nekomplikované - jelo by se ze Zličína do Skryjí, přičemž je tam přestup v Rakovníku, pokud se nepletu. Cesta vyjde jednoho člověka na zhruba 114 korun a trvá asi dvě hodiny. Jenže blbý je to, že ten autobus jede ze Zličína jednou za uherský rok, takže bychom buď přijeli do Skryjí fakt večer, nebo bychom museli ze Zličína vyjíždět někdy v jednu (záleží na termínu, koukala jsem na ty časy jenom orientačně, of course), takže by si většina z nás musela vzít volno v práci. No a cesta zpátky tam má těch přestupů asi ještě víc, ale zase by měla vyjít levněji.

Variana 2 - Brdy
Vyloženě výlet do přírody, protože Brdy jsou prostě krásný a trampové si je všeobecně dost vychvalujou. Ale je to opravdu survivalová verze, protože možnost občerstvení uprostřed lesů fakt není, tudíž bychom opět museli spoléhat především na vlastní zásoby. Což mně opět vůbec nevadí, ale nezáleží jen na mé maličkosti.
Upřímně o tom zatím nemám moc představ, ale asi by se jelo vlakem do Mirošova, odtud by se lesem došlo do Dobřívi a odtud už vede modrá stezka do Strašic, kde by teoreticky mohla být nějaká možnost občerstvení. Na modré je hradiště Vimberk. A zpátky bychom si užili cestu po zelené, kde je... všude les.

Varianta 3 - Novohradské hory, Terčino údolí a okolí
Varianta třetí je vyloženě moc pěkná a taková dost rekreační (video), ale zase má docela náročnou cestu, která vyjde dráž, než u variant předchozích. Terčino údolí samo o sobě je velká atrakce s moc hezkými místy, šlape se tam hezky po naučné stezce a není to daleko od města Nové Hrady, kde by se dalo občerstvovat. Popravdě si ale nejsem jistá, jak moc dobře se tam bude dát nocovat a ta trasa je dost krátká, i když... bych ji napojila ještě naučnou stezkou kolem rybníků, kde se dá i koupat.
ALE. Ta cesta. Vlakem se jede z Prahy do Budějic, kde se přestupuje a jede se na zastávku Nové Hrady. Odtud se pak musí autobusem, což je ale asi jenom dvě zastávky a trvá to dvacet minut. Jenže celkově ta cesta trvá asi čtyři hodiny a vyjde na zhruba 200, v případě, že nás pojede alespoň pět, jinak by to samozřejmě bylo trošku dražší (při vyšším počtu naopak levnější, duh). Takže je otázka, zda byste chtěli takovou štreku absolvovat, nicméně si myslím, že by to mělo stát za to. Jen to prostě zabije zase celý pátek, což ale nevadí, protože to údolí máme za sobotu s klidem projité, jen bychom museli v pátek někde najít nocleh.

Takže tolik k možným variantám letošního Survivalu, budu ráda, když se k tomu nějak vyjádříte a třeba do toho června dáme dohromady, kam vyrazíme. Zbytek času už věnujeme jenom ladění detailů a především termínu :D A samozřejmě klidně mrkněte na ty možnosti dopravy a tak, je možný, že jsem prostě nenašla všechno a existují nějaké lepší varianty.

A zájemci se samozřejmě mohou hlásit pořád, budeme rádi, když s námi letos pojede i někdo další, protože každý náš Survival stojí za to :)

Obrázek

ObrázekObrázek
Obrázek Obrázek

Příspěvek Napsal: ned 09. dub 2017 19:11:36 
Bystrozor
Bystrozor

Já mám samozřejmě zájem taky, jen jsem to tu četl z mobilu a zapomněl pak odpovědět od počítače :D

Osobně jsem za variantu 2 nebo 1, trojku asi vzhledem k té době jízdy ani moc ne, ale klidně se nechám ukecat. A ohledně termínu nemám preferenci vůbec, červen i červenec mám zatím volný.
EDIT: Tak v červnu nemůžu poslední víkend (22.-25.), to jedeme na folklórní festival ve Strážnici.

Obrázek
| +
Obrázek Obrázek

Naposledy upravil Flann O'Fearraigh dne čtv 13. dub 2017 15:21:42, celkově upraveno 1

Příspěvek Napsal: ned 09. dub 2017 20:02:53 
Lékouzelník
Lékouzelník

Ja jsem taky za 1 nebo 2, pricemz ja osobne nemam problem si v patek vzit volno, takze ohledne tohohle mi to je jedno a o terminu jsem se uz zminila. :)

Příspěvek Napsal: sob 15. dub 2017 17:35:52 
Profesor
Profesor

Já jsem teda asi taky pro 1 a 2, ale trojka se mi taky líbí, takže kdyby se volila ta, nevadilo by mi to. Stravování z vlastních zásob mi problém rozhodně nedělá, takže asi tak.

Příspěvek Napsal: stř 19. dub 2017 17:47:49 

Takže, zatím to s termínem vypadá na 7. - 9. července. A vyhrává první či druhá varianta - já bych se spíš přikláněla k první, tedy Skryje → Točník, protože je zajímavější. Každopádně k tomu se váže otázka hlavně na pracující jedince - budete mít možnost vzít si na pátek 7.7. volno? Protože do Skryjí nám autobus jede ze Zličína v 13:30. Pak jede až moc pozdě, to bychom přijeli skoro za tmy a to nechceme, i když je tradice hledat nocleh potmě, že. A cesta tedy trvá dvě hodiny a měla by stát 114 korun.

Obrázek

ObrázekObrázek
Obrázek Obrázek

Příspěvek Napsal: stř 19. dub 2017 17:54:33 
Lékouzelník
Lékouzelník

Jestli nebudeme aspoň jednu noc hledat nocleh potmě, tak nehraju. :| :D Ale já už tam dovolenou naplánovanou mám, takže za mě dobrý.

Příspěvek Napsal: úte 20. čer 2017 19:09:22 

Vzhledem k tomu, že se nám Survival celkem rychle blíží, prosím všechny vážné zájemce, aby nejpozději do neděle 2.7. dali vědět, že opravdu dorazí a můžeme s nimi na 100% počítat. Ať víme, v jaké sestavě pojedeme, a můžeme to případně ještě nějak doladit :)

Těm, kteří třeba ještě váhají, to stručně shrnu:
Jede se 7.7. v 13:30 ze Zličína do Skryjí (přičemž já s Lei zřejmě pojedeme z Plzně, ale co a jak vám ještě rozepíšu později), jízdenka tam bude stát cca 114 korun myslím, někde ve starších postech je to napsané. Vracet se budeme 9.7., časově uvidíme podle toho, jak moc se budeme flákat, a zpáteční cestu taky ještě musím promyslet, ehm :| V plánu jsou Skryje (trilobití stezka, jezírka), zřícenina hradu Týřov, cesta divočinou, prohlídka Točníku (kdo nebude chtít jít na prohlídku, nemusí. Vstupné 80,- základní a 60,- zlevněné). Finanční náročnost tentokrát asi nebude moc velká, protože při cestě není žádná hospoda, pokud vím :| Leda že bychom byli fakt rychlí, ušli o pár kilometrů víc a někam odbočili.
Všechno upřesním pár dní před odjezdem, nebojte :) Kdyby se někdo chtěl na něco zeptat, pište buď PMky nebo na skypu.

Obrázek

ObrázekObrázek
Obrázek Obrázek

Stránka 28 z 33 [ Příspěvků: 321 ] Přejít na stránku Předchozí  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 33  Další

Obsah fóra » Offtopic » Srazy