Denní věštec – únor 1974

Titulek na hlavní straně Věštce je dnes mnohem větší, než je obvyklé. Hned pod ním si na fotografii dvojice mužů středního věku potřásá rukou, zatímco za nimi blýskají světla fotoaparátů. 

KONEC BENEVOLENCE – MINISTERSTVO JIŽ NADÁLE NEHODLÁ NEČINNĚ PŘIHLÍŽET PORUŠOVÁNÍ ZÁKONU O UTAJOVÁNÍ

Po mnoha měsících nekonečného jednání dospělo ministerstvo v čele s Romulem Tremlettem k zásadnímu rozhodnutí – sňatkům kouzelníků a mudlů je třeba učinit jednou pro vždy přítrž. Hlavním důvodem, který nakonec podpořila v hlasování většina přítomných, je podezření na porušování zákona o utajování. „Není to nic, co by se nedalo očekávat. Podle mě je to správné rozhodnutí. Vlastně se divím, že to kdy vůbec bylo povoleno.“ Uvedla pro Denního Věštce Lucerne Reed. A pár slov k tomuto tématu pronesl i sám navrhovatel tohoto zásadního kroku, Lavinius Tinkerbell. „Je nemyslitelné, aby kouzelníci sami sebe odhalovali mudlovské veřejnosti takovýmto způsobem. Kouzelnickou společnost tak vystavují nebezpečí vyzrazení v mnohem větším měřítku, pokud by tento trend měl pokračovat i nadále.“ Ne všichni však s postojem ministerstva souhlasí. „Je to krok zpátky,“ vyjádřil se skotský chytač Barthlomew Strudwick, který podle zdrojů Denního Věštce udržuje poměr s mudlovskou dívkou. Tremlett s Tinkerbellem si však od změny slibují velký přínos pro kouzelnickou společnost.

EXKLUZIVNÍ PRŮZKUM – ALBUS BRUMBÁL SDĚLIL VĚŠTCI POČTY MUDLOVSKÝCH UČITELŮ V BRADAVICÍCH

Na fotografii je zachycen poněkud zasmušile vyhlížející ředitel Bradavické školy čar a kouzel.

Po nátlaku ze strany rodičů (viz. Denní věštec 10/72, pozn. redakce)  sdělil Dennímu Věštci ředitel Školy čar a kouzel v Bradavicích Albus Brumbál konkrétní počty učitelů s nekouzelnickým původem. V současnosti na škole působí 7 vyučujících s čistokrevným původem, 8 s polokouzelnickým a 4 s mudlovským původem. Jak na toto sdělení zareagují rodiče studentů, se dočtete v dalším vydání Denního Věštce.

VYHASNUTÍ MLADÉ FAMFRPÁLOVÉ NADĚJE – PROČ NEHRAJE APPLEBYOVÁ ZA BRITÁNII?

Z fotografie se zářivě usmívá nehezká pihovatá blondýnka s postarší Kometou jedna čtyřicet v levé ruce.

Kam se poděla Marjorie Applebyová (19)? Ještě začátkem léta to vypadalo, že se mladá profesorka vrátí mezi bradavický profesorský sbor i v dalším školním roce, ale dle vyjádření ředitele školy Albuse Brumbála se mladá hvězda rozhodla zazářit na poli profesionálních hráčů famfrpálu. Na soupisce britských týmů se ovšem její jméno neobjevilo. Kam se tedy poděla vycházející hvězda? Naší redakci se podařilo slečnu Applebyovou najít a kontaktovat, nicméně k rozhovoru s touto sympatickou hráčkou nedošlo. Našim čtenářům tak musí stačit ujištění, že hvězda nezapadla úplně, a její jméno se vyjímá na dresu národního týmu Jamajky. Může za to snad její mudlovský původ?

ŠKOLA POD DROBNOHLEDEM MINISTERSTVA – JAKÉ ZMĚNY PŘINESE DO PROFESORSKÝCH ŘAD NOVÝ POST BRADAVICKÉHO KONTROLORA?

Snímek po straně článku vyobrazuje zamračeného postaršího muže potřásajícího si rukou s Ministrem kouzel.

Ministerstvo se rozhodlo učinit důležitý krok vpřed a jmenovalo zkušeného a lety prověřeného profesora Edrica Greyburna (89) do nově zavedené funkce Bradavického kontrolora. Dennímu Věštci není přesně znám rozsah pravomocí nového úřadu, ale dle střípků informací, které se nám podařilo zachytit, lze očekávat, že si profesor Greyburn posvítí především na kouzelníky mudlovského původu. Edric Greyburn za svou kariéru v Bradavicích dovedl k závěrečným zkouškám nespočet studentů a je znám svým odmítavým postojem k nečistokrevným kouzelníkům.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *