Přihlásit se    Fórum    Web    Hledat    FAQ
TOTO FÓRUM SLOUŽÍ POUZE JAKO ARCHIV A NENÍ MOŽNÉ SE NA NĚJ REGISTROVAT. HRA PROBÍHÁ >>ZDE<<

Obsah fóra » Londýn » Kouzelnické instituce

Stránka 24 z 33 [ Příspěvků: 327 ] Přejít na stránku Předchozí  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 33  Další

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: [Nemocnice sv. Munga]
 Příspěvek Napsal: pon 20. úno 2017 23:51:41 
Smrtijed
Smrtijed

Konečně tu byl den, kdy jsem měla odejít z nemocnice. No chápejte, nemohla jsem se ho dočkat! Ležela jsem v té zatracené posteli už od vánoc. A lezlo mi to na nervy naprosto neskutečně. Nejenže mi celá ta choroba absolutně pokazila plány na to, jak se dostat pod kůži té malé holce, co se lepila na mého otce, a získat tak přístup ke všem jeho tajemstvím, abych je mohla hezky zatepla poslat dál a hlavně, abych měla víc důvodů k odstranění toho člověka ze svého života... nebo spíš, z jeho života.
Jenže jediné, co se mi povedlo zjistit, byl ten fakt, že se snad otec bude pokoušet odstranit babičku. A upřímně, bylo by hloupé ho zabíjet dřív, než se postará o ni. A tak jsem hodlala počkat, dostat se k němu blíž, zjistit si některé věci, možná mu tak trochu udělat ze života peklo a zařídit, aby nakonec prosil o smrt, tak jako to on udělal dědečkovi, potrestat ho za krvezradu, jaké se dopustil... a hlavně, nakonec tím vším dokázat nejen na jaké straně stojím, ale hlavně ukázat Gerasimovi, že jsem schopná čehokoliv. Protože jsem chtěla opravdu patřit k nejbližšímu kruhu zastánců spravedlnosti, řekněme.
Jenže tady musela být ta zatracená nemoc, která všechny moje plány zpřeházela, a za kterou bych nejraději zaavadovala i vlastní pisatelku, kdybych věděla, že mě někdo píše, no nic, popojedem.
Tak či tak, dnes byl poslední den, který jsem měla strávit v té proklaté nemocnici, a odteď mělo následovat čtrnáct dnů domácího léčení. A s tím už se dalo pracovat.
A tak jsem, pomalu ale jistě, opustila svůj pokoj, a vydala se (jako slušná pacientka, že...) poděkovat lékouzelníkům za péči, a samozřejmě tak trochu s váčkem zlata v ruce zařídit, aby si nepouštěli pusu na špacír o tom, co že mi to vlastně bylo. Nikdo nepotřeboval vědět, že je moje imunita ještě stále poněkud podrytá, a stačilo by něco nepatrného, abych už třeba nikdy nevstala.
Ale upřímně? Už jsem se nemohla dočkat, až se dostanu z nemocnice konečně pryč.

Mimo herně:
Post především proto, aby se vysvětlilo Andino zmizení na X měsíců, nicméně budu moc ráda, pokud si někdo bude chtít zahrát, ale na nikoho konkrétního nečekám xD

Obrázek

Příspěvek Napsal: úte 21. úno 2017 18:19:56 
Lékouzelník
Lékouzelník

Jak již bylo řečeno jinde, každý dobrý skutek bude po zásluze potrestán, a tak i na Anabelle čekalo krátce po aktualizaci poloviny karty nějaké to překvapení. Pravda, ne tak černé a rozhodně ne tak paranoidní jako profesor Fury, ale o to hlučnější.
„Ale ale, slečno Howellsová, kampak?“ ozvalo se z chodby za Anabelle a stála tam soudružka lékouzelnice Greyburnová, fonendoskop ležérně přehozený kolem krku a v ruce desky s jakýmsi děsně důležitým papírem. „Snad ne domů? Vždyť jsem vám ještě nestihla ani udělat testy na nilskou bleskotasemnici a dovyprávět, jak jedna usmažila mého prastrýce!“
Jo, Oksana se v práci občas trochu nudila, a tak vymýšlela kraviny, k nimž se jí dlouhodobě hospitalizovaní pacienti docela hodili. Tedy ne že by je vysloveně týrala, ale přišla si s nimi občas pokecat, odebrat jim trochu krve na vyšetření, jestli v sobě nemají nějakého toho exotického, dost možná dávno vyhynulého kouzelného parazita, a když pak přišel čas loučení, snášela to obvykle výrazně hůř než oni. Ale myslela to podobně dobře jako Marx s Engelsem, fakt.
Sotva domluvila, vyrazila k jistě nadšené slečně Howellsové a podle všeho se nadechovala, že bude dál mluvit, což nevěstilo nic dobrého. Pozitivní ovšem bylo, že se dosud nezačala smát.

Příspěvek Napsal: stř 22. úno 2017 20:52:20 
Smrtijed
Smrtijed

První co mě napadlo, když jsem zaslechla hlas lékouzelnice bylo, zda to náhodou není zas ta ženská bláznivá. Nu, evidentně to byla právě ona. A její testy. Povzdechla jsem si a oči se mi tak nějak automaticky stočily směrem ke stropu, ačkoliv se jinak na mojí tváři nezměnilo téměř nic - merlinužel, mírnému pozvednutí obočí jsem už nezabránila. Absolutně jsem nevěděla, co ta ženština myslela nilskou bleskotasemnicí, upřímně řečeno jsem o téhle potvoře slyšela poprvé v životě, a byla jsem si absolutně jistá nejen že ji určitě, ale určitě nikde ve svém těle nemám, ale i tím, že ani náhodou nepotřebuji slyšet nějaké další historky. Vlastně bych v tu chvíli nejradši na drahou paní doktorku hodila nějakou hezkou kletbu, která by jí zabránila mě následovat, ať už dočasně nebo trvale, ale to nebyl asi ten nejlepší nápad. Asi určitě. Nejen že dost pravděpodobně patřila ke kouzelnictvu čisté krve (ne že bych si byla jistá, ale chápejte, nečistokrevnou špínu by přeci do mojí přítomnosti nepustili, ne? Logicky...), ale hlavně, tohle byla nemocnice, u Merlinovy hnijící brady někde pod kameňom, a i já musela uznat, že existují mnohem vhodnější místa k plánování a uskutečňování vraždy, ehm, chci říct, zdržovacích taktik. A tak jsem se spokojila s tím, že jsem přicházející ženu spražila opovržlivým, lehce vražedným pohledem.
"Nemám tušení, na co že mě to hodláte testovat," pronesla jsem hlasem, ve kterém už hezky ze zvyku chyběly jakékoliv emoce, "ale tady mám propuštěnku, platnou, jak vidíte, ode dneška, takže si veškeré své testy můžete nechat do zásoby pro ty, kterým skutečně pomohou."
Tak. Usmála jsem se na ni, jako bych to přeci celou dobu myslela dobře, nekapal mi ze slov jed a tak vůbec. "Co myslíte, nebylo by lepší neplýtvat vaším talentem," soukala jsem ze sebe ta slova, "na někoho zdravého, když může být určitě využit někde jinde?"

Obrázek

Příspěvek Napsal: pát 24. úno 2017 0:13:36 
Lékouzelník
Lékouzelník

Oksana byla, ke smůle strašné spousty lidí, takřka chronicky neschopná vnímat sarkasmus, zlé pohledy a další účinné způsoby, jak by ji někdo mohl slušně poslat do háje, a tak na scéně ještě chvíli zůstala. Jistě, slečna Howellsová i na ni působila trochu jako studený čumák, ale to přece ještě neznamenalo, že ji nechá na pokoji, hm?
„Dělám si srandu, přece bych nebránila ve šťastném návratu do kruhu rodiny,“ odmávla Oksana všechny ty testy, na propustku se ani nekoukla a div že Anabelle soudružsky nepoplácala po rameni, „navíc jestli tu bleskotasemnici máte, budete zpátky… bleskem.“ Následoval, jak jinak, její šílený smích, kdy zhruba polovinu vzduchu pouštěla nosem a přiměla jednoho z mediků, co se objevil v chodbě kousek za ní, urychleně vycouvat. Naštěstí šlo jen o docela obyčejnou slovní hříčku, takže jí smích dlouho nevydržel a na světě opět zavládl klid.
„Ale určitě máte na spěch, tak vás nebudu zdržovat a půjdu… využít svůj talent na pár novorozeňat, ta mi neutečou,“ pronesla bez jakékoliv zášti nebo stopy po odvetném sardonismu a zakončila to spikleneckým pomrknutím. Následoval další smích, tentokrát sotva vteřinový, ale pořád dost nosový, a pokud Anabelle neprotestovala, odebrala se Oksana svou přítomností oblažovat někoho jiného.

Příspěvek Napsal: sob 22. dub 2017 19:10:45 

Lair Palmer se toho dne nacházel u svatého Munga, nikoli proto, že by měl zdravotní problém, ale proto, že ho měl někdo jiný a bratr Vavřinec jaksi nebyl schopen služby. Lair stále pobýval v Londýně, posledních pár měsíců už však nikoli na Příčné, ale střídal podnájmy po Londýně. Po návštěvě kolegy z řádu mu v hlavě zůstalo viset několik prázdných míst což ho frustrovalo a uklidňovalo zároveň. Jistěže vám bude vadit, když máte v hlavě něco špatně. Ale na druhou stranu zmizelo jen to, co si sám přál. Jména, adresy, citlivé informace. Vše, co by mohlo ublížit řádu, Lair byl v tomhle ohledu čistý jako list papíru, ale to hezké, co měl, to zůstalo za což byl pochopitelně vděčný. Takhle mohl jednat, jak chtěl, aniž by se musel bát o někoho jiného. Což bylo jednoznačně dobře.
Touhle chvílí se nacházel před pokojem jedné ze stálých pacientek, stařičká paní nečekaně (a naštěstí!) usnula a on teď náhle neměl co na práci. Chvíli počkal, kdyby se ještě náhodou probrala, ale ani náhodou. Prý byla zvyklá na to, že každý týden touto dobou se za ní stavoval kněz a mluvil s ní, její rodina už ani nevěřila, že by to mohlo pomoci, ale přáli si to. Shodou (ne)šťastných náhod tohle dostal za úkol a musel poslouchat vyprávění o stromech, ohni, vnoučatech a bůhvíčem, než usnula. Teď tak akorát plánoval zastavit se v bistru, než zase zmizí. Nějaká polévka – drobných měl tentokrát dost, to by jako mohlo dát na polévku – by docela bodla. A upřímně, to že na sobě měl oficiální černé oblečení s bílým límečkem a odznakem řádu mu výjimečně bylo docela jedno. Teď jen najít tu cestu zpátky k výtahu…

Mimo herně:
Pomalá hra vítaná

Příspěvek Napsal: ned 23. dub 2017 8:34:43 

<<

Paul se proplétal chodbami svého oddělení a mířil k výtahu, aby se mohl přesunout do bistra, protože měl hlad a nutně potřeboval kávu. Byl unavený a mozek mu přestával inteligentně fungovat, takže potřeboval nakopnout. Potřeboval se totiž zamyslet nad jedním pacientem, který se mu ani trošku nelíbil a okolnosti, za jakých se ocitl v nemocnici, se mu zdály poněkud... podezřelé. Navíc si Paul nebyl jistý, jestli vůbec patří na jeho oddělení - ale prostě tam skončil, protože ho neměli kam jinam dát. Ten muž byl sice mladý, ale byl vyčerpaný k smrti, zanedbaný a navíc se o něj v důsledku toho pokusilo hned několik chorob, naštěstí ne moc závažných. Bylo ale jisté, že si v nemocnici ještě nějakou dobu poleží. A co bylo ještě zvláštnější, nikdo ho za tu dobu, co tu byl, nepřišel navštívit.
Paulie potřásl hlavou, promnul si prsty čelo a spánky, a jakmile došel k výtahu, zmáčkl tlačítko, aby si jej přivolal. Pořád měl obraz toho zuboženého chudáka před očima, a tak ho napadlo, že by spíš než kafe potřeboval panáka whisky, ale dokud mu neskončí služba, tak to nebylo možné. Nicméně pak na něj určitě dojde. Sežene Neala a společně si půjdou sednout k Duze - to byl výborný plán.
A zatímco čekal na výtah, unaveně se rozhlédl kolem sebe. Rozhodně tentokrát neoplýval tou energií pro něj tak charakteristickou a nevypadal jako někdo, komu by bylo do smíchu.

Příspěvek Napsal: pon 24. dub 2017 8:43:21 

Co se týkalo Laira jeho nálada naopak kolísala někde mezi dobrou náladou a neutrálem. To, co bylo zadáno splnil a pomalu se začínal těšit na polévku. Nalézt výtah mu nedělalo větší problém, přestože se ztratil. Prostě se jen pověsil na paty nejbližšímu člověku, který nevypadal nemocně (neměl na hlavě konvici), pro změnu vypadal (dle chůze), že se tu vyzná a měl bílý plášť (asi?). Shodou okolností to byl Paul. Jistě. Lair se mohl zeptat na cestu. Bylo by to tak nejrychlejší. Ale to už by nebyla ta sranda. Kdyby byl víc hladový tak by to asi tak udělal…
„Dobrý den.“ Usmál se a zakotvil to vedle lékouzelníka. „Máte to tu skoro jako v bludišti, nemohl jsem najít výtah.“ Postěžoval si, protože proč nezačít hovor. Výtah svítil, takže to tu bude za chvíli. Navíc se potřeboval zeptat, ale teď už asi vážně jo. Přece nepojede do jednoho patra se podíval kde jídlo a pak se přece nebude vracet. „Promiňte… slyšel jsem, že je tu bistro. Akorát nevím, jaké patro.“ Tázavý pohled. Lair ceduli u vstupu tak nějak ignoroval (kam měl jít to věděl), o bistru se dozvěděl náhodou. Jít na jídlo prostě původně v plánu nebylo. Víc nijak nevyzvídal, protože muž naproti němu vypadal tak nějak… hodně sklesle.

Příspěvek Napsal: úte 25. dub 2017 7:18:47 

Paul byl ponořený do vlastních myšlenek, takže si rozhodně nevšiml toho, že mu někdo jde v patách. Navíc to nebylo nic zase tak moc zvláštního - nemocniční chodby byly obvykle plné lidí a nejednou se stalo, že za vámi někdo šel. Tohle zkrátka nebylo místo pro paranoiu.
Nicméně když se Paulie zastavil u výtahu a vedle něj se objevil ten muž, přeci jen ho to trošku překvapilo. Ale jen na okamžik, pak se letmo pousmál a pokrčil rameny. „Jo, k nemocnici by měli návštěvníci dostávat mapičku,“ podotkl, protože věřil tomu, že lidem, kteří tu netráví většinu svého života, přijde tahle budova trošku jako labyrint. „To máte štěstí, protože tam zrovna jedu,“ odvětil ohledně bistra. „Je až úplně nahoře,“ dodal, načež se rozhodl přidat ještě jednu užitečnou radu. „Raději si tam nedávejte kafe, podobá se ropné skvrně,“ řekl a spiklenecky na kněze mrkl.
Když pak přijel výtah, Paul vešel dovnitř a s mačkáním tlačítka nejvyššího patra počkal, dokud do výtahu nenastoupil i Lair. „Byl jste někoho navštívit, nebo jste tu... pracovně?“ zeptal se, když se dveře zavřely a výtah se dal do pohybu. Paul nebyl člověk, který by dobře snášel trapné ticho.

Příspěvek Napsal: čtv 27. dub 2017 17:20:29 

Lair se tak trochu možná i samolibě uculil, protože není od věci, když s vámi někdo souhlasí. „Možná by to nebylo od věci. Nebo by se naopak lidé ztráceli ještě víc.“ Což byl paradox, ale účinný. Každý zná zákony schválnosti, že? „Svezu se s vámi.“ Drobná vycpávka do ticha, tohle snad bylo jasné. „Taky míříte na oběd?“ Ani Lair nechtěl zůstat u toho nepříjemného ticha, které sem tam občas takhle nastane. „Díky za radu.“ Zakřenil se na něj Lair, protože tohle bylo důležité, určitě se sem ještě někdy vrátí. A lékouzleník to tu jako zaměstnanec musel znát, takže to, že káva je nepoživatelná břečka musela být pravda. „A co si myslíte o zdejším čaji? Když už jsme u toho?“ Zeptal se, protože možná by to i na ten čaj dalo… Výtah se pomalu rozjel, nikdo další už nepřistoupil. Lair se pousmál, víra byla v těchto letech stále víc na ústupu a hodně lidí poslední dobou nevědělo co s tím, jak o takovém tématu mluvit, jak se k němu postavit. Možná proto volil Paul tak opatrný, váhavý tón. Tohle Lairovi nikdy nevadilo. Vadila mu jiná věc a ta se Paula netýkala, šlo o oblečení. Kněžský oděv ho automaticky a ihned vyřazoval z davu, ukazoval čím se zabývá, že je nějakým způsobem jiný. Někdy totiž nebylo na škodu se v davu schovat. „Nebojte se zeptat, já nekoušu. Pracovně. Lidé si někdy potřebují popovídat s někým kdo stojí mimo, mimo rodinu, lékouzelníky…“ Lair Palmer pokrčil rameny. Tahle útěcha, nabídka toho, že je někdo mimo, někdo, kdo je stále s nimi, někdo, kdo s nimi soucítí, někdo, kdo nad nimi drží ochranou ruku, to lidi smiřovalo. Se skutečností, s nimi samotnými. A ani v tom nemusela být teologie, i když pochopitelně Jeho musel zmínit, třebaže to bylo v rozporu s tím, jak on sám vnímal svět. Pokud šlo o takové maličkosti jako byl rozhovor se ztřeštěnou dámou, nebylo těžké nabídnout pomocnou ruku zvlášť, když to technicky vzato měl v popisu práce.

Mimo herně:
Pokud jsou nějaké nesrovnalosti, moc se omlouvám, není mi moc dobře.

Příspěvek Napsal: pon 01. kvě 2017 17:29:56 

Paul se ušklíbl nad knězovou poznámkou, načež tedy vlezl do výtahu a sklouzl ke svému spolucestujícímu pohledem. „No, nevím, jestli bych to nazval obědem, ale nějakou malou svačinku bych si rozhodně dal,“ přikývl na mužovu otázku. „A taky trochu té ropné skvrny, která obsahuje vražedné množství kofeinu,“ dodal po krátké odmlce. Paul kafe prostě potřeboval, nehledě na to, jak hrozné tady v nemocnici bylo. Když se pak kněz zeptal na čaj, Paulie se nepatrně ušklíbl a pokrčil rameny. „Ten je o dost poživatelnější... myslím, že je bezpečné vypít hrnek zdejšího čaje,“ přikývl zamyšleně.
„Jo, to je pravda,“ pokýval hlavou na souhlas, když mu Lair objasnil, že je v nemocnici pracovně. Paul věděl, že se někteří pacienti prostě čas od času potřebují vypovídat - některým stačilo, když je poslouchal někdo z personálu, jiní byli uzavřenější.
Výtah nejel dlouho a po chvilce zastavil v patře, kde se nacházelo bistro. Paul počkal, až vystoupí kněz, a pak ho následoval. „Bistro je tímhle směrem,“ poukázal na konec dlouhé chodby a sám tím směrem poté zamířil. Cestou s Lairem dost možná ještě prohodil pár slov, aby nenastala chvíle trapného ticha, ale nakonec se s ním rozloučil a v bistru si přisednul ke svým kolegům, s nimiž potřeboval probrat toho svého pacienta na pokraji vyčerpání, který se do nemocnice dostal za dost podivných okolností...

>>

Mimo herně:
Sori za zdržování.. a za ukončení, ale zase se mi toho nakupilo moc.

Stránka 24 z 33 [ Příspěvků: 327 ] Přejít na stránku Předchozí  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 33  Další

Obsah fóra » Londýn » Kouzelnické instituce