Přihlásit se    Fórum    Web    Hledat    FAQ
TOTO FÓRUM SLOUŽÍ POUZE JAKO ARCHIV A NENÍ MOŽNÉ SE NA NĚJ REGISTROVAT. HRA PROBÍHÁ >>ZDE<<

Obsah fóra » Offtopic » Srazy

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Což takhle dát si sraz?
 Příspěvek Napsal: ned 14. srp 2016 9:41:19 

Zrovna jsem sem chtěla psát, Ery! :D

Organizační podrobnosti budou v úterý, budu se řídit tím, co mi řeknou v nemocnici. Každopádně musíme sledovat počasí, protože chlad a déšť pro mě osobně nepřichází v úvahu :/

Kdo se ještě neozval a chce jet, ať se ozve. Kdo už se ozval, ať napíše, odkud by jel. U mě to záleží na úterku, pokud mě do konce týdne nepustí do práce, tak můžu jet i z Prahy, pokud budu muset do práce, jedu z Pardubic.

Jestli má někdo mapu Trosky - Hruboskalsko, ať dá vědět, jinak bych ji musela ještě někde koupit.

Zbytek v to úterý :D

| +
Obrázek
Obrázek

Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek

Příspěvek Napsal: ned 14. srp 2016 11:44:48 

U mě záleží především na tom, co mi řeknou ve středu doktoři a jaký budou ve čtvrtek výsledky z vyšetření. Stejně jako Lei však nemůžu do chladného počasí, to by pro mě bylo tabu.
Pokud všechno dopadne dobře, jela bych asi teda z Prahy a nebo bych se sešla s vámi až přímo v Ktové, protože se mi dost možná nevyplatí do té Prahy jet :|
Nějaké maso (jakože buřty a tak) popř. brambory na oheň bych teda asi vzala, protože jsem správný tůůrista a oheň se musí využít (nebo vezmu pánev a něco si ulovíme, víme).

Příspěvek Napsal: ned 14. srp 2016 12:19:28 
Bystrozor
Bystrozor

Já tak nějak počítal s tím, že pojedu z Prahy sám, ale každá další ztracená duše samozřejmě dobrá :D

Škrtadlo na rozdělání ohně mám, radši vezmu i něco na podpal, kdyby bylo vlhko, ale na nějaký velký vyvařování to nevidím. Možná tak čaj z jehličí a nějakej ten buřt nebo brambor, no.

Obrázek
| +
Obrázek Obrázek

Příspěvek Napsal: ned 14. srp 2016 14:00:30 
Lékouzelník
Lékouzelník

Já stoprocentně nepojedu do Prahy, protože to by se mi finančně fakt nevyplatilo. Takže bych přijela přímo do Ktové, časově to bude záležet spíš na ostatních, mně to tam jezdí v podstatě každou hodinu, takže to bych pak upřesnila, až se bude vědět dojezd z Prahy nebo tak.

Jídlo nějaké brát budu, jestli to budou i buřty, to nevim, ještě uvidím.

Příspěvek Napsal: pon 15. srp 2016 16:46:44 

Já pojedu z Prahy. Nějaké jídlo taky vezmu, ale buřty to nebudou.

“Armageddon was yesterday, today we have a serious problem.”

(Stieg Larsson)

Příspěvek Napsal: pon 15. srp 2016 23:14:16 

Počítejte se mnou. Pojedu z Prahy. :-)

| +
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek

Příspěvek Napsal: úte 16. srp 2016 14:59:42 

Slíbené podrobnější info zde!

Protože v pátek nejdu do práce, sjedu si za vámi do Prahy. Vlaky z Prahy jezdí co dvě hodiny – 13:24 (příjezd do Ktové v 16:02), 15:24 (17:54), 17:24 (19:54). Asi bych volila vlak v 13:24 nebo v 15:24, dejte info, co se vám víc hodí. Na trase je sice výluka, ale týká se osobáků, pro rychlíky by to mělo být beze změn. Pokud nás pojede pět na skupinovku, jízdenka by měla stát podle výpočtu u ČD 518kč, tedy cca 104kč na jednoho. Pro šest se to prý musí objednávat 72 hodin předem, jinak to nejde (WTF, proč?!).

Páteční trasa je vyloženě procházka po zelené z Ktové pod Trosky cca 2,2km, zhruba hodinka průměrné chůze, kde si někde musíme najít místo na přespání, což asi nebude sranda, ale nějak to snad zvládneme. Pochybuju, že budeme mít možnost rozdělat oheň, takže s sebou určitě vemte i zásoby na bezohřevný provoz. Takže spíš Čaj než čaj :|
Trosky mají otevírací dobu po-ne 9.00 – 17.30. Vstupné za celý okruh je pro dospělého 70kč, pro studenty 45kč. Prohlídka trvá cca 40min. Kdybychom se chtěli podívat, asi bychom to už nestihli v pátek, ale v sobotu ráno určitě. Minimálně nakouknout musíme, jinak jsme máčky.

Sobotní trasa vede tedy z Trosek na Hrubou skálu (po červené) a dál k Valdštejnu, je asi 12km dlouhá, a jde se částečně po silnici. Procházet bychom měli po silnici Tachovem, za nímž by se měl nacházet pramen vody (ale nepodařilo se mi zjistit, jestli pitné, každopádně je to přístupná studánka). Z Tachova vede trasa po silnici skrz Kouty k rybníku Vidlák, kde se nachází restaurace. Odtud pak pokračujeme po naučné stezce Podtrosecká údolí stále po červené mimo silnici. Kousek za Vidlákem by se měla opět nacházet studánka hned vedle turistické stezky (opět nevím, jak moc pitná). Studánky jsou pak po cestě ještě asi dvě, ta hned další by měla být i s posezením, takže ji odhaduju jako pitnou. Poslední na téhle NS je prý už téměř vyschlá (ale dle popisu velmi dojemná :D :D). U Věžického údolí se odpojujeme od Naučné stezky a pokračujeme po silnici lesem a částečně i po polňačce po červené až k Hrubé skále. Z Trosek na Hrubou skálu je to cca 7km, což se dá ujít průměrnou chůzí za dvě hodiny. Očekávám, že budeme pomalejší a budeme dávat pauzy. Na zámku Hrubá skála jsou dvě restaurace, můžeme se pokochat, případně vylézt na věž za nějakých 40kč.
Ze zámku přejdeme do skal na modrou značku a vydáme se směrem k Valdštejnu. Od zámku půjdeme po NS Hruboskalsko po modré k rozcestníku U Adamova lože a tam přejdeme na žlutou trasu směrem k Antonínovu pramenu. Tím se dostaneme zpátky na NS Hruboskalsko a na modrou. Po cestě by mělo být mraky studánek a pramenů, podle všeho pitných. Po cestě by měl být výhled na nějaké ty skalní útvary a tak, že. Z modré se napojíme opět na červenou a na silnici směrem k Valdštejnu, kde je hospůdka. Otevírací doba Valdštejna je 9.00-18.00, poslední prohlídka vychází 30 minut před uzavřením. Trasa z Hrubé skály k Valdštejnu je dlouhá cca 5km a vzhledem k náročnějšímu terénu se odhaduje čas pochodu na zhruba 2 hodiny průměrnou chůzí, takže bychom teoreticky prohlídku mohli stihnout, kdyby byl zájem. Vstupné je s průvodcem 80kč, bez průvodce 60kč pro dospělé, 50kč/40kč pro studenty (musíte mít samozřejmě průkaz). Podle času můžeme buď někde u Valdštejna zakotvit nebo se vydat kousek dál.

Z Valdštejna je to pak po červené na zastávku Turnov město cca 3km, takže hodinka chůze, což by nás čekalo v neděli, abychom nestresovali s návratem domů. Ideální by bylo stihnout vlak ve 12.19 (přestup v Turnově na rychlík ve 12.44) s dojezdem do Prahy ve 14.38, případně vlak ve 14.19 s příjezdem do Prahy v 16:39. Já bych se s vámi svezla osobákem do Turnova a místo do Prahy bych jela směr Pardubice. Pro pět lidí je jízdenka Turnov město – Praha za 479kč, což je cca 96kč na jednoho. Pro čtyři je pak jízdenka za 405kč, takže přibližně 102kč na jednoho. Samozřejmě záleží na tom, kdo pojede po vlastní trase a kdo ve skupince. Pro jednoho to vyjde na 147kč (a mě na 175kč, buhuuu).

Trasa není náročná, je krátká, ale taky musíme počítat s neznalostí terénu, kocháním se, zastávkami a tím, že moje plíce jsou po zápalu plic a těžkém zánětu průdušek, takže rychle fakt nepůjdu. Přeplánovávání se bude případně řešit na místě.

Co s sebou?

Beru něco jako nouzovou lékárničku. Repelent silně doporučuju všem, co mají hrůzu z hmyzu. Nebo klíšťat (můj případ, takže až začnu panikařit, přetáhněte mě po hlavě a to klíště ze mě sundejte). Vzhledem k rozmarům počasí doporučuju i opalovák.

Protože nevíme, jak to bude s ohněm, s sebou berte pro jistotu trvanlivou studenou stravu, a hlavně pití! Po cestě to zřejmě zvládneme někde podoplňovat, když je tam tolik studánek.

Dál pak spacák a karimatku, případně nějaké věci na převlečení, plavky asi nejsou třeba. UPOZORŇUJU, že mnozí z nás jedou na prasata, tak se na to připravte. Je to čundr, ne výlet do lázní, a nikdo z nás se určitě nechce tahat s věcmi navíc.

Mapy jsou letos dvě, jedna celková, kde je trochu chyba v trase, ale tu napravuje mapa druhá, která ukazuje, jak půjdeme Hruboskalskem. První mapa vede špatně po červené kolem arboreta, ale už nemám sílu to předělávat :)

Zahrňte mě případnými dotazy a návrhy.

| +
Obrázek
Obrázek

Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek

Příspěvek Napsal: úte 16. srp 2016 15:57:58 

Mně je jedno, kdy v pátek pojedu, spíš bych asi byla pro ten vlak v 13:24, ale samozřejmě se přizpůsobím :)

Obrázek

ObrázekObrázek
ObrázekObrázekObrázekObrázek
ObrázekObrázekObrázekObrázek
Obrázek Obrázek

Příspěvek Napsal: úte 16. srp 2016 16:10:45 
Lékouzelník
Lékouzelník

Mně (nám s Andy?) je to asi taky jedno, ale ať to bude ten 13:24 nebo 15:24, tak se k vám nakonec připojím(e) v Turnově, kam dojedeme autobusem. :)

Příspěvek Napsal: úte 16. srp 2016 19:13:53 
Bystrozor
Bystrozor

Já bych prosil ten 15:24, ještě si potřebuju před odjezdem skočit do práce. Samozřejmě na tom teda netrvám a nějak bych to zvládl i dřív, ale jestli je to zbytku fakt jedno a ten den stačí zvládnout dva kiláky, tak se snad vejdem :)

Obrázek
| +
Obrázek Obrázek

Stránka 20 z 33 [ Příspěvků: 321 ] Přejít na stránku Předchozí  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 33  Další

Obsah fóra » Offtopic » Srazy