Denní Věštec – červenec 1983

Titulní stránku dnešního Denního věštce zdobí pohyblivá, tlustým černým křížem přeškrtnutá fotografie Nicholase Winnfielda, jak baští meloun.

HLAVA FÉNIXOVA ŘÁDU USEKNUTA

Nicholas Macerio Winnfield, jenž byl posledních několik let důvodně podezříván z vedení protiministerských živlů, rozdmýchávání veřejného odporu proti ministru Tinkerbellovi a podílu na smrti Romula Tremletta, byl dnes oficiálně prohlášen za mrtvého. Odbojný imigrant, který dlouhou dobu působil pod záštitou Albuse Brumbála jako profesor věštění v bradavické škole čar a kouzel, byl pohřešován od chvíle, kdy bránil v zásahu smrtijedů proti mudlům podezřelým z organizování nové vlny inkvizice. Zásah skončil navzdory zásahu rebelů fenomenálním úspěchem, neboť kromě mudlů a jejich doupěte byl masivní explozí rozmetán i tento prohnaný zločinec, který se nebál používat děti jako živý štít, vyhrožoval nejednomu zaměstnanci ministerstva a v neposlední řadě byl strašlivě hrubý. Pátrání po jeho ostatcích bylo přerušeno poté, co jeden z kouzelníků nalezl ohořelou pásku, kterou si pohřešovaný zakrýval černou magií zohyzděné oko.
Podle dostupných informací už se se svou hlavou v soukromí rozloučili i členové Fénixova řádu, kteří jsou teď definitivně bezmocní a brzy budou pochytáni a spravedlivě potrestáni. Veřejnost je přesto nabádána k obezřetnosti, protože zvíře zahnané do kouta může být velmi nebezpečné a tito neřádi ničím jiným nejsou.

TERORISTICKÝ ÚTOK NA MINISTERSTVU

Večírek u příležitosti odchodu služebně nejstaršího obliviátora do důchodu se změnil v tragédii, která stála život přinejmenším dva zaměstnance ministerstva a několik jich v nezáviděníhodném stavu uvrhla na lůžko na oddělení trvalé péče. Podle expertů od svatého Munga odpovídají jejich příznaky otravě jedem z Jidášova stromu, což je látka v Británii extrémně neobvyklá, a tak by nemělo být těžké pachatele odhalit. Jako pravděpodobný zdroj otravy se jeví dušená medová šunka, kterou všichni otrávení považovali za skvostnou až do chvíle, kdy u nich začala nastupovat paralýza veškerého svalstva. Mezi podezřelými jsou kromě všeho schopných členů Fénixova řádu a méně důvěryhodných kuchařů také někteří bývalí zaměstnanci Oddělení pro výmaz paměti, kteří v minulosti dostali výpověď kvůli nedostatečnému původu a na oslavě tedy nebyli.
Oslavenec, Ian Aldwinckle, nebyl podle dostupných informací otravou zasažen, neboť se jako vegetarián šunky ani nedotkl.

CHYSTANÉ REFORMY V BRADAVICÍCH

Ačkoliv rebelie na bradavickém hradě pokračuje, nechal se ministr kouzel slyšet, že již počítá s několika úpravami tamních osnov a samozřejmě i organizační struktury. Bez zaváhání potvrdil domněnky našich redaktorů, že se příští rok do školy nepodívá nikdo mudlovského původu, ale přislíbil i další, radikálnější zvýhodnění těch se správnou krví a těch loajálních ministerstvu. Zdůraznil, že kázeň je v těchto těžkých časech to nejdůležitější, a vyjádřil obavy o budoucnost těch, co se patrně vinou zatemnění rozumu přidali na stranu zrádce Brumbála, na jehož odstranění už se údajně intenzivně pracuje a má již v Azkabanu vyhrazenou tu nejtemnější kobku, jak zaslouží.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *